Aardbeienslof

Gepost: 21 september 2015 Laatst bewerkt: 2 augustus 2023
Aardbeienslof
297

Eén van de lekkerste taarten die er bestaat: een aardbeienslof. Ik vermoed dat weinig mensen nee kunnen zeggen tegen een stuk van deze overheerlijke sloffen taart. En terecht!

Zo maak je een aardbeienslof

Het maken van een aardbeienslof stond al tijden op mijn to do lijst. De ingrediënten voor een slof zijn vrij simpel en het maken van een banketbakkersroom heb ik ook al vaak gedaan. Het enige wat ontbrak was een mooie sloffenring. Want ja, dat vind ik nu eenmaal de leukste vorm als je een sloffenbodem maakt.

Verschillende kookwinkels had ik al bezocht, maar een sloffenring was altijd uitverkocht of zat überhaupt niet in het assortiment. En dat terwijl ik toch al heel wat kookwinkels heb bezocht. Kookwinkels bezoek ik sowieso graag, ik kan rustig een middag rondstruinen in deze winkels. Ook de online versie trouwens, al menig webwinkel heb ik van voor tot achter uitgeplozen om te kijken wat voor leuks ze allemaal verkopen.

Waar koop je de bakvorm voor een aardbeienslof?

In die zoektochten op het internet heeft de webshop van Baktotaal er ook al eens aan moeten geloven. Deze webwinkel richt zich volledig op bakken. Van oorsprong op de professionele bakker, maar tegenwoordig kan ook de hobbybakker en -decorateur bij ze terecht.

Toen Baktotaal mij een tijdje terug benaderde voor een samenwerking heb ik de webwinkel dus weer opnieuw van voor tot achter bekeken. Je raadt het al, er kwam een sloffenring voorbij in die zoektocht! Ik mocht zelf kiezen wat ik graag zou willen maken, dus dat was geen moeilijke keuze. Ik moest en zou die aardbeienslof van mijn lijstje afstrepen!

Het resultaat was deze overheerlijke aardbeienslof, gemaakt in een sloffen bakvorm van 24 cm bij 9 cm, met amandelspijs, banketbakkersroom, verse aardbeien en slagroom. Onderstaand vind je de stap voor stap voor stap foto’s voor dit recept.

Zo maak je een aardbeienslof
recept aardbeienslof

Hoe maak je een aardbeienslof zonder spijs?

Dat antwoord is heel makkelijk: je laat de amandelspijs in dit geval gewoon weg uit het recept. De amandelspijs is puur een smaakmaker (en oké, het geeft de aardbeienslof ook wel een lekker smeuïge bite). Ondanks dat amandelspijs onlosmakelijk verbonden is met een sloffenbodem, als je er niet van houdt of misschien allergisch ervoor bent dan kun je het gemakkelijk weglaten zonder verder iets aan het recept te hoeven veranderen.

Recept voor een aardbeienslof zonder room

Ja, ook deze vraag komt regelmatig binnen. Kun je een aardbeienslof zonder room maken? Officieel hoort een aardbeienslof natuurlijk met banketbakkersroom of Zwitserse room (luchtige banketbakkersroom met slagroom erdoor) gemaakt te worden, maar je kunt hier eigenlijk mee variëren zoals je zelf wil.

Je kunt bijvoorbeeld een mascarponeroom met citroen maken, dat smaakt ontzettend goed bij de bodem en de aardbeien. Daarbij kun je de mascarpone bijvoorbeeld ook prima door lactosevrije roomkaas vervangen.

Het hangt er net vanaf om welke reden je de banketbakkersroom wil vervangen. Voor een meer frisse variant van een aardbeienslof zou je een kwarklaag bovenop de sloffenbodem kunnen maken, zoals ik al eens eerder deed in mijn recept voor een frambozen-kwark sloffentaart.

Sloffendeeg
Recept voor een aardbeienslof zonder room

Zo bak je een slof

Laura’s Bakery barst inmiddels bijna uit haar voegen door de vele taartrecepten met sloffenbodems die erop te vinden zijn. Daarom kan ik je haarfijn uitleggen hoe je de lekkerste sloffen taart bakt. Dat begint natuurlijk met een goede bodem. Mijn basisrecept voor een sloffenbodem is daarbij essentieel.

Hierna wordt het een kwestie van bepalen in welk formaat of bakvorm je de slof wil maken, en met welke smaakcombinaties. Ik moet zeggen dat de aardbeienslof wel een grote favoriet is van mij, maar ik zet ook nog een aantal andere niet te versmaden slof-recepten voor je op een rij:

Ook heb ik alle vragen omtrent het bakken van een slof al voor je op een rijtje gezet. Die vind je gebundeld in dit artikel. Toch nog een vraag? Stel ‘m dan even in de reacties!

recept aardbeienslof

Veelgestelde vragen

Hoe moet ik een aardbeienslof bewaren?

De bodem van een sloffentaart (zonder vulling) kun je een week buiten de koelkast bewaren. Als de bodem eenmaal gevuld is met banketbakkersroom en aardbeien, dan moet je de aardbeienslof in de koelkast bewaren. De opgemaakte aardbeienslof is niet geschikt om in te vriezen.

Hoe lang kan ik een aardbeienslof bewaren?

In de koelkast is de aardbeienslof 2 – 3 dagen houdbaar, maar zo lang kun je er waarschijnlijk niet vanaf blijven ;). Je kunt de bodem van de slof (gebakken of ongebakken) ook goed invriezen. Let erop dat je het goed luchtdicht verpakt, op die manier is het twee tot drie maanden in de vriezer te bewaren.

Is dit recept voor één of twee aardbeiensloffen?

Het recept is voor 2 sloffen, dat is ruimschoots voldoende taart voor 12 personen. Omdat ik maar 1 vorm heb, bak ik ze na elkaar. Ik heb daarom ook maar één aardbeienslof op de foto gezet. Als je genoeg hebt aan één aardbeienslof, dan kun je het recept ook halveren.

De bodem van mijn aardbeienslof was vrij compact/hard, hoe kan dat?

Een sloffenbodem hoort stevig en ‘chewy’ te zijn, maar niet compact of hard. Het bakpoeder zorgt ervoor dat de bodem voldoende rijst. Misschien heb je de hoeveelheid bakpoeder niet goed afgemeten en hier te weinig van toegevoegd. Ik gebruik hiervoor theelepels met een inhoud van 5 ml.

Zo maak je een aardbeienslof

 

aardbeienslof

Recept afdrukken

4.84 van 6 stemmen

Aardbeienslof

Een aardbeienslof bakken kan iedereen, echt waar. Ik deel het recept voor een heerlijke aardbeienslof met duidelijke stap-voor-stap foto's!
Porties: 12 personen (2 sloffen)
sloffenring van 24 x 9 cm

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 0,5 ei (de andere helft gebruik je voor de vulling)
  • snuf zout
  • rasp van een halve citroen
  • 280 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder

Vulling

Topping

  • 250 ml slagroom
  • halve portie makkelijke banketbakkersroom (recept)
  • aardbeien

Extra nodig

  • sloffenring  (2 stuks werkt het makkelijkst)
  • bakplaat
  • bakpapier
  • spuitzak (of 3 wegwerp zakken)
  • stervormige spuitmond

Instructies

  • Meng boter, suiker, ei, zout en citroenrasp door elkaar tot een romig geheel. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix tot een mooi deeg. Maak een plak van het deeg, verpak deze in keukenfolie en leg hem minstens een uur in de koelkast.
  • Rol de plak uit tot ongeveer 8 mm dikte, ik doe dit vast op een vel bakpapier. Leg het vel met deeg op de bakplaat en steek met de sloffenring de bodem uit. Haal het overtollige deeg weg en vet de sloffenring in. Zet deze weer om het deeg heen.
  • Maak het spijsmengsel door het ei door het spijs te kneden. Zo kun je de spijs beter verwerken. Je kunt het op de bodem verdelen met een lepel, maar ik gebruik een spuitzak. Zorg dat je de buitenste rand van ongeveer 1 centimeter vrij laat van spijs.
  • Ik heb maar één sloffenring, daarom legde ik het deeg weer even in de koelkast terwijl ik de eerste sloffenbodem vast ging bakken. Als je er twee hebt kun je ze natuurlijk tegelijk bakken. Indien je in tweeën bakt, hou er dan ook rekening mee dat je voldoende spijs overhoudt!
  • Bak de slof in 25-30 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Na het bakken verwijder je direct de sloffenring en laat je de sloffenbodem helemaal afkoelen.
  • Voor de vulling maak je de banketbakkersroom volgens recept en klop je de slagroom op. Hou een beetje slagroom over voor de toeven op de aardbeien straks, de rest doe je in een kom.
  • Voeg aan deze slagroom een evenredige hoeveelheid banketbakkersroom toe en spatel rustig door elkaar. Vind je hem nog iets te slap? Voeg dan wat extra banketbakkersroom toe. Je hebt nu Zwitserse room gemaakt, vul er een spuitzak mee.
  • Spuit de Zwitserse room op de sloffenbodems. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Verdeel deze over de room.
  • Met de achtergehouden slagroom spuit je een paar toeven op de aardbeien. Deze toeven kun je eventueel nog decoreren met wat aardbeien. In deze Instagram post laat ik je zien hoe je zo’n leuke aardbeien waaier kunt maken.
Tips

De bodem is behoorlijk stevig, gebruik dus een goed scherp mes bij het aansnijden van de sloffen.
Bewaren

De aardbeienslof bewaar je in de koelkast. De taart is dan 2 – 3 dagen houdbaar.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

215 reacties

  1. Francesca schreef:

    Helemaal geweldig! Wat ziet dat er mooi en smakelijk uit! Al jaren een favoriet hier in huis, maar altijd gekocht. Dank je voor het recept, ik ga hem nu zeker eens zelf maken i.p.v kopen! 🙂

  2. Olijke Poffer schreef:

    De slof ziet er goed uit. 🙂

  3. Marlotte schreef:

    Ah lekker! Ziet er heel goed uit!

  4. Joyce schreef:

    Ik had nog nooit van een aardbeienslof gehoord, maar dit ziet er zó lekker uit! Ik krijg meteen zin om aan de slag te gaan

  5. yvonne schreef:

    Heerlijk ziet deze slof eruit en ipv aarbeien kan natuurlijk nu ook herfstfruit gebruikt woren.I k maak ook wel eens een slof maar vaker rondo’s. Bij ons is naast de vers fruit de mokka-karamel erg ik trek. Ik heb de slof en rondo ringen gekocht bij bakkenmetNiels.

  6. Astrid keereweer schreef:

    Hoi Laura wjj zijn speciaal naar Amersfoort gegaan voor sloffenvorm. Bij Oldenhof. Nog niet geprobeerd. Deze ziet er prachtig uit. ?

  7. Ellen schreef:

    Wauw, dat ken ik niet een slof! Maar het ziet er wel impressive uit !:)

  8. Margot schreef:

    Wat ziet dat er mooi en lekker uit!

  9. renata schreef:

    Deze heb ik ook altijd al een keer willen maken! Dus fijn dat ik nu een recept heb. Kun je deze ook maken zonder sloffenring, in een gewone bakvorm? Zoja, welke maat zou dan het beste zijn?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zou kunnen, zorg dat de maat vergelijkbaar is met die van de slof (24x9cm)

      1. Marieke schreef:

        Mijn Zwitserse room was vrij dus. Ondanks de tips. Hoe kan dit anders?

        Kan het ook met alleen banketbakkers room en geen slagroom?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Dat kan zeker. Zwitserse room is puur een meer luchtige variant van banketbakkersroom, maar het risico is dat je de lucht eruit klopt en de room te dun wordt. Banketbakkersroom is wat zwaarder, maar zeker zo lekker.

    2. Carolien schreef:

      Zou denk ik ook kunnen in een ronde springvorm maar dan de bodem weglaten zo ga ik het denk ik proberen

  10. Toppertje lieverd !! Ziet er echt geweldig mooi uit.

    Liefs, Mam ♥

  11. Anka schreef:

    Ziet er heerlijk uit ! Nog wel een vraagje , wat is de afmeting van de sloffenring?

    1. Laura's Bakery schreef:

      24×9 centimeter 🙂

  12. Cleo schreef:

    Ziet er super uit! Ik zou hem graag als taart (28 cm) willen maken. Hoe bereken ik de hoeveelheden qua ingredienten?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Door de oppervlaktes te vergelijken, ik leg in dit artikel uit hoe je dat doet: http://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/

  13. Ricky schreef:

    Hier zat ik op te wachten. Echt prachtig die slof! Het spijs hoeft er van mij niet in, maar zelfs al zou het erin zitten, dan zou ik nog zo’n hele slof naar binnen toe werken! *nomnomnom* 😀

  14. Lieke schreef:

    Hi Laura, misschien is dit niet de juiste plek om deze vraag te stellen, maar wat ik mij af vraag: je gebruikt de spuitmondjes van Wilton (toch?) maar welke wegwerpspuitzakken horen daarbij? Kan ik dan ieder willekeurig merk wegwerpzak kopen of zijn er speciale van dat merk? Ik heb nu een stoffen zak, maar wilt dit gaan vervangen door wegwerp met dan dus goede spuitmondjes. Kortom: welke spuitmondjes gebruik je en welke wegwerpzakken horen daarbij en vraag drie: waar kan ik dit alles kopen? 🙂 Heel erg bedankt alvast!! Groetjes, Lieke

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik gebruik inderdaad vooral Wilton spuitmondjes. Ook Wilton wegwerpzakken, maar je kunt ieder willekeurig merk gebruiken. Bij Baktotaal kun je dit ook kopen 😉

  15. paulien schreef:

    Die staat zeker op mijn lijstje! super lekker ziet hij eruit!

  16. Bas schreef:

    Wauw die is echt prachtig! Ga ik ook eens proberen!

  17. kirst schreef:

    Ik mis even wat je met die tweede sloffen bodem gaat doen? Waarom bak je er nou 2?
    Ben dol op de aardbeienslof, is mijn favoriete verjaardagstaart, maar tot nu toe haalde ik die bij de bakker. …

    1. Laura's Bakery schreef:

      Vrijwel alle recepten zijn voor 2 sloffen, samen goed voor ongeveer 12 personen. Ik heb er slechts 1 op de foto gezet.

    2. Cindy schreef:

      Grappig, ik dacht gisteren precies hetzelfde. Waar is dat 2e gedeelte 🙂
      En wauw wat een geweldig recept!!! Ga de uitdaging binnenkort aan.

  18. Carolien schreef:

    Die ga ik ook zeker ’n keer maken maar dan met de ring van de springvorm ik laat dan de bodem weg,
    ziet er erg lekker uit

  19. Rensina Steursma schreef:

    Jum, dit is altijd zoooo lekker!
    Ik wil het graag eens zelf maken en nu weet ik precies hoe het moet.
    Bedankt voor het recept en de tip voor de bakring.

  20. Anne schreef:

    Hoi Laura,
    Heb je het recept van de aardbeienslof verwijdert?
    Ik keek namelijk op je site en toen kwam ik toen ik de link aanklikte bij alleen de reacties.
    En nu ook via Foody.nl kan ik geen recept lezen, maar alleen de reacties erop.
    Het lijkt me heel lekker, en ik zou het ook graag eens willen maken.
    Anne

    1. Laura schreef:

      Nee hoor, maar je hebt dan waarschijnlijk een adblocker aanstaan. Dat wil nog wel eens problemen veroorzaken. Daarnaast zou ik het heel tof vinden als je hem voor Laura’s Bakery aan laat staan, op die manier verdien ik namelijk mijn geld en kan ik zoveel lekkere recepten online blijven zetten 🙂

      1. Anne schreef:

        Oke, zal ik in het vervolg de recepten via je site opzoeken 🙂

      2. lineke schreef:

        Krijg echt met geen mogelijkheid het recept voor de aardbeienslof te zien.
        Ad-blocker is uitgeschakeld voor je site.
        Home / Advertorial / Aardbeienslof
        bij dit rijtje is home blauw en klikbaar
        advertorial is blauw en aanklikbaar ,echter er verschijnt niets!!
        Aardbeienslof is zwart en totaal niet aanklikbaar
        pogingen via instagram leveren eveneens niets op .

        1. lineke schreef:

          op mijn Ipad lukt het wel !!
          dus het zal een instelling bij mij zijn ,maar alle andere recepten opent hij goed

          1. Laura schreef:

            Wat gek zeg, zelfs wanneer de adblocker uit staan. Misschien iets anders in de instellingen inderdaad. Gelukkig kun je het recept nu zien!

  21. Bianca schreef:

    Hoi Laura, lijkt me een leuk recept, ga ‘k uitproberen. Maar eigenlijk…. ben ik op zoek naar het recept voor vruchtenpensee (of pensee, hoe je t ook wilt schrijven) Ik bedoel dus eigenlijk die ronde koeken met een jammetje bovenin of wat appel of zo. Zou ik deze bodem met spijs als basis kunnen gebruiken of heb jij een ander idee? Dank alvast.

    1. Laura schreef:

      Ik durf het je eigenlijk niet te zeggen, ik ken het recept daarvan niet. Deze kun je zeker proberen, ik denk dat het redelijk in de buurt komt.

  22. Bianca schreef:

    Ik, als enthousiast thuis en buurtbakker bij gelegenheid ken het recept ook niet, dus, don’t worry. Mijn overbuurman van in de tachtig had dat als verzoeknummer, van die lekkere ietwat klef/zompige koeken omschreef hij het. Ik ga t proberen en laat het je weten!

  23. Renate schreef:

    Hoi Laura
    Ik wil deze heel graag gaan maken! Kan je er ook gewone spijs uit de winkel voor gebruiken, van dr. Oetker geloof ik?
    Groetjes

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, dat kan ook.

  24. Karin schreef:

    Hoi ,
    Lijkt me zo lekker dat ik direct twee sloffenringen in huis heb gehaald! Ik heb de
    spijs al gemaakt en nu net de banketbakkersroom, morgen ga ik de bodems bakken en dan morgenavond lekker smullen! !

  25. Renate schreef:

    Hoi Laura
    Ik heb het geprobeerd te maken maar toen ik de banketbakkersroom bij d slagroom deed ontstonden er klontjes. De banketbakkersroom was meer een soort pudding, wat kan er mis zijn gegaan?

    1. Laura schreef:

      Je kunt het best de banketbakkersroom al even los doorkloppen tot egale massa. Als deze nog koud is ontstaan er sneller klontjes, zonder slagroom erbij kun je deze nog prima los kloppen.

  26. Renate schreef:

    Dankjewel! Ik zal t proberen. Het was echt een soort pudding geworden dus het mengen kon niet echt haha

  27. Eva schreef:

    Ik wilde graag dit recept proberen maar ik vond het zonde om meteen een slofring te kopen. Ik heb dus maar een slofring geimproviseerd. Bij de supermarkt kocht ik een suikerbrood en het aluminium bakje waar deze in zit heb ik gebruikt als slofring. Nadat ik de bodem van het bakje eruit had geknipt heb ik de vorm iets meer ovaal gebogen. Het werkte bij mij erg goed als slofring! Misschien hebben anderen hier iets aan 🙂

  28. Simone schreef:

    Bedankt voor dit super recept, de hele familie heeft er met smaak van genoten! Ik heb op de tweede slof een hazelnotentopping gedaan, ook een aanrader! Daarvoor 150gr hazelnoten, 4 eiwitten en 150gr suiker gemengd met elkaar en 15 minuten op 180gr laten roosteren. Dan in stukjes hakken en op de zwitserse room doen. Als laatst nog wat poedersuiker er overheen zeven. Echt heerlijk!

    1. Laura schreef:

      Ah dat klinkt heel erg lekker! Bedankt voor het delen van je recept!

  29. Susan schreef:

    Klopt het dat het recept en de plaatjes eh, verdwenen zijn?

    1. Laura schreef:

      Dan heb je een adblocker aanstaan, als je die uitzet voor Laura’s Bakery kun je alles gewoon weer zien 🙂

      1. Susan schreef:

        Hihi, betrapt! Goed om te weten, voor jou maak ik graag een uitzondering 😛

        1. Laura schreef:

          Dat vind ik leuk, dankjewel 🙂

  30. Jos schreef:

    Hallo. Ziet er heerlijk uit, maar ik houd niet zo van spijs. Is een andere vulling ook mogelijk ? Iemand een suggestie?

    1. Laura schreef:

      Ik heb wel eens gehoord dat mensen een beetje banketbakkersroom meebakken.

  31. Suzanne schreef:

    Ik heb al een aantal jaar de sloffenring in huis en maak geregeld een aardbeienslof. Heeerlijk en altijd een groot succes!!!
    Alleen ik maak de slof bijna nooit met banketbakkersroom, maar met aardbeienbavarois.. Vinden wij persoonlijk nog lekkerder! ?Kan helaas geen foto bij de reactie plaatsen, anders had ik dit gedaan.. ?

  32. W.C de Boer schreef:

    Hoi Laura ik snap niet waarom je 2 sloffen moet bakken , Ik begrijp dat je de bodem maakt dan spijs , dan bakken , waarom dan een tweede ook zo ??

    1. Laura schreef:

      Het recept is voor 2 sloffen, 12 personen in totaal. Omdat ik maar 1 vorm heb, bak ik ze na elkaar. Als je genoeg hebt aan 1 kun je het recept ook halveren.

  33. Laura schreef:

    Misschien is het linkse veranderd, ze verkopen het namelijk nog wel. Zal het even navragen 🙂

  34. Martine schreef:

    Goed gelukt, ziet er super mooi uit en smaakt nog beter. Ik maak veel van je recepten. Thanks. Groetjes martine

  35. Charlotte schreef:

    Hoi! Ik heb vanavond de sloffen gemaakt maar dan in een gewoon bakblik(2 kleintjes en 1 wat grotere), ik vind ze alleen niet zo hoog geworden.. Hoe kan dit?

    Groetjes Charlotte

    1. Laura schreef:

      Misschien het deeg te dun uitgerold? Ze rijzen ook niet heel erg veel hoor.

  36. Joke schreef:

    aarbeienslof is al jaren een van mijn favorieten bij de bakker… en nu ga ik ‘m dus nooit meer bij de bakker kopen, want zelfgemaakt is ie nog lekkerder! En eigenlijk helemaal niet moeilijk.
    Dank voor het recept!!!
    Ik had deze voor mijn verjaardag gemaakt naast 2 vertrouwde favorieten en deze was als eerste op…
    iedereen vond ‘m heerlijk, zelfs mensen die eigenlijk niet van spijs houden 😀

    oh ja, ik had voor de banketbakkersroom geen custardpoeder gekocht, maar na het lezen van de ingrediëntenlijst gewoon maizena gebruikt, met een klein beetje zout, wat vanille en een klein beetje kurkuma voor de kleur…

    toch weer een pakje minder in huis (want nog maizena zat hahaha)

  37. Lin schreef:

    Hoi Laura!

    Ik heb het ook geprobeerd hoor, de aardbeienslof maken :-). Redelijk gelukt, alleen de bodem is een beetje hard. Ik heb wel geprobeerd te letten op de dikte van het deeg voordat deze de oven in ging. Heb je tips wat ik de volgende keer anders kan doen? Misschien toch het deeg wat dikker, of minder lang bakken? Mn 2e slof heb ik iets lager in de oven gezet, heb het idee dat deze wat minder hard is.

    Groetjes, Lin

    1. Laura schreef:

      Als hij te hard is kun je hem minder lang of op een lagere temperatuur bakken.

  38. Alissa Bakker schreef:

    Ha Laura,

    Ik heb dit weekend deze slof gemaakt, hij viel erg in de smaak. Ik heb in plaats van deze room yoghurtbavarois gebruikt, lekker fris! Maar de bodem was heel erg compact. Kan dat ook anders, denk je? Ik moest nu echt een vorm er rechtop inzetten en dan een stuk eraf halen. Hij is dus niet zozeer te hard, maar heel dicht, ik zou ‘m wel wat luchtiger/kruimeliger willen. Heb je daar een idee voor?

    Groet, Alissa

    1. Laura schreef:

      Hij hoort wel wat steviger te zijn. Je zou kunnen proberen een beetje bakpoeder toe te voegen zodat het wat rijst en luchtiger wordt.

  39. Cigdem schreef:

    Hoi Laura, Bedankt voor het recept! ik ga het meteen uitproberen 🙂 Heb alleen een vraagje over de theelepel bakpoeder.

    Is dat die middelgrote theelepel? Of de kleine theelepel? (Wij Turkse mensen gebruiken altijd die kleine theelepel) Kom er even niet uit 🙂

    En ik heb amandelspijs gehaald is dat goed? Die moet ik dan mengen met ei ?

    alvast bedankt voor het recept! groetjes, Cigdem

    1. Laura schreef:

      Goede vraag, ik durf niet te zeggen hoe klein jullie kleine theelepels zijn 😉 In bakrecepten wordt met een tl altijd eentje met een inhoud van 5ml bedoeld, hopelijk helpt dat iets meer. En amandelspijs is goed inderdaad, die meng je met het ei.

  40. Cigdem schreef:

    Nog een vraagje,

    Als ik de makkelijke banketbakkers room recept maak op je website. moet ik dan alles halveren van dat recept omdat er in dit recept een halve portie in gaat?

    1. Laura schreef:

      Het is gebaseerd op een half recept van het andere recept, van de makkelijke heb je iets meer dan de helft nodig.

  41. laila schreef:

    Wat een top recept!!! Ik heb er twee gemaakt, 1 met aardbeien en 1 met calvados appeltjes (calvados te koop bij te de slijter) Allebei overheerlijk. 🙂

  42. laila schreef:

    Heb overigens mijn 2 sloffenringen gewoon bij Baktotaal besteld, niet duur en zoveel keus jôh :-))

  43. Abby schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb deze slof nu twee keer gemaakt en bij beide keren was de buitenkant net iets te hard.
    De temperatuur van mijn oven had ik staan op 175 graden en gebakken in 25 minuten
    Hoe voorkom ik dit?

    Alvast bedankt voor je reactie.

    groetjes, Abby

    1. Laura schreef:

      Heb je misschien een hetelucht oven? Dan moet de temperatuur namelijk 10-20% lager staan.

  44. Abby schreef:

    Bedankt voor je reactie en je tip.
    Ik heb inderdaad een heteluchtoven, nooit aan gedacht om de temperatuur lager te zetten☺.

    Groetjes, Abby

  45. Edith oldenhof schreef:

    Hallo Laura,
    kun je de helft van het deeg invriezen?

  46. Lindsey schreef:

    Hoe kan ik de bodem zonder topping bewaren? Oftewel; kan ik dit van te voren bakken bv. 2 dagen later pas decoreren?

    1. Laura schreef:

      Ja hoor kan prima, zou hem dan gewoon even in folie inpakken.

  47. Thea schreef:

    Hallo Laura, mijn slof was niet gerezen, heb een heteluchtoven en die op 160 GR gezet, had wel banketbakkersroom in plaats van spijs er op gedaan ligt het daar misschien dan aan?
    Ook heb ik roomboter gebruikt.
    Groetjes Thea

  48. Thea schreef:

    Net de slof toch maar afgewerkt ondanks dat hij maar goed 2cm hoog was en licht van kleur dus niet zo mooi bruin als op de foto.
    Hoe hoog is de slof bij jou eigenlijk?
    De smaak was overigens heel lekker, dus hebben het toch lekker opgepeuzeld.
    Wil het nog eens proberen te bakken misschien was het deeg wel te koud want toen ik hem na 1uur uit de koelkast haalde was het heel hard geworden dus niet uit te rollen heb toen nog een kwartiertje gewacht en toen ging het enigszins was wel roomboter en die word al snel hard in de koelkast, misschien is dan een half uur wel genoeg of niet soms.
    Verder een heerlijk slofje.

    1. Laura schreef:

      Het deeg rijst op zich niet heel erg veel hoor bij een slof. Dat het helemaal niet gerezen is zou heel goed aan de banketbakkersroom kunnen liggen die je hebt gebruikt.

  49. Lin schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb een hete lucht oven. Moet ik de slof bakken op 180 graden, of geld hiervoor ook de regel dat ik de temperatuur met 10-20% moet verlagen?

    Groetjes, Lin

    1. Cigdem schreef:

      daar ben ik dus ook benieuwd naar.. Ook gemaakt super lekker smaak! En het is me gelukt om exact dezelfde te maken 🙂 Bedankt voor het recept Laura!
      Maar de bodem was bij mij ook net iets te hard.. dus dan zouden we hem 10-20% moeten verlagen bij een hete lucht oven ?

      1. Laura schreef:

        Bij hetelucht inderdaad de temperatuur lager 🙂

    2. Laura schreef:

      bij hetelucht altijd verlagen 🙂

  50. Thea schreef:

    Hoe hoog is bij jou de slof Laura?
    En hoe hoog hoort hij normaal te zijn?

    Groetjes Thea

    1. Laura schreef:

      Heb dat eigenlijk nooit opgemeten, ik denk zo’n 2,5-3 cm. Is in ieder geval geen vaste hoogte voor, daar kun je in variëren.

  51. Jenske schreef:

    Beste Laura,

    Helaas kan ik uw recept niet zien. Deze wordt niet weergegeven. Ik heb dit al bij een ander recept gemerkt, maar ik toen dacht ik dat het gewoon toevallig was. Weet u toevallig hoe dit komt of wat ik er aan kan doen? Een aardbeienslof lijkt me namelijk erg lekker en leuk om te maken.
    Alvast bedankt voor uw reactie.

    1. Laura schreef:

      Dat komt omdat je een adblocker aan hebt staan. Als je die uitschakelt kun je alles gewoon goed zien.

      1. Jenske schreef:

        Oh dat helpt inderdaad. Super bedankt!

  52. Mariska schreef:

    Hoi Laura,
    We hebben een aardbeienslof bewaard en we hebben nog deeg over daar willen we er over een paar dagen nog een aardbeienslof van maken. Hoelang kan je dat deeg (voor de bodem) bewaren?
    Alvast bedankt voor uw reactie!

    1. Laura schreef:

      Dat kan, je bewaart het gewoon zoals ander koekdeeg: http://www.handigebaktips.nl/koekjesdeeg-bewaren/

  53. Kitty schreef:

    Hoi!
    Je maakt dus eerst bodem met spijs erop. En bakt die? En dan? Wat doe je dan met die tweede slofvorm ? Sorry snap t niet ? Bedoel je dat je twee lagen bakt? Of nog een toplaag deeg lis die je er dan oplegt? Hoor t graag! Was ook al tijden op zoek naar zo’n lekker ouderwets taartje! Superleuk en eindeloos varieren! Dank! Groetjes

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt met dit recept gewoon twee van deze taarten maken 🙂

  54. anita schreef:

    hallo even een vraagje gebruik je gewone bak boter of roomboter groetjes

    1. Laura Kieft schreef:

      voor bakken gebruik je altijd roomboter.

  55. esther schreef:

    Bij dille en Kamille zijn ook al deze vormen te koop.
    zoooo leuk.
    Daar ook het kookboek gezien.
    helemaal top!

    1. klokkrn schreef:

      klopt maar deze is gewoon veel beter!!!!

  56. Andra schreef:

    Ik heb geen sloffenvorm, maar als ik dit wil maken in bv een vierkante vorm, welke amaat bakvorm denk je dan voor dit recept? Om bv 1 vierkant te vullen ipv de 2 sloffen die jij vult? Wil het graag maken voor mijn moeders verjaardag komend weekend!

    1. Laura Kieft schreef:

      Met dit artikel kun je eenvoudig recepten omrekenen: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/
      Het gaat er eigenlijk gewoon om dat je een vierkante vorm gebruikt die (ongeveer) gelijk is aan het oppervlak van 2 sloffen.

  57. Sandra schreef:

    Hallo,

    Wat ziet deze slof er lekker uit! Ik ben alleen geen fan van spijs. Kan ik dit vervangen of misschien zelfs weglaten?

    Hoor het heel graag. Bedankt vast.

    Groet!

    1. Laura Kieft schreef:

      Je zou het kunnen weglaten hoor 🙂

    2. Emma schreef:

      Beetje late reactie maar ik maak altijd extra banketbakkersoom (melk, eierdooiers, suiker, vanille dus geen instant spul o.i.d) en bak een gedeelte mee in de slof in plaats van spijs. Is heerlijk 🙂

  58. Saskia Bleijswijk schreef:

    Het ziet er lekker uit. Welke maat sloffenring gebruik je?

    Groet

    1. Saskia Bleijswijk schreef:

      Ik heb het antwoord zelf al gevonden. Als je sloffenring aanklikt kom je bij de bewuste sloffenring

  59. Thea schreef:

    Hoi Laura, als ik de bloem vervang door zelfrijzend bakmeel moe ikt er dan nog een beetje bakpoeder aan toevoegen?
    Groetjes Thea

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee dat is niet nodig.

  60. Elise schreef:

    Hoi laura, Ik heb samen met vriendinnen deze heerlijke aardbeienslof gemaakt. Echter vonden wij dat het deeg uit de oven nog erg plat was, en dat die van jou lichter van kleur is. Onze oven stond op 180 graden en hebben hem 20 minuten in de oven gehad. Het deeg is nu namelijk wat harder dan een aardbeienslof is.
    Wat zouden wij anders of beter kunnen doen.

    1. Laura Kieft schreef:

      Misschien gebruikten jullie een heteluchtoven? Dan moet de temperatuur 10-20% lager.

  61. Luna schreef:

    Hoi Laura,

    Ik wil deze slof graag maken, hij lijkt mij super lekker. Ik wil hem alleen maken in één grote ronde vorm (ik heb geen slofbodem). Moet hij dan gewoon nog even lang in de oven en op dezelfde temperatuur?

    1. Laura Kieft schreef:

      Temperatuur blijft hetzelfde, waarschijnlijk heeft hij wel iets langer nodig.

  62. kim schreef:

    hey Laura,

    ik had de volgende vraag.

    ik ben maar 1 slof nodig op dit moment.

    kan ik dan de andere afgebakken slof ook invriezen ?
    of kan ik dan beter het deeg invriezen?

    groetjes !

    1. Laura Kieft schreef:

      Beide is mogelijk 🙂

      1. Latifa schreef:

        Hoi Laura, blijven de room en slagroom toeven netjes als je hem een dag van te voren maakt of moet er dan klopfix doorheen?

        Groetjes Latifa

        1. Lian van Rens schreef:

          Wil je zeker weten dat ze mooi blijven dan kun je klopfix gebruiken.

  63. Sifra schreef:

    Hoi Laura,

    Helaas heb ik geen sloffenring maar wil het graag proberen in een springvorm.
    Ik weet het slofvorm zou beter zijn maar daar ben ik helaas te laat mee 🙂
    Maar moet ook lukken dacht ik. Hoeveel cm denk je dat ik het beste kan gebruiken?

    Groetjes Sifra

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt het recept omrekenen naar de vorm die je wilt gebruiken: http://www.handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

  64. Antje schreef:

    Hoi Laura,
    Kan ik vandaag de sloffen opspuiten met de Zwitserse room en morgen serveren?
    Of is het dan beter morgen de sloffen op te maken?
    Gr, Antje

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan prima hoor.

  65. Heleen schreef:

    Ha Laura,
    Hoeveel cm doorsnee is jouw slofring
    Groetjes Heleen

  66. Jolanda schreef:

    Dag Laura,
    Hoe kan ik voorkomen dat de slof zo hard wordt nadat hij afgekoeld is dat j hem fatsoenlijk met een vorkje kunt eten? Had hem gemaakt voor moederdag, heel lekker…maar bodem was keihard geworden….
    Groet Jolanda

    1. Laura Kieft schreef:

      Misschien heeft hij net iets te lang in de oven gestaan? Op zich is een wat hardere bodem niet heel gek bij een slof hoor, vocht uit de vulling die in de bodem trekt maakt het (na een tijdje) ook weer iets zachter.

  67. Michelle schreef:

    Hoi Laura,

    Heb je ook tips om de Zwitserse room mooi egaal te krijgen? Ik krijg het niet mooi gespateld en het blijft enigszins klonterig.

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik roer altijd eerst de banketbakkersroom even goed los, dan die die al vrij glad wat zorgt voor een mooi resultaat.

  68. Maria schreef:

    Hoi, ik kan hier niet twee sloffen uit krijgen. Niet als ze ong 8 mm moeten zijn… Ik gebruik dezelfde sloffenvorm. Heb bijna alles moeten gebruiken om aan die 8 mm te komen.
    Ik heb de slof gebakken en deze staat nu af te koelen. Ik ben dus heel benieuwd!

    Kan het trouwens ook alleen met banketbakkersroom? Of wordt dat te saai 🙂
    Groetjes!

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb je alles wel goed afgewogen? Ik houd namelijk zelfs nog deeg over als ik ze een centimeter dik maak. Banketbakkersroom kan ook prima, maar met een topping erbij maakt het wel net even wat lekkerder 😉

  69. Rineke schreef:

    Ik heb voor de banketbakkersroom dat pakje van Dr Oetker gekocht, normaal doe ik daar al slagroom door ipv water.. moet ik hem nu wel met water of melk maken en daarna de geklopte slagroom erbij doen?

    1. Lian van Rens schreef:

      Ik zou dan de instructie met het water opvolgen. Of gewoon de slagroomversie maken en dan niet nog een keer mengen met slagroom, dat zou een beetje dubbelop zijn. Succes!

  70. Hhh schreef:

    Hoi! Wil je de link waar jij de sloffenring vandaan hebt geven, er is zoveel keus bij baktotaal, ik weet niet welke k moet hebben…
    Alvast bedankt!

    1. Lian van Rens schreef:

      De link staat in het artikel: het woordje sloffenring in het recept.

  71. Mirjam schreef:

    Hoeft er geen suiker bij de slagroom?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee dat is niet nodig, je mengt het met de banketbakkersroom die zoet genoeg is.

  72. ammie schreef:

    ohhh dit is lekker! heb wel eens een aardbeienslof van de supermarkt op maar denk dat ik dit toch eens zelf ga maken..

  73. Karin schreef:

    Ziet er verrukkelijk uit zeg, moet je eerst even het ei loskloppen en dan verdelen? Helft voor de bodem en andere helft voor het spijs?

  74. Marleen schreef:

    Beste Laura,

    Ik heb de slof volgens recept gemaakt, maar hij werd bij mij vrij compact. Hoe krijg ik ‘m luchtiger? Meer bakpoeder? Is een tl. bakpoeder afgestreken of met een kop erop?

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je een setje spoons gebruik strijk je hem af, een theelepel uit de besteklade doe ik zelf altijd met een kop erop (dan komt het meer overeen).

  75. Mariëlle schreef:

    Deze slof wil ik binnenkort gaan maken ik heb net 2 slofringen besteld:

    Alleen zie ik dat de slof vorm anders is als die van u maar kan ik alsnog dit recept maken ??

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat kan.

  76. Geerke schreef:

    Ik heb het afgelopen vrijdag gemaakt! Heerlijk!
    M’n familie vond het heel erg lekker , ik mag vaker bakken haha

    1. Ilse schreef:

      Hoelang kan je de slof met slagroom en banketbakkersroom etc bewaren?

  77. Rene schreef:

    Hallo heb hem nu 2 x gemaakt als ik de gele room en slagroom meng krijg ik steeds klontjes en volgens mij is zowel de room en de slagroom klontjes vrij wat die ik verkeerd?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt het best eerst de banketbakkersroom even losroeren en dan pas samenvoegen. Omdat die room steviger is kan het soms zorgen voor wat klontjes.

  78. Lara schreef:

    De room voor op de bodem was helaas te dun en zakte helemaal uit…
    wat is hier de oorzaak van en wat kan ik eraan doen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat is zo zonder verdere informatie niet te zeggen. Heb je je wel aan de receptuur gehouden?

      1. Lara schreef:

        Ja dat wel, zelfs nog extra banketbakkersroom toegevoegt, want dat stond in het recept voor als het te slap bleef. En eenmaal op de bodem liep het er af… 🙁

        1. Lara schreef:

          Misschien niet koud genoeg geweest?

          1. Laura Kieft schreef:

            Lijkt me stug, klinkt eerder alsof de slagroom niet stijf genoeg was. Of misschien heb je te lang/hard gemixt?

          2. Lara schreef:

            Geen idee wat er mis is gegaan… Snel nog een keer proberen dus! ?

  79. Ger schreef:

    Hoi Laura,

    ik kan het recept van de aardbeienslof niet meer zien. Alle andere recepten wel op je site.
    Enig idee hoe dit kan?

    We genieten van je heerlijke, haalbare én mooie recepten!

    1. Laura Kieft schreef:

      Dan heb je een adblocker ingeschakeld, als je die uitzet voor Laura’s Bakery dan kun je alles gewoon goed zien.

  80. Edith van den Berg schreef:

    Hoi Laura,
    Kun je dit recept ook gebruiken voor de minislofjes ik heb daar namelijk ringen voor.

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, kan prima.

    2. Stefanie schreef:

      Waar heb je deze gekocht? 🙂 dat lijkt me ook schattig!

      Gr. Stefanie

  81. Demi schreef:

    Hoi Laura,

    Is de vulling ook voor 2 sloffen?

    Groetjes,

    Demi

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja, het hele recept is voor twee sloffen.

  82. Anne schreef:

    Hoi hoi, ik wil al een tijdje beginnen aan het maken van sloffen want die bodem is gewoon het allerrrrr lekkerst. Alleen zie ik door de bomen het bos niet meer! Welk formaat moet ik nou toch nemen?

    1. Lian van Rens schreef:

      Je kunt de sloffenring bestellen die hierboven gelinkt staat, maar je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. Een springvorm, kleine kookringen, alles is mogelijk. Gewoon aan de slag gaan en lekker genieten.

  83. Carin schreef:

    Hoi

    Wil graag topping maken met mascarpone moet ik daar dan eerst slagroom voor kloppen en dan mascarpone erdoor…dacht er dan kersen op te doen..of heb je ander idee met mascarpone…alvast bedankt gr carin

    1. Laura Kieft schreef:

      er staat een lekker recept voor mascarponeroom op het blog 🙂

      1. Carin schreef:

        Bedankt..ga het zeker proberen…ik vond 25 min in oven wel lang ..de zijkanten van de slof waren hard..dus volgende keer bak ik het korter…maar smaak was goed.

        1. Laura Kieft schreef:

          Als je een heteluchtoven hebt zet je de temperatuur 10-20% lager.

  84. Michelle schreef:

    Hoe spuit je een sloffentaart mooi op? Ik heb nu paar keer spuitzak gebruikt, maar nu moet ik nog leren hoe je mooi kan opspuiten en met welke spuitmondjes is het handigst? Groetjes

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik gebruik graag 1M van Wilton als spuitmond. Verder gewoon veel oefenen met spuiten, dan krijg je er vanzelf meer handigheid in.

  85. Mariella schreef:

    Maakt het bij dit recept wat uit of je het eenvoudige recept voor banketbakkersroom room gebruikt of het andere recept wat je op de site hebt staan?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee hoor, beide kan.

  86. Roos schreef:

    Ik heb geen sloffenring, maar heb een rand van een springvorm gebruikt en dat werkt prima! Dan wel de hoeveelheden van twee sloffen…

  87. Robert schreef:

    Hoi Laura, bedankt voor dit lekkere recept! Een paar vraagjes:

    1) Is het mogelijk om de bodem iets minder stevig te maken?

    Als ik de stappen voor banketbakkersroom volg, wordt deze in de koelkast erg hard, als een pudding. Ik denk dat ik iets niet goed doe (terwijl het mengsel er na het koken wel zo uitzag als op het plaatje).
    2) Moet de (opgeklopte) slagroom er gelijk bij na het koken, dus nog voor het afkoelen?
    3) Moet ik de banketbakkersroom überhaupt zo lang koelen in de koelkast als ik zwitserse room wil maken? Of moet het gewoon na het mengen met slagroom al op de bodem en dan pas in de koelkast?

    Alvast bedankt!

    1. Laura Kieft schreef:

      1) deze bodem hoort echt wat steviger te zijn. Je kunt proberen hem iets minder lang te bakken en/of dikker te maken.
      2) Slagroom voeg je pas toe als alles is afgekoeld. Dat je room dikker wordt in de koelkast hoor, je roert het gewoon even kort door met een spatel voordat je de slagroom toevoegt.
      3) Na het mengen laat ik het altijd nog een beetje opstijven voor het beste resultaat, maar als het al heel stevig is kun je de gok nemen om het gelijk te verwerken.

  88. Billie schreef:

    Hi Laura,
    Ik heb de slof geprobeerd te maken, maar de banketbakkersroom werd nadat ik het niet afkoelen er stijf en toen ik die met de slagroom mengde, kreeg ik een raar, klonterig mengsel. Doe ik dan iets verkeerd?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oei, dan was de banketbakkersroom waarschijnlijk niet goed ingedikt en niet op dezelfde temperatuur als de slagroom toen je het ging mengen. Het is waarschijnlijk in de schift gegaan. https://www.laurasbakery.nl/hoe-kun-je-schiften-voorkomen/

  89. Anne schreef:

    hoi laura, kun je ook ipv de makkelijke banketbakkersroom de ‘moeilijkere’ versie maken voor deze slof? en hoeveel zou je dan nodig hebben voor 1 slof?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker kan dat. Je hebt ongeveer 2/3e nodig van dat recept denk ik. https://www.laurasbakery.nl/banketbakkersroom/

  90. S schreef:

    Vreemd dat hier geen randje met deeg vermeld staat
    Eerste keer en dit recept gedaan
    En geen randje natuurlijk
    Nu platte slof
    Volgende keer ga ik een andere doen
    Balen dit!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als het goed is rijst de rand de slof iets omhoog doordat op het midden de spijs ligt. Maar een echte opstaande rand hoort een slof ook niet te hebben.

  91. Julie schreef:

    Hallo,

    Ik heb een vraagje over de aardbeien? Jij snijdt ze in 2. Maat hoelang blijven ze dan vers?
    Bij de bakker ligt er altijd zo’n laagje gelatine op.

    Alvast bedankt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat hangt weer helemaal van de versheid van je aardbeien af. Maar deze slof overleeft het niet lang hoor 😉

  92. Nathalie schreef:

    Als je 1 slof maakt hoe verdeel je dan een kwart ei? Heeft dit een bepaald gewicht? 😀

    1. Laura's Bakery schreef:

      Een gemiddeld ei is 50 gram, dus je kunt het inderdaad afwegen.

  93. Nathalie schreef:

    Heb je voor 1 slof 1/4 banketbakkers room nodig? 🙂

  94. Dirk schreef:

    Beste Laura

    Ik kan geen 9 cm vinden op de site die u erbij heb gevoegd, alleen 4 cm breed
    Maar het moet dus een 9cm brede zijn?

    1. Dirk schreef:

      sorry verkeerd gelezen 🙂

  95. Anita schreef:

    Beste Laura,
    Vandaag mijn eerste twee aardbeiensloffen gemaakt..wat een suc6! Eentje als soort van proef thuis (mijn eega was enthousiast net als ikzelf), de tweede maak ik morgen af voor mijn moeders verjaardag..
    Dank je wel voor de heldere uitleg en de duidelijke verwijzingen.
    Super!
    Hartelijke bakgroetjes
    Anita

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat fijn om te lezen! Veel bakplezier en fijne verjaardag 😉

    2. Stephanie schreef:

      Ik heb de aardbei slof gemaakt maar dan rond. Bodum was goed gelukt, maar de Zwitserse room mislukte toen ik het door elkaar spatelde.
      Er kwamen klonten in het mengde niet goed.
      Uiteindelijk de andere helft van de banketbakkersroom erop gespoten.
      Het was wel smaakvol was binnen een dag op!

      1. Laura's Bakery schreef:

        Oh wat balen, dat klinkt alsof het geschift is. Dan had je slagroom en je banketbakkersroom helaas niet dezelfde temperatuur.

  96. Rick schreef:

    Hallo, erg leuk recept! Een vraag: bij mij is de slof bodem wel erg dun(ik denk 5/6 mm). Hoort dit bij het bakken in de oven nog te reizen? Of zou het zijn dat ik gewoon te weinig deeg heb gemaakt? De 8 mm dikte haalde ik al niet, maar ik had gehoopt dat dit in de oven nog wel zou bijtrekken:).

    Gr. Rick

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je gewoon het recept hebt gevolgd moet de dikte van het deeg precies kloppen en kun je niet te weinig deeg hebben gemaakt. Het gaat absoluut nog flink rijzen in de oven dankzij het bakpoeder.

  97. Tessa schreef:

    Hoelang kan je het bewaren in de koelkast?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ongeveer drie-vier dagen.

  98. Saar schreef:

    Mijn deeg een nachtje laten rusten. Kreeg het de dag erna niet meer mooi uitgerold, steeds barsten. Hoe kan ik dit volgende keer voorkomen? Was wel lekker van smaak.

  99. Saar schreef:

    Mijn deeg een nachtje laten rusten. Ik kreeg het de dag erna niet meer mooi uitgerold, steeds barsten. De smaak zat wel goed.

    1. Laura Kieft schreef:

      Waarschijnlijk was het deeg nog wat te koud. Even goed doorkneden of een beetje op temperatuur laten komen helpt daarbij.

  100. Lieke schreef:

    Hoi Laura,

    Kan ik ook je andere recept voor banketbakkersroom gebruiken? Ik heb geen custardpoeder in huis..

  101. Yara schreef:

    Hi,

    Hoelang kan je de bodem met spijs bewaren? En kan dat ook buiten de vriezer en koelkast om en zo ja hoelang dan?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan er prima buiten, max een week.

  102. Winden schreef:

    Top recept

  103. Yara schreef:

    Hoi,

    Vorige week 2 sloffen gemaakt, ze vielen erg goed in de smaak!
    Nu heb ik wel 2 vragen,
    De bodem was wat hard, met een vorkje eten ging niet makkelijk. Hoort dit?
    Ik had de spijs met ei gemengd maar het was totaal niet zo soepel dat ik het uit een spuitzak kreeg, kan ik er de volgende keer wat meer ei bij doen dat dit wel gaat? Of loopt het dan uit met bakken?

    Bedankt!

    1. Laura Kieft schreef:

      Sloffen hebben inderdaad een stevige bodem, maar als hij heel hard was kan het ook zijn dat hij iets minder lang in jouw oven nodig had. Het spitsmengsel hoort wel stevig te zijn, maar iets meer ei is mogelijk hoor.

  104. Anniek schreef:

    Hi Laura,

    Ik wil graag deze slof gaan maken maar ik ben allergisch voor spijs. Ik las in een ander artikel dat je spijs gerust kunt weglaten. Maar is het bij dit recept dan wel nodig om de spijs te vervangen door iets anders, andere hoeveelheid van bodem/vulling, of hoeft niets van dat alles en kan ik het ‘gewoon’ weglaten?

    Groetjes Anniek

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb genoeg mensen gehoord die het gewoon hebben weggelaten, gaat prima.

  105. Kim schreef:

    Hi Laura,

    Kan ik het deeg ongebakken bewaren in de koelkast? Zo ja, hoeveel dagen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      In de koelkast kan het niet lang. Mocht je het langer willen bewaren kun je het toch beter invriezen!

  106. Anita schreef:

    Hoi! Kun je het deeg met het spijs afbakken en vervolgens 4 dagen bewaren? Zoja, hoe bewaar ik dat het beste? Invriezen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan! Hier lees je het beste hoe: https://www.laurasbakery.nl/bewaren-en-invriezen-van-gebak/

  107. Ines schreef:

    Hoi
    Ik ga voor het eerst 1 slof maken. Ik heb dan maar 1/4de van een ei nodig. Dit is bijna verwaarloosbaar of toch goed afwegen en in het recept doen?
    Bedankt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Goed afwegen en wel in het recept doen.

  108. Nynke schreef:

    Mijn slof lijkt helemaal niet te rijzen in de oven. Doe ik iets fout?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Misschien heb je de hoeveelheid bakpoeder niet goed afgemeten en hier te weinig van toegevoegd. Ik gebruik hiervoor theelepels met een inhoud van 5 ml.

  109. Annika schreef:

    Hoeveel gram banketbakkersroom (die zonder custard) moet ik voor dit recept gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb het zelf niet getest, maar vermoed ook ongeveer het halve recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *