Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Zelf amandelspijs maken

Lian van Rensdoor Lian van Rens
07 november 2017
in Basisrecepten, Feestdagen, Sinterklaas, Vullingen en Toppings, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Door Lian – Zelf amandelspijs maken is absoluut niet moeilijk en het verbaasde mij ook dat Laura er nog geen recept van had hier op het blog. Aangezien ik op het punt stond een hele lading sloffenbodems te bakken, bood ik aan ook een paar foto’s van mijn spijs te maken. Het recept is niet anders dan je leest op andere websites, want spijs bestaat uit 1:1 suiker en amandelmeel met een beetje ei. Toch merkten we dat er steeds meer vraag kwam naar het recept voor spijs hier op het blog en daarom deel ik dat vandaag met jullie. 

Om amandelspijs of spijs te maken heb je niet veel nodig. Een kom en een (houten) spatel is al voldoende. Het spijs dat ik maak heeft dezelfde consistentie en is dezelfde hoeveelheid als het spijs uit de winkel. Dit maakt het makkelijker als je een recept gebruikt dat om een pakje spijs vraagt. Met dit recept kun je het simpelweg vervangen. Om het amandelspijs te verwerken in recepten moet je vaak nog wat ei toevoegen om deze wat soepeler te maken, dat geldt ook voor deze zelfgemaakte spijs.

Recept afdrukken

Amandelspijs

Amandelspijs kopen in de winkel hoeft met dit lekkere recept niet meer. Amandelspijs is namelijk heel erg makkelijk om zelf te maken.
Porties: 300 gram

Ingrediënten

  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • ½ ei (M)
  • citroenrasp van ¼ citroen (optioneel)

Instructies

  • Doe het amandelmeel en de suiker in een kom en voeg het ei en de citroenrasp toe. Blijf roeren en mengen tot je een kneedbaar geheel hebt. Voeg een klein beetje extra ei toe als het te droog blijft.
  • Kneed het amandelspijs tot een blokje en verpak in vershoudfolie. Leg het spijs voor het lekkerste resultaat 1 nacht in de koelkast.
  • Het amandelspijs is echter ook direct te verwerken. In dat geval maak je het voordat je aan het recept begint en leg je het te rusten in de koelkast tot je het nodig hebt.

En zo simpel is het om je eigen amandelspijs te maken. Maakte jij jouw amandelspijs al zelf?

Vorige post

Volgende post

Chocolade-pretzel koekjes
Mokkacrème

Related Posts

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft
23 januari 2021
3

Het...

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
19

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
23

Het...

Lian van Rens

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

Reacties 58

  1. Carina says:
    3 jaar geleden

    Heb de amandelspijs gemaakt
    Wat vlug klaar en lekkerrrr
    Beter om zelf te maken
    Thanks voor recept

    Beantwoorden
  2. Nancy says:
    3 jaar geleden

    Hoe lang is de spijs houdbaar?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Een klein weekje (in de koelkast)

      Beantwoorden
  3. Boudy says:
    3 jaar geleden

    Al vele jaren heb ik zelf amandelspijs gemaakt. Er was toen nog geen amandelmeel te koop. Dus maalde ik blanke amandelen fijn. Het werd daardoor wel iets grover van structuur, maar b.v. In appeltaart was het heerlijk.
    Fijn om te lezen dat het ook met amandelmeel kan.
    Dank voor het recept.

    Beantwoorden
  4. Kristel says:
    3 jaar geleden

    Tip; als je het ei er pas aan toevoegd wanneer je de spijs verwerkt in brood of taart, is de spijs gemakkelijk een week houdbaar in de frigo en kan ze zelfs ingevroren worden.

    Beantwoorden
    • Lente says:
      8 maanden geleden

      Supper bedankt voor dit recept ik wauw gevulde koeken maken
      Maar ik had geen spijs maar wel amandel meel 💚

      Beantwoorden
    • Marc krol says:
      2 maanden geleden

      Is het niet de bedoeling van het ei dat het alleen het eiwit is
      Op 400 gr amandelmeel 80 gr eiwit
      En voor smaak een klein beetje amandel extract

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        2 maanden geleden

        Het kan prima met alleen eiwit, maar net zo goed met het volledige ei. Je kunt inderdaad heel goed wat amandelextract toevoegen voor extra amandelsmaak als je dat lekker vindt! Goede tip voor andere lezers.

        Beantwoorden
  5. Simone says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura, heb je een tip/recept wat je kunt maken als je een notenallergie hebt en dus geen amandelspijs kunt eten?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik geen geen alternatief voor amandelspijs dat geen noten bevat, maar ik heb wel meer dan genoeg andere lekkere recepten zonder noten online staan 🙂

      Beantwoorden
      • Simone says:
        3 jaar geleden

        Dat is zeker zo, echt het ene lekkere recept na het andere ?! Maar helaas dus geen alternatief voor spijs. Toch bedankt Laura!

        Beantwoorden
      • HansB says:
        1 jaar geleden

        Er is een alternatief voor amandelspijs, n.l. Witte bonen met amandelessence, niet echt lekker, maar als je een notenallergie hebt, dan moet je met concessies leven.

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          1 jaar geleden

          Goede tip, bedankt!

          Beantwoorden
    • Arjan says:
      3 jaar geleden

      Misschien is witte bonen spijs iets voor je. Heb een linkje maar ik weet niet of dat mag hier.
      http://boonappetit.nl/index.php/component/rsblog/post/97-zelf-bonenspijs-maken-recept

      Beantwoorden
    • Jopie van der Krabben says:
      2 jaar geleden

      Hi, er Zijn recepten die deze spijs van witte bonen maken. Ik heb er ergens een als je het wil hebben zoek ik het voor je op.
      Groetjes
      Jopie

      Beantwoorden
    • Michelle says:
      3 maanden geleden

      Je kunt kastanjemeel gebruiken, als je daar niet allergisch voor bent. Dat heb ik in Frankrijk gegeten.

      Beantwoorden
  6. Yolanda says:
    3 jaar geleden

    Ik maak het amandelspijs ook zelf, erg lekker en zo gemaakt. Van de week nog mini banketstaafjes mee gebakken, zo lekker!

    Beantwoorden
  7. Willemien says:
    3 jaar geleden

    Ik maak mijn amandelspijs al 15 jaar omdat ik het hier in Canada niet kan kopen waar wij wonen. Ik doe het altijd in porties van 300 gram in de vriezer, maak altijd 6 kilo tegelijk. Ook in de zomer bak ik met amandelspijs.

    Beantwoorden
  8. inez de jager says:
    3 jaar geleden

    ik maak droge amandel spijs en doe er pas eieren door als ik het nodig heb !altijd in huis goed afgesloten blijft altijd goedinez

    Beantwoorden
  9. Klaske says:
    3 jaar geleden

    Top! Ik ga het meteen maken. Kun je de amandelspijs ook invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Jazeker!

      Beantwoorden
  10. Chrissie says:
    2 jaar geleden

    Van welk merk gebruik je het amandelmeel? Is de Koopmans zelfrijzend amandelbakmeel goed?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Nee dit is niet geschikt, dat is geen echt amandelmeel namelijk (bloem aangevuld met amandelmeel). Merk maakt niet uit, als het maar 100% amandelmeel is.

      Beantwoorden
  11. Carina says:
    2 jaar geleden

    Je amandelspijs weer gemaakt met een arm de andere is gebroken
    Maar wat is jou recept toch lekkerrr
    Nu wil ik de spijs gebruiken voor een ronde vorm slof.

    Beantwoorden
  12. Bianca says:
    2 jaar geleden

    Ik zag laatst een recept van amandelspijs gemaakt van amandelmeel, honing en ei..heb jij daar ervaring mee qua smaak en verwerking..?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Nee daar heb ik geen ervaring mee

      Beantwoorden
  13. Brenden says:
    2 jaar geleden

    Dag Laura, even een vraagje: moet je amandelmeel gebruiken of kan het ook met amandelpoeder?

    Alvast bedankt voor je antwoord 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat is in principe dezelfde benaming voor hetzelfde product, enige verschil soms is dat poeder iets fijner is (maar ook niet altijd).

      Beantwoorden
  14. J.A says:
    2 jaar geleden

    Dag, ivm allergie voor ei….wat zou een vervanger daarvoor zijn in dit recept of kan het weggelaten worden? Bedankt alvast!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je zou het kunnen weglaten, eventueel vervangen door een beetje water of melk om het soepeler te krijgen. Het wordt dan wel een beetje anders uiteraard.

      Beantwoorden
      • J.A says:
        2 jaar geleden

        Het is gelukt met wat water! Heb nog een potje staan, dus kan er nog een keer mee bakken, bedankt voor het meedenken!

        Beantwoorden
        • Annewien says:
          3 maanden geleden

          Er bestaan ook pakjes met ei vervanger bij een natuur winkel. Daar maak je dan een soort papje van en kun je toevoegen aan je recept.

          Beantwoorden
  15. Mike says:
    2 jaar geleden

    Leuk om te lezen!
    Ik (woon in Zuid-Portugal en heb 85 amandelbomen in de tuin) maak de spijs ook altijd zelf. Van begin tot eind. Dus plukken in september ergens, tijdje laten drogen in netten in de zon. Dan een voor een openhakken met een hamertje, ben er heel bedreven in inmiddels, en vervolgens de even koken/theedoekmethode. Werkt prima. Al heel veel spijs gemaakt op deze manier en ga morgen weer aan de slag voor een amandelkerststaaf…

    Beantwoorden
  16. Nicole says:
    2 jaar geleden

    Vroeger maakte mijn moeder het 6 weken voor de kerstmis.. dan zou de smaak het beste zijn.. de helft werd altijd een paar keer extra door een vleesmolen gedraaid… dan heb je marsepein…

    Beantwoorden
  17. Djoke says:
    2 jaar geleden

    Wow, ik wist niet dat het zo makkelijk is om spijs te maken! Het is ook nog eens lekker :p Ik woon in Roemenië en daar is natuurlijk ook geen spijs. Maar nu maak ik nog eens vaker appelflappen

    Beantwoorden
  18. Maureen says:
    2 jaar geleden

    Ik heb een vraag, is dit de hoeveelheid amandelspijs die je gebruikt bij 1 of 2 sloffenbodems? Ik wil de frambozen-kwark sloffentaart gaan maken waarbij je het recept voor de sloffenbodem moet halveren.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Voor de bodem staat dat je 150 gram nodig hebt (de helft van dit recept dus), als je er maar eentje maakt heb je dus 75 gram nodig.

      Beantwoorden
  19. Tina says:
    2 jaar geleden

    Net voor het eerst zelf spijs gemaakt. Als ik geweten had dat het zo makkelijk was had ik al veeeeeel eerder gedaan. Ligt nu in de koelkast en morgen ga ik het gebruik en voor 2 sloffen. Bedankt hoor!!

    Beantwoorden
  20. Janneke says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Kan het ook met iets anders dan amandelen? Die mag ik nl niet en ook geen cashewnoten. Maar spijs lijkt me toch wel fijn om te maken voor sloffen.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      In principe kan het met allerlei noten. Je zou het ook eens met pecannoten of walnoten kunnen proberen. Wel een hele andere smaak meteen.

      Beantwoorden
  21. Pingback: Weespermoppen - Laura's Bakery
  22. Anja says:
    9 maanden geleden

    Even een tip voor de mensen die de amandelspijs van dr Oetker gebruiken…………… zelf maken is zoveel lekkerder, een helemaal niet moeilijk, helemaal niet als je in plaats van hele amandelen een zakje gemalen amandelen/amandelpoeder gebruikt. Als je dit 1x gebruikt heb wil je die van dr Oetker nooit weer.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Slimme tips!

      Beantwoorden
  23. Henriette says:
    8 maanden geleden

    Hoi,

    Kun je aangeven hoeveel gram 1/4 citroen schil ongeveer is?

    Alvast bedankt. Gr. Henriette

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      8 maanden geleden

      Ik weeg dit zelf nooit af, dus dat durf ik je niet te zeggen helaas.

      Beantwoorden
  24. L.L. DE JAGER says:
    7 maanden geleden

    Oeps ! Ik heb de amandelspijs volgens uw recept bereid en in de koelkast bewaard nu al twee weken omdat ik geen tijd heb gehad om gevulde koeken te bakken. Is de amandelspijs dan nog goed/veilig ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Als het ei er nog niet doorheen zat, dan wel.

      Beantwoorden
  25. Pieter says:
    5 maanden geleden

    Hoi laura.. ik ga appelmeisjes maken zoals oma deet vroeger.kan ik de afgewerkt in de vriezer bewaren vast bedankt. Je heb hele lekkere gerechten

    Beantwoorden
  26. Judith says:
    3 maanden geleden

    Wist je dat amandelmeel stukken goedkoper is in Duitsland dan hier.
    Voor 3.5 ons betaal je hier bijna 10.00euro
    En in Duitsland 3.40 euro

    Beantwoorden
  27. Kiki says:
    2 maanden geleden

    Vorig jaar gemaakt en is echt heerlijk. Ik gebruik hele amandelen waar ik het velletje even vanaf haal. Is even een werkje maar dat vind ik niet erg. Dit jaar ga ik er weer gevuld speculaas en mini banketstaafjes mee maken. Word weer smullen. De banketstaafjes word de eerste keer dus ben benieuwd.

    Beantwoorden
  28. simone says:
    2 maanden geleden

    Laura,

    Heb je tips hoe ik het spijs het beste in de slof kan spuiten? Misschien een advies welk merk spuitzak ik het beste kan aanschaffen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Ik vind die van Wilton erg fijn! Maar in principe kan het met alle spuitzakken, een grote ronde spuitmond werkt het beste.

      Beantwoorden
  29. P says:
    2 maanden geleden

    in de bakkerij doen we dan een rolletje maken hoe dik
    je het wilt hebben

    Beantwoorden
    • Simone says:
      2 maanden geleden

      Mr je kan het spijs er beter in spuiten las ik

      Beantwoorden
  30. Hilda says:
    6 dagen geleden

    ik zou amandelspijs moeten kunnen spuiten op een koekje is dit recept spuitbaar ?
    alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 dagen geleden

      Dat is waarschijnlijk frangipane, dat is net weer even anders en wat smeuïger nog.

      Beantwoorden
      • Hilda says:
        4 dagen geleden

        Het is zeker geen frangipanne maar wel amandelspijs ik had er besteld bij de bakzolder maar die kon ik niet spuiten ondanks dat ik er eiwit had bijgedaan veel te hard, maar normaal zou dat moeten bestaan amandelspijs die spuitbaar is, dan misschien best zelf maken ?
        grts.
        Hilda

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          2 dagen geleden

          Afhankelijk van hoeveel ei je er doorheen kneed kun je amandelspijs spuiten.

          Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Mokkacrème

Mokkacrème

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021

Wit brood

20 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-3

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-1

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-19

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan