Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Appel-kaneel slof

Laura Kieftdoor Laura Kieft
14 november 2015
in Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

appel-kaneel slof 1a

Tot voor kort kwamen de sloffen die ik at uit de winkel. Meestal van de bakker waar mijn zusje werkte, maar sinds ik zelf een aardbeienslof maakte weet ik beter. Het is een hartstikke leuk recept om te maken en ook nog eens ontzettend lekker. Ik hou ervan om te variëren met recepten. Soms bouw ik een recept helemaal om en zie je van het origineel niet veel meer terug. Maar het gebeurt ook wel eens dat ik er maar een kleine twist aan geef. Meestal plaats ik die recepten met een kleine twist niet online en deel ik die tips alleen via Facebook, maar het leek mij leuk om te laten zien hoe goed je kunt variëren met een sloffenbodem! Geen aardbeien bovenop dit keer dus, maar appeltjes met kaneel. Een smaak die prima past bij het najaar.

appel-kaneel slof 2a

aardbeienslof 3a

aardbeienslof 4a

appel-kaneel slof 3a

Recept afdrukken

Appel-kaneel slof

Met een goed gebakken sloffenbodem kun je heerlijk variëren en uitproberen. Wat dacht je van deze appel-kaneel slof. Ontzettend lekker als je het mij vraagt!
Porties: 2 sloffen (in totaal voor 12 personen)

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • half ei (de andere helft gebruik je voor de vulling)
  • snuf zout
  • rasp van een halve citroen
  • 280 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder

Vulling

  • 150 gram spijs
  • half ei

Topping

  • 250 ml slagroom
  • halve portie makkelijke banketbakkersroom (volgens recept)
  • 1 flinke appel (of 2 kleintjes)
  • 1 tl kaneel
  • 1-2 el fijne kristalsuiker

Extra nodig

  • sloffenring (2 stuks werkt het makkelijkst)
  • bakplaat
  • bakpapier
  • spuitzak (of 3 wegwerp zakken)
  • stervormige spuitmond

Instructies

  • Meng boter, suiker, ei, zout en citroenrasp door elkaar tot een romig geheel. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix tot een mooi deeg. Maak een plak van het deeg, verpak deze in keukenfolie en leg hem minstens een uur in de koelkast.
  • Rol de plak deeg uit tot ongeveer 8 mm dikte, ik doe dit vast op een vel bakpapier. Leg het vel met deeg op de bakplaat en steek met de sloffenring de bodem uit. Haal het overtollige deeg weg en vet de sloffenring in. Zet deze weer om het deeg heen.
  • Maak het spijsmengsel door het ei door de spijs te kneden. Zo kun je de spijs beter verwerken. Je kunt het op de bodem verdelen met een lepel, maar ik gebruik zelf een spuitzak. Zorg dat je de buitenste rand van ongeveer 1 centimeter vrij laat van spijs.
  • Ik heb maar één sloffenring, daarom legde ik het deeg weer even in de koelkast terwijl ik de eerste sloffenbodem vast ging bakken. Als je er twee hebt kun je ze natuurlijk beide tegelijk bakken. Indien je in tweeën bakt, hou er dan ook rekening mee dat je voldoende spijs overhoudt!
  • Bak de slof in 25-30 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Na het bakken verwijder je direct de sloffenring en laat je de sloffenbodem helemaal afkoelen.
  • Schil je appel, verwijder het klokhuis en snij hem in kleine blokjes. Doe de blokjes appel in een pannetje met de kaneel en suiker. Bak tot de appeltjes net een beetje zacht beginnen te worden. Laat ze een beetje afkoelen. Terwijl ze afkoelen kun je de Zwitserse room maken.
  • Voor de vulling maak je de banketbakkersroom volgens recept en klop je de slagroom op. Voeg aan deze slagroom een evenredige hoeveelheid banketbakkersroom toe en spatel rustig door elkaar. Vind je hem nog iets te slap? Voeg dan wat extra banketbakkersroom toe. Je hebt nu Zwitserse room gemaakt, vul er een spuitzak mee. Spuit de Zwitserse room op de sloffenbodems en verdeel de afgekoelde appeltjes erover.
Tips

Zo simpel is het dus om met sloffenbodems te variëren! Als je nog wel wat extra tips kunt gebruiken voor het maken van de bodem kun je dit artikel even lezen.

Bewaren

De appel-kaneel slof bewaar je in de koelkast.

Vorige post

Volgende post

Tomaten parmaham taartjes
Spelt kruidnoten met karamel en zeezout

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
18

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
21

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 66

  1. Irene says:
    5 jaar geleden

    Dit ziet er zo lekker uit! Deze ga ik volgende week een x maken!

    Beantwoorden
  2. Emma says:
    5 jaar geleden

    Ohh, wat lekker Laura! Perfect voor deze tijd van het jaar!

    Beantwoorden
  3. Ellen Pouw says:
    5 jaar geleden

    Leuk recept…ik heb nog nooit zo’n mal gezien voor de slof…handig!

    Beantwoorden
  4. Jeanine says:
    5 jaar geleden

    Ik ben nu bezig om dit recept te maken. Ik bewaar wel eens citroenen in de diepvries. Zou dat ook kunnen met een citroen waarvan de schil voor de helft geraspt is?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb geen ervaring met het bewaren van een citroen in de diepvries, maar het lijkt mij weinig verschil maken als de schil deels al geraspt is.

      Beantwoorden
      • Jeanine says:
        5 jaar geleden

        Ik heb het gewoon gedaan. 🙂

        De slof was heerlijk! Ik ben benieuwd naar meer mogelijke vullingen. In de winkel zie ik wel eens een notenslof, daar zit dan geen banketbakkersroom op. Geen idee of dat dan zo bovenop de bodem kan. Misschien leuk voor een variatie recept? 😉

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Iets met noten heb ik inderdaad nog in mijn hoofd als variatie, maar weet nog niet precies hoe ik dat ga doen 😉

          Beantwoorden
        • Annabel says:
          1 jaar geleden

          waarom heb je het recept voor twee sloffen gemaakt?
          vind dit namelijk beetje verwarrend. Als je de ingredienten door de helft doet, kun je daar dan een slof van maken?

          Beantwoorden
          • Laura Kieft says:
            1 jaar geleden

            Een slof is vaak te weinig voor een verjaardag (gaan maar 6 puntjes uit), meestal willen mensen er twee maken. Maar je kunt het dus inderdaad door midden delen voor 1 slof.

      • Lieke Engelen says:
        3 jaar geleden

        Ik rasp de hele schil van de citroen eraf en pers hem daarna uit. Wat ik nodig heb neem ik hiervan af en doe de overige schil en sap apart in de diepvries gaat heel goed.

        Beantwoorden
  5. Nicole says:
    5 jaar geleden

    Oh goddelijk! Ik kan hem bijna proeven! Heerlijk gewoon.

    Beantwoorden
  6. Manouk says:
    5 jaar geleden

    Lekker! Met peertjes lijkt mij ook lekker. Of frambozen/rood fruit!

    Heb je nog ideeën om het spijs te vervangen door iets zonder noten? Ik ben helaas allergisch 🙁

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je zou het helemaal weg kunnen laten, maar je zou ook kunnen proberen om wat banketbakkersroom mee te bakken. Met peren klinkt ook heerlijk trouwens!

      Beantwoorden
  7. Ron says:
    5 jaar geleden

    Wat voor maat sloffenring heb jij gebruik

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      24×9 centimeter

      Beantwoorden
  8. Sven says:
    5 jaar geleden

    een vraagje uit België: wat bedoel je met spijs?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Daar bedoel ik amandelspijs mee 🙂

      Beantwoorden
  9. Renate says:
    5 jaar geleden

    Ik heb deze nu al twee keer gemaakt en iedereen vond m lekker! Ik heb alleen wel echte banketbakkersroom gebruikt (;

    Beantwoorden
  10. Suzan says:
    5 jaar geleden

    Mijn eerste poging net af. Maar het leek alsof de boden te hard is geworden. Hoe zou dat komen? Ik heb echt alles puntje precies gewogen. Ik heb het in de koelkast gelegd. Zou het nog een beetje zachter worden als ik een paar uur laat staan?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Met vulling (topping) wordt het straks sowieso wat zachter, maar het zou ook nog aan je oven kunnen liggen.

      Beantwoorden
  11. Jeannette says:
    5 jaar geleden

    Ik heb de appel-kaneel slof gemaakt voor een verjaardag en deze viel erg in de smaak. Zeker voor herhaling vatbaar dus.
    Zou de bodem na het bakken ook in te vriezen zijn denk je?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, dat is geen probleem.

      Beantwoorden
  12. Celine says:
    5 jaar geleden

    Ik heb gister de appelkaneel slof gemaakt, alleen na een nachtje in de koelkast wordt de room helemaal zacht en zakt er vanaf, kan ik hier iets aan doen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dan is je room waarschijnlijk net niet dik genoeg geweest, of je appeltjes zijn nog te vochtig geweest.

      Beantwoorden
  13. Andrea says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Welke grootte spuitmondje gebruik je voor deze slof ? (maat en merk, winkel)
    Ik ga proberen deze taart voor te schotelen op mijn verjaardag 🙂 Dan moet het natuurlijk wel een succes worden 😉

    Groetjes Andrea

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Wilton 1M, bij veel verschillende winkels te koop.

      Beantwoorden
  14. Nienke says:
    4 jaar geleden

    Het ziet er erg lekker uit! Om het nog ‘herfsteriger’ te maken lijkt het mij wel lekker om een speculaasbodem te hebben bij deze slof. Kan ik dan gewoon speculaaskruiden door het sloffendeeg doen en de witte basterdsuiker vervangen door bruine of ligt dat ingewikkelder?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik zou het inderdaad op die manier proberen, variëren met recepten is vaak niet zo ingewikkeld hoor 🙂

      Beantwoorden
  15. Anne says:
    4 jaar geleden

    Kan ik ook banketbakkersroom uit een zakje gebruiken en daar slagroom aan toevoegen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat kan, maar zelfgemaakt is hij wel veel lekkerder 😉

      Beantwoorden
  16. Marieke says:
    4 jaar geleden

    Superlekker zo’n slof, maar mijn inspiratie blijft een beetje bij aardbeien en appel/kaneel.
    Heb je nog misschien nog meer variatiemogelijkheden voor mij? Of misschien leuk dat je er een keer een blog met variatiemogelijkeheden schrijft ofzo?

    Beantwoorden
  17. Marlieke says:
    4 jaar geleden

    Hier ligt nu sloffendeeg te rusten in de koelkast. Einde van de middag ga ik bakken. Ik maak een papje van bakvaste banketbakkersroom met banketbakkersspijs. Daarmee bekleed ik de bodem vòòr! het bakken. Na het bakken maak ik een karamelbavarois waarmee ik de slof vul. Daaroverheen komen ongezouten noten (gemengd). Daaroverheen nog een paar sliertjes karamel. Kleine stukjes serveren. Want is erg machtig! Maar óóó wat heerlijk! 🙂

    Beantwoorden
  18. Sjaan says:
    4 jaar geleden

    De sloffenbodem vullen met de spijs. Gemengde noten mengen met 2 eetlepels gecondenseerde melk en dit over de spijs verdelen. Dan afbakken, heerlijk!!

    Bedankt voor al je heerlijke recepten Laura.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Klinkt goed zeg!

      Beantwoorden
  19. Wilco says:
    4 jaar geleden

    Ziet er super lekker uit. Zou dit recept ook met een cupcake vorm gemaakt kunnen worden? En ik lees nergens in je recept of je de rand ook bekleed met deeg of gaat dat met spijs?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      De rand bekleed je niet, die laat je gewoon zo. En je zou zeker kleine taartjes kunnen maken in een cupcake vorm.

      Beantwoorden
  20. Marjolein says:
    4 jaar geleden

    Ziet er super lekker uit! Zou je ook kleine taartjes ermee kunnen maken, zoals een cupcake vorm? Zou de baktijd dan nog veel veranderen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat kan zeker, ze moeten dan wel korter in de oven.

      Beantwoorden
      • Marjolein says:
        4 jaar geleden

        Heb ze inderdaad 20 minuutjes in de oven gedaan. Ze zagen er heerlijk uit!

        Beantwoorden
  21. Annuschka says:
    3 jaar geleden

    Kan je het ook in springvorm doen? Of moet ik dan meer beslag maken

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan prima, met deze hoeveelheid hoef je niets extra te maken (maar twee stuks lukt waarschijnlijk niet, dan heb je er dus één)

      Beantwoorden
  22. Margreet says:
    3 jaar geleden

    Deze appelkaneelslof heb ik vanmorgen gemaakt. Hij ziet er heerlijk uit, dit weekend lekker proeven. Maar nu heb ik toch een hele portie banketbakkersroom gemaakt. Kun je dat overschot ook invriezen?

    En heb je misschien ook een recept voor een mokkaslof? Die heb ik laatst op een verjaardag gehad, was heerlijk, maar ik kan geen recept vinden.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kun je prima invriezen hoor. En klopt dat je dat niet kan vinden, daar heb ik nog geen recept voor.

      Beantwoorden
  23. Heleen says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Kun je dit recept ook voor één springvorm van ca 26 cm maken?
    Heb je dan genoeg voor alles?
    Groetjes Heleen

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik denk dat dat wel moet lukken

      Beantwoorden
      • Heleen says:
        3 jaar geleden

        Oke, bedankt! Ga zaterdag dus een sloffentaart maken 🙂
        Groetjes Heleen

        Beantwoorden
  24. Heleen says:
    3 jaar geleden

    Kan je als topping ook het recept voor je appel-kaneel cheesecake gebruiken? Lijkt me erg lekker.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik zou dan uit dit recept het cheesecakemengsel gebruiken: http://www.laurasbakery.nl/philadelphia-appel-kaneel-cheesecake-in-glaasjes/

      Beantwoorden
  25. Suzan says:
    3 jaar geleden

    Kun je het 2e deel van het sloffen deeg ook invriezen om een andere keer te gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Jazeker!

      Beantwoorden
  26. Vera says:
    3 jaar geleden

    Even een kleine dubbel-check: de hoeveelheden onder het kopje “Topping” zijn ook voor 2 sloffen toch?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Klopt helemaal 🙂

      Beantwoorden
  27. Noortje says:
    3 jaar geleden

    Klinkt heerlijk! Hij ligt bij onze banketbakker, dus een leuke uitdaging om hem zelf te maken! 1 vraag: wat is de beste appel hiervoor?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik gebruik graag Elstar

      Beantwoorden
  28. Pauline says:
    2 jaar geleden

    Vandaag voor het eerst de slof gemaakt, maar bodem behoorlijk hard en droog… alles gedaan volgens recept. Wat zou de oorzaak kunnen zijn? Verder wel goed van smaak.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Probeer hem de volgende keer op een lagere temperatuur te bakken en evt minder lang. Iedere oven verschilt (en hetelucht moet lager qua temperatuur)

      Beantwoorden
  29. Desirer says:
    1 jaar geleden

    Hoi, deze slof al een paar keer gemaakt. Iedere keer goed gelukt en valt in zeer goede smaak… Super!

    Beantwoorden
  30. Wilma says:
    11 maanden geleden

    die van ons is goed gelukt en wij gaan hem zo proefen. 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Geniet ervan!

      Beantwoorden
  31. Laura says:
    6 maanden geleden

    Welke appel kan je hier het best voor gebruiken, en hoe voorkom je dat de appel te vochtig is…met alle gevolgen van dien…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Elstar is een fijne appel daarvoor.

      Beantwoorden
  32. Heleen van Beers says:
    5 maanden geleden

    Heerlijk recept. De eerste slof komt nu net uit de oven. Hij blijft alleen heel laag en is dus niet omhoog gekomen. In het midden misschien iets hoger geworden, maar de zijkanten niet. Enig idee waar het aan kan liggen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Misschien een te grote vorm gebruikt of het bakpoeder vergeten?

      Beantwoorden
      • Heleen says:
        5 maanden geleden

        Mijn vorm is inderdaad 12 cm breed en iets meer dan 24 cm lang. Ik kon uit mn deeg wel 2 vormen halen daarom dacht ik dat het niet erg zou zijn. Maar zou het Dante de breedte te maken kunnen hebben? Bakpoeder zat er in (nieuw zakje)

        Beantwoorden
  33. Anita says:
    4 maanden geleden

    Als je de appeltjes gaat bakken, smelt je dan eerst een beetje boter in je pan? Of kan het zonder? Het staat niet in het recept!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Dat hoeft niet, mag wel.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Verschillende soorten bloem

Review KitchenAid Artisan 4,8L en 6,9L

Amerikaanse ingrediënten vertaald

Vervangers voor boter

Volgende Post
Spelt kruidnoten met karamel en zeezout

Spelt kruidnoten met karamel en zeezout

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Sweet chili saus

22 januari 2021

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Review: Vistaprint fotokalender

door Laura Kieft-08 januari 2012-3

Ongeveer anderhalve week geleden kreeg ik een mailtje met de vraag of ik het leuk zou vinden een fotokalender te maken. Dit leek mij wel wat! Toevallig had ik een paar maanden terug nog gedacht...

Roomboter kransjes

door Laura Kieft-02 januari 2012-7

Ik ben gék op roomboterkoekjes, liefst met amandelschaafsel of grove suiker bovenop! Met de feestdagen zijn deze koekjes in de vorm van kransen gelukkig volop in de schappen te vinden. Alleen, de kleine zijn net...

Verlate kersttaart

door Laura Kieft-27 december 2011-5

Ik had grootse plannen deze kerst, ik zou heerlijk in de keuken allerlei lekkers bakken en dat aan jullie laten zien zodat jullie allemaal inspiratie hadden voor de feestdagen. Mijn school dacht daar alleen iets...

How to + recept: Speculaas(plank)

door Laura Kieft-04 december 2011-45

Het is de tijd van het jaar waarin iedereen massaal aan het speculaas gaat, maar ook taai-taai, marsepein en schuimpjes mogen niet ontbreken in deze periode. Ik ben zelf gek op het snoepgoed, vooral marsepein...

Webshop: Uit eigen streek

door Laura Kieft-29 november 2011-1

Gisteren heeft weer een nieuwe webshop haar virtuele deuren geopend, en niet zomaar één. Mede blogster Pauline (die jullie vast allemaal kennen van uit Pauline’s keuken) heeft maandenlang hard gewerkt aan haar bedrijf Uit eigen...

Gestrikt!

door Laura Kieft-18 november 2011-3

De lussenstrik staat denk ik nu al ruim een jaar op mijn lijstje ‘wil ik nog eens maken’. Elke keer weer bedenk ik mij te laat dat er dan tylose door het fondant moet worden...

Liefde is…

door Laura Kieft-13 november 2011-12

Liefde is… een speciale taart aan je vriendje geven omdat hij jarig is. Dit deed een vriendin van mij. Na veel wilde plannen voor de taart zijn we uiteindelijk toch op een vrij eenvoudige versie...

Review: workshop De Koekenbakkers

door Laura Kieft-06 november 2011-7

Gisteren heb ik dan eindelijk een workshop van Mariëlle van De Koekenbakkers mogen volgen! Een paar maanden geleden heb ik mij al ingeschreven voor deze workshop en heb er dus lang naar uit mogen kijken....

Eindstand Pink Ribbon actie

door Laura Kieft-01 november 2011-12

De maand oktober is voorbij en het geld is overgemaakt. Er is een einde gekomen aan de maand die in het teken van borstkanker staat en daarmee is er ook een einde gekomen aan mijn koekjesactie....

Recept Royal Icing

door Laura Kieft-31 oktober 2011-158

Laatst gaf ik jullie al het recept voor suikerkoekjes, nu geef ik jullie het recept Royal icing zodat je de koekjes kunt gaan decoreren. Deze hoeveelheid Royal icing is genoeg voor het recept van de...

Zoetigheden uit Parijs

door Laura Kieft-23 oktober 2011-8

Vorige week zondag vertrok ik samen met mijn ouders en zusje naar Parijs. Hier gingen we donderdagochtend vroeg weer weg om nog 2 dagen naar Disneyland te gaan! Ik was nog nooit in Parijs of...

Recept Suikerkoekjes

door Laura Kieft-14 oktober 2011-218

Wanneer ik koekjes decoreer, zijn deze suikerkoekjes echt mijn go to recept. Mijn favoriet waar ik bijna nooit van afwijk. Het enige andere recept dat ik nog wel eens wil gebruiken is een aanpassing op dit...

De Pink Ribbon koekjesfabriek

door Laura Kieft-05 oktober 2011-16

koekjes uitsteken Gezien de hoeveelheden koekjes die hier in huis gebakken worden mag ik het met recht een koekjesfabriek noemen. De actie is een ontzettend groot succes, groter dan ik ooit had durven dromen. Er...

Een actie voor Pink Ribbon

door Laura Kieft-01 oktober 2011-10

Oktober is de maand waarin er extra aandacht wordt gevraagd voor borstkanker. Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Jaarlijks wordt bij ruim 13.000 mensen borstkanker vastgesteld. Iedere vrouw heeft een kans...

Vintage baking

door Laura Kieft-28 september 2011-8

Deze cupcakes wilde ik eigenlijk gisteren al met jullie delen, toen was ik alleen te druk met naar de oven hollen. Waarom zul je denken, daar hoor je dit weekend meer over. Ik heb namelijk...

It’s my birthday

door Laura Kieft-20 september 2011-6

Nou ja, afgelopen zondag dan. 18 September werd ik 21 jaar, écht volwassen dus. Familie en vrienden lieten al weten dat zij nieuwsgierig waren naar de taart. Dit keer alleen geen fondant taart zoals ze...

Gestencilde bloesemtak

door Laura Kieft-13 september 2011-8

Bij Ellen in Donderen had ik in mijn vakantie zo’n ontzettend leuk stencil gekocht die ik ontzettend graag wilde uitproberen. Maar om nu gelijk een hele taart te maken, dat moet anders kunnen dacht ik zo. Zo...

Glinsterende snoepjes

door Laura Kieft-07 september 2011-6

Deze cupcakes heb ik al een poosje geleden gemaakt en wilde ik jullie eigenlijk dit weekend al laten zien. Dat was mijn bedoeling in ieder geval.. KPN werkte alleen even niet mee, na een storing...

De vakantie zit er weer op

door Laura Kieft-27 augustus 2011-5

Bij het gebrek van een echte zomer probeer ik er dan maar wat vrolijks van te maken. Want die zomer, die is dit jaar compleet verregend. Zo mooi als het voorjaar was, zo slecht is...

Review: De oude bakkerij

door Laura Kieft-18 augustus 2011-6

Al tijden geleden las ik in het tijdschrift MjamTaart over het bakkerijmuseum in Medemblik. Ik wist gelijk; ‘daar wil ik heen!’. Het  heeft enige tijd geduurd maar afgelopen weekend was het dan zover, samen met...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan