Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Appel-havermoutkoekjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
07 januari 2021
in Koekjes, Tussendoortjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden uiteindelijk deze koekjes met appel en havermout. Het zijn geen brosse koekjes, de textuur is zachter en heeft ergens iets weg van cake. Fantastisch lekker als je het mij vraagt. Ik eet er vaak eentje na het avondeten met een kopje thee erbij, ideaal om mijn trek in zoetigheid te stillen.

Recept afdrukken

Appel-havermout koekjes

Kleine havermoutkoekjes met stukjes appel erdoor, een heerlijk verantwoord tussendoortje of koekje bij de thee.
Porties: 16 kleine koekjes

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 65 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 20 gram ongezouten roomboter
  • 1 appel in kleine blokjes
  • 2 el honing
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract

Instructies

  • Doe bloem, havermout, bakpoeder en zout in een kom, roer door elkaar. Voeg de boter toe en verkruimel tussen je vingers. Meng de blokjes appel door het bloemmengsel.
  • In een tweede kom roer je honing, ei en vanille-extract door elkaar tot de honing ietwat is opgenomen. Giet dit mengsel bij de eerste kom en mix tot alle ingrediënten zijn opgenomen. Het deeg is wat plakkerig, dat is prima.
  • Gebruik twee lepels om het deeg in 16 kleine hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat te verdelen, druk eventueel iets platter (ze vervormen bijna niet in de oven).
  • Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten op 190°C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

Goed verpakt 4-5 dagen buiten de koelkast houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.

Vorige post

Volgende post

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessenBANANENBROOD OVERNIGHT OATS MET BLAUWE BESSEN
Vegetarische groene havermoutburger

Related Posts

Bananen eclairs

door Laura Kieft
03 maart 2021
0

Het...

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
11

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 39

  1. Dory says:
    2 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Ze zien er heerlijk uit! Ik wil ze vanmiddag gaan bakken Waar zou je de honing door kunnen vervangen?

    Beantwoorden
    • Marjet says:
      2 maanden geleden

      Agavesiroop, rijststroop en andere stropen uit de natuurvoedingswinkel.

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Klopt helemaal wat Marjet hieronder aangeeft.

      Beantwoorden
  2. Nienke says:
    2 maanden geleden

    Zou ik in plaats van roomboter zonnebloem olie kunnen gebruiken?

    Beantwoorden
    • Marjet says:
      2 maanden geleden

      Niet doen! Zonnebloemolie is minder gezond dan boter. Als je plantaardig vet wilt gebruiken dan kun je met kokosolie een beter resultaat bereiken. Smaakt prima en heeft een vergelijkbaar smeltpunt.

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Ik zou roomboter in koekjes nooit door olie vervangen, tenzij het kokosolie is omdat deze dezelfde stevige structuur heeft als roomboter.

      Beantwoorden
  3. Astrid says:
    2 maanden geleden

    Hallo Laura, ik heb dezelfde vraag, waarmee kun je de honing vervangen?
    Groetjes Astrid,

    Beantwoorden
    • Sandra says:
      2 maanden geleden

      Het deeg plakte niet aan elkaar. Uiteindelijk wat melk toegevoegd maar de koekjes vielen uit elkaar en waren droog.

      Beantwoorden
      • Andrea says:
        2 maanden geleden

        Hoi Sandra,
        Melk kun je alleen maar toevoegen als het deeg melk als ingrediënt bevat. Het is beter nog wat boter toe te voegen.
        Hoe heb je het deeg gekneed? Het beste is met een lepel of met de handen.

        Misschien het recept nog een keer proberen? Ik ben er zeker van dat het gaat lukken.

        Hoi Laura,
        Ik heb vandaag de koekjes gebakken. Bedankt voor het leuke recept.
        Groetjes, Andrea

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          2 maanden geleden

          Wat fijn Andrea! Ook voor je advies aan Sandra, klopt als een bus.

          Beantwoorden
  4. Inge says:
    2 maanden geleden

    Kun je bloem ergens voor vervangen?

    Beantwoorden
    • Geje says:
      2 maanden geleden

      Amandelmeel

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Om welke reden wil je de bloem vervangen? Ik heb het zelf niet getest, maar je kunt er altijd mee experimenteren.

      Beantwoorden
  5. Sonja says:
    2 maanden geleden

    Kun je bloem ook vervangen voor amandel meel?

    Beantwoorden
  6. Marjet says:
    2 maanden geleden

    Gewoon uitproberen. Meestal wel

    Beantwoorden
    • Sonja says:
      2 maanden geleden

      Ja ik had t al op gezocht,de helft bloem en de andere helft amandel meel.
      Bedankt voor t mee denken

      Beantwoorden
      • geje says:
        2 maanden geleden

        Je kunt gewoon 65 havermout en 100 amandel nemen heb ze vanmiddag nog gemaakt o zo lekker calorie arm
        Groet

        Beantwoorden
  7. Karin says:
    2 maanden geleden

    Hallo Laura,
    Kun je de vanille extract ook vervangen in vanillesuiker?
    Groetjes Karin

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Zeker!

      Beantwoorden
  8. Laura VD says:
    2 maanden geleden

    Hallo Laura,
    Is dit gewoon havermout zoals je zou gebruiken voor overnight oats? Of is het toch nog iets anders? Deze mag er dus op zijn geheel in en hoeft niet fijngemalen te worden tot een soort bloem?
    Kan je de boter vervangen door soja boter (Alpro bakken en braden bv)? Ik ben immers lactose intolerant dus roomboter lukt me niet!
    Groetjes Laura

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Klopt, gewoon de havermout zoals hier omschreven: https://www.laurasbakery.nl/bakken-met-havermout.
      Je kunt prima een harde margarine gebruiken, liever niet eentje die voor braden bedoeld is (die is vaak gezouten).

      Beantwoorden
  9. L v H says:
    2 maanden geleden

    Ik heb ze vandaag gemaakt. Op zich een lekker koekje. Ik doe er de volgende keer veel meer appel door, nu is hij wat droog en niet zoveel smaak. Mijn meiden van 5 en 6 smulden ervan!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Misschien stond de oven dan net iets te heet? Droog horen ze niet te zijn! De appel en vanille extract geven de smaak, maar als dat niet genoeg is voor je zou je ook kaneel kunnen toevoegen bijvoorbeeld.

      Beantwoorden
      • L v H says:
        2 maanden geleden

        Nee, die stond goed. En al jouw recepten doen het super in mijn oven 😉 Een dag later vind ik ze lekkerder. Een beetje extra appel en kaneel ga ik de volgende keer toevoegen. De structuur is wel heel fijn!
        De meiden waren helemaal blij dat ze beiden twee koekjes mee naar school kregen, dus voor hen zijn ze zeker geslaagd!

        Beantwoorden
  10. Tessa says:
    2 maanden geleden

    Een kleine appel of 3/4 in kleine stukjes is voldoende. Ik heb ook wat kaneel en rozijnen toegevoegd, erg lekker! Zijn neutraal, maar verantwoord 0en dat maakt het extra smaakvol haha.

    Beantwoorden
  11. Lesley says:
    2 maanden geleden

    De koekjes staan net in de oven. Volgende keer ga ik wel minder appel gebruiken. Ik vond het ook wat moeilijk om de bolletjes te vormen. Eerst geprobeerd met mijn handen maar dan begon het deeg heel hard te brokkelen. En dan met de lepels maar dat ging ook vrij moeizaam. Uiteindelijk is het met wat hulp van mijn jongste dochter gelukt. Nu hopen dat ze lekker zijn. Het deeg ruikt in ieder geval heerlijk

    Beantwoorden
  12. Hettie says:
    1 maand geleden

    Ik heb de koekjes vaak gebakken en jong en oud vragen naar het recept. Ze zijn superlekker!
    Met appel vind ik ze het lekkerst maar veel mensen vinden de koekjes met cranberrys helemaal top.

    Beantwoorden
  13. Kristine says:
    1 maand geleden

    Hallo Laura,
    Na het basisrecept Bananenbrood ben ik fan van je geworden. De appel-havermoutkoekjes vindt iedereen superlekker. Ik heb de honing vervangen door 3 eetlepels ahornsiroop. Ik voeg ook gedroogde veenbessen in stukjes gesneden toe.
    Nog een weetje : Cocosolie is wel vegetarisch, maar wel verzadigd vet, dus toch niet goed voor de cholesterol.
    Bankgroetjes Kristine

    Beantwoorden
    • Martina says:
      3 weken geleden

      Kokosolie is niet slecht voor je cholesterol, dat is een misvatting. Het is erg gezond met name omdat het slechte bacteriën in de darm doodt. Geen enkel bezwaar.
      Wat wel ongezond is zijn industriële vetten, zelfs die als gezond worden aangeprezen. Boter, olijfolie en kokosolie, anders niks. Omega 6 mag niet te hoog oplopen. Vermijd plantaardige olie om te verwarmen. De blijven niet stabiel bij hoge temperaturen.
      Dus alleen als geheel product gebruiken : geen zonnebloemolie wel zonnebloempitten.

      Beantwoorden
  14. Ricky says:
    1 maand geleden

    Hoi Laura,

    Zou ik er in plaats van losse koekjes ook een grote plaatkoek van kunnen maken en die na het bakken in stukken snijden?

    Groetjes, Ricky

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 weken geleden

      Ik denk het wel, maar ben toch benieuwd naar het resultaat 🙂

      Beantwoorden
  15. Eva says:
    4 weken geleden

    Moet de oven voorverwarmen? Staat er niks over…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 weken geleden

      De oven moet altijd voorverwarmd zijn, bij elk baksel.

      Beantwoorden
      • Eva says:
        4 weken geleden

        Oké, dankjewel voor je reactie…. Ik heb ze al gebakken, super lekker en iedereen vond ook lekker, że waren snel op… Ik heb ook meer appels in gedaan 🍏 😋

        Beantwoorden
  16. Eva says:
    4 weken geleden

    Oké, dankjewel voor je reactie…. Ik heb ze al gebakken, super lekker en iedereen vond ook lekker, że waren snel op… Ik heb ook meer appels in gedaan 🍏 😋

    Beantwoorden
  17. Miranda says:
    4 weken geleden

    Ik kreeg er met moeite 10 gemaakt. Maar zolang ze lekker zijn is dat geen probleem.

    Beantwoorden
    • Ewa says:
      3 weken geleden

      Ik heb 15 gemaakt… Al twee keer 🥰

      Beantwoorden
  18. corrie says:
    2 weken geleden

    Waardoor kun je het ei vervangen als je ze volledig plantaardig wilt bakken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Dat heb ik niet getest bij dit recept, maar je kunt één van deze opties eens proberen: https://www.laurasbakery.nl/eieren-vervangen-bij-het-bakken/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TEMEwqT28cwAX-8gZwU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a9432725b878801c293f211c9ea0d3d1&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=MH_bM4FTBFcAX8aTOd_&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=c48e7ca1e8c607df93e406d42a2f6aa6&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Banketbakkersroom

Yoghurt pancakes

Lemon Curd

Recept Royal Icing

Volgende Post

Vegetarische groene havermoutburger

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

Printable: kleurplaat zoete kerstboom

door Laura Kieft-23 december 2020-0

Aangezien het gingerbread huis al door velen van jullie is ingekleurd denken we dat jullie ook heel blij gaan worden van deze zoete kerstboom kleurplaat! Een boom die vol hangt met allerlei lekkers. Ik ga...

Deconstructed lemon meringue pie dessert

door Laura Kieft-22 december 2020-4

Alweer heel wat jaren geleden at ik voor het eerst een deconstructed taart dessert, een appeltaart om specifiek te zijn. Een ‘deconstructed’ taart houdt simpelweg in dat je alle onderdelen van een taart los serveert...

Bieten carpaccio

door Laura Kieft-21 december 2020-0

Ik ben dol op carpaccio, maar vorig jaar voor het kerstdiner wilde ik graag een vegetarisch voorgerecht serveren aangezien het hoofdgerecht met de mini beef wellington al genoeg vlees bevatte. Uiteindelijk viel de keuze op...

Bakwedstrijd Kinderbakboek

door Laura Kieft-20 december 2020-5

Het is alweer een driekwart jaar geleden dat ik op het idee kwam om een volledig geïllustreerd Kinderbakboek te maken. Wat bizar, de tijd vliegt! Inmiddels is het boek al sinds juni te koop en zijn...

Citroen-maanzaad wafels met lemon curd

door Laura Kieft-20 december 2020-8

Deze citroen-maanzaad wafels met lemon curd zijn een echt feestontbijt, dat kan ik je alvast beloven. Citroen-maanzaad is natuurlijk een klassieke combinatie. Ik heb er al meerdere lekkere recepten mee online staan, zoals shortbread koekjes...

Candy cane kersttaart (zebra taart)

door Laura Kieft-19 december 2020-5

Voor de kersttaart die ik dit jaar wilde maken ben ik wel tien keer veranderd van idee. Uiteindelijk werd ik geïnspireerd door mijn eigen zebra taart. Het recept is anders, maar het principe om die...

Risotto bitterballen met mozzarella – arancini

door Laura Kieft-18 december 2020-4

Mocht de frituur aangaan een dezer dagen: probeer dan deze risotto bitterballen met mozzarella uit! Of arancini, dat klinkt wat chiquer. Hoe dan ook, uiteindelijk draait het om de smaak en dat zit bij deze...

Kerstboom M&M koekjes

door Laura Kieft-17 december 2020-3

Koekjes bakken en decoreren, daar maak je mij erg blij mee. Ik kan dagen achter elkaar lopen pielen om koekjes te decoreren met royal icing, hoe kleiner de details hoe beter. Maar ook snelle gedecoreerde...

Printable: kerstlampjes vlaggenlijn

door Laura Kieft-16 december 2020-0

Wat ben ik blij dat jullie zo enthousiast worden van alle printables dit jaar! Het Kinderbakboek is er bijvoorbeeld gekomen naar aanleiding van de eerste twee recept printables, maar inmiddels hebben we allerlei verschillende printables...

Feestelijke dame blanche

door Laura Kieft-15 december 2020-1

Als we vroeger met het gezin uit eten gingen, koos ik weleens voor een dame blanche als toetje. Heerlijk vanille-ijs met chocoladesaus, heel veel chocoladesaus als het aan mij lag haha. Voor de kerstdagen besloot...

Mini beef wellington

door Laura Kieft-14 december 2020-2

Vorig jaar maakte ik naast de zoete aardappelgratin ook zelf mini beef wellington. Zo had iedereen zijn eigen portie op het bord liggen. Ik had ze zelfs gedecoreerd met kerststerren, want ook bij hartige dingen...

Red velvet poffertjes

door Laura Kieft-13 december 2020-6

Alweer bijna drie jaar geleden bakte ik voor het eerst zelf poffertjes voor het blog. Ontzettend lekker vind ik dat. Daarom bedacht ik voor deze advent een extra feestelijke twist op dit recept: red velvet...

Karamel-stoofperen kerstdessert

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Ik kook al sinds ik uit huis ging met mijn BK kookpannenset en kook nog bijna dagelijks met die pannen, ook voor het kerstdiner. Vandaag wil ik jullie inspireren met een overheerlijk dessert waar je...

Kerstboom laagjestaart

door Laura Kieft-12 december 2020-13

Groots uitpakken met een kersttaart, maar niet al te ingewikkeld willen doen? Probeer dan deze kerstboom laagjestaart! Ziet er spectaculair uit, maar is dus helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. Je bakt 1...

Brie-pecan bladerdeeghapjes

door Laura Kieft-11 december 2020-0

Weer een heerlijk borrelhapje in kerstsferen uit Het Borrelhapjes Bakboek. Heb ik gelijk een goede cadeautip: staan mijn bakboeken al op jouw verlanglijstje voor de kerstdagen? Je kunt nu in ieder geval alvast aan de...

donut balletjes met dulce de leche

door Laura Kieft-10 december 2020-5

Het is alweer even geleden dat ik met Mariette een dag in de keuken stond om donuts en oliebollen te maken. Ik weet echter nog heel goed dat ik iedere keer dat ik in de...

Printable: gingerbread koekjes recept

door Laura Kieft-09 december 2020-1

Op social media heb ik gezien dat Sinterklaas Het Kinderbakboek aan heel veel lieve kinderen cadeau heeft gedaan, zó leuk! Nu kunnen jullie met die recepten nog genoeg bakdagen vullen, maar ik snap ook dat...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan