Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Appel-kaneel crumble

Laura Kieftdoor Laura Kieft
18 februari 2015
in Desserts, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Appel-kaneel crumble

Deze mooie ovenschaal stond al schandalig lang op een plank te wachten tot hij eindelijk in gebruik genomen zou worden. Voor iedereen die nieuwsgierig is, hij is van het merk Emile Henry 😉 . Maar goed, ik wilde hem dus in gebruik nemen. Aangezien een apple crumble ook al schandalig lang op mijn nog-te-bakken-lijst stond besloot ik deze twee met elkaar te combineren. Voor ik het wist stond de appel-kaneel crumble in de oven en kon er ’s avonds van gesmikkeld worden als dessert. Serveer met slagroom en/of ijs om het nog lekkerder te maken.

Appel-kaneel crumble

Appel-kaneel crumble

Recept afdrukken

Appel-kaneel crumble

Deze appel-kaneel crumble is een heerlijk dessert wat je zowel warm als koud kunt serveren. Met een bolletje ijs of toef slagroom wordt het een feestje!
Porties: 5 personen

Ingrediënten

  • 3 flinke appels
  • 50 gram suiker
  • 2 tl kaneel
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • snuf zout

Instructies

  • Schil de appels en snij deze in blokjes. Ik gebruikte een combinatie van goudreinetten en jonagold appels.
  • Voeg 50 gram suiker en het kaneel toe aan de appels, roer in de ovenschaal door elkaar.
  • Maak het deeg van de boter, bloem, suiker (100 gram) en een snufje zout. Er is geen mixer nodig, je kunt het gewoon met de hand tot een kruimelig deeg kneden.
  • Strooi het kruimeldeeg over het appelmengsel.
  • Bak de apple crumble in 30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Nog warm is deze crumble heerlijk, maar ook koud is hij heel erg lekker. Is hij al koud, maar heb je hem liever warm? Dan zet je hem gewoon nog even in de oven.
Tips

Ik gebruikte een schaal van 26cm, je kunt natuurlijk wat variëren in die maat.

Bewaren

De crumble blijft 4-5 dagen in een gesloten verpakking goed.

Appel-kaneel crumble

Vorige post

Volgende post

Mini cupcakes verpakken en vervoeren
Cake pops bewaren doe je zo!

Related Posts

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
1

Zoals...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
7

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 104

  1. Judith says:
    6 jaar geleden

    Aaaaah, ik ben fan!! Weer zoiets lekkers.
    Nu eerst bevallen (40 wkn + 5 dgn :-() en
    daarna ga ik een heleboel bakken!

    Bedankt ook voor de perfecte uitleg.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ooh wat spannend! Kun je niet gewoon iemand de keuken insturen om het vast voor jou te maken 😉

      Beantwoorden
      • Judith says:
        6 jaar geleden

        Vrees dat ik dat mijn man niet aan kan doen 😉

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Ook niet als je zegt dat hij ook een stukje mag? 😉 😛

          Beantwoorden
  2. martha says:
    6 jaar geleden

    ziet er heerlijk uit in het weekend ga ik het maken

    Beantwoorden
  3. Anna says:
    6 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit! Weet je wat ook lekker is, bitterkoekjes in kleine stukjes breken en boven op de appels strooien! 🙂
    En inderdaad met een bol ijs en slagroom! mmmh!

    Beantwoorden
  4. Ellen says:
    6 jaar geleden

    Oh, ik hou zo van crumble. Je kan er echt alle kanten mee uit, maar ik denk dat appel-kaneel toch wel mijn ultieme favoriet is! 🙂

    Beantwoorden
  5. Margot says:
    6 jaar geleden

    Goed idee! Ik heb nog appels in hui, dus misschien dat ik dit vanavond wel maak.

    Beantwoorden
  6. Corinne says:
    6 jaar geleden

    oh heerlijk. Ziet er eigenlijk best wel makkelijk uit. En ja, zeker met een bolletje ijs en slagroom. Mmmm,m.

    Beantwoorden
  7. Bettina says:
    6 jaar geleden

    Ziet er goed uit! Kun je de bloem ook vervangen door speltbloem speltmeel amandelmeel of boekweitmeel?

    Beantwoorden
    • Marja says:
      6 jaar geleden

      Vast en zeker wel! Ik ga zelf ook spelt of amandel gebruiken! Het is maar voor kruimels, daar kun je eigenlijk van alles in stoppen wat je lekker vindt. Dus het moet geen probleem zijn! Veel suc6 met bakken hoor!
      Groetjes, Marja. 😀

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 jaar geleden

        Bedankt voor het helpen Marja! Je kunt inderdaad ook andere meelsoorten gebruiken 🙂

        Beantwoorden
    • OLIEF says:
      10 maanden geleden

      Zeker kan dat! Ik zal de helft met je gewenste meel of bloem doen, en de andere helft met (gewone, patent) meel. Als je dat niet wil (als je een allergie hebt ofzo..) dan kan je het meel gewoon helemaal vervangen.

      Beantwoorden
  8. Manon says:
    6 jaar geleden

    Ha Laura,
    Vanmiddag moest ik toch nog met mam naar de winkel dus meteen de appels en wat ijs gekocht.
    Vanavond direct gemaakt en wauw, dat was echt heerlijk! We hebben de schaal met z’n drieën leegegeten terwijl die voor 4-6 personen was. Oepsie 🙂
    Fijn recept en dit ga ik zeker nog vaker maken. Hartstikke lekker en helemaal niet moeilijk!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      haha, ik kan het je niet kwalijk nemen dat je het met zijn drietjes hebt opgegeten 😛

      Beantwoorden
      • yvonne says:
        5 jaar geleden

        Zelf ook gemaakt ook lekker met walnoten door de kruimels

        Beantwoorden
  9. Emma says:
    6 jaar geleden

    Crumble is een altime favourite van mij, hij ziet er prachtig uit!

    Beantwoorden
  10. Lieke Smit says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura!

    Lekker en makkelijk recept. Ik zag een bakmix hier voor liggen bij de lidl, maar vond dat ik hem eerst gewoon zelf moest maken! Dus morgen aan de slag.
    Liefs Lieke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je zult zien dat het echt niet moeilijker is dan met een bakmix! Veel plezier met maken!

      Beantwoorden
  11. Lotte says:
    6 jaar geleden

    Dit weekend wordt het wafels van overgebleven oliebollen mix met apple crumble en een bolletje ijs. Kan niet wachten !

    Beantwoorden
  12. marije says:
    6 jaar geleden

    We hebben ervan gesmuld, warm met een bolletje ijs. zeker voor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden
  13. Willemijn says:
    6 jaar geleden

    Ik heb speculaasjes gebroken en door de kruimels gedaan.
    Lijkt op sinterklaas in maart 😉

    Beantwoorden
  14. carolien says:
    6 jaar geleden

    ziet er heerlijk uit

    Beantwoorden
  15. Kim says:
    6 jaar geleden

    ook erg lekker met Rabarber in plaats van appels!

    Beantwoorden
    • Niels says:
      4 weken geleden

      RabarberBarbera

      Beantwoorden
  16. Adriana says:
    6 jaar geleden

    MMMM, nog nooit gemaakt… Lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden
  17. Moniek vd windt says:
    6 jaar geleden

    Dat is idd niet moeilijk…..erg leuk recept !!

    Beantwoorden
  18. samantha says:
    6 jaar geleden

    simpel om te maken hij staat klaar om straks de oven in te gaan ben benieuwd.!

    Beantwoorden
  19. Marianne says:
    6 jaar geleden

    Klinkt heel erg lekker!
    Kun je dit ook een dag van tevoren maken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Zeker! Je kunt het koud eten, maar ook nog even opwarmen in de oven.

      Beantwoorden
      • Heleen says:
        2 jaar geleden

        Dan eerst gewoon afbakken 30 minuten op 200 graden en dan de volgende dag…?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Gewoon maken volgens recept en de dag erna op lage temperatuur in de oven opwarmen 🙂

          Beantwoorden
  20. Janneke says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik baalde al zo dat de Apple crumble mix niet meer te koop was in onze plaatselijke supermarkt,maar heb hem net zelf gemaakt volgens jou recept: smullen!!! En echt net zo gemakkelijk als met de bakmix! Ik ga dit zeker vaker maken als ik mensen te eten krijg 🙂

    Beantwoorden
  21. Sandy says:
    6 jaar geleden

    Pas je geweldige site ontdekt, super. Vraag over dit recept: moet je de oven voorverwarmen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja, de oven moet altijd voorverwarmd zijn als je iets gaat bakken.

      Beantwoorden
    • Julide says:
      11 maanden geleden

      Nu met Ramadan heb ik trek in alles, maar deze blijft altijd mijn favoriet. İk rooster er altijd amandel stukjes bij die strooi ik als laatst bovenop. Ga er nu mee beginnen😘

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        11 maanden geleden

        Hahaha geniet ervan!

        Beantwoorden
  22. Bernadeth says:
    6 jaar geleden

    Beste Laura,

    Ik volg je elke dag en maak vaak jou recepten met een vleugje mezelf erin.
    Vanavond staat de appelrumble in de oven, ruikt verrukkelijk!

    Liefs Bernadeth

    Beantwoorden
  23. Iris says:
    6 jaar geleden

    Nou ik wil die ook al heel lang maken dus deze gaan we dan maar maken 🙂

    Beantwoorden
  24. Martine says:
    6 jaar geleden

    Ziet er heel lekker en makkelijk uit! Kun je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken in plaats van bloem?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Kun je doen, maar dan rijst het deeg, en dat is niet nodig in dit geval.

      Beantwoorden
      • Hanneke says:
        3 jaar geleden

        Laura kun je wel glutenvrij meel gebruiken of krijg je dan hetzelfde effect?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Als het niet zelfrijzend is kan het gewoon (anders ook hoor), je krijgt wel een iets ander effect.

          Beantwoorden
  25. Janneke says:
    5 jaar geleden

    Ik vond dit recept via google en vandaag gemaakt! Was erg lekker!

    Beantwoorden
  26. Marion says:
    5 jaar geleden

    al vroeg op door de storm hier, maar binnen lekker warm en het ruikt al heeeeeerlijk naar appel en kaneel in huis…..denk niet dat ik kan wachten tot na het eten vanavond 😉

    Beantwoorden
  27. Susan says:
    5 jaar geleden

    Ik ga voor het eerst iets bakken en dat gaat dus dit zijn! Misschien een rare vraag, maar gaat het hier om witte suiker of basterdsuiker? Er staat namelijk twee keer suiker, maar gaat het dan om dezelfde suiker? Ik hoor het graag!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      met alleen suiker wordt altijd (fijne) kristalsuiker bedoelt. Het staat er twee keer in omdat het door de appels en het deeg gaat.

      Beantwoorden
      • Christine says:
        3 jaar geleden

        Kan ook prima met bastardsuiker door de appels, weet ik uit ervaring.

        Wel een andere vraag over die suiker: hoeveel gebruik je in totaal? 100 of 150 gram. Want in de ingrediëntenlijst staat 100, dan doe je 50 gram door de appels en 100 gram door het deeg? Dat is niet logisch, toch?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          zoals in het recept staat: 50 gram door de appels en 100 gram door het deeg. Er staat dan ook 2x suiker bij de ingrediënten.

          Beantwoorden
  28. Carola says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb gisteren deze gemaakt in 2 kleine ovenschaaltjes! 1/3e van het recept gebruikt en een eetlepel gewelde rozijnen toegevoegd. 20 minuten in de oven (dat had ik bij een ander recept gezien voor kleine ovenschaaltjes. Heerlijk!! 🙂
    Groetjes Carola

    Beantwoorden
  29. Marije says:
    4 jaar geleden

    Hmmm de ingrediënten ook maar even in huis gehaald en dit wordt het toetje vanavond. Alleen doe ik het zonder ijs maar met vanille vla! Ook super lekker?

    Beantwoorden
  30. Fabiola says:
    4 jaar geleden

    Vandaag gemaakt met zoon van 5. We waren op zoek naar een lekker toetje voor kerst ?
    Absoluut zalig, zeer geslaagd. Wij maken deze crumble voor kerst!

    Beantwoorden
  31. Iris says:
    4 jaar geleden

    Ik wil hem eigenlijk voor mezelf maken aangezien mijn vriend er niet van houd.
    Stel ik deel de portie door 2 of door 4.

    Hoe zit het dan met de baktijden?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Voor kleine eenpersoons bakjes houd ik 20 minuten aan

      Beantwoorden
  32. marloes says:
    4 jaar geleden

    Als je geen suiker wilt gebruiken, heb je een tip wat ik in plaats daarvan kan gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Misschien heb je hier iets aan: http://www.handigebaktips.nl/vervangers-voor-suiker/

      Beantwoorden
  33. Natalie says:
    4 jaar geleden

    Heb je ook een recept voor een lekkere vanillesaus hierbij? Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Nee, daar heb ik geen recept voor.

      Beantwoorden
  34. dimara says:
    3 jaar geleden

    oeps!!!
    ik heb het nu pas ontdekt terwijl ik al jaren deze site gebruik
    maar hij is verrukkelijk en vooral met een bolletje slagroomijs heerlijk!

    Beantwoorden
  35. ruth wisse says:
    3 jaar geleden

    Als je het op wilt warmen, hoe lang is dat dan nodig en op welke temperatuur?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Temperatuur blijft hetzelfde, qua baktijd zou ik beginnen met de helft van het origineel.

      Beantwoorden
  36. hans m. says:
    3 jaar geleden

    hoi laura luek recept Gisteren met kruimige aardappelen geprobeerd , maar is niet goed gelukt

    volgende keer doe ik vastkokende!.

    groet, hans

    Beantwoorden
  37. Rita says:
    3 jaar geleden

    Goedemorgen..
    Welke boter moet ik hiervoor gebruiken?
    Roomboter zonder of met zout?
    Of beter iets anders?
    Bedankt….Groetjes Rita

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      voor bakken gebruik je altijd ongezouten roomboter, tenzij anders vermeld.

      Beantwoorden
  38. Daniëlle says:
    2 jaar geleden

    Hmm dat ziet er lekker uit!
    Ik ga deze van het weekend maken.
    Is het ook mogelijk de crumble en het appelmengsel van te voren te maken en avonds bij elkaar voegen en dan in de oven?
    Groetjes Daniëlle

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan. Ik zou bij het appelmengsel dan wel wat citroensap toevoegen en het goed luchtdicht verpakken. Zo voorkom je (grotendeels) dat het helemaal bruin wordt.

      Beantwoorden
  39. Anna says:
    2 jaar geleden

    Vroeger zo van genoten toen ik in Engeland woonde en nu zelf gemaakt. Dank je Laura voor dit makkelijke recept.
    Echt een heerlijk recept. Heb hem een paar weken geleden ook gemaakt en nu voor mijn moeders verjaardag ☺️

    Beantwoorden
  40. Marieke says:
    2 jaar geleden

    Heerlijk recept, ik heb door het appelmengsel nog een beetje gember, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en chillipoeper toegevoegd. Geeft een heerlijke extra kick. Perfect toetje voor morgen!

    Beantwoorden
  41. Csroline says:
    2 jaar geleden

    Ik heb hem net gemaakt als voorproefje voor de Kerst. Heerlijk en zo makkekijk.
    We vonden alleen de crumble te zoet. Kan ik ook minder suiker gebruiken? Wat worden dan de verhoudingen?

    Je hebt een fijne site met veel toegankelijke recepten. Ben door veel van jou recepten geïnspireerd.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt gewoon wat suiker weglaten als je het minder zoet wilt.

      Beantwoorden
  42. Susan says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura! Moet ik de ovenschaal vantevoren invetten met boter of gaat het er zo in? Mvg!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt het er zo in doen.

      Beantwoorden
  43. Dianne says:
    2 jaar geleden

    Oh die ga ik maken! Lekker bij mijn eigen gemaakte vanille roomijs. Zou ik appel ook zo kunnen vervangen door doosje bevroren rood fruit? Heb dan twee lekkere varieties.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, lekker juist 🙂

      Beantwoorden
  44. Adriana says:
    2 jaar geleden

    Ik blijf het lastig vinden een goed kruimeldeeg te maken met echte grote en/of kleine kruimels. Ik gebruik koude boter en kneed niet lang want dan wordt de boter warm. Maar als ik het kort doe dan heb ik stukken boter met wat bloem eraan en nog veel los bloem ernaast.

    Hoe kneed jij het deeg, heb je daar nog tips voor? Of wanneer ik het in de keukenmachine zou doen, kan ik dan het beste de deeghaak, de platte menghaak of de ballongarde gebruiken? Of beter in de hakmolen van de staafmixer, en dan met de 2 mesjes? Alvast heel veel dank voor je advies.

    Beantwoorden
    • Adriana says:
      2 jaar geleden

      Ik heb het antwoord zelf even uitgeprobeerd. De perfecte manier waarbij het bij mij nu wel goed gaat:

      Alles voor het kruimeldeeg in hakmolentje met 2 sneldraaiende mesjes. Even een paar keer flink ronddraaien. De boter snijdt hierdoor in hele kleine stukjes en vermengd zich met bloem, suiker en zout. Dan alles in een kom. Met de hand lichtjes kneden en je hebt het perfecte kruimeldeeg. Hoe langer je kneedt hoe groter de kruimels.

      Beantwoorden
      • monique says:
        2 weken geleden

        Met een vork daarna nog even met de vingers

        Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik kneed een kruimeldeeg altijd met de hand.

      Beantwoorden
  45. Adriana says:
    2 jaar geleden

    Maar het lukt mij niet om er dan kruimeldeeg van te maken..Ik gebruik koude boter en kneed niet lang want dan wordt de boter warm en wordt het een deegbal. Maar als ik het kort doe dan heb ik stukken/stukjes boter met wat bloem eraan en nog veel los bloem ernaast.

    Hoe kneed jij het deeg, heb je daar nog tips voor?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik doe dit zelf meestal met de hand, goed wrijven en dan krijg je kruimels. Maar ook als ik het in de mixer maak heb ik mooie kruimels. Beste is wel om boter op kamertemperatuur te gebruiken.

      Beantwoorden
  46. Karen says:
    2 jaar geleden

    Deze appel-kaneel-crumble nu voor de 3e keer gemaakt… hij is zó lekker!!! Bedankt voor het heerlijke recept:) Ik heb nog wel een vraagje: zou je deze ook kunnen invriezen na het afkoelen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zo leuk! Dat kan zeker. Zou ik ‘m wel weer even opwarmen in de oven (maakt het ook weer een beetje knapperig na het ontdooien).

      Beantwoorden
    • Julide says:
      11 maanden geleden

      Nu met Ramadan heb ik trek in alles, maar deze blijft altijd mijn favoriet. İk rooster er altijd amandel stukjes bij die strooi ik als laatst bovenop. Ga er nu mee beginnen😘

      Beantwoorden
  47. Anna says:
    1 jaar geleden

    Gister als toetje deze appel crumble gegeten, wat heerlijk en zó simpel pm te maken. Heb er net weer van genoten, het kleine beetje wat over was heb ik samen met wat kwark gegeten als ontbijt. Dit ga ik zeker vaker maken, bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat fijn om te lezen! Graag gedaan.

      Beantwoorden
  48. alexa says:
    1 jaar geleden

    HI Laura- lekker recept. Alleen hoeveel gram suiker moet er in? Eerst zeg je 50, daarna 100. Moet ik dan 150 doen of is het enkel een van de twee?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Inderdaad 150. Het eerste is voor de appels, het tweede voor het deeg/crumble.

      Beantwoorden
  49. Bernice says:
    1 jaar geleden

    Er staan weer twee schalen met dit recept in de oven op het moment. Echt een favoriet recept, supersimpel en zo lekker!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat fijn, dat wordt genieten dit weekend in isolatie! 😉

      Beantwoorden
  50. Annemieke says:
    10 maanden geleden

    Vandaag gemaakt met witte basterd suiker ipv gewone suiker omdat ik het niet in huis had. Wauw, wat was dat lekker!! Ik kreeg een dikke 10 van mijn man en kinderen voor dit toetje. Dankjewel voor je heerlijke recepten.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Wat superleuk om te lezen dit 😀

      Beantwoorden
  51. Henkie says:
    7 maanden geleden

    Lekker zeg

    Beantwoorden
  52. Marjan says:
    4 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Als ik m een dag van tevoren maak (afgebakken en wel), hoe bewaar ik dan deze crumble? Afgedekt. In koelkast of buiten koelkast?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Dat kan allebei.

      Beantwoorden
  53. annabel says:
    2 maanden geleden

    Echt heel erg lekker!!
    met vanille en slagroom, heerlijk!

    Beantwoorden
  54. annabel says:
    2 maanden geleden

    Echt heel erg lekker!!

    Beantwoorden
  55. Maria Ruiz says:
    2 maanden geleden

    Hallo Laura, ik heb deze appel crumble net in de oven gezet, maar ik kreeg geen kruimel deeg. Misschien de boter te zacht, kan het dat zijn.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Dat kan het zeker zijn. Wat kreeg je wel, werd het een vaste deegbol?

      Beantwoorden
      • Maria says:
        2 maanden geleden

        Ja, het werd een bal. Wat kan ik doen om dat te voorkomen.

        Beantwoorden
  56. Maria says:
    2 maanden geleden

    Ja, het werd een bal. Misschien de boter koud met bloem vermengen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Dat zou niet moeten hoeven! Op kamertemperatuur zouden het eerst kruimels moeten worden en als je te lang mixt of mengt wordt het inderdaad een bal.

      Beantwoorden
  57. Maria says:
    2 maanden geleden

    De boter was te zacht.

    Beantwoorden
  58. Karen says:
    2 maanden geleden

    Beste Laura!

    Wat een lekker recept.
    Wij hadden 75gram suiker gedaan ipv 100 en eerlijk gezegd vonden we ‘m nog steeds veels te zoet. In de toekomst gaan we dit recept zeker nog vaker maken, maar dan dus met veel minder suiker!

    Beantwoorden
  59. Liesbeth Staal says:
    2 maanden geleden

    Heerlijk warm met vanille ijs! Dit is in de winter voor ons vaste prik op zondagochtend bij de koffie 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Je kunt een bananenbrood in vele vormen en maten gieten. Natuurlijk in de bekende cakevorm en  ik bakte er ook al eerder muffins van! Deze keer koos ik voor de tulband. Daarmee kun je heel wat mensen blij maken en als je er nog een lekkere cream cheese frosting bij maakt is het meteen een enorme traktatie.⁠
⁠
Het recept staat vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #tulband #bananencake #bananenbroodtulband #bakken
  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AyY0Nc7B6OAAX_VZkSx&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=a7f3806ab5b3c2c4274cd0dde5726be5&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ItKK-8Le7toAX9vGtVy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=14dc4a7bbf113c767126d9d20bf6dcff&oe=609DBAAF' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=b75e0c405110a794f2af1a50b3ea8e03&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Brioche

Broodjes gevuld met spek en ei

Caramel Shortcake

Yoghurt pancakes

Volgende Post
Cake pops bewaren doe je zo!

Cake pops bewaren doe je zo!

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-7

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-19

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-28

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-32

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-28

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-35

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-40

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-9

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-15

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-16

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan