Witte kerstboom schuimpjes

Gepost: 14 december 2014 Laatst bewerkt: 1 december 2023
29

witte kerstboom schuimpjes

Herinner je je de groene kerstboom schuimpjes van de allereerste advent nog? Het was de eerste keer dat ik schuimpjes in een vorm maakte en ze werden ontzettend goed ontvangen door jullie. Ik heb toen zoveel foto’s van jullie eigen schuimpjes ontvangen, echt heel erg leuk! Daarna volgden, zoals jullie weten, schuimpjes in vele soorten en maten. Ik besloot nu een variatie op mijn kerstboom schuimpjes te maken, witte exemplaren dit keer! Hierbij heb ik een iets andere techniek van spuiten en andere kleuren gebruikt. Zie hier het resultaat!

BAKTIP: Voor het spuiten van deze schuimpjes gebruik ik wegwerp spuitzakken en een kartel spuitmondje (1M).

 

witte kerstboom schuimpjes

witte kerstboom schuimpjes

WITTE KERSTBOOM SCHUIMPJES

Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Witte kerstboom schuimpjes

Een how to voor het maken van witte kerstboom schuimpjes vind je op Laura's Bakery. Met de duidelijke omschrijving kun jij ze zelf ook eenvoudig maken.
Porties: 24 kerstbomen

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena

Extra nodig

  • Sprinkles naar keuze (ik gebruikte zilveren en rode sprinkles)
  • Stervormige spuitmond (1M van Wilton)
  • Spuitzak

Instructies

  • Klop de eiwitten en kristalsuiker stijf. Voeg dan de poedersuiker en maïzena toe en spatel dit er voorzichtig doorheen.
  • Vul de spuitzak met het schuim en spuit de kerstbomen op een met bakpapier beklede bakplaat. Ik spoot dit keer geen toeven maar losse stervormige schuimpjes op elkaar. Begin met een wat grotere basis en zet daar twee, steeds kleinere, nieuwe lagen bovenop.
  • Spuit je liever toeven, dat kan natuurlijk ook! Lees en kijk hier hoe je dat kunt doen (en wat handige tips!).
  • Decoreer de kerstboom schuimpjes met rode en zilveren sprinkles.
  • Bak de schuimpjes in 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

In een trommel en vrij van vocht 1-2 weken houdbaar. Ik zet ze altijd in een bakje in de oven om te bewaren.

witte kerstboom schuimpjes

Deze schuimpjes staan leuk op een zoete Kerst etagere voor bij de koffie, maar doen het ook goed als onderdeel van een mooi kerstdessert. Decoreer ze met kleuren die jij mooi vindt.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

22 reacties

  1. Joke Kieft-Reijken schreef:

    Wat zijn ze mooi Laura, heel feestelijk!
    Fijn dat de site weer bereikbaar is.

    Liefs, mam ❤️

  2. Margot schreef:

    Wat zijn ze schattig!

  3. Marja schreef:

    Ze zien er hardstikke leuk en feestelijk uit Laura! Ik was van plan de groene te maken, mar nu denk ik dat ik half om half doe! Ook qua techniek van spuiten. Ik vind dit ook wel een handig idee eigenlijk. Bedankt voor alle tips over de kerstbomen!
    Nog een fijne zondag en tot de volgende keer.
    Groetjes, Marja. 😀

  4. Petra schreef:

    Wat een leuke kerstbomen. En zo chic in het wit met die rode decoraties!

  5. esmeralda schreef:

    hoi laura,

    wat een leuke kerstboompjes!
    even een vraagje als je ze bakt in de oven
    doe je dan boven en onder verwarmen.
    groetjes esmeralda

  6. Marloes schreef:

    Wat een geweldig idee! Ik houd me altijd ver van het stijf kloppen van eiwitten, maar misschien toch een poging wagen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het is echt niet moeilijk hoor. Je kunt altijd dit artikel nog even lezen voor wat extra tips: http://www.laurasbakery.nl/schuimpjes-recept-handige-tips/

  7. Julia schreef:

    oh wat super leuk! Maar op welke stand doe je ze in de oven dan?

    1. Laura's Bakery schreef:

      2 uur op 100 graden laten drogen.

  8. Julia schreef:

    Ja dat snap ik, dat staat in je artikel. Maar welke stand van de oven? Hete lucht.. taart.. statisch.. grill…..

    1. Laura's Bakery schreef:

      ik bak altijd met boven en onderwarmte. Dat is standaard in alle bakrecepten. Als er een andere stand wordt gebruik wordt dit altijd vermeld.

  9. Zambie schreef:

    moet je de versiering er eerst in doen en dan bakken of na het bakken???

    1. Laura's Bakery schreef:

      De suikerdecoraties kun je er in doen en daarna bakken.

  10. Anna schreef:

    Hey Laura, ik ben voor het eerst op de website. Meteen werd ik gegrepen door te leuke recepten. Ik ga meteen de kerstbomen maken. Bedankt dat je dit met ons hobbyisten wil delen.

  11. Eva schreef:

    Hoe kan het dat er tijdens het bakken in de over vocht of soort van lucht belletjes uit de schuimpjes komt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dan is de temperatuur net iets te hoog. De buitenkant is al gedroogd en klaar terwijl het van binnen nog droogt en in beweging is. Op randen kunnen dan scheurtjes ontstaan.

  12. Edith schreef:

    Hoi Laura,

    Wat een leuk idee om kerstbomen te maken! Ik heb ze ook gebakken en het recept op mijn blog gezet. Het recept heb ik een beetje aangepast voor kleine boompjes. Ze waren een groot succes bij ons kerstdiner!

    Groetjes,
    Edith

  13. Men schreef:

    Hoi Laur,

    Wat een gewelig recept en super leuke boompjes! Ik heb geprobeerd ze te maken alleen zakken ze in elkaar! 🙁 ik klop tot ik mooie pieken heb, spatel dan de poedersuiker en maizena erdoor en dan in de spuitzak. Hier loopt t ook uit wat t spuiten erg onhandig maakt…. Heb je nog tips?!? 🙂

    Groetjes en bedankt voor het delen!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt dit artikel eens bekijken, daar staan wat handige tips op een rij: http://www.laurasbakery.nl/schuimpjes-recept-handige-tips/

  14. Happymayo schreef:

    Leuk ik ga ze voor de familie maken met kerst

  15. Ilse schreef:

    Hoi Laura,
    Hoeveel schuimpjes krijg je ongeveer uit dit recept? Ik ben dol op schuimpjes en ik wil ze voor een kerst high tea maken.
    Groetjes,
    Ilse

    1. Laura Kieft schreef:

      Staat bij de ingrediënten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *