Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Appel-kaneel kwarkcake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
25 januari 2020
in Cakes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

De appels die ik de laatste tijd in huis haal verdwijnen voornamelijk in baksels. Of ik snijd er eentje in blokjes en verwarm deze met wat kaneel in een pannetje voor een heerlijke snack. Zo uit het vuistje heb ik al een tijd geen appel meer gegeten. Ik ben nu vooral verzot op mandarijntjes, maar daar bak ik dan weer niet mee. Die appels, daar bak ik juist maar wat graag mee. Zeker als er dan ook nog kaneel bij komt kijken. Deze combinatie gebruikte ik onlangs voor deze appel-kaneel kwarkcake. Door kwark te gebruiken in cakes worden ze een tikje frisser en vooral smeuïger, dat laatste is precies wat ik het lekkerst vind aan cakes. Ter decoratie maakte ik gebruik van grove kaneelsuiker. Het is geen must, maar mocht je het ooit eens tegenkomen neem dan zeker een verpakking mee. Het is heerlijk om over baksels te strooien. Mijn potje vond ik al een hele tijd terug eens bij een molen, maar heel soms zie ik het ook in supermarkten en kookwinkels.

Recept afdrukken

Appel-kaneel kwarkcake

Appel en kaneel, een van mijn favoriete smaakcombinaties. Ik bak ieder jaar heel wat recepten met deze twee ingrediënten. Nu maakte ik een cake met kwark wat het extra smeuïg maakt.
Porties: 12 personen
voor een 20 cm springvorm

Ingrediënten

  • 220 gram boter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram kwark
  • 2 tl tvanille-extract
  • 4 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 275 gram bloem
  • 3-4 tl kaneel
  • 1-1,5 appel (Jonagold)
  • 2-3 el grove kaneelsuiker (optioneel)

Instructies

  • Mix boter en suiker romig. Voeg vanille-extract en eieren een voor een toe. Klop de kwark door het mengsel, het kan nu schiften maar dat komt straks helemaal goed.
  • Bakpoeder, baking soda, zout, bloem en kaneel voeg je tegelijk toe aan het mengsel, mix door tot deze zijn opgenomen.
  • Bekleed de springvorm met bakpapier en giet het beslag erin.
  • Schil de appel(s), verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Verdeel deze over het beslag. Strooi er eventueel nog wat grove kaneelsuiker over.
  • Bak de cake in 60-70 minuten op 160 graden gaar en goudbruin.
Tips

Als de cake na 60 minuten al goed gekleurd is, dek je de springvorm af met aluminiumfolie, zo gaart het baksel wel verder maar kleurt het niet meer.

Bewaren

De cake kun je goed verpakt 4-5 dagen buiten de koelkast bewaren. In de vriezer tot 3 maanden.

Vorige post

Volgende post

Tortilla cups met ei
Tips voor brood bakken

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
10

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 20

  1. Geertje says:
    12 maanden geleden

    Lijkt me heerlijk en is dit op hetelucht gebakken? Ik bak alles op hetelucht dus dan 20 graden lager zeker? Bedankt voor het recept

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Ik bak altijd met onder- en bovenwarmte, dus wat je zegt: 10-20% lager bij een heteluchtoven.

      Beantwoorden
      • Geertje says:
        12 maanden geleden

        Dank je wel voor je reactie👍👍🥰

        Beantwoorden
    • Jeanine Timmerman says:
      6 maanden geleden

      Kan ik ipv kwark ook Volle yoghurt gebruiken?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 maanden geleden

        Ja hoor!

        Beantwoorden
  2. LotteMarien says:
    12 maanden geleden

    Kan je ook andere suiker i.p.v. Witte basterdsuiker gebruiken? Dat heb je bij ons niet in de winkel.

    Beantwoorden
    • Henneke says:
      12 maanden geleden

      Volgens mij kun je die ook vervangen voor gele cassonade. Hooguit zal je baksel iets donkerder van kleur worden en de smaak zal misschien iets meer pit hebben. Ik zou het gewoon proberen… kan eigenlijk niet fout gaan.

      Beantwoorden
      • LotteMarien says:
        12 maanden geleden

        Dan zal ik het zeker en vast proberen met gele cassonade 😊

        Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Dat kan, maar dan zal het resultaat wel net even anders worden.

      Beantwoorden
  3. Margo says:
    12 maanden geleden

    Hij was heerlijk!

    Beantwoorden
  4. Sonja says:
    12 maanden geleden

    De smaak was heerlijk, maar wat aan de droge kant. Het beslag was ook vrij dik; kon het in ieder geval niet gieten, zoals ik het recept staat.
    Hij staat nu weer in de oven; iets meer kwark toegevoegd en in een gewone cake vorm ipv de springvorm. Kijken hoe hij dan wordt.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Hmm, misschien heeft ‘ie de eerste keer dan te lang in de oven gestaan? Hopelijk is de cake deze keer lekker smeuïg zoals het hoort.

      Beantwoorden
  5. Gerry says:
    12 maanden geleden

    Net gemaakt! Hij is heerlijk!
    Ik had 1 appel voor bovenop.. volgende keer doe ik denk ik ook stukjes door het beslag.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Lekker!!

      Beantwoorden
  6. Claudia says:
    12 maanden geleden

    Waar is de baking soda precies goed voor en kan je dit ook weglaten?

    Beantwoorden
    • Geertje says:
      12 maanden geleden

      Is om te rijzen die kun je dus beter wel gebruiken

      Beantwoorden
  7. Esther says:
    10 maanden geleden

    Stukjes appel erdoor gedaan en in een hartjesvorm. Jammer dat ik hier geen foto kan plaatsen! De smaak is echt perfect! Lekker met een dot slagroom 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Wat fijn om te lezen Esther!! Geniet ervan 🙂

      Beantwoorden
  8. Jomark says:
    3 maanden geleden

    Ik snap het niet. Hij is bij mij helemaal mislukt. Hij wordt niet eens gaar in het midden. Hoe kan dat?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Dat kan ik helaas ook niet beoordelen zo op afstand. Heb je misschien iets aan de ingrediënten veranderd of vaker problemen met de oven?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=_ZMLDP7IktIAX8V01yU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a374becb04550e1dfdffc0016dac62cd&oe=6029E02D' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Cranberry brie bladerdeeg hapjes

Vervangers voor boter

Pizza broodjes

Gingerbread sneeuwvlokken koekjes

Volgende Post
Bierbrood

Tips voor brood bakken

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Uitgelicht: Siliconen molds

door Laura Kieft-28 juli 2011-5

Velen zijn gek op molds, anderen juist helemaal niet. Ik behoor tot de eerste categorie. Je kunt de mooiste  vormen maken met deze leuke siliconen vormen, je hebt al snel een prachtig resultaat. Dit snelle...

Review: Feestelijke taarten, cupcakes & koekjes

door Laura Kieft-22 juli 2011-2

De oplettende lezer heeft het tabblad ‘reviews’ vast al eens opgemerkt bovenaan deze pagina, dan is ook opgevallen dat hier nog niets bij stond. Daar komt met deze eerste review verandering in. Ik heb gekozen...

Bloemenkoekjes

door Laura Kieft-15 juli 2011-6

Ik wilde eens lekker experimenteren met het maken van foto’s. Toen ik deze koekjes had gemaakt spookten ’s nachts al allerlei ideetjes door mijn hoofd over hoe ik deze leuke koekjes nou leuk op de...

Gevulde koeken

door Laura Kieft-10 juli 2011-61

Ik ben niet de enige in de familie die graag bakt. Mijn vader bijvoorbeeld mag graag overheerlijke broodjes maken. De pizzarol en mediterraanse broodjes zijn bij mij favoriet! Naast broden mag hij ook graag gevulde koeken...

Uitgelicht: Kleurstoffen

door Laura Kieft-07 juli 2011-39

In levensmiddelen is een beperkt aantal kleurstoffen toegestaan, deze zijn herkenbaar aan het E-nummer in de reeks E100-199 dat meestal op de verpakking vermeld wordt. Er zijn ook veel natuurlijke kleurstoffen, deze is dan afkomstig...

Silhouet koekjes

door Laura Kieft-03 juli 2011-6

De silhouet koekjes van Peggy Porschen in het boek ‘Cake chic’ trokken gelijk mijn aandacht. Dit moest en zou ik ook een keer maken! Wel op mijn eigen manier natuurlijk. Ook al komt het idee...

How to: Vintage cupcakes

door Laura Kieft-29 juni 2011-5

Vorige week heb ik jullie een how to van de vintage cupcakes beloofd, hier is hij dan! Voor het gemak heb ik bij de meeste beschreven artikelen een linkje geplaatst, zo weet je precies wat...

Uitgelicht: Kleurpoeders

door Laura Kieft-26 juni 2011-10

Jullie hebben vast wel gemerkt dat ik altijd graag mijn kleurpoeders gebruik, door velen worden dit ook wel ‘dusts’ genoemd. Hiermee geef ik meestal het hart van bloemen een extra kleurtje maar je kunt er...

Vintage cupcakes

door Laura Kieft-23 juni 2011-5

Dit thema wilde ik al langer gebruiken voor cupcakes; Vintage. Ik heb het geheel gelijk een beetje ‘glitter & glamour’ gegeven door voor alles mijn dusts (kleurpoeders) te gebruiken. Ook mijn andere favoriete materialen heb...

Geslaagd!!

door Laura Kieft-17 juni 2011-9

Mijn zusje is geslaagd voor haar VWO diploma! Na weken van voorbereiding, keihard leren, geen sociaal leven meer en nog meer afzien begonnen de examens. Nog 2 weken zwoegen en ze was eindelijk klaar en...

How to: Leuke eenvoudige cupcakes

door Laura Kieft-14 juni 2011-8

Een paar weken geleden kreeg ik van Create4Fun weer wat leuke dingen opgestuurd. Hierbij zaten 2 pakjes voorgekleurde rolfondant en zilveren sterretjes (alles van Funcakes). Nu leek het mij leuk om eens cupcakes te maken...

How to: Eetbare lijm maken

door Laura Kieft-10 juni 2011-18

Bij elke taart en bij alle cupcakes gebruik ik dit; eetbare lijm. Het is ideaal om kleine, maar ook grote decoraties op te plakken. Je kunt dit kant en klaar kopen maar ik maak het...

Daar ben ik weer!

door Laura Kieft-02 juni 2011-5

Pfew, woensdag een hoop (6!) schoolverslagen ingeleverd waar veel voor moest gebeuren. Dat is dan ook de reden waarom ik al ruim 2,5 week niets meer heb geplaatst. Om het goed te maken heb ik...

Chique paars met een vraagje

door Laura Kieft-15 mei 2011-11

Waarschijnlijk herkennen jullie deze cupcakes wel, vorige week maakte ik deze namelijk voor mijn ouders. Wel in een andere kleurstelling, dat dan weer wel. Ik vind deze kleurstelling ook erg mooi uitgepakt. Mijn overbuurvrouw helpt...

Voor paps en mams

door Laura Kieft-09 mei 2011-8

In mei zijn mijn ouders alle twee jarig, paps aan het begin van de maand en mams aan het eind. Dit jaar hebben ze de verjaardagen samen gevierd omdat mijn zusje midden in haar eindexamens...

Taart gedecoreerd als… taart??!

door Laura Kieft-01 mei 2011-12

Dit leek mij al langer ontzettend leuk om te maken en nu was er een jarige die niets liever wilde dan deze leuke taart! Ik had een foto laten zien van een soortgelijke taart en...

Mr. & Mrs. Potato Easter egg head

door Laura Kieft-22 april 2011-8

Helemaal geïnspireerd op de aardappel hoofden uit de leuke film Toy Story! Vorig jaar heb ik kuikens gemaakt van paaseieren, nu was het tijd voor iets nieuws. Een paar weken geleden was ik aan het...

Recept: Chocolate chip cookies

door Laura Kieft-17 april 2011-78

Deze overheerlijke koeken stonden al tijden op mijn lijstje om te maken. Vorige week had ik dan eindelijk wat tijd gevonden om de koeken te gaan maken. Bij het zien van de foto’s loopt het...

How to: Siliconen molds gebruiken

door Laura Kieft-06 april 2011-32

Molds, als het lukt krijg je er de leukste figuren uit. Wanneer het niet lukt vliegen ze uit frustratie door de kamer heen. Die problemen zijn hier ook geweest maar nu kan ik er prima...

Sweet 18

door Laura Kieft-29 maart 2011-9

Afgelopen weekend hadden we een groot feest, mijn zusje werd namelijk 18 jaar. Ook ik vond dat erg leuk, er mocht weer een leuke taart gemaakt worden. Al tijdenlang liep ik met allerlei ideetjes rond,...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan