Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

3x snelle salami hapjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
14 augustus 2015
in Borrelhapjes, Hartige recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

salami hapjes

Ik kan genoeg redenen bedenken waarvoor je lekkere hapjes op tafel kunt zetten. Met verjaardagen natuurlijk, of als er visite komt. Maar regelmatig hebben we ook gewoon thuis met elkaar een gezellige avond. We kijken dan met elkaar een film of spelen fanatiek spelletjes aan tafel. Ook daar zetten wij regelmatig wat lekkers bij op tafel. Welke reden er ook is, wij zijn dol op snelle hapjes. Meestal ontstaat zo’n situatie spontaan en heb je geen tijd om nog een uur in de keuken te staan. Ik maakte daarom 3 snelle salami hapjes. Of je nu met de familie een spelletje speelt of dat het huis vol zit met verjaardagsvisite, deze hapjes zullen zeker in de smaak vallen!

salami hapjes

Salami caprese spiesjes

De bekende caprese spiesjes, maar dan met een stukje salami erbij. Geeft het net even wat meer pit. Prik op een cocktailprikker een bolletje mozzarella, blaadje basilicum, een tomaatje en tot slot de salami. Snij de plakjes salami in 2 of 3 repen en vouw deze een paar keer dubbel zodat ze niet te groot zijn.

salami hapjes

Salami roomkaas hoorntjes

De combinatie van roomkaas en salami vind ik heerlijk! Halveer de plakjes salami en rol hier kleine hoorntjes van. Het vullen van de hoorntjes gaat het snelst als je de roomkaas even in een spuitzak schept. Knip het puntje eraf en spuit de roomkaas in de salami hoorntjes. Tegenwoordig kun je ook kant en klare spuitzakken met roomkaas kopen, die kun je ook gebruiken.

salami hapjes

Salami kruidenkaas komkommer rolletjes

Augurk in salami kennen we nu wel en stiekem vind ik dat ook helemaal niet zo lekker. Ik besloot de augurk te vervangen door komkommer en te combineren met kruidenkaas, heerlijk! Halveer de plakjes salami en smeer in het midden een beetje kruidenkaas. Neem een stuk komkommer, schil deze en verwijder de zaadlijsten. De rest snij je in fijne steeltjes. Plaats een paar van deze stukjes komkommer op de kruidenkaas. Vouw de salami dicht en steek er een prikker in.

salami hapjes

That’s it! Dit zijn mijn 3 snelle salami hapjes. Kom maar op met die feesten en partijen, met deze hapjes ben je er helemaal klaar voor.

Welke hapjes maak jij het liefst met salami?

Vorige post

Volgende post

Tips voor perfecte koekjes
Citroencake met glazuur

Related Posts

kleine broodjes bakken

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft
24 maart 2021
18

Dit...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft
13 maart 2021
11

Het...

Pizza Quattro Formaggi

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft
12 maart 2021
2

Voor...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 17

  1. Margot says:
    6 jaar geleden

    Wat zijn die hoorntjes een leuk idee!

    Beantwoorden
  2. Vera says:
    6 jaar geleden

    Salami gevuld met seldery sallade…mmmmm

    Beantwoorden
  3. Danielle says:
    6 jaar geleden

    Oh heerlijk! Ik ben echt dol op salami en maak er dan ook graag hapjes mee! Die hoorntjes zijn ook een erg leuk idee!

    Beantwoorden
  4. Marita says:
    6 jaar geleden

    Ziet er lekker uit, alleen lust ik (geen enkele) kaas.
    Jammer dat hapjes vaak met kaas zijn.
    Dit geldt ook voor lunchrooms etc, ik pleit voor een kaas-vrij restaurant! 😉

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Haha, ja ik ben een echte kaaskop wat dat betreft. Gebruik het graag voor hapjes 😉
      Wel lastig inderdaad als je geen enkele soort kaas lekker vindt, wordt veel gebruikt overal.

      Beantwoorden
    • Ria says:
      5 jaar geleden

      Je kunt de hoorntjes ook met paté vullen Marita, bijv. cranberry paté.
      Is de paté wat te stug om te spuiten, roer en dan wat (room)boter door.

      Beantwoorden
  5. Manita says:
    6 jaar geleden

    Hoe maak je die hoorntjes vast zodat ze een mooi hoorntje blijven?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Die blijven vanzelf plakken 🙂

      Beantwoorden
  6. Brechtje says:
    6 jaar geleden

    Oh heerlijk! Ik ben gek op salami, vooral in combinatie met kruidenkaas, dan is het echt zo’n knoflookbommetje haha.

    Beantwoorden
  7. lili says:
    6 jaar geleden

    Lekker, toevallig is er net onverwachts bezoek in aantocht!

    Beantwoorden
  8. Alda Kop says:
    6 jaar geleden

    Toevallig heb ik de spiesjes gisteren gemaakt en er Balsamic, Basil en herb dipping oil over gesprinkelt
    daarna in de oven voor 3 minute op 400 graden F.200 Celsius. In Amerika heten Calabrese bites.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat klinkt heerlijk, ga ik eens proberen 🙂

      Beantwoorden
  9. Michelle says:
    6 jaar geleden

    Klinkt lekker. Ook heerlijk met augurk.

    Beantwoorden
  10. wilma says:
    5 jaar geleden

    Wanneer je niet van Salami houdt, welke vlees waren kan je hier dan voor gebruiken? Boterhamworst?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      In principe van alles, alleen is boterhamworst dan weer niet geschikt om in dit soort hapjes te verwerken. Ik zou bijvoorbeeld parmaham gebruiken.

      Beantwoorden
  11. Loes Scherer says:
    3 jaar geleden

    Ik ga je salamihapjes zeker uitproberen vooral die met mozzarella en tomaatjes en die met komkommer kruidenkaas! Die lijken mij heerlijk de hoorntjes kende ik wel! Dank je voor het delen

    Beantwoorden
  12. Stien says:
    1 jaar geleden

    Ik doe altijd eiersalade in de salamie .wel zelf gemaakt

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Kitkat chocolade fudge, je kunt je er vast wel iets bij voorstellen hoe ongelofelijk lekker dit is. Je hebt er maar vier verschillende ingrediënten voor nodig en het is gevaarlijk snel gemaakt 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bakken #chocoladefudge #kitkat #kitkatfudge #chocolade
  • BAKTIP! Een typisch Hollandse cake: de stroopwafel tulband. Samen met de oranje sprinkles perfect voor Koningsdag! Is een complete tulband te groot? Maak dan gewoon minder beslag en bak er cupcakes van.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tulband #koningsdag #oranjeboven #stroopwafel
  • BORRELHAPJE! Als je op Koningsdag een lekker hartig hapje in oranje kleuren op de borreltafel wilt serveren, dan zit je helemaal goed met deze pompoen-feta bruschetta. Heerlijk zijn ze!⁠
⁠
Het recept staat al even online en is via de zoekbalk op het blog te vinden, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#pompoen #feta #bruschetta #borrelhapje
  • NIEUW! Je kunt een bananenbrood in vele vormen en maten gieten. Natuurlijk in de bekende cakevorm en  ik bakte er ook al eerder muffins van! Deze keer koos ik voor de tulband. Daarmee kun je heel wat mensen blij maken en als je er nog een lekkere cream cheese frosting bij maakt is het meteen een enorme traktatie.⁠
⁠
Het recept staat vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #tulband #bananencake #bananenbroodtulband #bakken
  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=UkVsInqPusYAX_I-YVf&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=f592ec44ded5caec5cd8acfa0721c5e7&oe=609F0365' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=0u1pZzSiTaYAX_PAL_3&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=6b6b2e383c750b48d43946413287790c&oe=60A1AF2F' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Advent 5: Kerstboom schuimpjes (recept)

Zelf kersenvlaaivulling maken

Aardbeien Smoothie

Bakken met roomboter of margarine?

Volgende Post
Citroencake met glazuur

Citroencake met glazuur

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Kitkat chocolade fudge

Kitkat chocolade fudge

17 april 2021
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Hup Holland Hup!!

door Laura Kieft-14 juni 2010-1

Cupcakes voor het WK. Deze cupcakes waren voor mijn overbuurvrouw, zij moet moet vandaag werken tijdens de eerste wedstrijd van Nederland. Dus voor op het werk lekkere WK cupcakes! De voetballen waren niet zo heel...

Aardbeien

door Laura Kieft-13 juni 2010-1

Aardbeien voor mijn collega die ons ging verlaten. Na 3,5 jaar collega’s te zijn geweest gaat ze beginnen met een andere baan. Als afscheidscadeautje een paar leuke cupcakes in een theedoos verpakt. Twee cupcakes als...

Afzwemmen

door Laura Kieft-12 juni 2010-1

Voor mijn vader die mocht afzwemmen afgelopen vrijdag! Hij ging voor zijn A diploma, twee anderen gingen voor hun C. Na afloop kregen ze van mij een cupcake als kleinigheidje. Ze waren goed in de...

Zomerse cupcakes

door Laura Kieft-04 juni 2010-2

16 Cupcakes met vrolijke kleurtjes en bloemetjes. Kan dat? Dat was wat mijn nichtje mij vroeg om zo haar moeder en tante te verassen voor hun gezamenlijke verjaardag, een tweeling dus. Tuurlijk kan dat, en...

Bloemenzee

door Laura Kieft-28 mei 2010-14

26 Mei was mijn moeder jarig, toen door drukte helaas geen taart gemaakt voor haar. Máár… dit weekend vieren mijn ouders samen hun verjaardag waar ik een taart voor mocht maken. Omdat mijn mams nog...

Shop till you drop

door Laura Kieft-21 mei 2010-4

Afgelopen week had ik via internet een bestelling geplaatst en deze heb ik binnen gekregen. Normaal zien jullie alleen de resultaten van wat ik maak, nu ook de spullen die ik er voor gebruik. Op...

Wondere waterwereld

door Laura Kieft-13 mei 2010-2

Wat van taart maak je voor je vader die druk bezig is om zijn eigen aquarium op te bouwen? Juist; een taart met vissen. Hij was er heel erg blij mee en stond tijdens het...

Ruitjes!

door Laura Kieft-29 april 2010-8

Deze taart vond ik echt ontzettend leuk om te maken! Hij is voor een vriendin die bijna jarig is en graag een taart van mij wilde; zo gezegd, zo gedaan. Eigenlijk niet ‘zo gedaan’ want...

Eerste cupcakes

door Laura Kieft-25 april 2010-0

Inmiddels heb ik al een aantal series cupcakes gebakken en gedecoreerd. Hier volgt een overzichtje van mijn eerste creaties. Van boven naar beneden en van links naar rechts: Cupcakes met een toef vanilla cream frosting,...

Eerste taarten

door Laura Kieft-25 april 2010-1

Eerder heb ik al mijn eerste cupcakes laten zien, nu mogen mijn eerste taarten natuurlijk niet ontbreken! Dit zijn mijn eerste 2 taarten, de bovenste is mijn allereerste taartje en heb ik gemaakt van een...

17 jaar!

door Laura Kieft-25 april 2010-2

Mijn zusje is net 17 jaar geworden en bij een verjaardag hoort taart! Voor haar verjaardag heb ik dan ook een taart van 26 centimeter doorsnede gemaakt (goed voor zo’n 18 stukken taart) en daarnaast...

Het is Lente!!

door Laura Kieft-25 april 2010-1

De lente is al weer even begonnen en met dit weer krijg ik al helemaal zin in de zomer. Maar om nog niet op de zaken vooruit te lopen (blijft toch Nederland hè met het...

Zomers toetje

door Laura Kieft-25 april 2010-2

Hartstikke lekker natuurlijk met dit mooie weer; een zomers toetje met fruit. Bij Blokker had ik een paar kleine kookboekjes op de kop getikt waaronder eentje met desserts. Na dit doorgekeken te hebben ben ik...

Even voorstellen

door Laura Kieft-21 april 2010-7

Wie een web-log begint, moet zich natuurlijk even voorstellen. Hier begin ik dan ook mee: Ik ben Laura, 19 jaar en ik woon en studeer in Haarlem. Sinds december 2009 maak en decoreer ik zelf...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan