Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Laura Kieftdoor Laura Kieft
10 januari 2021
in Ontbijt en lunch, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept
Appel-havermoutje uit de oven

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit de oven een mooi (en vooral lekker) voorbeeld van. Het is eigenlijk net alsof je een warm appeltaart ontbijt aan het eten bent, maar dan wel een stuk gezonder natuurlijk. Als vervanging van de slagroom die nou eenmaal niet weg te denken is van een punt appeltaart, kun je er een lekkere schep Griekse yoghurt bij eten.

Misschien vind je deze ontbijtrecepten met havermout ook wel wat:

  • Speculaas havermoutpap
  • Carrot cake granola
  • Chocolade havermout ontbijttaartjes
  • Bananenbrood overnight oats
Recept afdrukken

Appel-havermout ontbijt uit de oven

De gezonde havermoutpap-variant van appeltaart, daar doet dit appel-havermout ontbijt uit de oven mij aan denken. Lekker met een schep Griekse yoghurt!
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 40 gram havermout
  • 150 ml melk
  • 1 appel geraspt
  • 0,5 tl kaneel
  • 1 tl honing
  • 1 el rozijnen geweld

Instructies

  • Meng alle ingrediënten door elkaar en doe in een vuurvast kommetje of eenpersoons ovenschaal.
  • Bak het appel-kaneel havermoutje in 15 minuten af op 175 °C (boven- en onderwarmte).
  • Serveer eventueel met een eetlepel Griekse yoghurt.
Tips

De rozijnen kun je ook weglaten. Vervang de appel eens door peer of voeg wat stukjes pecannoot toe.

Bewaren

Eenmaal afgebakken meteen opeten, maar prima voor 2 dagen voor te bereiden. Maak dan een dubbele portie, bewaar de andere portie in de koelkast en bak de volgende ochtend pas af.

Vorige post

Volgende post

Havermout ontbijttaart
Volkoren bananenbrood muffins

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
18

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
21

Het...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft
09 januari 2021
8

Met...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 27

  1. Ellonie says:
    2 weken geleden

    Wat een leuk recept!! Die ga ik zeker proberen!
    Zou je hem ook kunnen maken met bijvoorbeeld amandelmelk?

    Beantwoorden
    • Daisy says:
      2 weken geleden

      Ik heb hem net gemaakt met sojamelk, wat echt heel lekker is. Amandelmelk kan ongetwijfeld ook!

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Zeker weten, kan in principe met elke soort plantaardige melk: havermelk, kokosmelk, sojamelk, amandelmelk.

      Beantwoorden
  2. Heike says:
    2 weken geleden

    Heb het net gemaakt…en het is heerlijk. Dit wordt echt mijn favoriet ontbijt, snel gemaakt en het lijkt idd net appeltaart

    Beantwoorden
  3. Hannah says:
    2 weken geleden

    Op de foto ziet de havermout er krokant uit. Als ik het maakte was dst niet zo. Hoe kan ik er toch voor zorgen dat de bovenkant krokant is?

    Beantwoorden
    • Margo says:
      2 weken geleden

      Ik heb hem nog even onder de grill gezet 🙂

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Krokant wordt het zeker niet. Dan zou je minder melk en meer suiker toe moeten voegen.

      Beantwoorden
  4. Sylvia says:
    2 weken geleden

    Met havermelk en op 175 in een heteluchtoven, dan is die in 15 minuten nog lang niet klaar 😊 tips? 😃

    Beantwoorden
    • Sylvia says:
      2 weken geleden

      Het is heel klef gebleven, zelfs na een uur in de oven 😄

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        2 weken geleden

        Ik weet niet helemaal wat je ervan verwachtte, maar het komt ook niet als een krokant taartje uit de oven. Het is een soort haverpap deluxe uit de oven in appeltaartsmaak ;). Als het echt te klef was dan heb je misschien een hele grote appel gebruikt?

        Beantwoorden
  5. Suzan says:
    2 weken geleden

    Heerlijk! Vanmorgen gelijk gemaakt na ons rondje hardlopen. We hebben het met amandelmelk gemaakt, stukjes walnoten en wat kokos vlokken toegevoegd.

    Beantwoorden
    • Mireille says:
      2 weken geleden

      Ik had geen appels in huis, dus heb het gemaakt met een geprakte banaan, pecannoten en blauwe bessen. Toen 15 minuten in m’n Ninja Foodie op bake stand… Was echt genieten!

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        2 weken geleden

        Oeh, dat is absoluut ook een heerlijke combinatie Mireille!

        Beantwoorden
  6. Kathleen says:
    2 weken geleden

    Hij staat in de oven! Hier voor de lunch, ben benieuwd wat de kinderen ervan vinden!

    Beantwoorden
  7. Silke says:
    2 weken geleden

    Moet de appel geraspt worden? Of kan ik hem ook gewoon in stukjes snijden? Ziet er wel heerlijk uit!

    Beantwoorden
    • Suzan says:
      2 weken geleden

      Kan ook maar dan zal je meer moeten kauwen 😉.

      Beantwoorden
  8. Silke says:
    2 weken geleden

    Moet de appel geraspt worden? Of kan ik hem ook gewoon in stukjes snijden?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Persoonlijk vind ik geraspt het lekkerste resultaat geven, maar de appel fijn snijden kan ook.

      Beantwoorden
  9. Mieke says:
    2 weken geleden

    Wat voor havermout wordt er gebruikt? Vlokken, grof of fijn?

    Beantwoorden
    • Henny says:
      2 weken geleden

      Hoeveel cal is het recpept

      Beantwoorden
    • Liesan Verstijnen says:
      2 weken geleden

      Gebruik de vlokken. In de papieren zak van de Aldi of AH of Coop ( deze zitten bij in de buurt) voor € 0.50 . Gezellig in een weckfles op je aanrecht.

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Havermout zoals hier omschreven: https://www.laurasbakery.nl/bakken-met-havermout/
      Fijnere vlokken zijn dat, die nemen het vocht het beste op.

      Beantwoorden
  10. Charlotte says:
    2 weken geleden

    Zowel gisteren als vandaag gegeten als lunch, echt heerlijk! Top!

    Beantwoorden
  11. M says:
    1 week geleden

    Bij mij werd het ook niet krokant, misschien de volgende keer minder melk erin doen? De smaak was wel goed!

    Beantwoorden
    • Iris says:
      1 week geleden

      Het is ook havermoutPAP he? 😉

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 week geleden

      Het is ook geen recept dat krokant hoort te worden.

      Beantwoorden
  12. Iris says:
    1 week geleden

    Het was lekker! Leuk weer eens een variant te hebben op mijn meestal standaard havermout. Dank je!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Zelf Oreo’s maken

Laura Kookt: Nacho schotel

Pizza broodjes

Toblerone Oreo truffels

Volgende Post

Volkoren bananenbrood muffins

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Sweet chili saus

22 januari 2021

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

Geruite dode vis?

door Laura Kieft-01 november 2010-2

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega...

Halloween chocolaatjes

door Laura Kieft-30 oktober 2010-5

Afgelopen week kreeg ik mijn bestelling binnen met allemaal leuke taartspulletjes. Omdat het bijna halloween is kreeg ik er van deleukstetaartenshop.nl chocolade doodshoofd mallen bij. Ik heb nog nooit eerder met chocoladevormpjes gewerkt, het was...

Bedankjes

door Laura Kieft-26 oktober 2010-5

Laatst kwam mijn nichtje met de vraag of ik misschien wat cupcakes wilde maken om als bedankje te kunnen geven. Natuurlijk wil ik dat doen! Voor school was zij bezig met een onderzoek, de proefpersonen kregen als...

Bedankt

door Laura Kieft-20 oktober 2010-2

Op mijn stage weten ze inmiddels ook dat ik taarten bak, deze mocht ik maken voor een collega die bij ons weg ging. De taart moest helemaal in de stijl van het bedrijf. Bovenop dus...

Taart en Trends

door Laura Kieft-10 oktober 2010-7

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ‘taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en...

Verjaardag lekkers

door Laura Kieft-20 september 2010-4

Afgelopen zaterdag ben ik 20 jaar geworden! Reden voor taart natuurlijk 🙂 Heerlijk om weer eens een taart te maken. Ik loop nu stage waardoor er niet meer zoveel tijd als er eerst was om...

Toblerone cupcakes

door Laura Kieft-18 september 2010-10

Met deze overheerlijke cupcakes ga ik meedoen aan een wedstrijd: de “Holland’s Cupcake Challenge“. Ik kwam via via op deze site terecht en besloot mee te doen aan de wedstrijd. Elke maand geeft Loyoya een...

Fruitklontjes

door Laura Kieft-05 september 2010-3

Een ijsklontje met fruit; oftewel een fruitklontje. Lekker makkelijk om te maken en het staat ook nog eens hartstikke leuk om zo je drankjes te serveren: fruit in een ijsklont. Het idee kende ik wel, op...

Theepot cupcakes en een ijsje

door Laura Kieft-28 juli 2010-9

Voor de eerste cupcakes heb ik mij laten inspireren door mijn theepot. Ik zat naar mijn theepot in de vorm van een cupcake te kijken en dacht dat het wel leuk was om hiervoor bijpassende...

Walnoot bonbons

door Laura Kieft-25 juli 2010-4

Wanneer ik bij de plaatselijke notenzaak ben wil ik het liefst elke keer walnoot bonbons meenemen. Helaas voor mij hebben ze ze niet altijd en kom ik er nou ook weer niet wekelijks. Nu kwam...

Brownies uit een pakje

door Laura Kieft-19 juli 2010-5

Even een keertje lekker makkelijk. Geen recepten gevolgd maar gewoon heel simpel in de supermarkt een mix voor brownies gekocht. Het enige dat ik hoefde te doen op mijn luie zondagmiddag was water en boter...

Macarons!

door Laura Kieft-05 juli 2010-28

Nadat ik aan verschillende mensen had verteld dat ik macarons ging maken keken verschillende mensen mij glazig aan. Dus ik begin maar gelijk met een uitleg over het typische Franse koekje: Een macaron bestaat uit...

Bijna beroemd ;)

door Laura Kieft-03 juli 2010-3

Een aantal weken geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview over jongeren met een bijbaantje. Natuurlijk wilde ik dat! Het interview staat in het laatste exemplaar van ist in Christ....

Hartige muffins

door Laura Kieft-26 juni 2010-32

Ik was al tijden op zoek naar een lekker recept voor hartige muffins, maar nooit vond ik een écht lekker recept. Niet lang geleden kwam ik dit recept tegen en ben ik gaan bakken. Nou,...

Bloemetjes en nog meer voetbal

door Laura Kieft-18 juni 2010-2

Mijn zusje en haar beste vriendin hadden vandaag het idee om cakejes te maken. Morgen gaan we met een groep naar de tweede wedstrijd van Nederland kijken dus er was al gauw besloten dat het...

Hup Holland Hup!!

door Laura Kieft-14 juni 2010-1

Cupcakes voor het WK. Deze cupcakes waren voor mijn overbuurvrouw, zij moet moet vandaag werken tijdens de eerste wedstrijd van Nederland. Dus voor op het werk lekkere WK cupcakes! De voetballen waren niet zo heel...

Aardbeien

door Laura Kieft-13 juni 2010-1

Aardbeien voor mijn collega die ons ging verlaten. Na 3,5 jaar collega’s te zijn geweest gaat ze beginnen met een andere baan. Als afscheidscadeautje een paar leuke cupcakes in een theedoos verpakt. Twee cupcakes als...

Afzwemmen

door Laura Kieft-12 juni 2010-1

Voor mijn vader die mocht afzwemmen afgelopen vrijdag! Hij ging voor zijn A diploma, twee anderen gingen voor hun C. Na afloop kregen ze van mij een cupcake als kleinigheidje. Ze waren goed in de...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan