Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Appel-kaneel crumble

Laura Kieftdoor Laura Kieft
18 februari 2015
in Desserts, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Appel-kaneel crumble

Deze mooie ovenschaal stond al schandalig lang op een plank te wachten tot hij eindelijk in gebruik genomen zou worden. Voor iedereen die nieuwsgierig is, hij is van het merk Emile Henry 😉 . Maar goed, ik wilde hem dus in gebruik nemen. Aangezien een apple crumble ook al schandalig lang op mijn nog-te-bakken-lijst stond besloot ik deze twee met elkaar te combineren. Voor ik het wist stond de appel-kaneel crumble in de oven en kon er ’s avonds van gesmikkeld worden als dessert. Serveer met slagroom en/of ijs om het nog lekkerder te maken.

Appel-kaneel crumble

Appel-kaneel crumble

Recept afdrukken

Appel-kaneel crumble

Deze appel-kaneel crumble is een heerlijk dessert wat je zowel warm als koud kunt serveren. Met een bolletje ijs of toef slagroom wordt het een feestje!
Porties: 5 personen

Ingrediënten

  • 3 flinke appels
  • 50 gram suiker
  • 2 tl kaneel
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • snuf zout

Instructies

  • Schil de appels en snij deze in blokjes. Ik gebruikte een combinatie van goudreinetten en jonagold appels.
  • Voeg 50 gram suiker en het kaneel toe aan de appels, roer in de ovenschaal door elkaar.
  • Maak het deeg van de boter, bloem, suiker (100 gram) en een snufje zout. Er is geen mixer nodig, je kunt het gewoon met de hand tot een kruimelig deeg kneden.
  • Strooi het kruimeldeeg over het appelmengsel.
  • Bak de apple crumble in 30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Nog warm is deze crumble heerlijk, maar ook koud is hij heel erg lekker. Is hij al koud, maar heb je hem liever warm? Dan zet je hem gewoon nog even in de oven.
Tips

Ik gebruikte een schaal van 26cm, je kunt natuurlijk wat variëren in die maat.

Bewaren

De crumble blijft 4-5 dagen in een gesloten verpakking goed.

Appel-kaneel crumble

Vorige post

Volgende post

Mini cupcakes verpakken en vervoeren
Cake pops bewaren doe je zo!

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
16

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 92

  1. Judith says:
    6 jaar geleden

    Aaaaah, ik ben fan!! Weer zoiets lekkers.
    Nu eerst bevallen (40 wkn + 5 dgn :-() en
    daarna ga ik een heleboel bakken!

    Bedankt ook voor de perfecte uitleg.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ooh wat spannend! Kun je niet gewoon iemand de keuken insturen om het vast voor jou te maken 😉

      Beantwoorden
      • Judith says:
        6 jaar geleden

        Vrees dat ik dat mijn man niet aan kan doen 😉

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Ook niet als je zegt dat hij ook een stukje mag? 😉 😛

          Beantwoorden
  2. martha says:
    6 jaar geleden

    ziet er heerlijk uit in het weekend ga ik het maken

    Beantwoorden
  3. Anna says:
    6 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit! Weet je wat ook lekker is, bitterkoekjes in kleine stukjes breken en boven op de appels strooien! 🙂
    En inderdaad met een bol ijs en slagroom! mmmh!

    Beantwoorden
  4. Ellen says:
    6 jaar geleden

    Oh, ik hou zo van crumble. Je kan er echt alle kanten mee uit, maar ik denk dat appel-kaneel toch wel mijn ultieme favoriet is! 🙂

    Beantwoorden
  5. Margot says:
    6 jaar geleden

    Goed idee! Ik heb nog appels in hui, dus misschien dat ik dit vanavond wel maak.

    Beantwoorden
  6. Corinne says:
    6 jaar geleden

    oh heerlijk. Ziet er eigenlijk best wel makkelijk uit. En ja, zeker met een bolletje ijs en slagroom. Mmmm,m.

    Beantwoorden
  7. Bettina says:
    6 jaar geleden

    Ziet er goed uit! Kun je de bloem ook vervangen door speltbloem speltmeel amandelmeel of boekweitmeel?

    Beantwoorden
    • Marja says:
      6 jaar geleden

      Vast en zeker wel! Ik ga zelf ook spelt of amandel gebruiken! Het is maar voor kruimels, daar kun je eigenlijk van alles in stoppen wat je lekker vindt. Dus het moet geen probleem zijn! Veel suc6 met bakken hoor!
      Groetjes, Marja. 😀

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 jaar geleden

        Bedankt voor het helpen Marja! Je kunt inderdaad ook andere meelsoorten gebruiken 🙂

        Beantwoorden
    • OLIEF says:
      7 maanden geleden

      Zeker kan dat! Ik zal de helft met je gewenste meel of bloem doen, en de andere helft met (gewone, patent) meel. Als je dat niet wil (als je een allergie hebt ofzo..) dan kan je het meel gewoon helemaal vervangen.

      Beantwoorden
  8. Manon says:
    6 jaar geleden

    Ha Laura,
    Vanmiddag moest ik toch nog met mam naar de winkel dus meteen de appels en wat ijs gekocht.
    Vanavond direct gemaakt en wauw, dat was echt heerlijk! We hebben de schaal met z’n drieën leegegeten terwijl die voor 4-6 personen was. Oepsie 🙂
    Fijn recept en dit ga ik zeker nog vaker maken. Hartstikke lekker en helemaal niet moeilijk!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      haha, ik kan het je niet kwalijk nemen dat je het met zijn drietjes hebt opgegeten 😛

      Beantwoorden
      • yvonne says:
        5 jaar geleden

        Zelf ook gemaakt ook lekker met walnoten door de kruimels

        Beantwoorden
  9. Emma says:
    6 jaar geleden

    Crumble is een altime favourite van mij, hij ziet er prachtig uit!

    Beantwoorden
  10. Lieke Smit says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura!

    Lekker en makkelijk recept. Ik zag een bakmix hier voor liggen bij de lidl, maar vond dat ik hem eerst gewoon zelf moest maken! Dus morgen aan de slag.
    Liefs Lieke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je zult zien dat het echt niet moeilijker is dan met een bakmix! Veel plezier met maken!

      Beantwoorden
  11. Lotte says:
    6 jaar geleden

    Dit weekend wordt het wafels van overgebleven oliebollen mix met apple crumble en een bolletje ijs. Kan niet wachten !

    Beantwoorden
  12. marije says:
    6 jaar geleden

    We hebben ervan gesmuld, warm met een bolletje ijs. zeker voor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden
  13. Willemijn says:
    6 jaar geleden

    Ik heb speculaasjes gebroken en door de kruimels gedaan.
    Lijkt op sinterklaas in maart 😉

    Beantwoorden
  14. carolien says:
    6 jaar geleden

    ziet er heerlijk uit

    Beantwoorden
  15. Kim says:
    6 jaar geleden

    ook erg lekker met Rabarber in plaats van appels!

    Beantwoorden
  16. Adriana says:
    6 jaar geleden

    MMMM, nog nooit gemaakt… Lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden
  17. Moniek vd windt says:
    6 jaar geleden

    Dat is idd niet moeilijk…..erg leuk recept !!

    Beantwoorden
  18. samantha says:
    6 jaar geleden

    simpel om te maken hij staat klaar om straks de oven in te gaan ben benieuwd.!

    Beantwoorden
  19. Marianne says:
    6 jaar geleden

    Klinkt heel erg lekker!
    Kun je dit ook een dag van tevoren maken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Zeker! Je kunt het koud eten, maar ook nog even opwarmen in de oven.

      Beantwoorden
      • Heleen says:
        1 jaar geleden

        Dan eerst gewoon afbakken 30 minuten op 200 graden en dan de volgende dag…?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          1 jaar geleden

          Gewoon maken volgens recept en de dag erna op lage temperatuur in de oven opwarmen 🙂

          Beantwoorden
  20. Janneke says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik baalde al zo dat de Apple crumble mix niet meer te koop was in onze plaatselijke supermarkt,maar heb hem net zelf gemaakt volgens jou recept: smullen!!! En echt net zo gemakkelijk als met de bakmix! Ik ga dit zeker vaker maken als ik mensen te eten krijg 🙂

    Beantwoorden
  21. Sandy says:
    6 jaar geleden

    Pas je geweldige site ontdekt, super. Vraag over dit recept: moet je de oven voorverwarmen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja, de oven moet altijd voorverwarmd zijn als je iets gaat bakken.

      Beantwoorden
    • Julide says:
      9 maanden geleden

      Nu met Ramadan heb ik trek in alles, maar deze blijft altijd mijn favoriet. İk rooster er altijd amandel stukjes bij die strooi ik als laatst bovenop. Ga er nu mee beginnen😘

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        9 maanden geleden

        Hahaha geniet ervan!

        Beantwoorden
  22. Bernadeth says:
    5 jaar geleden

    Beste Laura,

    Ik volg je elke dag en maak vaak jou recepten met een vleugje mezelf erin.
    Vanavond staat de appelrumble in de oven, ruikt verrukkelijk!

    Liefs Bernadeth

    Beantwoorden
  23. Iris says:
    5 jaar geleden

    Nou ik wil die ook al heel lang maken dus deze gaan we dan maar maken 🙂

    Beantwoorden
  24. Martine says:
    5 jaar geleden

    Ziet er heel lekker en makkelijk uit! Kun je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken in plaats van bloem?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Kun je doen, maar dan rijst het deeg, en dat is niet nodig in dit geval.

      Beantwoorden
      • Hanneke says:
        3 jaar geleden

        Laura kun je wel glutenvrij meel gebruiken of krijg je dan hetzelfde effect?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Als het niet zelfrijzend is kan het gewoon (anders ook hoor), je krijgt wel een iets ander effect.

          Beantwoorden
  25. Janneke says:
    5 jaar geleden

    Ik vond dit recept via google en vandaag gemaakt! Was erg lekker!

    Beantwoorden
  26. Marion says:
    5 jaar geleden

    al vroeg op door de storm hier, maar binnen lekker warm en het ruikt al heeeeeerlijk naar appel en kaneel in huis…..denk niet dat ik kan wachten tot na het eten vanavond 😉

    Beantwoorden
  27. Susan says:
    5 jaar geleden

    Ik ga voor het eerst iets bakken en dat gaat dus dit zijn! Misschien een rare vraag, maar gaat het hier om witte suiker of basterdsuiker? Er staat namelijk twee keer suiker, maar gaat het dan om dezelfde suiker? Ik hoor het graag!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      met alleen suiker wordt altijd (fijne) kristalsuiker bedoelt. Het staat er twee keer in omdat het door de appels en het deeg gaat.

      Beantwoorden
      • Christine says:
        2 jaar geleden

        Kan ook prima met bastardsuiker door de appels, weet ik uit ervaring.

        Wel een andere vraag over die suiker: hoeveel gebruik je in totaal? 100 of 150 gram. Want in de ingrediëntenlijst staat 100, dan doe je 50 gram door de appels en 100 gram door het deeg? Dat is niet logisch, toch?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          zoals in het recept staat: 50 gram door de appels en 100 gram door het deeg. Er staat dan ook 2x suiker bij de ingrediënten.

          Beantwoorden
  28. Carola says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb gisteren deze gemaakt in 2 kleine ovenschaaltjes! 1/3e van het recept gebruikt en een eetlepel gewelde rozijnen toegevoegd. 20 minuten in de oven (dat had ik bij een ander recept gezien voor kleine ovenschaaltjes. Heerlijk!! 🙂
    Groetjes Carola

    Beantwoorden
  29. Marije says:
    4 jaar geleden

    Hmmm de ingrediënten ook maar even in huis gehaald en dit wordt het toetje vanavond. Alleen doe ik het zonder ijs maar met vanille vla! Ook super lekker?

    Beantwoorden
  30. Fabiola says:
    4 jaar geleden

    Vandaag gemaakt met zoon van 5. We waren op zoek naar een lekker toetje voor kerst ?
    Absoluut zalig, zeer geslaagd. Wij maken deze crumble voor kerst!

    Beantwoorden
  31. Iris says:
    4 jaar geleden

    Ik wil hem eigenlijk voor mezelf maken aangezien mijn vriend er niet van houd.
    Stel ik deel de portie door 2 of door 4.

    Hoe zit het dan met de baktijden?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Voor kleine eenpersoons bakjes houd ik 20 minuten aan

      Beantwoorden
  32. marloes says:
    4 jaar geleden

    Als je geen suiker wilt gebruiken, heb je een tip wat ik in plaats daarvan kan gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Misschien heb je hier iets aan: http://www.handigebaktips.nl/vervangers-voor-suiker/

      Beantwoorden
  33. Natalie says:
    4 jaar geleden

    Heb je ook een recept voor een lekkere vanillesaus hierbij? Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Nee, daar heb ik geen recept voor.

      Beantwoorden
  34. dimara says:
    3 jaar geleden

    oeps!!!
    ik heb het nu pas ontdekt terwijl ik al jaren deze site gebruik
    maar hij is verrukkelijk en vooral met een bolletje slagroomijs heerlijk!

    Beantwoorden
  35. ruth wisse says:
    3 jaar geleden

    Als je het op wilt warmen, hoe lang is dat dan nodig en op welke temperatuur?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Temperatuur blijft hetzelfde, qua baktijd zou ik beginnen met de helft van het origineel.

      Beantwoorden
  36. hans m. says:
    3 jaar geleden

    hoi laura luek recept Gisteren met kruimige aardappelen geprobeerd , maar is niet goed gelukt

    volgende keer doe ik vastkokende!.

    groet, hans

    Beantwoorden
  37. Rita says:
    2 jaar geleden

    Goedemorgen..
    Welke boter moet ik hiervoor gebruiken?
    Roomboter zonder of met zout?
    Of beter iets anders?
    Bedankt….Groetjes Rita

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      voor bakken gebruik je altijd ongezouten roomboter, tenzij anders vermeld.

      Beantwoorden
  38. Daniëlle says:
    2 jaar geleden

    Hmm dat ziet er lekker uit!
    Ik ga deze van het weekend maken.
    Is het ook mogelijk de crumble en het appelmengsel van te voren te maken en avonds bij elkaar voegen en dan in de oven?
    Groetjes Daniëlle

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan. Ik zou bij het appelmengsel dan wel wat citroensap toevoegen en het goed luchtdicht verpakken. Zo voorkom je (grotendeels) dat het helemaal bruin wordt.

      Beantwoorden
  39. Anna says:
    2 jaar geleden

    Vroeger zo van genoten toen ik in Engeland woonde en nu zelf gemaakt. Dank je Laura voor dit makkelijke recept.
    Echt een heerlijk recept. Heb hem een paar weken geleden ook gemaakt en nu voor mijn moeders verjaardag ☺️

    Beantwoorden
  40. Marieke says:
    2 jaar geleden

    Heerlijk recept, ik heb door het appelmengsel nog een beetje gember, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en chillipoeper toegevoegd. Geeft een heerlijke extra kick. Perfect toetje voor morgen!

    Beantwoorden
  41. Csroline says:
    2 jaar geleden

    Ik heb hem net gemaakt als voorproefje voor de Kerst. Heerlijk en zo makkekijk.
    We vonden alleen de crumble te zoet. Kan ik ook minder suiker gebruiken? Wat worden dan de verhoudingen?

    Je hebt een fijne site met veel toegankelijke recepten. Ben door veel van jou recepten geïnspireerd.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt gewoon wat suiker weglaten als je het minder zoet wilt.

      Beantwoorden
  42. Susan says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura! Moet ik de ovenschaal vantevoren invetten met boter of gaat het er zo in? Mvg!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt het er zo in doen.

      Beantwoorden
  43. Dianne says:
    2 jaar geleden

    Oh die ga ik maken! Lekker bij mijn eigen gemaakte vanille roomijs. Zou ik appel ook zo kunnen vervangen door doosje bevroren rood fruit? Heb dan twee lekkere varieties.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, lekker juist 🙂

      Beantwoorden
  44. Adriana says:
    2 jaar geleden

    Ik blijf het lastig vinden een goed kruimeldeeg te maken met echte grote en/of kleine kruimels. Ik gebruik koude boter en kneed niet lang want dan wordt de boter warm. Maar als ik het kort doe dan heb ik stukken boter met wat bloem eraan en nog veel los bloem ernaast.

    Hoe kneed jij het deeg, heb je daar nog tips voor? Of wanneer ik het in de keukenmachine zou doen, kan ik dan het beste de deeghaak, de platte menghaak of de ballongarde gebruiken? Of beter in de hakmolen van de staafmixer, en dan met de 2 mesjes? Alvast heel veel dank voor je advies.

    Beantwoorden
    • Adriana says:
      2 jaar geleden

      Ik heb het antwoord zelf even uitgeprobeerd. De perfecte manier waarbij het bij mij nu wel goed gaat:

      Alles voor het kruimeldeeg in hakmolentje met 2 sneldraaiende mesjes. Even een paar keer flink ronddraaien. De boter snijdt hierdoor in hele kleine stukjes en vermengd zich met bloem, suiker en zout. Dan alles in een kom. Met de hand lichtjes kneden en je hebt het perfecte kruimeldeeg. Hoe langer je kneedt hoe groter de kruimels.

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik kneed een kruimeldeeg altijd met de hand.

      Beantwoorden
  45. Adriana says:
    2 jaar geleden

    Maar het lukt mij niet om er dan kruimeldeeg van te maken..Ik gebruik koude boter en kneed niet lang want dan wordt de boter warm en wordt het een deegbal. Maar als ik het kort doe dan heb ik stukken/stukjes boter met wat bloem eraan en nog veel los bloem ernaast.

    Hoe kneed jij het deeg, heb je daar nog tips voor?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik doe dit zelf meestal met de hand, goed wrijven en dan krijg je kruimels. Maar ook als ik het in de mixer maak heb ik mooie kruimels. Beste is wel om boter op kamertemperatuur te gebruiken.

      Beantwoorden
  46. Karen says:
    1 jaar geleden

    Deze appel-kaneel-crumble nu voor de 3e keer gemaakt… hij is zó lekker!!! Bedankt voor het heerlijke recept:) Ik heb nog wel een vraagje: zou je deze ook kunnen invriezen na het afkoelen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Zo leuk! Dat kan zeker. Zou ik ‘m wel weer even opwarmen in de oven (maakt het ook weer een beetje knapperig na het ontdooien).

      Beantwoorden
    • Julide says:
      9 maanden geleden

      Nu met Ramadan heb ik trek in alles, maar deze blijft altijd mijn favoriet. İk rooster er altijd amandel stukjes bij die strooi ik als laatst bovenop. Ga er nu mee beginnen😘

      Beantwoorden
  47. Anna says:
    1 jaar geleden

    Gister als toetje deze appel crumble gegeten, wat heerlijk en zó simpel pm te maken. Heb er net weer van genoten, het kleine beetje wat over was heb ik samen met wat kwark gegeten als ontbijt. Dit ga ik zeker vaker maken, bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat fijn om te lezen! Graag gedaan.

      Beantwoorden
  48. alexa says:
    10 maanden geleden

    HI Laura- lekker recept. Alleen hoeveel gram suiker moet er in? Eerst zeg je 50, daarna 100. Moet ik dan 150 doen of is het enkel een van de twee?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Inderdaad 150. Het eerste is voor de appels, het tweede voor het deeg/crumble.

      Beantwoorden
  49. Bernice says:
    10 maanden geleden

    Er staan weer twee schalen met dit recept in de oven op het moment. Echt een favoriet recept, supersimpel en zo lekker!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Wat fijn, dat wordt genieten dit weekend in isolatie! 😉

      Beantwoorden
  50. Annemieke says:
    7 maanden geleden

    Vandaag gemaakt met witte basterd suiker ipv gewone suiker omdat ik het niet in huis had. Wauw, wat was dat lekker!! Ik kreeg een dikke 10 van mijn man en kinderen voor dit toetje. Dankjewel voor je heerlijke recepten.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Wat superleuk om te lezen dit 😀

      Beantwoorden
  51. Henkie says:
    4 maanden geleden

    Lekker zeg

    Beantwoorden
  52. Marjan says:
    1 maand geleden

    Hoi Laura,
    Als ik m een dag van tevoren maak (afgebakken en wel), hoe bewaar ik dan deze crumble? Afgedekt. In koelkast of buiten koelkast?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Dat kan allebei.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Oma’s Appeltaart

Caramel Shortcake

Banketbakkersroom

Brioche

Volgende Post
Cake pops bewaren doe je zo!

Cake pops bewaren doe je zo!

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood wentelteefjes

door Laura Kieft-06 december 2020-0

Deze combinatie zat al zó lang in mijn hoofd en nu is het er eindelijk van gekomen dat ik het voor jullie (en mezelf 😉) heb uitgeprobeerd. Bananenbrood wentelteefjes! Erg lekker kan ik alvast verklappen....

Cranberry-sinaasappel yoghurtcake

door Laura Kieft-05 december 2020-25

Ik ben gek op klassieke cakes, maar cakes op basis van yoghurt of kwark vind ik ook fantastisch. De basis maak je hiermee net even wat lichter en frisser. In dit geval voor deze cranberry-sinaasappel...

perzik-prosciutto bruschetta

door Laura Kieft-04 december 2020-1

De hoeveelheid kerstborrels zal dit jaar misschien kleiner zijn, maar we kunnen natuurlijk ook prima zelf een kleinere borrel organiseren in aanloop naar kerst. Deze perzik-prosciutto bruschetta ken je misschien al uit mijn boek: Het...

Pecan snowball koekjes

door Laura Kieft-03 december 2020-8

Pecan snowball koekjes zijn (zoals de titel al doet vermoeden) typisch Amerikaans, ook al zwerven er de nodige recepten online die erop lijken. Hoe dan ook stond het idee stond al eeuwen op mijn baklijst...

Printable: gingerbread huis kleurplaat

door Laura Kieft-02 december 2020-0

We konden het uiteraard niet laten om dit jaar ook speciale kerst printables te maken voor jullie met het grote succes van Het Kinderbakboek. In totaal hebben we er maar liefst 4 voor jullie, waaronder...

De Bakstrijd: december 2020

door Laura Kieft-01 december 2020-2

Wat was het een heerlijke Bakstrijd afgelopen maand! De flammkuchen vlogen me om de oren en binnen beide niveaus heb ik zalige creaties voorbij zien komen. De twee winnaars zijn inmiddels bekend en daarover lees...

Koffie-karamel panna cotta

door Laura Kieft-01 december 2020-18

Het is 1 december, een datum waar ik ieder jaar weer naar uitkijk. De advent gaat van start! Het 9e jaar alweer dat er 24 artikelen in kerstsferen voor jullie klaar staan. We trappen dit...

31 borrelhapjes voor de decembermaand

door Laura Kieft-30 november 2020-9

Nog eventjes afwachten en dan starten we weer met de jaarlijkse advent op Laura’s Bakery. En ik kan jullie vertellen: er komen echt heerlijke, leuke nieuwe recepten aan! Om alvast in de feestelijke stemming te...

Kleine speculaas appeltaartjes

door Laura's Bakery-28 november 2020-31

Combineer speculaas, appeltaart en amandelspijs met elkaar en je hebt de ultieme winterse traktatie als je het mij vraagt. Deze kleine speculaas appeltaartjes met spijs zijn echt verrukkelijk. Gelukkig kwam er bezoek langs, want ik...

Printable: mijter cupcake toppers

door Laura Kieft-25 november 2020-0

Sinds de lancering van Het Kinderbakboek geef ik regelmatig een aantal leuke printables aan jullie cadeau. In het Sinterklaas thema zijn inmiddels al twee toffe online gekomen, de kruidnoten recept printable én de kleurplaat met het paard...

Chocoladesaus

door Laura Kieft-23 november 2020-3

Dit recept kan iedereen maken: chocoladesaus. Met slechts 3 ingrediënten en een paar minuten van je tijd heb je deze chocoladesaus in een handomdraai gemaakt. Giet hem daarna over een taart heen of gebruik het...

Speculaas donuts

door Laura Kieft-21 november 2020-4

Zijn jullie klaar voor misschien wel de lekkerste donuts ooit? Ik presenteer: speculaas donuts! De smaak zit niet alleen in de topping, maar ook in de donut zelf. Het deeg bracht ik op smaak met...

Sinterklaas feestkoekjes

door Laura Kieft-20 november 2020-3

Zin om iets te bakken met de kids voor Sinterklaas? Ik heb een heel leuk en makkelijk idee voor je: Sinterklaas feestkoekjes! HomeMade vroeg mij om iets leuks te maken met hun Winter Feestkoekjes voor Sinterklaas en...

Letter kaaskoekjes

door Laura Kieft-19 november 2020-5

Deze kaaskoekjes kan ik maar beter niet te vaak maken, want ze zijn in één keer opgegaan. Er stond natuurlijk al een recept voor kaaskoekjes op het blog, maar speciaal voor Sinterklaas leek het me...

Sinterklaas kleurplaat

door Laura Kieft-18 november 2020-2

In het teken van Het Kinderbakboek en natuurlijk Sinterklaas heb ik na het succes van de kruidnoten printable weer een nieuwe kleurplaat printable in petto voor jullie! Bionda heeft mijn keuken omgetoverd tot een waar Sinterklaas...

Sinterklaas: 10x bakken met speculaas

door Laura Kieft-16 november 2020-4

Nog eventjes wachten en dan is het weer pakjesavond. Wellicht vier je deze avond dit jaar anders dan anders, of misschien vier je het helemaal niet… Hoe dan ook is dit de perfecte periode van...

Appel-speculaas kruimelcake

door Laura Kieft-14 november 2020-35

In deze periode gooi ik het liefst overal speculaaskruiden doorheen. Ik ontbijt of lunch in de herfst en winter regelmatig met pap en die breng ik op smaak met kruiden. Ook mijn baksels moeten eraan...

RESERVEREN: Het Laura’s Bakery Receptenboek

door Laura Kieft-13 november 2020-34

Vandaag is de dag, dat ik een van mijn geheime projecten bekendmaken mag! Al sinds februari van dit jaar ben ik ermee bezig en ik ben maar wat blij dat ik jullie eindelijk over Het...

Nieuwe receptprintable: kruidnoten

door Laura Kieft-11 november 2020-2

Het is alweer bijna tijd voor de jaarlijkse Sinterklaas intocht! En omdat deze i.v.m. de Corona maatregelen anders zal plaatsvinden dan normaal, heb ik een aantal prachtige printables in Sinterklaas thema voor jullie gemaakt. Gratis...

Flammkuchen: van basis tot verrassende variaties

door Laura Kieft-09 november 2020-0

Zelf flammkuchen maken vind ik super leuk om te doen. Inmiddels staan er hiervoor ook een heleboel recepten op Laura’s Bakery. Van de klassieker met spek en ui tot en met allerlei verassende variaties. Als...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan