Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Aardbeien milkshake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
03 juli 2019
in IJs & Drankjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Ik weet nog goed dat we thuis vroeger een milkshake maker hadden, die had ik gewonnen op een bingo. Mijn moeder was wat minder blij met mijn prijs geloof, waar laat je nou weer zo’n apparaat. Toch hebben we hem wel een aantal keren gebruikt, voordat hij in een zak verdween en in de schuur stof stond te happen. Een speciale milkshake maker is natuurlijk ook helemaal niet nodig. Een blender of foodprocessor werken ook perfect. Voor deze aardbeien milkshake gebruiken we de blender. En de aardbeien kwamen uit de vriezer. Dat maakt je milkshake lekker koud en ook wat dikker. Al kun je natuurlijk gewoon prima een scheutje melk toevoegen als je hem wat dunner wilt. En als je verse aardbeien gebruikt en je wilt toch die dikke milkshake: gebruik dan wat meer ijs en minder melk. Hieronder het recept voor mijn favoriete aardbeien milkshake.

Recept afdrukken
1 van 1 stem

Aardbeien milkshake

Een heerlijke milkshake tover je binnen no time uit je eigen blender. Dit recept voor aardbeien milkshake bewijst het eventjes!
Porties: 2 glazen

Ingrediënten

  • 100 gram vanille roomijs (ongeveer drie bollen)
  • 200 gram bevroren aardbeien
  • 300 ml melk
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • opgeklopte slagroom (optioneel)

Instructies

  • Doe alle ingrediënten, behalve de opgeklopte slagroom, in een blender en pulseer tot de grootste stukken aardbeien kleiner zijn. Maal vervolgens tot een gladde, romige en ijskoude milkshake.
  • Verdeel over twee glazen en maak af met een toef slagroom en decoreer naar wens.

Tips

  • Bewaren: Serveer de milkshake direct, bewaren is in dit geval niet mogelijk.

Vorige post

Volgende post

Behind the scenes: juni 2019
Rozemarijn-zeezout focaccia

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
3

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
15

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 18

  1. Iris says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Zou je dit ook met een staafmixer kunnen maken of is er echt een blender voor nodig?
    Groetjes Iris

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      Je kunt het proberen. Een keukenmachine werkt ook.

      Beantwoorden
      • Marjolein says:
        9 maanden geleden

        Hoi Laura,
        Kun je ook verse aardbeien gebruiken?

        Groetjes Marjolein

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          9 maanden geleden

          Het kan wel, maar dan zou ik ze eerst invriezen voor het echte milkshake effect!

          Beantwoorden
  2. Carla says:
    2 jaar geleden

    Ongeveer zo’n 15 á 20 jaar geleden kon je een milkshake in een pak kopen, zoals je een liter melk koopt.
    Geen idee meer wie het op de markt bracht, ik dacht Campina maar het zou ook Melkunie geweest kunnen zijn. Of nog een ander bedrijf. Zo was het er, en zo was het niet meer verkrijgbaar. Echt jammer want het was verrukkelijk en een erg makkelijk toetje!
    K ben heel blij met je recept, k ga het zeker maken, een blender hebben we ook want die kreeg ik ooit een bij een stofzuiger cadeau.
    Je recept gaat bij mijn favo’s!!!!!
    Xus,
    Car

    Beantwoorden
  3. Sterre says:
    9 maanden geleden

    Echt een super leuk recept. Hoe kan je hem toch bewaren???

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Gewoon afgedekt in de koelkast zetten 🙂

      Beantwoorden
    • Angela says:
      1 maand geleden

      Invriezen kan ook.

      Beantwoorden
  4. Sanne Lingers says:
    5 maanden geleden

    Weet je toevallig hoeveel calorieën er ongeveer in zitten. Ik vind hem super lekker alleen moet beetje op de lijn letten haha

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Ik tel geen calorieën.

      Beantwoorden
    • Angela says:
      1 maand geleden

      Als je aan de ‘lijn’ doet, is dit geen goed recept. IJs, volle melk, suiker en slagroom bevatten veel kcal (veel vet en/of suiker). Uitgaand van dit recept, zit je aan ongeveer 280-300 kcal per glas (met slagroom aan 320-340 kcal). Voor een drankje is dus wel erg veel als je op de calorieën moet letten. Bijvoorbeeld 3x meer dan een reguliere glas cola (105 kcal), terwijl dat al afgeraden wordt bij een ‘dieet’. Niet dat je nooit deze milkshake kunt drinken, maar goed om er op te letten dat het iets is voor ‘af en toe’. Een calorie-arm alternatief: 2 bevroren bananen, 300 ml magere of halfvolle melk en eventueel een snufje kaneel. Voor een aardbeiensmaakje gebruik je 1 bevroren banaan en 250 gram bevroren aardbei. Vries de banaan in plakjes in en mix het bevroren fruit met de melk tot een milkshake. Als het te dik is, nog wat melk toevoegen. Als het te dun is, nog wat fruit toevoegen. Dit recept is voor 2 glazen. Je zit dan per glas op ongeveer 150-160 kcal, dus dat scheelt de helft.

      Beantwoorden
  5. Edmond says:
    5 maanden geleden

    Hoi Laura, waar heb je die glazen vandaan? Ben al tijden opzoek naar zoiets

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Ik weet het eigenlijk niet meer, sorry.

      Beantwoorden
    • Angela says:
      1 maand geleden

      Zoek op ‘Milkshake glas’ op internet. Dan zie je er een hoop!

      Beantwoorden
  6. Annabel says:
    4 maanden geleden

    Hoiii lijkt me super lekker, hoe duur was dit allemaal ongeveer?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 maanden geleden

      Dat weet ik niet meer, zou je even in de winkel of online moeten kijken.

      Beantwoorden
      • Annabel says:
        4 maanden geleden

        Oke bedankt

        Beantwoorden
    • Angela says:
      1 maand geleden

      IJs 100 gram en melk 300 ml bij elkaar: €0.70 – €1.10 euro (afhankelijk van het merk dat je koopt)
      Aardbeien: doosje bevroren €1.49 voor 225 gram, bakje vers €2.79 voor 250 gram
      2 Toefjes slagroom €0.10
      Suiker reken ik niet mee, want is een verwaarloos bedrag (nog geen eens 1 cent voor 2 eetlepels)

      Voor 2 glazen kom je ongeveer op een bedrag uit van:

      €2.19 – €2.59 als je bevroren aardbeien gebruikt (met slagroom €2.29 – €2.69)
      €3.49 – €3.89 als je verse aardbeien gebruikt (met slagroom €3.59 – €3.99)

      Dit kan uiteraard nog goedkoper worden als je producten in de aanbieding koopt of als je maar 200 gram aardbeien gebruikt zoals in het recept. Gemakshalve ga ik er vanuit dat je gewoon het hele doosje of bakje gebruikt en niet met 25-50 gram blijft zitten.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=YqEAlsdhZwUAX9wOlz_&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ea1c9a7e9293af30298ea2c5008553c1&oe=6025EBAD' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>
  • NIEUW! Mijn basisrecept voor een volkoren bananenbrood heb ik dit keer in de vorm van 12 muffins gegoten. Een heerlijk en vullend tussendoortje voor iedere dag! Kun jij ook nooit genoeg krijgen van bananenbrood?⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery!⁠
⁠
#bananenbrood #tussendoortjes #gezondbakken
  • KOOKTIP! Af en toe is het maken van een ovenschotel gewoon heel erg lekker én makkelijk. Je kunt er alle kanten mee op. Deze gnocchi ovenschotel met geitenkaas is daar een mooi voorbeeld van en ontzettend lekker, het liefst met een frisse salade ernaast.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#gnocchi #geitenkaas #vegetarisch #kooptip #dinertip
  • Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/136847467_235395348116283_2389447567610711760_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=GfB1eDNV5X4AX-SBAIp&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4d13c680e7ba0513e23afdc030c78b4a&oe=6025F77C' title='Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door het in de zoekbalk in te typen op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Rozemarijn-zeezout focaccia

Rozemarijn-zeezout focaccia

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021

Volkoren bananenbrood muffins

13 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-3

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-16

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-15

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-5

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-7

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-3

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

Printable: kleurplaat zoete kerstboom

door Laura Kieft-23 december 2020-0

Aangezien het gingerbread huis al door velen van jullie is ingekleurd denken we dat jullie ook heel blij gaan worden van deze zoete kerstboom kleurplaat! Een boom die vol hangt met allerlei lekkers. Ik ga...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan