Wentelteefjes zijn nu echt zoiets wat ik heel lekker vind maar bijna nooit maak. Zonde eigenlijk, ze zijn namelijk zo klaar en ook nog eens heel erg lekker. Als ze hier worden gemaakt eten we ze meestal als ontbijt of lunch in het weekend. Echt even lekker smullen met de familie. Je kunt er wat (poeder)suiker op strooien, met wat aardbeitjes serveren maar ook zonder al die extra dingen zijn ze heerlijk. Hier thuis mogen we ze ook graag met een plakje kaas eten, ook zo lekker!
Wentelteefjes
Ingrediënten
- 10 broodjes (casino wit)
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 16 gram vanillesuiker
- 2 tl kaneel
Instructies
-
Doe de eieren, melk, vanillesuiker en kaneel in een kom en klop dit met een garde door elkaar.
-
Zelf vind ik het prettig om dit mengsel in een platte schaal te gieten maar in een kom gaat het ook prima. Doop al je broodjes hier in en leg ze op een stapel op een bord.
-
Zet je pan op het vuur, verhit een beetje boter en bak je wentelteefje aan beide kanten goudbruin.
-
Wij bakken ze hier altijd in rondes zodat iedereen ze lekker warm en vers op kan eten, dan zijn ze het lekkerst.
Het bewaren van wentelteefjes raad ik niet aan, want dat is niet zo lekker. Het kán wel. Tot drie maanden in een luchtdichte verpakking, met een bakpapiertje tussen losse wentelteefjes.
Eet smakelijk!
Heb t echt nog nooit op haha, binnenkort toch maar eens doen!
Ik heb net je blog ontdekt, ik ben fan!
Hoi,
Heerlijk!!! Doet mij aan vroeger denken!
Ook een recept van Oma?
Xus,
Carla
Nee geen recept van oma, deze is van mijzelf 🙂
Heerlijk die wentelteefjes! Maken wij ook vaak hier 🙂
Oh heerlijk zien ze er uit die wentelteefjes.
Moeten we snel weer eens maken 🙂
Liefs, mam ♥
Hee,
Net je blog ontdekt, wat een leuke recepten allemaal! Ik hou ook heel erg van bakken dus dit is altijd leuk!
Xx Fabienne
Complimenten voor je leuke blog!
oh zo lekker!
Vroeger ook vaak gemaakt, toen zei mijn oma altijd dat wentelteefjes het lekkerst zijn met oud wit brood.
In mijn recept wentelteefjes, doe ik i.p.v. vanillesuiker een grote lepel custardpoeder; nog lekkerder is dat. En idd oud en droog wit brood.
Dat klinkt heerlijk, ga ik ook snel proberen!
Hiermee doe ik mijn kinderen een groot plezier!
Wel klop ik eerst de eieren met suiker (en vanille) los, voordat ik de melk erbij doe. Dan mengt het makkelijker.
Heerlijk! Ik krijg er gelijk zin in. Wat ik onwijs lekker vind is het met fries suikerbrood te doen, dat is hier meer traditie zeg maar. Wit brood eet ik sowieso nooit dus dat word hem helaas niet
Mijn favoriet….wentelteefjes!!
Nog lekkerder om ze te maken van repen ontbijtkoek…….smullen met een hoofdletter S!!
We hebben morgen een dorps maaltijd in de feesttent waarbij iedereen iets meeneemt…
Drie keer raden wat ik meeneem!
Wentelteefjes!!
Zojuist voor de eerste keer de wentelteefjes gemaakt! Traktatie!!!!
We hebben nu al 3 zaterdagen achter elkaar dit recept gemaakt ? . Jammie jammie. Wij allemaal smullen er heerlijk van. Alleen gebruik ik gewoon tarwe brood ipv casino wit. Is ook niks mis mee. ??
Wat leuk 😀 Het kan eigenlijk met alle soorten brood!
Ik maak ze zo nu en dan als lunch, maar dan hartig. Met geraspte kaas,paprikapoeder en lenteuitjes.
Hee Laura!
Ik ben ook dol op de wentelteefjes!
Vroeg me alleen af of het klopt dat de kaneel niet goed mengt met de ei en melk.. het worden echt klontjes kaneel die door het mengel drijven.. doe ik iets verkeerd of hoort het zo?
Als je het met een garde goed mengt, zou het beter op moeten lossen. Je kunt ook nog de kaneel even door een zeef halen voor je het toevoegt.