Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Appel-kaneel fudge cake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
04 maart 2017
in Cakes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Je kent misschien wel de fudge cakes die je in vele supermarkten ziet liggen. Een cake met een dikke laag fudge erop. Die zijn heerlijk, maar stiekem vind ik die laag meer naar glazuur smaken dan naar fudge. Mijn vader is dol op die cakes en had het er laatst over dat hij een specifieke smaak nergens meer kon vinden. Eenmaal thuis bedacht ik me dat je dat natuurlijk ook prima zelf kon maken, alleen was ik de smaak vergeten die hij zo lekker vond. Ik besloot dus een eigen smaak te bedenken, dat werd een appel-kaneel fudge cake. Mijn beroemde appel-kaneel cake dus, met een laag fudge bovenop. Die laag heb ik lekker simpel gehouden, gewoon een kwestie van fudgeblokjes smelten in de pan.

De fudge cake nam ik mee naar Friesland voor een gezellig familieweekend, zo kon mijn vader hem ook gelijk proeven. Dat heeft voor een hilarisch moment gezorgd, want doordat ik de cake met fudge te lang aan de lucht had laten afkoelen was de laag fudge behoorlijk hard geworden. Oeps, foutje. Door hem goed luchtdicht te verpakken werd de fudge gelukkig weer zachter en konden we hem de volgende dag heel goed opeten zonder onze tanden erop te breken. En wow, wat past de laag fudge ontzettend goed bij de appel-kaneelcake zeg. Zalig!

Recept afdrukken

Appel-kaneel fudge cake

Gemakkelijk te maken en vooral heel erg lekker: appel-kaneel fudge cake. De fudge laag bovenop past heel goed bij de heerlijke smaak van de cake.
Porties: 15 personen (vorm van 18x28 cm)

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 4 eieren (M)
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 4 tl kaneel
  • 1 appel
  • 250 gram fudge

Instructies

  • We bakken als eerst de cake. Hiervoor klop je boter en suiker romig. Voeg de vanille extract en de eieren een voor een toe, je voegt de volgende pas toe als de vorige helemaal is opgenomen. Dan kun je het zelfrijzend bakmeel, zout en kaneel toevoegen. Mix tot een mooi beslag, stop met mixen zodra het meel is opgenomen.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in blokjes. In een kommetje voeg je er een lepel bloem aan toe, roer door tot alle stukjes appel zijn voorzien van een laagje bloem. Dit is om te voorkomen dat de appelblokjes straks allemaal naar de bodem zakken. Spatel de stukjes appel door het cakebeslag.
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede vorm en bak de cak in 40-45 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur voor je verder gaat met de fudgelaag. Dit is heel simpel, je doet de blokjes fudge in een pannetje en smelt ze op een laag vuur. Blijf wel constant roeren. Zodra het helemaal gesmolten is, giet je de fudge direct over de cake heen. Het stolt snel weer, dus wees snel met het uitsmeren van de fudge over de cake.
  • Een alternatief voor de gesmolten blokjes fudge is het recept voor makkelijke karamel fudge, de laatste stap van het recept sla je over. Dus zodra de pan de eerste keer van het vuur komt, giet je de fudge over de cake heen. Let wel op: met dit recept maak je een grotere hoeveelheid fudge dan met 250 gram gesmolten blokjes fudge.
Bewaren

En dan nog even mijn bewaartips voor deze cake, je wilt namelijk niet dat die laag fudge zo hard wordt 😉 . Zodra de fudgelaag is afgekoeld en steviger is geworden -maar nog wel een beetje zacht is-, schuif je de cake in een trommel of plastic zak. Sluit de verpakking af, zo blijft de fudgelaag het lekkerst. Leg eventueel een velletje bakpapier bovenop zodat het niet aan de zak blijft plakken. Is hij toch hard geworden? Laat de verpakking dan gesloten tot de fudgelaag wel zacht is.

Vorige post

Volgende post

Hartige cake
Behind the scenes: februari 2017 #2

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
15

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 24

  1. Daniëlle says:
    4 jaar geleden

    Deze cake met fudge laag ziet er heel erg lekker uit! Die uit de winkel vind ik vaak net iets te zoet!

    Beantwoorden
  2. diny says:
    4 jaar geleden

    Een vraag wat is fudge ik wil de cake bakken
    weet niet wat dit is heerlijke recepten heef t u bvbdank Diny

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat zijn een soort karamelblokjes, die vind je in de supermarkt bij de snoepjes

      Beantwoorden
  3. Lianne says:
    4 jaar geleden

    Wauw! Hij ziet er heel mooi en lekker uit. Ga ik eens proberen. Ik zie het weleens in de winkel, maar nog nooit op. 😉

    Beantwoorden
  4. Trijntje says:
    4 jaar geleden

    Klinkt heerlijk en zo ziet het er ook uit! Ik zie in recepten best vaak ‘vanille extract’ staan. Waar koop je dat? Zijn die flesjes vanille aroma van Dr. Oetker ook geschikt?

    Groetjes Trijntje

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Hier lees je er meer over: http://www.handigebaktips.nl/alle-soorten-vanille-smaakstoffen/

      Beantwoorden
  5. Chantal says:
    4 jaar geleden

    Vandaag meteen gemaakt en hij is heerlijk! Fudge wel wat hard/taai dus nu in een plastic zak zitten. Hopelijk is het morgen weer zachter. Maar de smaak was er zeker niet minder om!

    Beantwoorden
  6. Lianne says:
    4 jaar geleden

    Zojuist deze cake gemaakt. Nu maar hopen dat de fudgelaag aangenaam zacht blijft

    Beantwoorden
  7. Lianne says:
    4 jaar geleden

    Hij is toch heel hard geworden ondanks dat ik hem luchtdicht heb verpakt. Ook na een nacht luchtdicht is de laag fudge nog keihard, wat kan ik daar nog aan doen

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Nog langer verpakt houden kan het oplossen. Waarschijnlijk is de fudge te heet geweest (of te lang).

      Beantwoorden
  8. Hilda says:
    4 jaar geleden

    MMMMM heerlijke en gemakkelijke cake……ik heb voor het gemak voor de bovenlaag gekozen voor bebogeen karamel pasta ( staat bij de supermarkt gewoon bij de jams en chocoladepasta) en nog wat gehakte walnoten toegevoegd.

    Beantwoorden
  9. Dianne says:
    4 jaar geleden

    Super lekkere cake…..Laura. Ik heb gecondenseerde melk gebruikt het is nog zacht gebleven. Ik denk dat dat beter is. Het bleef nog mooi en zacht. Het was ook gewoon super lekker.

    Beantwoorden
  10. Maria says:
    3 jaar geleden

    Klinkt echt heel lekker! Ik wil de cake eigenlijk niet uitserveren, maar op tafel zetten zodat mensen zelf een stukje (of drie 😛 ) kunnen pakken. Met andere woorden, hij blijft dan even staan en is dan niet meer luchtdicht verpakt.

    Gaat dat goed, denk je? Of is het veiliger om ook de Bebogeen te gebruiken. 🙁

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Voor de zekerheid zou ik dan toch bebogeen gebruiken.

      Beantwoorden
  11. Sylvia says:
    3 jaar geleden

    Kan de cake ook in een gewone cakevorm gebakken worden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima. De baktijd wordt dan wel ietsjes langer.

      Beantwoorden
  12. Miriam says:
    3 jaar geleden

    Keiharde fudgelaag. Zit nu in een zak. Hopelijk wordt die nu zachter. En de fudge was niet te heet. Was net gesmolten.

    Beantwoorden
  13. Aukelien says:
    1 jaar geleden

    Heb deze cake twee dagen geleden gemaakt. Hij is heerlijk! We hebben de fudge au bain marie gesmolten en de fudge is lekker smeuïg gebleven. Misschien nog een tip voor degene bij wie het hard werd?

    Beantwoorden
  14. Pheline says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura jammer dat je het recept niet kan printen kun je dat monteren zodat je alle recepten kan printen? Zou echt heel fijn zijn alvast bedankt!❤️❤️❤️🥮

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hi Pheline, een groot deel van de recepten kun je al wel printen! Daar hebben we mooie receptkaarten voor ontwikkeld, helaas is het veel werk om alle recepten over te zetten naar zo’n receptkaart. Over een paar maanden zijn we daar klaar mee en kun je alles gemakkelijk printen.

      Beantwoorden
  15. Merijn says:
    10 maanden geleden

    Gisteren dit recept uitgeprobeerd, was heerlijk! Wij hadden aan de gesmolten fudge een klein klontje roomboter en een scheutje kookroom toegevoegd om de fudgelaag zacht te houden – dat werkte perfect.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      9 maanden geleden

      Goede tip, thanks!

      Beantwoorden
  16. Gerrie says:
    7 maanden geleden

    Gisteren de cake gebakken, maar helaas de fudge bleef hard.
    Goed om te lezen bij het bericht van Merlijn dat de fudge dan wel zacht blijft.
    Ik ga hem met die tip in mijn achterhoofd nog eens maken.
    Misschien kan je dit in je recept vermelden!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Dat is zeker een goede tip van Merijn! Voor mij werkten de tips die ik in het artikel had vermeld ook prima:
      En dan nog even mijn bewaartips voor deze cake, je wilt namelijk niet dat die laag fudge zo hard wordt 😉 . Zodra de fudgelaag is afgekoeld en steviger is geworden -maar nog wel een beetje zacht is-, schuif je de cake in een trommel of plastic zak. Sluit de verpakking af, zo blijft de fudgelaag het lekkerst. Leg eventueel een velletje bakpapier bovenop zodat het niet aan de zak blijft plakken. Is hij toch hard geworden? Laat de verpakking dan gesloten tot de fudgelaag wel zacht is.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=cBgrjhccInwAX-TwUUI&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=c4aa27637eb357b7d0678f456d349d64&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RCMo_wgjxKoAX8vt5Hr&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d11f2f4ccd880c1cea277d0f8ed1eba8&oe=60605216' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Ravioli ovenschotel

Caesar burrito’s met kip

Advent 1: Rendier marshmallow pops

Honing kipspiesjes

Volgende Post
Cornetje vouwen

Cornetje vouwen

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Geruite dode vis?

door Laura Kieft-01 november 2010-2

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega...

Halloween chocolaatjes

door Laura Kieft-30 oktober 2010-5

Afgelopen week kreeg ik mijn bestelling binnen met allemaal leuke taartspulletjes. Omdat het bijna halloween is kreeg ik er van deleukstetaartenshop.nl chocolade doodshoofd mallen bij. Ik heb nog nooit eerder met chocoladevormpjes gewerkt, het was...

Bedankjes

door Laura Kieft-26 oktober 2010-5

Laatst kwam mijn nichtje met de vraag of ik misschien wat cupcakes wilde maken om als bedankje te kunnen geven. Natuurlijk wil ik dat doen! Voor school was zij bezig met een onderzoek, de proefpersonen kregen als...

Bedankt

door Laura Kieft-20 oktober 2010-2

Op mijn stage weten ze inmiddels ook dat ik taarten bak, deze mocht ik maken voor een collega die bij ons weg ging. De taart moest helemaal in de stijl van het bedrijf. Bovenop dus...

Taart en Trends

door Laura Kieft-10 oktober 2010-7

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ‘taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en...

Verjaardag lekkers

door Laura Kieft-20 september 2010-4

Afgelopen zaterdag ben ik 20 jaar geworden! Reden voor taart natuurlijk 🙂 Heerlijk om weer eens een taart te maken. Ik loop nu stage waardoor er niet meer zoveel tijd als er eerst was om...

Toblerone cupcakes

door Laura Kieft-18 september 2010-10

Met deze overheerlijke cupcakes ga ik meedoen aan een wedstrijd: de “Holland’s Cupcake Challenge“. Ik kwam via via op deze site terecht en besloot mee te doen aan de wedstrijd. Elke maand geeft Loyoya een...

Fruitklontjes

door Laura Kieft-05 september 2010-3

Een ijsklontje met fruit; oftewel een fruitklontje. Lekker makkelijk om te maken en het staat ook nog eens hartstikke leuk om zo je drankjes te serveren: fruit in een ijsklont. Het idee kende ik wel, op...

Theepot cupcakes en een ijsje

door Laura Kieft-28 juli 2010-9

Voor de eerste cupcakes heb ik mij laten inspireren door mijn theepot. Ik zat naar mijn theepot in de vorm van een cupcake te kijken en dacht dat het wel leuk was om hiervoor bijpassende...

Walnoot bonbons

door Laura Kieft-25 juli 2010-4

Wanneer ik bij de plaatselijke notenzaak ben wil ik het liefst elke keer walnoot bonbons meenemen. Helaas voor mij hebben ze ze niet altijd en kom ik er nou ook weer niet wekelijks. Nu kwam...

Brownies uit een pakje

door Laura Kieft-19 juli 2010-5

Even een keertje lekker makkelijk. Geen recepten gevolgd maar gewoon heel simpel in de supermarkt een mix voor brownies gekocht. Het enige dat ik hoefde te doen op mijn luie zondagmiddag was water en boter...

Macarons!

door Laura Kieft-05 juli 2010-28

Nadat ik aan verschillende mensen had verteld dat ik macarons ging maken keken verschillende mensen mij glazig aan. Dus ik begin maar gelijk met een uitleg over het typische Franse koekje: Een macaron bestaat uit...

Bijna beroemd ;)

door Laura Kieft-03 juli 2010-3

Een aantal weken geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview over jongeren met een bijbaantje. Natuurlijk wilde ik dat! Het interview staat in het laatste exemplaar van ist in Christ....

Hartige muffins

door Laura Kieft-26 juni 2010-32

Ik was al tijden op zoek naar een lekker recept voor hartige muffins, maar nooit vond ik een écht lekker recept. Niet lang geleden kwam ik dit recept tegen en ben ik gaan bakken. Nou,...

Bloemetjes en nog meer voetbal

door Laura Kieft-18 juni 2010-2

Mijn zusje en haar beste vriendin hadden vandaag het idee om cakejes te maken. Morgen gaan we met een groep naar de tweede wedstrijd van Nederland kijken dus er was al gauw besloten dat het...

Hup Holland Hup!!

door Laura Kieft-14 juni 2010-1

Cupcakes voor het WK. Deze cupcakes waren voor mijn overbuurvrouw, zij moet moet vandaag werken tijdens de eerste wedstrijd van Nederland. Dus voor op het werk lekkere WK cupcakes! De voetballen waren niet zo heel...

Aardbeien

door Laura Kieft-13 juni 2010-1

Aardbeien voor mijn collega die ons ging verlaten. Na 3,5 jaar collega’s te zijn geweest gaat ze beginnen met een andere baan. Als afscheidscadeautje een paar leuke cupcakes in een theedoos verpakt. Twee cupcakes als...

Afzwemmen

door Laura Kieft-12 juni 2010-1

Voor mijn vader die mocht afzwemmen afgelopen vrijdag! Hij ging voor zijn A diploma, twee anderen gingen voor hun C. Na afloop kregen ze van mij een cupcake als kleinigheidje. Ze waren goed in de...

Zomerse cupcakes

door Laura Kieft-04 juni 2010-2

16 Cupcakes met vrolijke kleurtjes en bloemetjes. Kan dat? Dat was wat mijn nichtje mij vroeg om zo haar moeder en tante te verassen voor hun gezamenlijke verjaardag, een tweeling dus. Tuurlijk kan dat, en...

Bloemenzee

door Laura Kieft-28 mei 2010-14

26 Mei was mijn moeder jarig, toen door drukte helaas geen taart gemaakt voor haar. Máár… dit weekend vieren mijn ouders samen hun verjaardag waar ik een taart voor mocht maken. Omdat mijn mams nog...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan