Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Appel-speculaas kruimelcake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
14 november 2020
in Cakes, Feestdagen, Sinterklaas, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

In deze periode gooi ik het liefst overal speculaaskruiden doorheen. Ik ontbijt of lunch in de herfst en winter regelmatig met pap en die breng ik op smaak met kruiden. Ook mijn baksels moeten eraan geloven, ik ben dól op die kruidige smaken. Deze appel-speculaas kruimelcake is een parel als je het mij vraagt. Een briljante versie van de appel-kaneelcake. In plaats van kaneel dus speculaas, en die kruimellaag voegt een heerlijke extra structuur toe. Probeer maar eens!

Recept afdrukken

appel-speculaas kruimelcake

Een briljante variatie op de appel-kaneelcake is deze appel-speculaas kruimelcake. De kruimellaag voegt een heerlijke structuur toe.
Porties: 16 stuks
voor een 20 x 20 cm bakvorm

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 eieren (M)
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 kleine appel

Kruimellaag

  • 60 gram boter
  • 80 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 40 gram bloem
  • 40 gram havermout
  • snuf zout
  • 40 gram gehakte amandelen

Instructies

  • Maak eerst het cakebeslag. Klop boter en suiker romig. Voeg vanille-extract en de eieren toe en mix tot deze zijn opgenomen.
  • Bakmeel, zout en speculaaskruiden kun je tegelijk toevoegen, mix tot dit is opgenomen.
  • Schil een appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Spatel ze door het beslag.
  • Stort het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm en spreid gelijkmatig uit.
  • Maak dan de kruimellaag, hiervoor doe je alle ingrediënten tegelijk in een kom. Kneed met je handen tot een kruimelig deeg. Verdeel over de laag cake, het wordt een goed dikke kruimellaag.
  • Bak de cake in ongeveer 25 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

Ook lekker: nog wat stukjes kruidnoot door de kruimellaag kneden.

Bewaren

In een afgesloten verpakking 4-5 dagen houdbaar.

Vorige post

Volgende post

RESERVEREN: Het Laura’s Bakery Receptenboek
Sinterklaas: 10x bakken met speculaas

Related Posts

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
9

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
26

Zoals...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft
09 januari 2021
3

Met...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 35

  1. Sandra says:
    2 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Ik zag dit leuke recept en ben het gelijk gaan maken.
    Nu is de baktijd voorbij alleen is de cake nog helemaal niet gaar.
    Ik heb alles nagelopen wat er mis kon zijn, maar ik zou niet weten wat.
    Heb jij misschien het antwoord😊

    Groetjes Sandra

    Beantwoorden
    • Joëlle says:
      2 maanden geleden

      Ik had het zelfde probleem, 10 min langer gebakken en hij was perfect.

      Beantwoorden
    • Huguette says:
      2 maanden geleden

      Hoi,
      Ik heb precies hetzelfde.
      Ziet er erg lekker uit als recpet, maar wil nog niet gaar worden.
      Ik laat het gewoon wat langer in de oven staan.
      Ben benieuwd, nog even afwachten….
      Groetjes Huguette

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        2 maanden geleden

        Heb je een extra oven thermometer in de oven staan? Wie weet is de temperatuur toch net iets lager in de oven dan dat ‘ie aangeeft. En zolang je de cake gewoon iets langer bakt komt je vast tot hetzelfde resultaat!

        Beantwoorden
        • Sandra says:
          2 maanden geleden

          Ik heb de cake nog 10 minuten extra gegeven en hij was HEERLIJK!!
          Dus toch nog gelukt😉

          Beantwoorden
        • Lisa says:
          2 maanden geleden

          Hey hallo. Ook al is het al een paar keer gezegd, het melden is de moeite waard denk ik. Ik had ook het probleem dat de cake nog niet gaar was (pudding achtig) na 25min op 160 graden (boven- en onder warmte). Zelf gebruik ik nu een tijdje een oventhermometer om inderdaad te temperatuur te checken, maar die was goed. Vreemd.. maar inderdaad na langer in de oven laten is de cake gelukt! Oh ja, en érg lekker! 🙂

          Beantwoorden
          • Laura's Bakery says:
            2 maanden geleden

            Inderdaad echt vreemd! Ik heb deze cake al zó vaak gemaakt en het klopt bij mij precies met de oventemperatuur en =tijd. Gelukkig is het uiteindelijk goed gekomen bij je.

    • Lotte says:
      2 maanden geleden

      Hi Sandra, ik heb nu precies hetzelfde probleem. Ik heb de oven maar op 180 gr even gezet 🤔…

      Groetjes Lotte

      Beantwoorden
      • Inge says:
        2 maanden geleden

        Ik zag dit recept en het leek me erg lekker. Met lotjes trekken voor de Kerst hebben we er met de familie van gesmuld, iedereen vond het erg lekker. De combinatie met frisse blokjes appel deed het ‘m voor mij. Mijn cake was met 25 min echt gaar.

        Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Misschien is de temperatuur van jouw oven net even anders. Altijd testen met een cake-prikker en zo nodig dan gewoon nog iets langer bakken!

      Beantwoorden
  2. Nienke says:
    2 maanden geleden

    het is super lekker en lijkt heel er op mijn appelkruimelkruidcake
    groetjes Nienke

    Beantwoorden
  3. Maarten says:
    2 maanden geleden

    Je hebt helemaal gelijk: onweerstaanbaar lekker!!
    De uitdaging van de tijd herken ik. Ik heb het in de airfryer gedaan, maar dat moest toch ook 22 minuten en dat zou dan eigenlijk 17, 18 moeten zijn (2/3 van de tijd).

    Beantwoorden
  4. Lioba says:
    2 maanden geleden

    Dubbele hoeveelheid gemaakt maar met boven/onderwarmte 160 in combimagnetron na 40 min nog “pudding”, op hetelucht verder gegaan, helaas nog net te kort, toch niet helemaal gaar. De topping is top! Aan de onderzijde is de cake erg vet. Wat kan ik anders doen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Als je de dubbele hoeveelheid maakt dan moet de oventijd inderdaad ook een stuk langer zijn, dat is dan weer tevens afhankelijk van hoe grote bakvorm je hebt gebruikt. Daarnaast heb ik persoonlijk geen goede ervaringen met bakken in een combi magnetron, dus is het voor mij moeilijk beoordelen zo op afstand. Als de onderkant niet gaar was, dan kan ik wel begrijpen dat het vettig aangevoeld moet hebben.

      Beantwoorden
    • Rianne says:
      2 maanden geleden

      Mijn kruimels vermengen zich een beetje met het cakebeslag. Idee om de kruimels eerst een tijdje in de koelkast te doen?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        2 maanden geleden

        Dat is zeker een goed idee!

        Beantwoorden
  5. Nadine says:
    2 maanden geleden

    Deze meteen gemaakt in muffinvormpjes, groot succes! Met de helft van de ingrediënten en iets minder suiker. Schuddebuikjes toegevoegd aan de crumble en nog een laagje banketbakkersroom onder de crumble. Zó lekker!! En inderdaad wel iets langer in de oven.

    Beantwoorden
  6. Tamara says:
    2 maanden geleden

    Ook ik heb hem 5 minutenlange in de oven gelaten maar ik kan niet stoppen met peuzelen. Super lekker en ziet er ook nog eens echt Sinterklaas-isch uit met de kruidnootjes😍

    Beantwoorden
  7. Sandra says:
    2 maanden geleden

    Hoi Laura, erg lekker recept! En alle ingrediënten had ik al in huis dus kon hem gelijk maken. De onderkant vind ik iets vettig. Kan ik dit ook voorkomen? Heb hem nu even op een keukenrol velletje gelegd.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Wat vervelend! Was de cake wel goed gaar?

      Beantwoorden
      • Sandra says:
        2 maanden geleden

        Ja die was wel gaar en erg lekker! Ik heb hem ongeveer 10 minuten langer gebakken

        Beantwoorden
  8. Marion says:
    2 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Wat is dit een superlekker recept! Ik heb hem gemaakt en het is moeilijk weg te zetten 😉
    Dit is een blijvertje en zal zeker nog wel een keer gemaakt worden voordat het Sinterklaas is!

    Ik heb hem wel 15 minuten langer moeten bakken en zelfs de temperatuur verhoogd.

    Beantwoorden
  9. Lilian says:
    2 maanden geleden

    Zojuist deze cake gebakken maar omdat hij nog niet gaar was heb ik hem er langer ingedaan.
    Net nam ik een hap en vond ik hem een beetje droog, betekent dat dat ik hem er te lang heb ingedaan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Ah wat vervelend! Dan zal het toch net te lang zijn geweest ja.

      Beantwoorden
  10. Ali de Ruiter says:
    2 maanden geleden

    Hallo Laura. Vanmiddag de cake gebakken en ook 15 minuten langer in de oven voordat hij gaar was. Bij mijn dochter gebracht en iedereen vond hem heerlijk. Had alleen geen amandelen in huis heb hiervoor c walnoten gebruikt smaakte ook goed. Groet Ali

    Beantwoorden
  11. Eva says:
    2 maanden geleden

    Ook mijn cake heeft bijna 3/4 uur in de oven gestaan, omdat de prikker verre van droog was na 25 minuten. Voor het eerst gebruik ik bakpapier van Toppits met anti slip(!), maar heb het gevoel dat de onderkant van baksels daardoor vettiger blijft. Ik had dit laatst nl. bij n appeltaart ook al. Dus terug naar huismerk AH.

    Beantwoorden
  12. Ineke says:
    2 maanden geleden

    Ook hier net gemaakt. En net als de meeste anderen temperatuur aangepast naar 35-40 graden. Toen had hij een mooie donkere kleur en was hij goed gaar. Dacht dat hij dan misschien toch te droog zou zijn, maar hij is precies goed en lekker luchtig. Morgen mag hij mee naar het werk. De pecanfudge staat ook in de koelkast, dus wordt vast lekker morgen.

    Beantwoorden
  13. Gerry says:
    2 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Weer zo’n superlekker recept. Ik maak al jouw recepten met een heteluchtoven die helaas per 25 graden omhoog of omlaag gaat. Deze op 150 graden gebakken en de laatste 5 minuten naar 175 gezet. Goed gelukt én héérlijk!

    Beantwoorden
  14. Erik says:
    2 maanden geleden

    Paar uur geleden gemaakten en was super lekker.gaat zeker nog eens gemaakt worden.

    Beantwoorden
  15. Jenny says:
    1 maand geleden

    Super super lekker. Inderdaad iets langer in de oven laten staan, maar iedereen was enthousiast en wou het recept ook hebben. Voor herhaling vatbaar. Ook de structuur van kruimel deeg bovenop het cake beslag.goeie verrassende combi.
    Jenny.

    Beantwoorden
  16. Merel says:
    1 maand geleden

    Hoi, Laura,

    zou ik dit recept ook glutenvrij kunnen maken? zoja wat kan ik dan voor wat vervangen? dankjewel! 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Ik durf het niet exact te zeggen, maar hopelijk helpt dit artikel je daarbij: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrij-bakken-doe-je-zo/

      Beantwoorden
  17. Brechtje says:
    1 maand geleden

    De cake de tweede keer op 170 graden gebakken en toen was hij perfect.

    Beantwoorden
  18. Corrien says:
    1 maand geleden

    Hoi Laura, dit recept was een succes! Heb m verdubbeld en in 2 springvormen van 20 cm doorsnede gebakken. Er wordt hier én door familie alweer om herhaling gevraagd!
    De cakes hadden ook wel 5 tot 10 min langere baktijd nodig, maar daar houd ik de volgende keer gewoon rekening mee.
    En nu had ik nog pepernoten voor het kruim, maar ik las terug van iemand die schuddebuikjes had gebruikt, of ik verkruimel speculaasjes. Dit was te lekker om alleen maar in december van te genieten!
    Bedankt!

    Beantwoorden
  19. Bertine says:
    4 weken geleden

    Vandaag gemaakt en was heerlijk. 5-10 min extra in de oven, met 25min kwam de sateprikker er nog nat uit. Doe altijd dan met ong 2,5min verlengen en steeds checken, werkt goed. Met onze combi-oven moet het baksel altijd langer in de oven dan volgens het recept, wellicht hebben anderen die hier reageren hetzelfde, dus gewoon even verlengen en checken op gaarheid.
    Kruimellaag zakte bij mij de cake in, waardoor het niet echt een lekker kruimellaagje werd, maar komt waarschijnlijk omdat ik de ingrediënten te vast gekneed heb.
    Zeker voor herhaling vatbaar. Ik vind het fijn om met recepten die lekker smaken, te experimenteren zodat ie perfect wordt.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=YqEAlsdhZwUAX9wOlz_&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=d4aef9a5f5abaf9a612c4f11e834bfd7&oe=6025EBAD' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>
  • NIEUW! Mijn basisrecept voor een volkoren bananenbrood heb ik dit keer in de vorm van 12 muffins gegoten. Een heerlijk en vullend tussendoortje voor iedere dag! Kun jij ook nooit genoeg krijgen van bananenbrood?⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery!⁠
⁠
#bananenbrood #tussendoortjes #gezondbakken
  • KOOKTIP! Af en toe is het maken van een ovenschotel gewoon heel erg lekker én makkelijk. Je kunt er alle kanten mee op. Deze gnocchi ovenschotel met geitenkaas is daar een mooi voorbeeld van en ontzettend lekker, het liefst met een frisse salade ernaast.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#gnocchi #geitenkaas #vegetarisch #kooptip #dinertip
  • Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/136847467_235395348116283_2389447567610711760_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FrbKy-t6pd8AX_csXBy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4f269b7648344dea674a45e41d1e4b0f&oe=6025F77C' title='Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door het in de zoekbalk in te typen op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt'>
  • NIEUW! Ben jij ook zo gek op appeltaart en eet je het @laurasbakery.⁠ ⁠ #havermout #ontbijt #appeltaart' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/137320600_2809796376014810_2112952850667857140_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=xOMFiqyQEDUAX_lW-nd&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=aab35582e3c051d2b5a4e2ff867e93dd&oe=6025C882' title='NIEUW! Ben jij ook zo gek op appeltaart en eet je het 't liefst als ontbijt? Dit havermout ontbijt uit de oven deed mij daaraan denken, de verantwoorde variant daarvan tenminste, en kun je rustig elke ochtend als ontbijt eten! Ik vind het extra lekker met een schep Griekse yoghurt erbij.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #havermout #ontbijt #appeltaart'>
  • NIEUW! Met deze havermout ontbijttaart kun je fantastisch lekker ontbijten. Het recept is erg makkelijk en het resultaat prachtig, dus ik kan je aanraden om er ook eens mee aan de slag te gaan 😁.⁠
⁠
Je vindt het recept nu op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bakkenmethavermout #havermout #ontbijttaart #havermouttaart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Caramel Shortcake

Oma’s Appeltaart

Banketbakkersroom

smeuïge citroencake

Volgende Post

Sinterklaas: 10x bakken met speculaas

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021

Volkoren bananenbrood muffins

13 januari 2021
Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

10 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

perzik-prosciutto bruschetta

door Laura Kieft-04 december 2020-1

De hoeveelheid kerstborrels zal dit jaar misschien kleiner zijn, maar we kunnen natuurlijk ook prima zelf een kleinere borrel organiseren in aanloop naar kerst. Deze perzik-prosciutto bruschetta ken je misschien al uit mijn boek: Het...

Pecan snowball koekjes

door Laura Kieft-03 december 2020-8

Pecan snowball koekjes zijn (zoals de titel al doet vermoeden) typisch Amerikaans, ook al zwerven er de nodige recepten online die erop lijken. Hoe dan ook stond het idee stond al eeuwen op mijn baklijst...

Printable: gingerbread huis kleurplaat

door Laura Kieft-02 december 2020-0

We konden het uiteraard niet laten om dit jaar ook speciale kerst printables te maken voor jullie met het grote succes van Het Kinderbakboek. In totaal hebben we er maar liefst 4 voor jullie, waaronder...

De Bakstrijd: december 2020

door Laura Kieft-01 december 2020-2

Wat was het een heerlijke Bakstrijd afgelopen maand! De flammkuchen vlogen me om de oren en binnen beide niveaus heb ik zalige creaties voorbij zien komen. De twee winnaars zijn inmiddels bekend en daarover lees...

Koffie-karamel panna cotta

door Laura Kieft-01 december 2020-18

Het is 1 december, een datum waar ik ieder jaar weer naar uitkijk. De advent gaat van start! Het 9e jaar alweer dat er 24 artikelen in kerstsferen voor jullie klaar staan. We trappen dit...

31 borrelhapjes voor de decembermaand

door Laura Kieft-30 november 2020-9

Nog eventjes afwachten en dan starten we weer met de jaarlijkse advent op Laura’s Bakery. En ik kan jullie vertellen: er komen echt heerlijke, leuke nieuwe recepten aan! Om alvast in de feestelijke stemming te...

Kleine speculaas appeltaartjes

door Laura's Bakery-28 november 2020-31

Combineer speculaas, appeltaart en amandelspijs met elkaar en je hebt de ultieme winterse traktatie als je het mij vraagt. Deze kleine speculaas appeltaartjes met spijs zijn echt verrukkelijk. Gelukkig kwam er bezoek langs, want ik...

Printable: mijter cupcake toppers

door Laura Kieft-25 november 2020-0

Sinds de lancering van Het Kinderbakboek geef ik regelmatig een aantal leuke printables aan jullie cadeau. In het Sinterklaas thema zijn inmiddels al twee toffe online gekomen, de kruidnoten recept printable én de kleurplaat met het paard...

Chocoladesaus

door Laura Kieft-23 november 2020-3

Dit recept kan iedereen maken: chocoladesaus. Met slechts 3 ingrediënten en een paar minuten van je tijd heb je deze chocoladesaus in een handomdraai gemaakt. Giet hem daarna over een taart heen of gebruik het...

Speculaas donuts

door Laura Kieft-21 november 2020-4

Zijn jullie klaar voor misschien wel de lekkerste donuts ooit? Ik presenteer: speculaas donuts! De smaak zit niet alleen in de topping, maar ook in de donut zelf. Het deeg bracht ik op smaak met...

Sinterklaas feestkoekjes

door Laura Kieft-20 november 2020-3

Zin om iets te bakken met de kids voor Sinterklaas? Ik heb een heel leuk en makkelijk idee voor je: Sinterklaas feestkoekjes! HomeMade vroeg mij om iets leuks te maken met hun Winter Feestkoekjes voor Sinterklaas en...

Letter kaaskoekjes

door Laura Kieft-19 november 2020-5

Deze kaaskoekjes kan ik maar beter niet te vaak maken, want ze zijn in één keer opgegaan. Er stond natuurlijk al een recept voor kaaskoekjes op het blog, maar speciaal voor Sinterklaas leek het me...

Sinterklaas kleurplaat

door Laura Kieft-18 november 2020-2

In het teken van Het Kinderbakboek en natuurlijk Sinterklaas heb ik na het succes van de kruidnoten printable weer een nieuwe kleurplaat printable in petto voor jullie! Bionda heeft mijn keuken omgetoverd tot een waar Sinterklaas...

Sinterklaas: 10x bakken met speculaas

door Laura Kieft-16 november 2020-4

Nog eventjes wachten en dan is het weer pakjesavond. Wellicht vier je deze avond dit jaar anders dan anders, of misschien vier je het helemaal niet… Hoe dan ook is dit de perfecte periode van...

Appel-speculaas kruimelcake

door Laura Kieft-14 november 2020-35

In deze periode gooi ik het liefst overal speculaaskruiden doorheen. Ik ontbijt of lunch in de herfst en winter regelmatig met pap en die breng ik op smaak met kruiden. Ook mijn baksels moeten eraan...

RESERVEREN: Het Laura’s Bakery Receptenboek

door Laura Kieft-13 november 2020-33

Vandaag is de dag, dat ik een van mijn geheime projecten bekendmaken mag! Al sinds februari van dit jaar ben ik ermee bezig en ik ben maar wat blij dat ik jullie eindelijk over Het...

Nieuwe receptprintable: kruidnoten

door Laura Kieft-11 november 2020-2

Het is alweer bijna tijd voor de jaarlijkse Sinterklaas intocht! En omdat deze i.v.m. de Corona maatregelen anders zal plaatsvinden dan normaal, heb ik een aantal prachtige printables in Sinterklaas thema voor jullie gemaakt. Gratis...

Flammkuchen: van basis tot verrassende variaties

door Laura Kieft-09 november 2020-0

Zelf flammkuchen maken vind ik super leuk om te doen. Inmiddels staan er hiervoor ook een heleboel recepten op Laura’s Bakery. Van de klassieker met spek en ui tot en met allerlei verassende variaties. Als...

Kleine geboorte taartjes

door Laura Kieft-08 november 2020-10

Ik had nog 6 kleine sloffenbodems in de vriezer liggen en bij het uitdenken van deze babyweek wist ik eindelijk wat ik ermee ging maken: kleine geboorte taartjes. Als je de bodems van tevoren hebt...

Chocoladeflikken met muisjes

door Laura Kieft-07 november 2020-0

Chocoladeflikken zijn ontzettend snel gemaakt en je maakt er gemakkelijk een grote lading van. De flikken hoeven namelijk alleen maar afgetopt te worden met wat roze of blauwe muisjes. Dat leek me ideaal voor een...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan