Appel-bramen crumble

Gepost: 7 september 2016 Laatst bewerkt: 25 juli 2023
53

Appel-bramen crumble 1a

Na mijn bramen-pluk avontuur van laatst had ik geen grote vangst, maar ik probeerde natuurlijk wel zoveel mogelijk verschillende recepten te maken. Na de bramen-abrikozen plaatcake ging ik verder met een crumble. Dat leek mij een goed idee toen ik ’s ochtends nog in mijn bed lag. Zo goed dat ik er maar gelijk mee ontbeten heb. Moet kunnen toch als je vakantie hebt. Als ontbijt dus erg lekker, maar wat dacht je ervan om deze appel-bramen crumble te serveren als dessert? Succes verzekerd!

BAKTIP: Deze souffléschaaltjes (ramekins) zijn geschikt voor alle soorten recepten: ze kunnen in de oven, magnetron, vriezer en vaatwasser.

Appel-bramen crumble 2a

APPEL-BRAMEN CRUMBLE

Recept afdrukken

4.60 van 5 stemmen

Appel-bramen crumble

Deze frisse fruitige appel-bramen crumble is om je vingers bij af te likken. Heerlijk als toetje, maar het kan ook prima als ontbijt.
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram bramen
  • 70 gram appel (in blokjes)
  • 35 gram fijne kristalsuiker
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 35 gram bloem
  • snufje zout

Instructies

  • De stukjes appel en de bramen roer je door elkaar. Als je het wat zoeter wilt, kun je er wat suiker doorroeren. schep het fruit in een klein ovenschaaltje.
  • In een aparte kom kneed je de suiker, boter, bloem en het snufje zout met je handen tot een kruimelig deeg. Verdeel de kruimels over het fruit.
  • Zet de crumble 20 minuten in de oven op 200 °C (boven- en onderwarmte), of tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Tips

Kijk uit voor je je eerste hap neemt, het is heet! Laat het dus rustig even staan voordat je begint. Ook lekker: er een bolletje ijs bij serveren.
Bewaren

De crumble blijft 4-5 dagen in een gesloten verpakking goed.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

12 reacties

  1. Wat een leuke variatie op de appelcrumble!

  2. Carla schreef:

    Lekker!

    Wist je trouwens dat je de gehele maand augustus in Noord-Holland bramen mag plukken zonder op de bon te worden geslingerd? Geen idee of dit ook voor andere provincies geldt.

    Xus,
    Car

  3. Weer zo’n heerlijk recept!

  4. Joy schreef:

    Dank je wel!!!
    Wat een heerlijk receptje. Niet te veel en zo snel gemaakt. ?
    Ik heb een bramestruik in de tuin maar vind de bramen niet lekker genoeg om zo te eten. Op deze manier eten wij elke keer als de oven aanstaat deze crumble. *heb een vriezer vol met bramen het komende jaar eten wij toetjes tot het onze neus uitkomt ?

  5. Arianne schreef:

    Hoihoi!
    Zou je dit ook in een plaattaart versie kunnen maken ?
    Wil graag een andere plaattaart dan appelplaattaart maken..

    1. Laura Kieft schreef:

      Bedoel je met een koeklaag eronder ook, of puur dit recept op een plaat?

  6. janny schreef:

    hallo laura ,bovenstaande recept is voor twee personen ,maar wat als je een grote appelcrumble wilt maken verdubbel je dan de ingredienten

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt het dan inderdaad verdubbelen of zelfs verdriedubbelen 🙂 Net hoeveel porties je nodig hebt!

      1. janny schreef:

        Dank je voor de info groet
        Janny

  7. V schreef:

    Kan je ook kokosolie gebruiken i.p.v. boter?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zelf heb ik het nog niet uitgetest. Je moet wel rekening houden met het feit dat een vloeibare vervanger de kruimels waarschijnlijk te vloeibaar maakt. Je kan het altijd proberen, maar ik durf je niet met zekerheid te zeggen of het lukt.

  8. Leonie schreef:

    Zojuist gemaakt, HEER-LIJK! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *