Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

American Pancakes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
21 juni 2013
in Ontbijt en lunch, Pancakes, Zoete recepten, Zonder oven
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Pancakes, ik ben er gek op maar eigenlijk maak ik ze te weinig. Ze zijn heerlijk voor op een zondagochtend of juist als lunch. Helemaal ‘American’ zijn deze pancakes niet, ik heb namelijk geen maple syrup gebruikt, maar gewone stroop voldoet ook prima. Met poedersuiker of een plakje kaas (echt heel lekker!) zijn ze ook niet te versmaden. Voor de basis pancakes gebruik ik altijd het recept van Nigella Lawson, al voeg ik tegenwoordig wel nog een beetje baking soda toe. Daar worden ze nog luchtiger van wat erg lekker is. Probeer ze vooral eens uit zou ik zeggen!

Recept afdrukken

American pancakes

Lekker als ontbijt, lunch of gewoon tussendoor: American pancakes. Dit recept is een absolute topper, je kunt er eindeloos mee variëren.
Porties: 14 pancakes

Ingrediënten

  • 230 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 1 tl suiker
  • 2 eieren
  • 30 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 300 ml melk

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een mengkom en mix dit goed door elkaar. Ik schep het beslag altijd in de pan met een juslepel maar je zou het ook een een kan of fles kunnen doen en het in de pan gieten.
  • Doe een beetje boter in de pan en giet het beslag in de pan. Ik gebruik zelf een pannenkoekenpan en daar kan ik er drie tegelijk in bakken. Zodra de pancakes belletjes krijgen aan de bovenkant kun je ze omdraaien. Dan hebben ze nog maar kort nodig.
  • Lekker Amerikaans, serveer ze als een grote stapel en giet er stroop (of beter: maple syrup) overheen.
Bewaren

Krijg je niet alle pancakes op, je kunt ze ook bewaren!

Vorige post

Volgende post

Review Zoku Quick Pop ijsmaker Duo
Aardbeien-yoghurt ijsjes

Related Posts

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
4

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Bananenbrood lemon meringue gebakje

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft
03 april 2021
0

Had...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 132

  1. Kimberly says:
    8 jaar geleden

    Dit lijkt me echt heel erg lekker! Thanks voor het recept, ik wil het zeker een keertje maken

    Beantwoorden
  2. Marjon Brouwer says:
    8 jaar geleden

    Net gemaakt, ze zijn heerlijk en makkelijk om te maken! Had nog maple syrup staan, erg lekker!

    liefs Marjon

    Beantwoorden
    • Safae says:
      7 dagen geleden

      Als jij het zegt ik heb trouwens niet echt een groote ervaring met pannenkoeken/ pancakes maar ik zal het nu gaan maken ik hoop dat ik ervan ga genieten

      Wish me luck!

      Beantwoorden
  3. deliciouscupcake says:
    8 jaar geleden

    Dat ziet er lekker uit!
    Pannenkoeken zijn mijn lievelingseten!
    Mijn Facebook en Instagram volgers zien regelmatig pannenkoeken voorbij komen, ahaha 😉

    http://www.ishootlovee.com
    Susan

    Beantwoorden
    • Lentinie says:
      6 maanden geleden

      Kan je het beslag voor deze ( trouwens heerlijke )pancakes ook bewaren?
      Zo ja hoe?

      Groetjes

      Beantwoorden
      • Lentinie says:
        6 maanden geleden

        Oeps was niet de bedoeling om dit als reactie op reactie te vragen😬

        Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 maanden geleden

        Dat zou ik niet doen en gaat ten koste van het rijsmiddel. Je kunt de pancakes zelf wel heel gemakkelijk bewaren.

        Beantwoorden
      • Sara says:
        3 maanden geleden

        Dat kan maar als je de pancakes wilt bewaren zal ik ze bakken en dan de pancakes die je niet wilt eten kunnen de vriezer in als je ze er een paar dagen later uit haalt hoef je ze alleen in de magnetron of brood tooster op te warmen.
        Ik hoop dat dit heeft geholpen!

        Beantwoorden
  4. Carette says:
    7 jaar geleden

    Die zien der lekker uit … ga ik proberen .. dank je wel voor het recept …

    Beantwoorden
  5. Lara says:
    7 jaar geleden

    Ik heb ze zojuist gemaakt! Heerlijk!

    Beantwoorden
  6. Denise says:
    7 jaar geleden

    Hmm!! Ik heb ze gisteren gemaakt!
    Ze waren heerlijk! En dat met allemaal spulletjes die ik nog in huis had!
    Heb er voor de smaak nog wel een zakje Vanille suiker door heen gedaan.
    Ga snel weer lekkere receptjes uitproberen!! Dankje wel! 🙂

    Beantwoorden
  7. Laura says:
    7 jaar geleden

    Dank voor het recept: ik ga het proberen maar dan met karnemelk. Groet (ook) Laura

    Beantwoorden
  8. Hester says:
    7 jaar geleden

    Ik heb ze vanavond gemaakt. Vooral de kids hebben gesmuld!! Ik heb vandaag officieel mijn man verslagen als pannekoekenbakker haha. Heb overigens wel karnemelk gebruikt ipv gewone melk, 1 zakje vanillesuiker extra en een beetje kokosbloesemsuiker. Superlekker!! Bedankt 🙂

    Beantwoorden
  9. jacqueline says:
    6 jaar geleden

    Ik ga dit recept zeker snel uitproberen, man is gek op pancakes, hoe kan ik ze het beste bewaren als ik over heb? In een afsluitbare plastic doos?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Als ik er een paar over heb verpak ik ze meestal in aluminium folie en dan in de koelkast. Plastic doos gaat ook prima.

      Beantwoorden
      • Rianne says:
        1 jaar geleden

        Hoi laura kunnen ze ook in de vriezer? (Ps ze waren heerlijk! Melk vervangen door karnemelk want ik dacht dat ze altijd daarmee gemaakt worden:)

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Ja dat kan! Even een stukje bakpapier tussen elke pancake leggen zodat ze niet aan elkaar plakken en luchtdicht verpakt invriezen. Ik zou ze na het ontdooien nog even opwarmen!

          Beantwoorden
    • Trees Weernink says:
      9 maanden geleden

      Vries ze apart in gaat heel goed. bij ons komen geregeld kleinkids langs
      Die willen alleen pancake s van oma Aunt jemima Recept met de siroop

      Beantwoorden
  10. Anne says:
    6 jaar geleden

    Ik heb ze al een paar keer gemaakt, heerlijk! Nooit meer een ander recept, thanks!

    Beantwoorden
  11. Elvira Farla says:
    6 jaar geleden

    Heerlijke pancake’s! Zojuist gebakken om het jaar goed te beginnen!

    Beantwoorden
  12. Tamara says:
    6 jaar geleden

    Net gemaakt, heerlijk met stroop, kaas of poedersuiker!

    Beantwoorden
  13. sanne van toorn says:
    6 jaar geleden

    Beste laura,

    Waarom gebruiken ze in sommige recepten karnemelk?
    En er zijn ook heel wat recepten waarbij staat: de eiwitten apart te houden, te kloppen en later door het beslag te roeren?

    X Sanne van Toorn

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Karnemelk geeft een andere smaak aan je baksel, moeilijk te omschrijven maar je merkt het wel. Als je eiwitten luchtig klopt en erdoor spatelt krijg je een luchtiger resultaat.

      Beantwoorden
  14. amber says:
    6 jaar geleden

    yesss, dit recept is echt geweldig!
    ik ga ze morgen maken voor vaderdag, want mn vader is gek op pancakes! 😉
    heel erg bedankt!

    Beantwoorden
  15. janneke says:
    6 jaar geleden

    hallo,

    kan ik de pancakes ook maken zijn bakpoeder?
    Waar dient het bakpoeder voor?

    Groeten Janneke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Het bakpoeder zorgt ervoor dat je mooie luchtige pancakes krijgt, dat is dus wel echt nodig.

      Beantwoorden
  16. Julia says:
    6 jaar geleden

    Mijne werden een soort van elestieke substantie…

    Deed ik iets fout?

    Groertjes J.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Het hoort niet een elastieke substantie te worden, eerder een stevig en iets dikker beslag. Heb je wel de receptuur gevolgd?

      Beantwoorden
  17. Ester says:
    6 jaar geleden

    Heerlijk!!!

    Beantwoorden
  18. Fieke says:
    6 jaar geleden

    Hoi,

    Kan ik ook zelfrijzend bakmeel gebruiken ipv de bloem en bakpoeder? Dat heb ik nu namelijk wel in huis 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, geen probleem. Ze zullen misschien wel iets minder luchtig worden.

      Beantwoorden
      • Willem says:
        11 maanden geleden

        In alle Amerikaanse recepten voor pancakes gebruiken ze “buttermilk”, dat is karnemelk. Raad ik aan ipv melk; maakt ze nog lekkerder!

        Beantwoorden
        • Willem says:
          11 maanden geleden

          En met opgeklopte eiwitten worden ze nog luchtiger !

          Beantwoorden
  19. Kimo says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kwam net thuis van een toets en had hier zin in! Super goed recept, ze waren heerlijk! Ik kreeg ze niet zo mooi rond, maar ja ?
    Groetjes, Kim

    Beantwoorden
  20. Jenny says:
    5 jaar geleden

    Heb ze net gemaakt!
    Met dit beslag krijg je tenminste 3 rondjes in de pan.
    Laatst vloeide het met een ander recept helemaal in elkaar.
    Ze zijn ook nog eens superlekker.
    Heb ze gepind zodat ik ze snel kan vinden.
    Bedankt, Jenny

    Beantwoorden
  21. Lufyou says:
    5 jaar geleden

    Echt super lekker! Het beslag is bij mij alleen heel dik, hoort dat?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het is een dikker beslag dan normale pannenkoeken, dat klopt 🙂

      Beantwoorden
  22. Lola says:
    5 jaar geleden

    Hallo,
    Kan ik ook halfvolle melk hiervoor gebruiken. Is alles wat ik nu in huis heb.

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, gebruik ik zelf ook altijd

      Beantwoorden
  23. Brenda says:
    5 jaar geleden

    Beste Laura, moet er in dit recept geen soda toegevoegd worden? Ik zag namelijk dat dat wel moet in je andere pancake recepten. Alvast bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Bij de basis doe ik dat niet altijd. Het hoeft niet dus, maar kan wel. Je krijgt dan iets luchtigere pancakes.

      Beantwoorden
  24. Pingback: Zondagochtendritueel | Onshuisisthuis
  25. Marije says:
    5 jaar geleden

    Ik heb ze net gemaakt,heerlijk! ?

    Beantwoorden
  26. samantha says:
    5 jaar geleden

    hier in hongarije verkopen ze in de amerikaanse weken alleen maple sirup, geen stroop hier te bekennen,erg jammer want vind dat heerlijk! de amerikaanse weken zijn wel leuk hoor, verkopen ze dingen die ze hier niet hebben! (zoals pindakaas…)
    ik heb nog nooit amerikaanse pannekoekjes op, word maar tijd dan he 😉

    Beantwoorden
  27. Esther1966 says:
    5 jaar geleden

    Heerlijk hoor, met karnemelk gemaakt. Wel iets meer karnemelk dan het recept aangeeft, ik vond het beslag anders echt te dik. Waren supergoed gelukt en komen erg dicht bij wat ik altijd in Amerika te eten krijg in een restaurant.

    Beantwoorden
  28. Karen says:
    5 jaar geleden

    ik ben van plan om ze te maken maar (misschien) rare vraag maar met welke bloem moet ik ze maken ?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik gebruik zelf altijd patent- of tarwebloem

      Beantwoorden
  29. Jolanda says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk en super makkelijk om zelf te maken..

    Beantwoorden
  30. Wies says:
    4 jaar geleden

    Kan je het beslag ook al een dag van te voren maken? Bijvoorbeeld al in de avond en de volgende ochtend bakken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      zou ik niet doen omdat je ze dan niet zo luchtig krijgt.

      Beantwoorden
  31. Janneke says:
    4 jaar geleden

    Wow. Echt lekker zeg! Lijkt sprekend op de pancakes die ik in Engeland had! En ze zijn heel makkelijk te maken en zo op!

    Beantwoorden
  32. H. Hendrikse says:
    4 jaar geleden

    Heb ze vandaag gebakken. Ze zijn inderdaad heerlijk!

    Beantwoorden
  33. Cicek says:
    4 jaar geleden

    Lekker recept, heel makkelijk natuurlijk. İk heb de eieren wat langer geklopt en de helft van het bakpoeder gebruikt. Het was nog steeds luchtig.

    Beantwoorden
  34. Leonie says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk zijn ze. Wij hebben ze gegeten met caramel stroop.

    Beantwoorden
  35. Sandy says:
    4 jaar geleden

    Vandaag voor het eerst gemaakt met de helft van de hoeveelheid. Super recept, lekker dikke pancakes die heerlijk smaken. Top weer, dank je wel.

    Beantwoorden
  36. Lydia says:
    4 jaar geleden

    Ze waren super lekker! Bedankt voor het recept.

    Beantwoorden
  37. Kay says:
    3 jaar geleden

    Bedankt voor dit recept, echt een aanrader! Vraagje: Kan ik de pancakes een avond van te voren al bereiden? En hoe kan ik ze dan het beste ‘s ochtends opwarmen; in de oven of beter weer even terug in de pan? Ik ben helemaal fan van Laura’s bakery. Alle recepten die ik tot nu toe heb uitgeprobeerd zijn heerlijk (deze ook dus)!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Beide kan, ik zou ze even in de pan opwarmen.

      Beantwoorden
    • Céline says:
      7 maanden geleden

      Supergoed receptje! Mooi dik beslag wat het gemakkelijk maakt om mooie ronde pancakes te bakken.
      Ik warm ze de dag nadien op in de broodrooster, zo blijven ze lekker krokant vanbuiten en toch nog mals binnenin.

      Beantwoorden
  38. Marion says:
    3 jaar geleden

    Zou het recept ook met dezelfde hoeveelheid karnemelk kunnen? Ik wil ze komende week gaan maken in de vakantie. Dus ben benieuwd.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Denk dat dat wel moet lukken, smaak zal iets verschillen uiteraard.

      Beantwoorden
      • Marion says:
        3 jaar geleden

        Ze waren erg lekker, had er nog soda en vanillesuiker aan toegevoegd. En de kinderen hebben er heerlijk van gesmuld!

        Beantwoorden
  39. Annelies Hiddink says:
    3 jaar geleden

    Normaal maak ik een recept vaak maar 1 keer omdat ik hou van nieuwe dingen uitproberen. Deze is echter een blijvertje! Regelmatig komt mijn zoon thuis met zijn vriendje en vraagt dan: mam, wil je weer van die lekkere pannenkoekjes voor ons bakken? En standaard zegt dat vriendje: wauw, jouw moeder kan dat echt goed. 🙂

    Beantwoorden
  40. Lena says:
    3 jaar geleden

    Wat een heerlijke pannenkoeken. Mijn vriend wil geen “gewone Nederlandse ” meer. Dus zeker ze worden zeker vaker gemaakt.

    Beantwoorden
  41. Britt says:
    3 jaar geleden

    Ik heb deze pannekoeken al vaker gemaakt en ze zijn Fantastisch. Ik ben alleen wel benieuwd of je de 30g boter kan vervangen door zonnebloemolie?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Zou prima moeten lukken.

      Beantwoorden
  42. Arnolda says:
    3 jaar geleden

    Heerlijk! Ik gebruikte ook karnemelk en deed er nog een handje rozijnen door

    Beantwoorden
  43. Mia says:
    3 jaar geleden

    Je heb het recept aangepast en de boter eruit gehaald, wat ontzettend jammer! Mijn kinderen en ik zijn juist zo’n groot fan van de versie met. Waarom geen tweede artikel met nieuw recept?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Die had inderdaad niet moeten verdwijnen uit het recept. Alleen de baking soda had toegevoegd moeten worden (wat ze nog lekkerder maakt, goed luchtig), is inmiddels aangepast.

      Beantwoorden
  44. Mr.V says:
    3 jaar geleden

    Juist niet goed door roeren, key van lekkere dikke american pancakes is het beslag heel rustig mixen voor max. 30 sec, je wilt juist die klodders ertussen hebben.

    Beantwoorden
  45. Liene says:
    3 jaar geleden

    Nooit meer van de supermarkt ,wat zijn deze makkelijk te maken en zo ontzettend lekker .
    Ik heb het recept gehalveerd voor mezelf als lunch hahaha en foto gestuurd naar mijn man ….
    Wij ontbijten hier vaak mee op zondagochtend ( met die koel”verse”) met spek en of fruit.
    Dank je wel voor het recept . Ik bak veel van jouw recepten ,lukt altijd en zo duidelijk zonder onnodige “ vaktermen” . Ik ben fan .

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Wat leuk om te horen, dank je wel!

      Beantwoorden
  46. Irma says:
    2 jaar geleden

    Amerikaanse pannenkoeken zijn heerlijk maar stiekem eet ik ze het liefst met van Gilse stroop. En gebakken bacon. Niet zo gezond maar ik maak ze dan ook alleen op speciale gelegenheden zoals een verjaardagsontbijtje.

    Beantwoorden
  47. Annelies says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura!

    Ik heb je pancakes al vaak gemaakt en ze zijn erg lekker. Zou je ze ook in een pannetje op het gourmetstel kunnen doen? De ‘gewone’ pannenkoekjes duren altijd een eeuwigheid en zijn, als ze klaar zijn, eigenlijk altijd te hard.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Moet lukken, durf je niet te zeggen of deze veel sneller zullen gaan alleen.

      Beantwoorden
  48. Wim says:
    2 jaar geleden

    Beste Laura,

    Ik heb 2 vragen.
    Waarom bakpoeder en bakingsoda, dus 2 verschillende rijsmiddelen in één recept.
    En om de bakingsoda te laten rijzen heb je toch een zuurtje nodig zoals bv karnemelk, waarom staat er in het recept dan melk.

    Groetjes
    Wim

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Hier lees je er alles over: https://handigebaktips.nl/combineren-baking-soda-en-bakpoeder/

      Beantwoorden
  49. Khadija says:
    2 jaar geleden

    Geweldig recept! Ik had al 2 dagen lang zin in pancakes en dit zijn zeker de lekkerste die ik ooit heb gemaakt.

    Beantwoorden
  50. Inci says:
    2 jaar geleden

    Heerlijk! Dankzij de tips van de bubbeltjes wist ik precies wanneer ze om moest draaien, super handig, bedankt hiervoor!

    Beantwoorden
  51. Moni says:
    2 jaar geleden

    Gebruik je de boter in het beslag of in de pan voor te bakken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Er gaat een beetje boter door het beslag (en je bakt ze er natuurlijk ook in)

      Beantwoorden
      • Anja says:
        2 jaar geleden

        Hoi Laura, bedoel je een beetje van die 30 gram of 30 gram gaat er in en daarnaast nog de boter die in de pan zelf gaat? Tot ik deze vraag en jouw antwoord erop las was ik onder de veronderstelling dat er 30 gram in het beslag gaat.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          2 jaar geleden

          Dan was jouw veronderstelling juist.

          Beantwoorden
  52. Floris says:
    2 jaar geleden

    Moet het beslag rijzen ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Nee, anders zou dit natuurlijk in het recept staan 😉

      Beantwoorden
  53. Speady says:
    2 jaar geleden

    Voor hoeveel personen is dit

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Er staat bij hoeveel je ermee kunt bakken, zelf even inschatten hoeveel je er per persoon wilt eten.

      Beantwoorden
  54. Noor says:
    2 jaar geleden

    Vandaag gemaakt en echt fantastisch!

    Beantwoorden
  55. Josiane Callebaut says:
    2 jaar geleden

    Kan je dat ook glutenvrij maken ? Met boekweit of iets anders ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt een glutenvrije meelmix gebruiken.

      Beantwoorden
  56. Lydia says:
    2 jaar geleden

    Zojuist deze gemaakt, goed bevallen! Erg lekker en luchtig en ook nog eens snel gebakken. Ik had er nog een restje bosbessen in verwerkt, ging goed.

    Beantwoorden
  57. Ann says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Zou je deze pancakes ook vooraf kunnen maken (enkele uurtjes bijvoorbeeld) en opwarmen (in microgolfoven) net voor het serveren?

    Bij gewone pannenkoeken of flensjes lukt dit goed, maar met pancakes heb ik daar geen ervaring mee 🙂

    Bedankt!
    Ann

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, werkt ook prima.

      Beantwoorden
  58. Maaike says:
    2 jaar geleden

    Bak je de pancakes op hoog vuur, zoals pannenkoeken? Of moeten ze langzaam garen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Bak ze zelf meestal op middelhoog vuur, maar wat lager kan ook prima.

      Beantwoorden
  59. Julia says:
    2 jaar geleden

    Ik ga het nog proberen lijkt me heeeeeeeeeeeel lekker!

    Beantwoorden
  60. Reina says:
    2 jaar geleden

    Ik splits het ei, maak schuim van het eiwit en schep dat er op het laatst door. Dat worden ze extra luchtig 😊

    Beantwoorden
    • Merel says:
      2 jaar geleden

      Super lekker recept. Is nu al de 2e keer dat ik ze maak. Bedankt voor dit recept Laura.

      Beantwoorden
  61. Saskia says:
    2 jaar geleden

    WoW ik heb ze net met mijn zoontje gemaakt, wel de boter door het beslag vergeten, maar wat super lekker🤤

    Beantwoorden
  62. humnk says:
    2 jaar geleden

    leuk het is hartstikke lekker

    Beantwoorden
  63. Esther says:
    2 jaar geleden

    Deze net gemaakt, perfect! Heerlijk op de zondagochtend.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Zo lekker!!

      Beantwoorden
  64. Wim says:
    2 jaar geleden

    Nee, perfect voor iedere ochtend

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Haha, helemaal waar!

      Beantwoorden
  65. myrthe says:
    1 jaar geleden

    deze zijn echt zo lekker! in mijn familie gaat er een eeuwdenoud pancake recept rond. (half americaans😉). deze heb ik net gemaakt en zo lekker! al moet mn oma toch meer hebben van t familierecept .. x

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Haha tradities he! Fijn dat dit recept jouw goedkeuring heeft gekregen 😀

      Beantwoorden
  66. Pingback: De Bakstrijd februari 2020 - Laura's Bakery
  67. Jackie says:
    12 maanden geleden

    Heerlijk recept! Ik heb ze ook met karnemelk gemaakt en daarna gegarneerd met gehakte gebrande hazelnoten, pecannoten, banaanstukjes en een scheutje ahornsiroop. Een waar feestje als lunch!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Oh dat klinkt zalig!

      Beantwoorden
  68. Heidy Kok says:
    12 maanden geleden

    Gisteren gemaakt door mijn zoontje van 10. Helemaal zelfstandig, mede dankzij je duidelijke recepten! Ze zijn met smaak opgegeten en er werd al gevraagd of hij de volgende keer een dubbele portie kon bakken! Ik zeg: goedgekeurd

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Supertof!

      Beantwoorden
  69. Debbie van den Heuvel says:
    11 maanden geleden

    Goede middag,

    Hoeveel calorieën heeft een pannenkoek ongeveer?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      11 maanden geleden

      Ik durf het je niet te zeggen, maar ik weet dat er sites zijn waarmee je dit kunt uitrekenen.

      Beantwoorden
  70. Renate says:
    11 maanden geleden

    Deze pannekoeken zijn heerlijk…ik heb er n beetje vanille extract bij gedaan. Heerlijk. Ik ga ze ook eens maken met karnemelk en een keer met mijn eigen kefir…ben benieuwd

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Lekker! Veel bakplezier!

      Beantwoorden
  71. Jenny says:
    11 maanden geleden

    Hallo Laura. Ik vraag me af of je ze ook kunt maken met boekweitmeel, of andere melen. Ik eet niet alleen glutenvrij maar ik eet ook geen glutenvrije kant en klaar mixen. Dus ben heel benieuwd naar je antwoord.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Hier vind je een fijne huisgemaakte meelmix: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrij-bakken-doe-je-zo/

      Beantwoorden
  72. Marte says:
    10 maanden geleden

    Net gemaakt en echt ontzettend lekker! Kwam er bij de laatste achter dat ik de eieren vergeten was, ben benieuwd hoe anders ze zijn met eieren.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Oei haha, dat lijkt me niet zo lekker. Viel het mee?

      Beantwoorden
      • Marte says:
        10 maanden geleden

        Juist heel lekker zonder! Was verbaasd toen ik er achter kwam 🙂

        Beantwoorden
  73. matt says:
    9 maanden geleden

    met een beetje cacao is het ook lekker!

    Beantwoorden
  74. Martine says:
    8 maanden geleden

    Dit is echt mijn go-to recept! Ik ben in Amerika opgegroeid en kan American pancakes echt niet weerstaan. Ik vind dit recept ook heel makkelijk aan te passen. Soms laat ik de zout en suiker weg (omdat ik er toch zoveel Maple syrup overheen doe haha). Vaak heb ik ook alleen tarwemeel staan en gebruik ik dat. Dan doe ik misschien iets meer meel erin (rond de 250g). Ze worden met tarwemeel mega stacks. Maar dat komt natuurlijk door dat er qua verhouding dan iets meer bakpoeder en baking soda in zit maar dat vind ik persoonlijk niet zo erg! Als laatst heb ik vaak geen boter in huis dus gebruik 30g olie. Ook prima! Ze smaken altijd goed! 🙂

    Beantwoorden
    • Martine says:
      8 maanden geleden

      Oh en plantaardige melk kan dus ook!

      Beantwoorden
  75. Yana says:
    8 maanden geleden

    Hoi Laura,
    Ik zie veel dat mensen de melk met karnemelk vervangen, maar welke smaak geeft dat aan je pancakes?
    Alvast bedankt
    Gr Yana

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Je zou het niet moeten proeven, het is vaak ter activatie van de baking soda en dus voor luchtigheid.

      Beantwoorden
  76. Vlinder Hillewaert says:
    7 maanden geleden

    Ik heb ze net gemaakt! Super lekker
    Zeker een aanrader x

    Beantwoorden
  77. Caroline says:
    5 maanden geleden

    Zit nu aan de lunch …3 gemaakt helemaal voor mezelf echt genieten.
    Dit recept ligt in mijn keuken lade ik gebruik nooit een ander top recept

    Beantwoorden
  78. Kay says:
    5 maanden geleden

    Dit blijven echt heerlijke fluffy pancakes!! Top recept en zo makkelijk! 🙂

    Beantwoorden
  79. Matthea says:
    4 maanden geleden

    Ik heb vandaag uw heerlijke pan cakes gebakken en er cranberrysaus opgedaan. We aten her als ontbijt, zo heerlijk zacht. Jammie. Ik heb meteen uw link op mijn kookgroep gezet.
    Dank je wel.

    Beantwoorden
  80. Femke says:
    2 maanden geleden

    Hoii ik heb vanmidag deze heerlijke pancakes gebakken alleen ze waren wel een beetje hard en moeilijk door te snijden

    Beantwoorden
  81. Karen says:
    1 maand geleden

    Super gemakkelijk recept en fantastisch lekkere pancakes.
    Iedereen was er zot van. 🤩👌

    Beantwoorden
  82. Tineke says:
    2 weken geleden

    Echt een super recept Laura! Ik maak het al jaren en het blijft een favoriet! Heerlijk met karamelstroop.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TsP5Cb0doDkAX9fwOdC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=79bc6c68226a715888d318b44354d1f6&oe=6096EE4E' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken
  • HANDIGE BAKTIP! Hoe weet je wanneer je cheesecake gaar is? Cheesecakes controleer je door de vorm een klein beetje heen en weer te bewegen. De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar het midden van de cheesecake nog wel wat wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld met een houten pollepel ertussen).⁠
⁠
Deze confetti cheesecake staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#cheesecake #taart #confetticheesecake #bakken #sprinkles

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Basisrecept vanille botercrème

Oma’s Appeltaart

Lemon Curd

Banketbakkersroom

Volgende Post
Aardbeien-yoghurt ijsjes

Aardbeien-yoghurt ijsjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021

Paasei arretjescake

05 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft-01 maart 2021-2

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu)...

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-17

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-2

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-6

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-2

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-9

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-15

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan