Aardbeien milkshake

3 juli 2019
67

Ik weet nog goed dat we thuis vroeger een milkshake maker hadden, die had ik gewonnen op een bingo. Mijn moeder was wat minder blij met mijn prijs geloof, waar laat je nou weer zo’n apparaat. Toch hebben we hem wel een aantal keren gebruikt, voordat hij in een zak verdween en in de schuur stof stond te happen. Een speciale milkshake maker is natuurlijk ook helemaal niet nodig. Een blender of foodprocessor werken ook perfect. Voor deze aardbeien milkshake gebruiken we de blender. En de aardbeien kwamen uit de vriezer. Dat maakt je milkshake lekker koud en ook wat dikker. Al kun je natuurlijk gewoon prima een scheutje melk toevoegen als je hem wat dunner wilt. En als je verse aardbeien gebruikt en je wilt toch die dikke milkshake: gebruik dan wat meer ijs en minder melk. Hieronder het recept voor mijn favoriete aardbeien milkshake.

Recept afdrukken
1 van 1 stem

Aardbeien milkshake

Een heerlijke milkshake tover je binnen no time uit je eigen blender. Dit recept voor aardbeien milkshake bewijst het eventjes!
Porties: 2 glazen

Ingrediënten

  • 100 gram vanille roomijs (ongeveer drie bollen)
  • 200 gram bevroren aardbeien
  • 300 ml melk
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • opgeklopte slagroom (optioneel)

Instructies

  • Doe alle ingrediënten, behalve de opgeklopte slagroom, in een blender en pulseer tot de grootste stukken aardbeien kleiner zijn. Maal vervolgens tot een gladde, romige en ijskoude milkshake.
  • Verdeel over twee glazen en maak af met een toef slagroom en decoreer naar wens.

Tips

  • Bewaren: Serveer de milkshake direct, bewaren is in dit geval niet mogelijk.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

26 reacties

  1. Iris schreef:

    Hoi Laura,
    Zou je dit ook met een staafmixer kunnen maken of is er echt een blender voor nodig?
    Groetjes Iris

    1. Lian van Rens schreef:

      Je kunt het proberen. Een keukenmachine werkt ook.

      1. Marjolein schreef:

        Hoi Laura,
        Kun je ook verse aardbeien gebruiken?

        Groetjes Marjolein

        1. Laura's Bakery schreef:

          Het kan wel, maar dan zou ik ze eerst invriezen voor het echte milkshake effect!

      2. Stijn schreef:

        Moet je wel de aarbeien kleinmaken

  2. Carla schreef:

    Ongeveer zo’n 15 á 20 jaar geleden kon je een milkshake in een pak kopen, zoals je een liter melk koopt.
    Geen idee meer wie het op de markt bracht, ik dacht Campina maar het zou ook Melkunie geweest kunnen zijn. Of nog een ander bedrijf. Zo was het er, en zo was het niet meer verkrijgbaar. Echt jammer want het was verrukkelijk en een erg makkelijk toetje!
    K ben heel blij met je recept, k ga het zeker maken, een blender hebben we ook want die kreeg ik ooit een bij een stofzuiger cadeau.
    Je recept gaat bij mijn favo’s!!!!!
    Xus,
    Car

    1. Fenna schreef:

      Echt heel leuk!!!!

  3. Sterre schreef:

    Echt een super leuk recept. Hoe kan je hem toch bewaren???

    1. Laura's Bakery schreef:

      Gewoon afgedekt in de koelkast zetten 🙂

    2. Angela schreef:

      Invriezen kan ook.

  4. Sanne Lingers schreef:

    Weet je toevallig hoeveel calorieën er ongeveer in zitten. Ik vind hem super lekker alleen moet beetje op de lijn letten haha

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik tel geen calorieën.

    2. Angela schreef:

      Als je aan de ‘lijn’ doet, is dit geen goed recept. IJs, volle melk, suiker en slagroom bevatten veel kcal (veel vet en/of suiker). Uitgaand van dit recept, zit je aan ongeveer 280-300 kcal per glas (met slagroom aan 320-340 kcal). Voor een drankje is dus wel erg veel als je op de calorieën moet letten. Bijvoorbeeld 3x meer dan een reguliere glas cola (105 kcal), terwijl dat al afgeraden wordt bij een ‘dieet’. Niet dat je nooit deze milkshake kunt drinken, maar goed om er op te letten dat het iets is voor ‘af en toe’. Een calorie-arm alternatief: 2 bevroren bananen, 300 ml magere of halfvolle melk en eventueel een snufje kaneel. Voor een aardbeiensmaakje gebruik je 1 bevroren banaan en 250 gram bevroren aardbei. Vries de banaan in plakjes in en mix het bevroren fruit met de melk tot een milkshake. Als het te dik is, nog wat melk toevoegen. Als het te dun is, nog wat fruit toevoegen. Dit recept is voor 2 glazen. Je zit dan per glas op ongeveer 150-160 kcal, dus dat scheelt de helft.

    3. Nico Xander schreef:

      Is lekkerder met een scheutje monin siroop en voor volwassen met aardbeienlikeur omdat de bevroren aardbeien van de supermarkt meestal niet de beste kwaliteit zijn en voortijdig geplukt en dus niet zoet

  5. Edmond schreef:

    Hoi Laura, waar heb je die glazen vandaan? Ben al tijden opzoek naar zoiets

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik weet het eigenlijk niet meer, sorry.

    2. Angela schreef:

      Zoek op ‘Milkshake glas’ op internet. Dan zie je er een hoop!

  6. Annabel schreef:

    Hoiii lijkt me super lekker, hoe duur was dit allemaal ongeveer?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat weet ik niet meer, zou je even in de winkel of online moeten kijken.

      1. Annabel schreef:

        Oke bedankt

    2. Angela schreef:

      IJs 100 gram en melk 300 ml bij elkaar: €0.70 – €1.10 euro (afhankelijk van het merk dat je koopt)
      Aardbeien: doosje bevroren €1.49 voor 225 gram, bakje vers €2.79 voor 250 gram
      2 Toefjes slagroom €0.10
      Suiker reken ik niet mee, want is een verwaarloos bedrag (nog geen eens 1 cent voor 2 eetlepels)

      Voor 2 glazen kom je ongeveer op een bedrag uit van:

      €2.19 – €2.59 als je bevroren aardbeien gebruikt (met slagroom €2.29 – €2.69)
      €3.49 – €3.89 als je verse aardbeien gebruikt (met slagroom €3.59 – €3.99)

      Dit kan uiteraard nog goedkoper worden als je producten in de aanbieding koopt of als je maar 200 gram aardbeien gebruikt zoals in het recept. Gemakshalve ga ik er vanuit dat je gewoon het hele doosje of bakje gebruikt en niet met 25-50 gram blijft zitten.

  7. Leonie schreef:

    Hoi, zou je dit ook met ander fruit kunnen doen? I.P.V. aardbeien?

  8. Sylvia schreef:

    Deze is echt super lekker!! Veel milkshakes die ik zelf gemaakt heb (van recept) proeven heel erg naar melk. Deze niet!

  9. Myriam schreef:

    Is echt heel lekker nu hoef ik niet meer naar de bridge te gaan voor mijne milkshake , ik maak nu zelf nog beter en inderdaad minder duu.
    Bedankt Laura voor dit recept en de andere lekkere dingen gewoon weg supper 😘

  10. Eef schreef:

    Dit is zo’n lekker recept! Ik gebruik gewoon zo’n goedkope ijsworst van de Albert Heijn (ijs snijden is makkelijker dan scheppen 🙂 ) en laat de slagroom weg. Heb hem al gemaakt met aardbeien, met mango en vandaag met kersen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *