Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Zuid-Afrikaanse appeltert

Laura Kieftdoor Laura Kieft
23 september 2017
in Cakes, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

In Zuid-Afrika hebben ze het niet over taarten, maar over terten. Daar maakte ik ook kennis met de Zuid-Afrikaanse appeltert. Dat is dan geen appeltaart zoals wij die kennen, maar meer een puddingachtige appelcake. Voor zover dat logisch klinkt dan, je kunt het ergens ook vergelijken met een clafoutis. Het is lastig om goed uit te leggen, daarvoor moet je hem geproefd hebben. Hij werd op vakantie vaak geserveerd bij een dessertbuffet. Meestal na het diner, maar ook na de lunch konden we soms een stukje appeltert nemen. Daar serveren ze deze appelcake met custard, dit exemplaar heeft er een soort siroop van slagroom en suiker bij. Dat maakt de cake lekker smeuïg. Ik heb echt genoten van de appelterten in Zuid-Afrika en deel dan ook graag het recept met jullie!

Recept afdrukken

Zuid-Afrikaanse appeltert

Geen taart, maar een tert! Probeer het recept voor deze heerlijke Zuid-Afrikaanse appeltert zeker eens uit.
Porties: 14 personen (28cm vorm)

Ingrediënten

  • 230 gram fijne kristalsuiker
  • 3 eieren (m)
  • 140 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 180 ml melk
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 2 appels (bijvoorbeeld Jonagold, Goudreinet of Elstar)

Siroop/saus

  • 310 ml slagroom
  • 160 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract

Instructies

  • Klop de suiker en eieren licht en romig. In een aparte kom voeg je de bloem, bakpoeder en zout samen, roer dit even door elkaar. In een steelpannetje doe je de melk en boter en zet dit op een laag vuur tot de boter is gesmolten.
  • Nu de eieren en suiker licht en romig zijn, kun je de andere twee mengsels toevoegen. Voeg het bloemmengsel en melkmengsel om en om in kleine hoeveelheden toe terwijl je de mixer op een lage stand laat draaien.
  • Vet de de bakvorm in en bestuif deze met bloem, giet dan het beslag in de vorm. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Verdeel de blokjes appel over het beslag.
  • Bak de appeltert in 35 minuten op 180° C (boven- en onderwarmte) tot de cake gaar is.
  • Ondertussen maak je de saus/siroop. In een steelpan voeg je de slagroom en suiker samen. Breng aan de kook terwijl je het af en toe doorroert. Als het eenmaal kookt zet je het vuur lager en laat je het mengsel 5-7 minuten doorkoken tot het een beetje begint in te dikken. Het lijkt qua dikte een beetje op een siroop. Voeg dan het vanille-extract tot en roer nog even goed door.
  • Haal de gare appeltert uit de oven en giet de helft van de saus over de taart.
  • Schuif de taart weer in de oven en laat hem nog zo’n 5 minuten in de oven op 180° C (boven- en onderwarmte)bakken.
  • De taart wordt meestal warm geserveerd. In dat geval laat je hem eventje afkoelen voordat je de rest van de saus erover giet. Serveer de appeltert met slagroom.
  • Ook koud is de taart heerlijk. Giet de saus er dan pas bij serveren over. En uiteraard serveer je hem dan ook met slagroom.

Bron: Die Klassieke Suid-Afrikaanse Kookboek (bij bol.com verkrijgbaar als e-book)

Vorige post

Volgende post

Mini burrito hapjes
Mascarpone en zalm quiche

Related Posts

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft
06 maart 2021
2

Elke...

Bananen eclairs

door Laura Kieft
03 maart 2021
1

Het...

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
12

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 28

  1. Homemade by Joke says:
    3 jaar geleden

    Oh ja, deze appeltert was erg lekker en zo leuk dat je hem gemaakt hebt voor je verjaardag.
    Echt een appeltaart(tert) maar toch ook weer heel anders. Ik ga hem zeker eens maken 😉
    Ik ben benieuwd wat het volgende uit je mooie Suid-Afrikaanse kookboek is wat gemaakt gaat worden 😉
    Liefs, mam ♥

    Beantwoorden
  2. Tamara says:
    3 jaar geleden

    Bedankt voor dit recept!! Ga het van de werk eens maken!
    Is het ook mogelijk in een vlaai vorm?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, zolang er maar geen losse bodem in zit.

      Beantwoorden
  3. Margriet says:
    3 jaar geleden

    Laat ik nou net appels gekregen hebben van de appelboom van mijn schoonouders.
    Jammie! Deze ga ik dus echt proberen.
    Is invriezen van deze taart ook een mogelijkheid?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat moet zeker lukken, wel goed luchtdicht inpakken.

      Beantwoorden
  4. Carla says:
    3 jaar geleden

    Ik heb hem geproefd en hij is in één woord: VERRUKKELIJK !!!!!!!!!!!!!!!
    oftewel in het Afrikaans: HEERLIKE !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Xus,
    Car

    Beantwoorden
  5. Koekenbakker says:
    3 jaar geleden

    Ik ben meteen aan de slag gegaan. Ik heb er nog een handje walnoten en een snufje kaneel aan toegevoegd.
    Lekker!

    Beantwoorden
  6. Lotti says:
    3 jaar geleden

    Gisteren deze appeltert gebakken voor mijn Suidafrikaanse man, hij vond het heerlijk! Zoals zijn moeder in SA hem maakt 🙂 Dank voor dit recept!

    Beantwoorden
  7. Leon says:
    3 jaar geleden

    Kan deze appeltert in een springvorm gemaakt worden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het kan, maar omdat het zo’n dun beslag is loop je wel een klein risico dat de springvorm kan lekken.

      Beantwoorden
  8. L. B. says:
    3 jaar geleden

    Bedoel je met Vanille extract alleen vloeibare of kan ik ook poeder gebruiken? Zo ja hoeveel dan van de poeder?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Vanille-extract is inderdaad vloeibaar, vanillepoeder kan ook, je gebruikt dan dezelfde hoeveelheid.

      Beantwoorden
  9. Karin Hurrelbrinck says:
    3 jaar geleden

    Kan je de saus er ook opdoen als je de taart niet in een dag op eet? of doe je de saus per stukje?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan ook, je taart wordt er dan wel vochtiger van.

      Beantwoorden
    • Kookfrutsels says:
      3 maanden geleden

      Hé Laura, baie dankie vir die heerlike resep. Dit was heerlik! Heb wel een vraag; de appels verzamelden zich bij mij allemaal in het midden waardoor het midden moeilijk gaar werd. Heb je een tip zodat de appels goed op hun plek blijven? Ik ben dol op Zuid-Afrikaanse lekkernijen, ‘melktert’ en ‘malva poedding’ zijn mijn favorieten en deze appeltert hoort sinds kort ook in dat lijstje thuis.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        3 maanden geleden

        Wat leuk! Je zou de appelpartjes eens door de bloem kunnen husselen voordat je ze erin doet.

        Beantwoorden
  10. Karin Hurrelbrinck says:
    3 jaar geleden

    Kan je de saus er ook over de gehele taart doen als je af en toe een stukje neemt?

    Beantwoorden
  11. Chantal says:
    3 jaar geleden

    IK heb geen bakpoeder, gaat dit wel goed dan?

    Groetjes chantal

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dan zou ik even bakpoeder kopen 😉

      Beantwoorden
  12. Patricia says:
    2 jaar geleden

    Ik ben hem vandaag gemaakt. Lekkere textuur en leuk om te maken. Ik vind de taart alleen wel heel erg zoet. Kan ik minder suiker gebruiken in het recept?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zou je mee kunnen experimenteren.

      Beantwoorden
  13. Henrike says:
    2 jaar geleden

    Mijn taart is heel luchtig geworden. Dit is volgens mij niet de bedoeling. Wat heb ik verkeerd gedaan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Zonder verdere informatie is dat moeilijk te zeggen.

      Beantwoorden
      • Henrike says:
        2 jaar geleden

        Ik heb alles volgens recept gedaan. In het midden is hij wel plat maar aan de zijkanten is het een soort luchtig biscuitdeeg. Ik dacht zelf misschien te weinig appel?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Kan zijn dat aarde randen in verhouding minder appel zat inderdaad.

          Beantwoorden
  14. Sonja says:
    6 maanden geleden

    Ik heb vanmorgen de appeltaart gemaakt . Hij stond in het midden helemaal bol omhoog )zoals bij een cake) ik heb het recept gevolgd . In het midden was hij ook nog niet helemaal gaar . Pdf wat heb ik jou weer fout gedaan 😂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Heb je iets veranderd aan de ingrediënten toevallig?

      Beantwoorden
      • sonja says:
        6 maanden geleden

        Nee hoor precies gevolgd, hij was overigens superlekker nadat ik hem nog ff terug had gezet 😀 Bedankt voor het heerlijke recept!

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Voor het recept dat ik vandaag met jullie deel heb ik mijn basisrecept voor bananenbrood in de vorm van muffins gegoten én een van mijn favoriete smaakcombinaties erop losgelaten: citroen-maanzaad. En dat is me toch een potje lekker geworden 😋.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #citroenmaanzaad #muffins #bananenbrood' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156636391_1169278336865105_3759401783293442872_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=kSdCumLR24sAX-1MlkN&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=bdb5b6d88cd5c043eac8ff835d930f59&oe=6069A542' title='NIEUW! Voor het recept dat ik vandaag met jullie deel heb ik mijn basisrecept voor bananenbrood in de vorm van muffins gegoten én een van mijn favoriete smaakcombinaties erop losgelaten: citroen-maanzaad. En dat is me toch een potje lekker geworden 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online op Laura's Bakery, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #citroenmaanzaad #muffins #bananenbrood'>
  • Deze week ben ik weer bezig geweest met het maken van nieuwe vierpersoonstaartjes voor jullie. Ze komen binnenkort online, maar tot die tijd kun je nog lekker aan de slag met deze heerlijke cake voor vier personen, met room en rood fruit.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is via de zoekbalk te vinden op het blog (of via Google), zoek dan op @laurasbakery.⁠ ⁠ #vierpersoonstaart #bakken #kleinetaart #kleingebak #cake' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156580703_451280679542007_126100774414389601_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=v6A-Rn1HWSIAX-f8p9j&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d7891865f5fd2f44ff84e055d7c51234&oe=6068D074' title='Deze week ben ik weer bezig geweest met het maken van nieuwe vierpersoonstaartjes voor jullie. Ze komen binnenkort online, maar tot die tijd kun je nog lekker aan de slag met deze heerlijke cake voor vier personen, met room en rood fruit.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en is via de zoekbalk te vinden op het blog (of via Google), zoek dan op '4 persoons taart met rood fruit'. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #vierpersoonstaart #bakken #kleinetaart #kleingebak #cake'>
  • Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/156085126_2007822159381680_8680790758180618826_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=SWL0OFG6R8IAX-chySb&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=36adc5559cdd04a3f64489706715fbca&oe=60680C41' title='Peren liggen weer volop in de winkel! Meteen een mooi moment om weer eens deze peer-hazelnoot bruschetta te maken, met een honing-geitenkaas spread. Lekker borrelhapje voor het weekend!😍⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door de titel 'peer-hazelnoot bruschetta' in de zoekbalk op het blog in te vullen. Link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #borrelhapje #bruschetta #geitenkaas #peer'>
  • NIEUW! Jullie vragen mij vaak naar meer variaties op deze Franse lekkernij: eclairs. Daarom hadden Mariette en ik een tijdje terug een soezen- en eclairsbakdag. Jawel, onze bakdagen hebben meestal een thema. En dus maakten we deze bananen eclairs, die ik afwerkte met een chocolade glazuur en stukjes toffee. Zelfs terwijl ik niet van banaan hou, vond ik deze eclairs heerlijk.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, de link vind je in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#eclairs #soezen #bakken #banoffee #banaan
  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=-sIRLaM29bUAX8MwIO0&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=749ea7e96ca1c07cd4b418f10929cab5&oe=60693F90' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Mascarpone en zalm quiche

Mascarpone en zalm quiche

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

06 maart 2021

Bananen eclairs

03 maart 2021

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft-06 maart 2021-2

Elke keer als ik aan de slag ga met een nieuw bananenbrood zijn jullie gelukkig weer even enthousiast. Dat komt mooi uit, want ik kan niet ophouden met nieuwe variaties bedenken. Vandaag heb ik mijn...

Bananen eclairs

door Laura Kieft-03 maart 2021-1

Het is tijd voor het eerste baksel van de soezen en eclairs bakdag die Mariette en ik een tijd geleden hadden. Een dag van tevoren stond ik al in de keuken om platen vol met...

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft-01 maart 2021-2

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu)...

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-12

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-5

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-11

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan