Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

10 DIY chocolademelk cadeautjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
14 december 2016
in Feestdagen, Inspiratie, Kerst, Thema inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

sneeuwman marshmallows 1a

In het najaar vliegt de chocolademelk er met liters tegelijk doorheen, liefst met een flinke toef slagroom bovenop. Zelf ben ik dit (warme) drankje ook steeds meer gaan waarderen. Jarenlang hoefde je bij mij niet aan te komen met een beker chocolademelk, ik werd blijer van een flinke kop thee. Nu is dat nog steeds wel zo, maar op zijn tijd vind ik de chocoladedrank best lekker. Vooral als het zelfgemaakt is, zoals degene die je ziet op bovenstaande foto. Die was echt heerlijk! Hoe je die leuke sneeuwman marshmallows maakt kun je hier trouwens zien. Ik heb vandaag geen recept voor een perfecte chocolademelk, maar wel hele leuke DIY chocolademelk cadeautjes. In totaal verzamelde ik 10 ideeën waar je iedere warme choco liefhebber blij mee maakt.

diy-chocolademelk-cadeautjes-1

Op het Amerikaanse blog Love Grows Wild vond ik deze hot chocolate mix in een mason jar. Iedere glazen pot volstaat natuurlijk, zolang je hem maar vult met de ingrediënten voor jouw zelfgemaakte chocolademelk. Marshmallows mogen uiteraard niet ontbreken.

diy-chocolademelk-cadeautjes-2

Links zie je wederom een pot met de ingrediënten, maar toch is hij weer compleet anders. Verpak alle ingrediënten in losse zakjes die je in een mooie glazen pot zet. Strik erom en je bent klaar. Het idee vond ik hier.

Op het blog Tatertots & Jello is er vooral praktisch nagedacht, zij deed de mix gelijk in een mok. Mét rietjes, zo heb je gelijk alles om van je warme drank te genieten.

diy-chocolademelk-cadeautjes-3

Bovenstaand idee vind ik echt heel erg tof. De ingrediënten zijn in glazen weckpotjes gedaan welke in een kistje verpakt zijn. Hoe leuk is het om dit cadeau te krijgen (en te geven)? Op het blog Sugar & Cloth kun je lezen hoe het is gemaakt.

diy-chocolademelk-cadeautjes-4

Dan is de beurt aan de bekende chocolate spoons. Die kun je in allerlei smaken maken, je kunt het zo gek niet bedenken. Deze op de foto zijn bijvoorbeeld gemaakt met mokka en gezouten karamel. Je vindt hier het origineel.

diy-chocolademelk-cadeautjes-5

Een andere variatie op het vorige idee. De houten lepels zijn in kerstsferen gedecoreerd en vervolgens in chocolade gedoopt. Hou er wel rekening mee dat je in verhouding minder chocola hebt dan bij bovenstaand idee. Lees hier hoe je ze maakt.

diy-chocolademelk-cadeautjes-6

Dit kan ik wel een chocolate spoon deluxe noemen. Aan het gebruikelijke stukje chocola is een flinke hoeveelheid gezouten karamel toegevoegd en tot slot ook nog een marshmallow. Ja, zo kun je alles lekker maken natuurlijk. Het recept vind je hier.

diy-chocolademelk-cadeautjes-7

Dit leuke chocolademelk rendier heb ik al vele malen voorbij zien komen op Pinterest, ik vind ze nog steeds ontzettend leuk. En simpel om te maken ook. Doe de mix chocolademelk wel even in een los zakje in de snoepzak zodat het niet door de rest van de ingrediënten gaat zitten. In dit artikel zie je een duidelijke how to met foto’s.

De glazen reageerbuisjes vind ik ook een leuke manier om de ingrediënten voor chocolademelk cadeau te doen. In Nederland zijn de mini marshmallows (voor zover ik weet) niet te koop, maar daar kun je natuurlijk ook prima een grote voor gebruiken. Lees hier hoe je ze maakt.

diy-chocolademelk-cadeautjes-8

Het laatste idee is voor de echte fans van chocolademelk. Met deze uitgebreide kit heb je echt alles -op de melk na- wat je nodig hebt om die donkere koude avonden door te komen. Wat er precies allemaal in zit, dat lees je hier!

Maak jij deze kerst zelf (eetbare) cadeautjes voor vrienden en familie?

Vorige post

Volgende post

Brioche tulband
Mini pavlova’s met kersenjam en chocola

Related Posts

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Bananenbrood lemon meringue gebakje

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft
03 april 2021
0

Had...

Lancering Laura's Bakery Bakgroep

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft
01 april 2021
2

...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 11

  1. jonna@burgertrutjes says:
    4 jaar geleden

    Wat een origineel artikel!!! Dit ga ik onthouden voor volgend jaar 🙂

    Beantwoorden
  2. Kitty says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, ik ben echt fan van je blog en recepten en je boek ligt ingepakt onder de kerstboom ?. Je geeft in deze blog aan dat er geen mini marshmallows in Nederland te koop zijn maar dat zijn ze wel. Je kan een pot kopen bij ww.deleukstetaartenshop.nl en ik heb je ook een keer bij de jumbo gekocht. Volgens mij zijn er nog webshop waar je Amerikaanse spullen kan bestellen. Succes met nieuwe recepten bedenken! Groetjes Kitty

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      De gewone mini marshmallows zijn inderdaad wel te koop, maar op de foto’s bij het buisje zie je miniatuur marshmallows, deze ben ik (helaas) in Nederland nog nooit tegengekomen. En leuk cadeautje! 😉

      Beantwoorden
      • Kitty says:
        4 jaar geleden

        Dat had ik niet gezien dan ze nog kleiner zijn. Ik wist niet eens dat die bestonden ?.

        Beantwoorden
      • Kitty says:
        4 jaar geleden

        Hoi Laura, ik heb nog eens gekeken in mijn kast en ik heb toch echt een potje micro marshmallows staan! Van het merk Fun cakes ! Nog gekocht in een winkel van de leukste taartenshop die nu helaas dicht is. Misschien zijn ze wel verkrijgbaar via de webshop ?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Echt? Wat goed! Helaas is hij hier in Haarlem weg ja, maar ik ga eens online kijken (waarschijnlijk met mn neus gekeken de vorige keer). Thanks!

          Beantwoorden
          • Kitty says:
            4 jaar geleden

            Net ff op de website gekeken van DLTS en ze hebben zowel de mini als de micro marshmallows!! ?Het zijn alleen niet de witte maar gekleurde (wit, licht roze, licht geel). Succes !!

  3. Demi | StudioKOOK says:
    4 jaar geleden

    Wat een leuke ideeën!

    Beantwoorden
  4. Amrita says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Hoe lang zou je de chocolate spoons kunnen bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Chocolade is heel lang te bewaren als je het donker en koel bewaart. Je kunt de houdbaarheid van de chocoladeverpakking aanhouden.

      Beantwoorden
      • Amrita says:
        2 jaar geleden

        Dankjewel! Dit leken me namelijk leuke bedankjes voor als onze baby geboren wordt, maar om ze nu vlak voor de bevalling te gaan maken…

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TsP5Cb0doDkAX9fwOdC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=79bc6c68226a715888d318b44354d1f6&oe=6096EE4E' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken
  • HANDIGE BAKTIP! Hoe weet je wanneer je cheesecake gaar is? Cheesecakes controleer je door de vorm een klein beetje heen en weer te bewegen. De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar het midden van de cheesecake nog wel wat wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld met een houten pollepel ertussen).⁠
⁠
Deze confetti cheesecake staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#cheesecake #taart #confetticheesecake #bakken #sprinkles
  • NIEUW! Ik ben altijd net iets te enthousiast bij het inslaan van versnaperingen voor het paasweekend. Als Pasen eenmaal voorbij is heb ik er eigenlijk geen zin meer in, maar wel nog een hoop paaseitjes in huis. Herkenbaar? Daarom bedacht ik deze lekkere paasei arretjescake! Daarmee tover je de resterende paaseitjes om tot een overheerlijk baksel 😁 (en dat gaat er bij mij dan weer wel altijd in).⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#paaseitjes #arretjescake #leftovers #paaseieren #paasrecepten
  • FIJNE PAASDAGEN ALLEMAAL! Ik ben benieuwd welke paasrecepten jullie gaan maken van de site! Ik overweeg nog een portie lemon meringue pie fudge 😍.⁠
⁠
Verder heb ik heel veel zin in een uitgebreid ontbijt, mijn favo maaltijd van de dag (zeker met dit soort dagen). Uiteraard zullen er de nodige paaseitjes sneuvelen, en mevrouw Lot verwacht ook lekkere snoepjes gok ik. Gelukkig heb ik er daar genoeg van in huis 😋🐰⁠
⁠
#fijnepaasdagen #happyeaster @lotjehetkonijn

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Mini pavlova’s met kersenjam en chocola

Mini pavlova's met kersenjam en chocola

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021

Paasei arretjescake

05 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-4

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft-06 maart 2021-10

Elke keer als ik aan de slag ga met een nieuw bananenbrood zijn jullie gelukkig weer even enthousiast. Dat komt mooi uit, want ik kan niet ophouden met nieuwe variaties bedenken. Vandaag heb ik mijn...

Bananen eclairs

door Laura Kieft-03 maart 2021-3

Het is tijd voor het eerste baksel van de soezen en eclairs bakdag die Mariette en ik een tijd geleden hadden. Een dag van tevoren stond ik al in de keuken om platen vol met...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan