Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

31 borrelhapjes voor de decembermaand

Laura Kieftdoor Laura Kieft
30 november 2020
in Inspiratie, Thema inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Nog eventjes afwachten en dan starten we weer met de jaarlijkse advent op Laura’s Bakery. En ik kan jullie vertellen: er komen echt heerlijke, leuke nieuwe recepten aan! Om alvast in de feestelijke stemming te komen deel ik met jullie 31 borrelhapjes. Een soort borreladvent. Stuk voor stuk allemaal hapjes die ideaal zijn voor Pakjesavond, kerst of oudejaarsavond. Laat je inspireren, en vergeet vooral niet vanaf 1 december ook de advent te volgen!

Zeg jij borrelhapjes, dan zeg ik bitterballen! En die zijn ook nog eens heel leuk (en lekker) om zelf te maken. Eet je liever geen vlees? Dan zijn deze overheerlijke vegetarische oesterzwam bitterballen echt iets voor jou. En wat hoort er bij bitterballen? Een heerlijke frisse mosterd-mayo dip natuurlijk.

Wist je dat je muffins ook kunt omtoveren tot heerlijke hartige borrelhapjes? Zoals deze mini muffins met bacon en geitenkaas. Ook de combinatie van chorizo-cheddar is het proberen waard, zeker als je allemaal kleine hapjes op tafel wil zetten! Je kunt ook kiezen voor mini pizza muffins. Smullen.

Over pizza gesproken, jullie weten inmiddels wel dat ik daar dol op ben! Zo ook op alle mogelijke variaties pizza-borrelhapjes. Wanneer je een hap neemt van deze pizza broodjes, zitten de heerlijke toppings verstopt in het broodje. Ook de bekende bruschetta kun je omtoveren tot pizza bruschetta. En met deze pizza twisters zet je binnen een handomdraai iets gezelligs op tafel.

Bij een lekkere, grote borrelplank mag brood natuurlijk niet ontbreken. En hoe leuk is het om het brood helemaal zelf te maken? Als je in de Italiaanse sferen wilt blijven kun je deze focaccia met olijven en knoflook maken. Een cranberry-brie plukbrood is leuk om met elkaar te delen. Net zoals dit gevlochten pestbrood, heerlijk!

En bij brood horen natuurlijk lekkere spreads en dips. Als je eenmaal een keer zelf olijventapenade hebt gemaakt, wil je niet meer anders. In Het Borrelhapjes Bakboek staan nog meer spreads en dips, zoals deze spinazie-feta hummus. Ook ideaal om te combineren met zelfgemaakte knapperige toastjes. 

Ook voor (en met) de kids zijn er genoeg leuke, kleine hapjes om te maken. Knakworstjes in een bladerdeeg krans is elke keer weer een groot succes. Of wat dacht je van deze leuke nacho hapjes? Pizzasticks met ricotta zijn ook super makkelijk om te maken. En kun je eigenlijk beleggen met wat de kinderen zelf lekker vinden. 

Gerookte zalm bladerdeeg hapje

Het is ook leuk om een borrelhapje met vis te maken, voor de liefhebbers. En dan zijn blini’s met gerookte zalm toch wel echt het ultieme hapje. Je kunt de blini’s ook helemaal zelf maken. Of is een bladerdeeg hapje met gerookte zalm meer iets voor jou? 

Zelf vind ik het altijd fijn om ook wat frisse hapjes voor de afwisseling op tafel te zetten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor komkommer zalmrolletjes. Met de verse kruiden, peper, zout, olijfolie en wat chilivlokken maak je zelf heel makkelijk gemarineerde mozzarella balletjes. Ook deze gevulde oranje snoeppaprika’s zijn een lekkere toevoeging aan jouw borrelplank. 

Als je een complete borrelplank op tafel wilt neerzetten kun je ook kiezen voor borrelhapjes met kaas. Deze hartige bacon-cheddar koekjes zijn heel erg lekker! Of je kunt natuurlijk ook kiezen voor deze traditionele kaasvlinders. Zelf vind ik deze bruschetta met brie en bramen echt een ideaal hapje voor bij de kerstborrel. Dit laatste hapje vind je samen met andere heerlijke bruschetta’s in Het Borrelhapjes Bakboek.

Er zijn binnen elke familie altijd wel standaard hapjes, die altijd gemaakt worden en altijd goed in de smaak vallen. Bij veel families zijn dat gevulde eitjes. Voor Kerst heb ik een variatie gemaakt van gevulde eitjes met parmaham en granaatappel. Dadels met roomkaas en spek is ook zo’n perfect borrelhapje. Voeg daar nog een schaaltje met keftedes (Grieks gehaktballetjes) aan toe, en het is feest!

Save the best for last, want ik wil dit inspiratieartikel afsluiten met mijn persoonlijke favoriete borrelhapje: de broodkrans met camembert. De heerlijke zelfgemaakte broodjes kan je dippen in de kaas. Het is een onwijs lekker hapje, maar ook nog eens een heel gezellig hapje om samen van te eten. 

Welke borrelhapjes staan er in deze feestmaand bij jou op tafel?

Vorige post

Volgende post

Kleine speculaas appeltaartjes
Koffie-karamel panna cotta

Related Posts

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft
01 januari 2021
0

...

Laura’s Bakery 10 jaar

Mijn 2020

door Laura Kieft
31 december 2020
4

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet...

Printable: bladerdeegstengels

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft
28 december 2020
0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 9

  1. Willemijn says:
    2 maanden geleden

    Dank je wel ! Super leuk al deze recepten !

    Beantwoorden
  2. Mel says:
    2 maanden geleden

    Wow dit noem ik nou een echte toevoeging aan m’n kooklijst. 👍

    Beantwoorden
  3. Trudy says:
    2 maanden geleden

    Super, wat heerlijk allemaal!

    Beantwoorden
    • M&N says:
      2 maanden geleden

      Ziet er heerlijk uit, dit gaat zeker lukken
      Ik wil je bedanken voor al jouw inspiratie
      Die je met ons wil delen♥️

      Beantwoorden
  4. Petra says:
    2 maanden geleden

    Veel ideetjes, dank

    Beantwoorden
  5. B says:
    2 maanden geleden

    Wat fijn om dit te mogen ontvangen

    Beantwoorden
  6. Marian says:
    2 maanden geleden

    Ziet er allemaal heerlijk uit en niet te moeilijk om te maken. Bedankt voor de tip

    Beantwoorden
  7. Anneke Schraa says:
    2 maanden geleden

    Wat een lekkere recepten, ga ze zeker proberen

    Beantwoorden
  8. Joke says:
    1 maand geleden

    Dank je wel voor het delen van de recepten blijf gezond en fijne dagen toegewenst

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=_ZMLDP7IktIAX8V01yU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a374becb04550e1dfdffc0016dac62cd&oe=6029E02D' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

Oud en Nieuw champagnetaart

Cranberry brie bladerdeeg hapjes

Pizza broodjes

Gingerbread sneeuwvlokken koekjes

Volgende Post
Koffie-karamel panna cotta

Koffie-karamel panna cotta

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Uitgelicht: Siliconen molds

door Laura Kieft-28 juli 2011-5

Velen zijn gek op molds, anderen juist helemaal niet. Ik behoor tot de eerste categorie. Je kunt de mooiste  vormen maken met deze leuke siliconen vormen, je hebt al snel een prachtig resultaat. Dit snelle...

Review: Feestelijke taarten, cupcakes & koekjes

door Laura Kieft-22 juli 2011-2

De oplettende lezer heeft het tabblad ‘reviews’ vast al eens opgemerkt bovenaan deze pagina, dan is ook opgevallen dat hier nog niets bij stond. Daar komt met deze eerste review verandering in. Ik heb gekozen...

Bloemenkoekjes

door Laura Kieft-15 juli 2011-6

Ik wilde eens lekker experimenteren met het maken van foto’s. Toen ik deze koekjes had gemaakt spookten ’s nachts al allerlei ideetjes door mijn hoofd over hoe ik deze leuke koekjes nou leuk op de...

Gevulde koeken

door Laura Kieft-10 juli 2011-61

Ik ben niet de enige in de familie die graag bakt. Mijn vader bijvoorbeeld mag graag overheerlijke broodjes maken. De pizzarol en mediterraanse broodjes zijn bij mij favoriet! Naast broden mag hij ook graag gevulde koeken...

Uitgelicht: Kleurstoffen

door Laura Kieft-07 juli 2011-39

In levensmiddelen is een beperkt aantal kleurstoffen toegestaan, deze zijn herkenbaar aan het E-nummer in de reeks E100-199 dat meestal op de verpakking vermeld wordt. Er zijn ook veel natuurlijke kleurstoffen, deze is dan afkomstig...

Silhouet koekjes

door Laura Kieft-03 juli 2011-6

De silhouet koekjes van Peggy Porschen in het boek ‘Cake chic’ trokken gelijk mijn aandacht. Dit moest en zou ik ook een keer maken! Wel op mijn eigen manier natuurlijk. Ook al komt het idee...

How to: Vintage cupcakes

door Laura Kieft-29 juni 2011-5

Vorige week heb ik jullie een how to van de vintage cupcakes beloofd, hier is hij dan! Voor het gemak heb ik bij de meeste beschreven artikelen een linkje geplaatst, zo weet je precies wat...

Uitgelicht: Kleurpoeders

door Laura Kieft-26 juni 2011-10

Jullie hebben vast wel gemerkt dat ik altijd graag mijn kleurpoeders gebruik, door velen worden dit ook wel ‘dusts’ genoemd. Hiermee geef ik meestal het hart van bloemen een extra kleurtje maar je kunt er...

Vintage cupcakes

door Laura Kieft-23 juni 2011-5

Dit thema wilde ik al langer gebruiken voor cupcakes; Vintage. Ik heb het geheel gelijk een beetje ‘glitter & glamour’ gegeven door voor alles mijn dusts (kleurpoeders) te gebruiken. Ook mijn andere favoriete materialen heb...

Geslaagd!!

door Laura Kieft-17 juni 2011-9

Mijn zusje is geslaagd voor haar VWO diploma! Na weken van voorbereiding, keihard leren, geen sociaal leven meer en nog meer afzien begonnen de examens. Nog 2 weken zwoegen en ze was eindelijk klaar en...

How to: Leuke eenvoudige cupcakes

door Laura Kieft-14 juni 2011-8

Een paar weken geleden kreeg ik van Create4Fun weer wat leuke dingen opgestuurd. Hierbij zaten 2 pakjes voorgekleurde rolfondant en zilveren sterretjes (alles van Funcakes). Nu leek het mij leuk om eens cupcakes te maken...

How to: Eetbare lijm maken

door Laura Kieft-10 juni 2011-18

Bij elke taart en bij alle cupcakes gebruik ik dit; eetbare lijm. Het is ideaal om kleine, maar ook grote decoraties op te plakken. Je kunt dit kant en klaar kopen maar ik maak het...

Daar ben ik weer!

door Laura Kieft-02 juni 2011-5

Pfew, woensdag een hoop (6!) schoolverslagen ingeleverd waar veel voor moest gebeuren. Dat is dan ook de reden waarom ik al ruim 2,5 week niets meer heb geplaatst. Om het goed te maken heb ik...

Chique paars met een vraagje

door Laura Kieft-15 mei 2011-11

Waarschijnlijk herkennen jullie deze cupcakes wel, vorige week maakte ik deze namelijk voor mijn ouders. Wel in een andere kleurstelling, dat dan weer wel. Ik vind deze kleurstelling ook erg mooi uitgepakt. Mijn overbuurvrouw helpt...

Voor paps en mams

door Laura Kieft-09 mei 2011-8

In mei zijn mijn ouders alle twee jarig, paps aan het begin van de maand en mams aan het eind. Dit jaar hebben ze de verjaardagen samen gevierd omdat mijn zusje midden in haar eindexamens...

Taart gedecoreerd als… taart??!

door Laura Kieft-01 mei 2011-12

Dit leek mij al langer ontzettend leuk om te maken en nu was er een jarige die niets liever wilde dan deze leuke taart! Ik had een foto laten zien van een soortgelijke taart en...

Mr. & Mrs. Potato Easter egg head

door Laura Kieft-22 april 2011-8

Helemaal geïnspireerd op de aardappel hoofden uit de leuke film Toy Story! Vorig jaar heb ik kuikens gemaakt van paaseieren, nu was het tijd voor iets nieuws. Een paar weken geleden was ik aan het...

Recept: Chocolate chip cookies

door Laura Kieft-17 april 2011-78

Deze overheerlijke koeken stonden al tijden op mijn lijstje om te maken. Vorige week had ik dan eindelijk wat tijd gevonden om de koeken te gaan maken. Bij het zien van de foto’s loopt het...

How to: Siliconen molds gebruiken

door Laura Kieft-06 april 2011-32

Molds, als het lukt krijg je er de leukste figuren uit. Wanneer het niet lukt vliegen ze uit frustratie door de kamer heen. Die problemen zijn hier ook geweest maar nu kan ik er prima...

Sweet 18

door Laura Kieft-29 maart 2011-9

Afgelopen weekend hadden we een groot feest, mijn zusje werd namelijk 18 jaar. Ook ik vond dat erg leuk, er mocht weer een leuke taart gemaakt worden. Al tijdenlang liep ik met allerlei ideetjes rond,...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan