Amandel-frambozenmuffins

Gepost: 19 juni 2019 Laatst bewerkt: 7 februari 2024
Amandel-frambozenmuffins
67

Amandelmeel is best een prijzig ingrediënt, zeker als je van die kleine zakjes in de supermarkt koopt. Als je het online of bij de groothandel weet te vinden, scheelt dat in verhouding een hoop geld. Dus nadat ik op die manier een kilo amandelmeel in huis haalde verwerk ik het weer regelmatig in recepten. Muffins zijn momenteel favoriet. Door de eenvoud van het recept waar niet eens een mixer voor nodig is, maar vooral door de smaak. Met mijn basisrecept bakte ik altijd al heerlijk smeuïge muffins, maar door een deel van het bloem te vervangen door amandelmeel wordt het alleen maar beter. Deze amandel-frambozenmuffins vulde ik ook nog met wat frambozenjam, maakt het nóg beter.

 

BAKTIP: Voor dit recept heb je een cupcake bakvorm nodig. Ik gebruik deze vorm van Wilton. De vorm is prettig in gebruik en kwalitatief erg goed.

amandel-frambozenmuffins-2a

AMANDEL-FRAMBOZENMUFFINS

Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Amandel-frambozenmuffins

Frambozen en amandel zijn samen een hele lekkere combinatie. Het zal je daarom niks verbazen dat deze amandel-frambozenmuffins ongelooflijk lekker smaken!
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 120 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram bloem
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille-extract
  • frambozenjam (1 tl per muffins)
  • amandelschaafsel

Instructies

  • In een kom voeg je suiker, bloem, amandelmeel, bakpoeder, baking soda en zout samen. Roer met een garde even door elkaar.
  • In een tweede kom klop je de eieren, melk, zonnebloemolie en vanille-extract door elkaar. Giet het melkmengsel bij de droge ingrediënten en spatel kort en vlot tot een beslag. Het is niet erg als er nog wat klontjes in zitten.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, ze mogen lekker vol zitten. Schep bovenop elke muffin theelepel frambozenjam en probeer dit voorzichtig een klein beetje te verdelen over het oppervlak. Strooi tot slot rijkelijk amandelschaafsel over de muffins.
  • Bak de amandelmuffins in ongeveer 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).

Tips

  • Bewaren: goed verpakt en buiten de koelkast zo’n 5 dagen houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

21 reacties

  1. Caroline schreef:

    Nou, laat ik nou net toevallig alle ingrediënten in huis hebben. Ik ga aan de slag. Lijken me heerlijk! Kids zijn straks weer blij!

  2. Carin Bakker schreef:

    Hier in Duitsland kost de amandelmeel 9,00 euro kilo..bij de lidl..zakjes van 200 gram. Bij andere supermarkten ligt de prijs rond de 15 euro kilo.
    Dus mocht u een x naar Duitsland gaan voor weekend weg…vergeet je amandelmeel dan niet….groeten van Carin uit Nesselbach Duitsland

  3. Linda schreef:

    Wauw dat ziet er goed uit.
    Even een vraagje kan ik de suiker voor wat anders vervangen?
    Heb intollerantie voor fructose.
    Mvg Linda

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb ik zelf geen ervaring mee bij muffins, maar je kunt het uiteraard proberen met een vervanger.

  4. Pascalle schreef:

    Net gemaakt met speltbloem en amandelmeel. De suiker heb ik vervangen door agavepoeder( 1/3 minder dan de aangegeven hoeveelheid suiker)
    Overheerlijk zijn ze geworden!

  5. Elly schreef:

    Heb net een lading Kweeperenjam gemaakt. Als ik de frambozenjam vervang door kweeperenjam zit er dan genoeg zuur in om het te laten rijzen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb geen ervaring met kweeperenjam, maar dat lijkt me helemaal prima.

  6. ingrid schreef:

    geen frambozenjam maar bosbessenjam gebruikt, maar die was helemaal naar de bodem gezakt,
    ook vond ik het beslag wat aan de dunne kant vergeleken met de normale muffins die ik regelmatig maak, en had alles echt goed afgewogen.
    komt het toch door de jam, is die zwaarder ?
    de smaak was trouwens prima, alleen moesten we de jam uit het muffinpapiertje likken 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      He wat vervelend! Wellicht lag het dan aan de jam ja.

  7. Jessica Surie schreef:

    Kan je de melk ook vervangen door havermelk? Ervaring mee?! Hoor het graag geldt eigen ook voor je andere recepten

    1. Laura's Bakery schreef:

      Vaak kan dit prima.

  8. Bianca schreef:

    Hihi, kan ik de zonnebloemolie vervangen voor boter?
    Ga nu eindelijk eens recept van je uitproberen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het kan wel, maar dan is het resultaat minder smeuïg

  9. Sophie schreef:

    Hi! Welke cupcake vormpjes gebruik jij? Ik heb vaak het probleem dat de hoesjes loskomen…
    Groetjes!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb deze alweer even niet meer in huis, dus ik durf het niet te zeggen sorry!

  10. Lijda schreef:

    Kan je ook aardbeienjam gebruiken?

      1. Lijda schreef:

        Dank je wel, ga ik dat proberen?

  11. Sophie schreef:

    Ik kwam op dit recept vanwege een berg amandelmeel op het randje van houdbaarheid (ik maak graag macarons). Bij gebrek aan voldoende zonnebloemolie een deeltje olijfolie moeten gebruiken en dat proef je, maar zelfs op deze manier heerlijk! En zoooo simpel! You make my day, deze gaat mijn receptenboek in ?

  12. Sylvia schreef:

    Goeiemorgen, zou ik dit ook in een bakvorm kunnen maken en heb ik dan een andere hoeveelheid nodig? Ik heb namelijk geen muffinvormpjes hier..

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor dat kan. Hoeveel hangt helemaal af van je vorm, en de baktijd moet je dan ook aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *