Aardbeien kwarktaart

Aardbeien kwarktaart
66

Een van de meest bekende en populaire taarten van Nederland: de kwarktaart! En om heel precies te zijn gaat het vandaag om een overheerlijke aardbeien kwarktaart. Ik denk wel dat we kunnen zeggen dat deze taart naast de appeltaart een van de meest gemaakte taarten van het land is. Ik mag zelf altijd graag kwarktaarten maken. Je hebt hem zo klaar, er is geen oven nodig en het resultaat is bovendien ontzettend lekker.

Good Natured aardbeien

Voor deze aardbeien kwarktaart maakte ik gebruik van de aardbeien van Good Natured, mijn koelkast rook zalig kan ik je vertellen. Hij stond vol met deze prachtige, smaakvolle aardbeien. Good natured is een merk met meerdere soorten zacht rood fruit in het assortiment, van aardbeien tot bramen.

Je vindt het fruit van Good Natured bij Hoogvliet in de schappen. Voor meer informatie en leuke weetjes over de bessen van Good Natured volg je ze op Instagram en Facebook.

Winnen!

Speciaal voor de leden van onze Facebook groep hebben we aankomende maandag (14 juni) een toffe winactie waarbij 3 mensen 2 kratjes met Good Natured aardbeien kun winnen. Word dus lid van deze groep om de winactie niet te missen!

Aardbeien kwarktaart

Een klassieker: de aardbeien kwarktaart. Een taart die makkelijk te maken is en waar bovendien helemaal geen oven voor nodig is, een heerlijk zomers recept dus.
Porties: 8 -10 personen
20 cm vorm

Ingrediënten

  • 150 gram biscuitjes digestive koekjes bijvoorbeeld
  • 80 gram ongezouten roomboter
  • Ongeveer 10 aardbeien voor de rand
  • 6 blaadjes gelatine
  • 500 gram kwark
  • 250 ml slagroom
  • 2 tl vanille-extract
  • 2-4 el suiker naar smaak
  • 100 ml melk
  • 300 gram aardbeien voor de kwarklaag
  • Extra aardbeien ter decoratie

Instructies

  • Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de kruimels hier aan toe. Roer goed door en stort in een ingevette en met bakpapier beklede springvorm. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem even in de koelkast.
  • Halveer ongeveer 10 aardbeien van gelijke grootte en zet deze langs de (met bakpapier beklede) rand in de bakvorm. Zorg dat ze goed tegen de rand zijn geplakt zodat er straks geen kwark tussen de aardbei en de rand komt.
  • Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water en laat ze minstens 10 minuten weken. Doe de kwark in een kom. Klop in een tweede kom de slagroom met de vanille-extract en suiker stijf.
  • Verwarm de melk op laag vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat al roerende oplossen in de melk. Haal van het vuur. Laat het mengsel iets afkoelen tot het minder heet is.
  • Maal ondertussen de aardbeien voor de kwarklaag fijn. Voeg de aardbeienpuree samen met het gelatine mengsel al roerende toe aan de kwark.
  • Spatel de slagroom door de aardbeienkwark. Giet het kwarkmengsel over de bodem spreid gelijkmatig uit.
  • Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Wanneer je de taart gaat serveren decoreer je de aardbeien kwarktaart met extra aardbeien.
Bewaren

3-4 dagen in de koelkast.

Dit is een samenwerking met Good Natured.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

10 reacties

  1. Elisabeth schreef:

    Lijkt me heerlijk!
    Als ik hem halveer voor 4 personen welke maat vorm moet ik dan gebruiken

    1. Yvonne schreef:

      Een 14cm vorm is de helft, dan wordt het taartje even hoog. Als je een 15 cm vorm gebruikt wordt de taart iets lager

  2. Willeke schreef:

    Ik heb het recept precies gevolgd. Ik vond de bodem wat dun, ik wil die de volgende keer iets dikker maken. Ik had de kruimels goed aangedrukt, maar hij was erg los en kruimelig. Heb je daar een oplossing voor? Verder had ik hele goede aardbeien van de groenteboer, maar er zat zo weinig smaak aan de taart. Kan ik bv ook gezouten roomboter gebruiken of heb je een ander idee?

    1. Laura Kieft schreef:

      Wat betreft de bodem: waren de kruimels wel fijn genoeg (geen stukjes meer, echt hele fijne kruimels)? Anders iets meer boter gebruiken, misschien waren jouw koekjes iets droger. Voor de kwarklaag kun je meer aardbeien gebruiken, of stukjes aardbei erdoor spatelen als je nog meer smaak wilt.

      1. Willeke schreef:

        De kruimels waren klein genoeg, maar ik ga het met een beetje meer boter proberen! Ik had de koekjes genomen die je noemde in het recept. En meer (stukjes) aardbeien zou zeker meer smaak kunnen opleveren. Dank je, Laura!

  3. Patricia gerrits van haren schreef:

    Wat ook een lekker alternatief is voor de bodem een biscuitbodem. Vind ik persoonlijk beter bij de zachte structuur van kwarktaart passen. Maar hij was heerlijk, heb ook wat extra aardbeienstukjes toegevoegd.

    1. Willeke schreef:

      👌

    2. Laura Kieft schreef:

      Is ook heerlijk inderdaad, heb ik zelfs een recept voor: https://www.laurasbakery.nl/aardbeien-kwarktaart-met-mascarpone-creme/

  4. Evelien schreef:

    Is het de bedoeling dat ik ongeslagen slagroom erdoor doe of geslagen slagroom?

    1. Laura's Bakery schreef:

      In stap 3 staat dat je de slagroom moet stijf kloppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *