
Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit de oven een mooi (en vooral lekker) voorbeeld van. Het is eigenlijk net alsof je een warm appeltaart ontbijt aan het eten bent, maar dan wel een stuk gezonder natuurlijk. Als vervanging van de slagroom die nou eenmaal niet weg te denken is van een punt appeltaart, kun je er een lekkere schep Griekse yoghurt bij eten.
Misschien vind je deze ontbijtrecepten met havermout ook wel wat:


Appel-havermout ontbijt uit de oven
Ingrediënten
- 40 gram havermout
- 150 ml melk
- 1 appel geraspt
- 0,5 tl kaneel
- 1 tl honing
- 1 el rozijnen geweld
Instructies
- Meng alle ingrediënten door elkaar en doe in een vuurvast kommetje of eenpersoons ovenschaal.
- Bak het appel-kaneel havermoutje in 15 minuten af op 175 °C (boven- en onderwarmte).
- Serveer eventueel met een eetlepel Griekse yoghurt.
De rozijnen kun je ook weglaten. Vervang de appel eens door peer of voeg wat stukjes pecannoot toe.
Eenmaal afgebakken meteen opeten, maar prima voor 2 dagen voor te bereiden. Maak dan een dubbele portie, bewaar de andere portie in de koelkast en bak de volgende ochtend pas af.
Wat een leuk recept!! Die ga ik zeker proberen!
Zou je hem ook kunnen maken met bijvoorbeeld amandelmelk?
Ik heb hem net gemaakt met sojamelk, wat echt heel lekker is. Amandelmelk kan ongetwijfeld ook!
Zeker weten, kan in principe met elke soort plantaardige melk: havermelk, kokosmelk, sojamelk, amandelmelk.
Heb het net gemaakt…en het is heerlijk. Dit wordt echt mijn favoriet ontbijt, snel gemaakt en het lijkt idd net appeltaart
Op de foto ziet de havermout er krokant uit. Als ik het maakte was dst niet zo. Hoe kan ik er toch voor zorgen dat de bovenkant krokant is?
Ik heb hem nog even onder de grill gezet 🙂
Krokant wordt het zeker niet. Dan zou je minder melk en meer suiker toe moeten voegen.
Met havermelk en op 175 in een heteluchtoven, dan is die in 15 minuten nog lang niet klaar 😊 tips? 😃
Het is heel klef gebleven, zelfs na een uur in de oven 😄
Ik weet niet helemaal wat je ervan verwachtte, maar het komt ook niet als een krokant taartje uit de oven. Het is een soort haverpap deluxe uit de oven in appeltaartsmaak ;). Als het echt te klef was dan heb je misschien een hele grote appel gebruikt?
Heerlijk! Vanmorgen gelijk gemaakt na ons rondje hardlopen. We hebben het met amandelmelk gemaakt, stukjes walnoten en wat kokos vlokken toegevoegd.
Ik had geen appels in huis, dus heb het gemaakt met een geprakte banaan, pecannoten en blauwe bessen. Toen 15 minuten in m’n Ninja Foodie op bake stand… Was echt genieten!
Oeh, dat is absoluut ook een heerlijke combinatie Mireille!
Hij staat in de oven! Hier voor de lunch, ben benieuwd wat de kinderen ervan vinden!
Moet de appel geraspt worden? Of kan ik hem ook gewoon in stukjes snijden? Ziet er wel heerlijk uit!
Kan ook maar dan zal je meer moeten kauwen 😉.
Moet de appel geraspt worden? Of kan ik hem ook gewoon in stukjes snijden?
Persoonlijk vind ik geraspt het lekkerste resultaat geven, maar de appel fijn snijden kan ook.
Wat voor havermout wordt er gebruikt? Vlokken, grof of fijn?
Hoeveel cal is het recpept
Gebruik de vlokken. In de papieren zak van de Aldi of AH of Coop ( deze zitten bij in de buurt) voor € 0.50 . Gezellig in een weckfles op je aanrecht.
Havermout zoals hier omschreven: https://www.laurasbakery.nl/bakken-met-havermout/
Fijnere vlokken zijn dat, die nemen het vocht het beste op.
Zowel gisteren als vandaag gegeten als lunch, echt heerlijk! Top!
Bij mij werd het ook niet krokant, misschien de volgende keer minder melk erin doen? De smaak was wel goed!
Het is ook havermoutPAP he? 😉
Het is ook geen recept dat krokant hoort te worden.
Het was lekker! Leuk weer eens een variant te hebben op mijn meestal standaard havermout. Dank je!