Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Warme appeltaart wraps

Lian van Rensdoor Lian van Rens
13 september 2017
in Desserts, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Door Lian – Ik struin regelmatig Pinterest af op zoek naar lekkere plaatjes. Bij het zien van iets lekkers weet ik eigenlijk altijd wel hoe ik dat dan zelf kan maken. Zo ook toen ik op zoek ging naar recept ideeën voor wraps met gerookte zalm en toen een plaatje tegenkwam van zoete wraps met een appelvulling. Ik wist gelijk dat ik iets soortgelijks wilde maken en ik kon eigenlijk ook niet wachten om dit met jullie hier op het blog te delen. Het maken van deze warme appeltaart wraps, of enchiladas zoals de eigenlijke benaming zou moeten zijn, is al een feest op zichzelf. Denk de geur en smaak van warme appeltaart, maar dan zoveel sneller klaar. 

Het concept van zoete tortilla’s is leuk, want we zijn zo gewend om wraps voor hartige recepten te gebruiken. Laura heeft echter al eens eerder laten zien dat het kan met deze zoete tortilla chips. Vandaag ga ik je opnieuw laten zien hoe je tortilla’s voor een zoet gerecht kunt gebruiken met mijn recept voor appeltaart wraps.

Ingrediënten voor warme appeltaart wraps

Voor 4 personen
  • 2 grote of 4 kleine tortilla’s
  • 3 appels
  • 2 el suiker
  • 1 tl kaneel
  • klontje roomboter
  • 1 ei
  • kaneelsuiker
Bereiden

Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Doe de appels met de suiker en het kaneel in een kommetje en roer door elkaar totdat alles goed vermengd is.

Doe de roomboter in een pan en laat smelten op middelhoog vuur. Voeg nu de appels toe bak tot de appels zachter zijn en de suiker met kaneel een stroperig geheel is geworden.

Leg de wraps op een bord en verdeel de warme appels over de tortilla’s. Zorg ervoor dat de appels aan een kant van de wrap liggen, zodat je ze eenvoudig als een sigaar kunt oprollen. Leg de opgerolde tortilla’s met de vouw naar beneden in een ingevette ovenschaal.

Klop het ei los en strijk hiermee de tortilla’s in. Strooi nu wat kaneelsuiker over de opgerolde tortilla’s heen voor een knapperig korstje.

Zet de warme appeltaart wraps voor 5-10 minuten in de oven en serveer de wraps warm met een bolletje ijs of toef slagroom.

Voor extra smeuïgheid doe je een beetje lekkere karamelsaus over de appeltaart tortilla’s heen. Iets dat ik vergeten was om aan te denken toen ik ze op de foto ging zetten.

Hoe dan ook, deze warme appeltaart wraps doen mij vooral denken aan de Oostenrijkse apfelstrudel. Dus ik denk dat een lekkere vanillesaus er ook goed bij zal smaken. Je hebt deze wraps in ieder geval in een handomdraai gemaakt, dus het is een ideale snack voor als je geen zin hebt om zelf een deeg of beslag te maken en ook niet te lang wilt wachten op het eindresultaat.

Heb jij ooit overwogen om iets zoets te maken met wraps?

Vorige post

Volgende post

Cheesecake inspiratie
Gevuld stokbrood met roomkaas

Related Posts

Frambozen-cheesecake soesjestoren

door Laura Kieft
11 december 2019
2

Een soesjestoren is geen onbekend fenomeen, zeker niet met de kerstdagen. Maar meestal bestaat zo'n toren toch uit...

Charlotte taart met aardbeien

Charlotte taart met aardbeien

door Laura Kieft
10 december 2019
15

Net als vorig jaar, mocht ik ook dit jaar weer een aantal prachtige kerstrecepten voor Dr. Oetker maken....

Witte chocolade slagroomtruffels

door Laura Kieft
09 december 2019
6

Deze prachtige witte chocolade slagroomtruffels waren het eerste recept dat ik maakte voor de advent van dit jaar....

Lian van Rens

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

Reacties 10

  1. Josephine says:
    2 jaar geleden

    Ooh dat ziet er lekker uit, en het klinkt heel makkelijk! Echt iets om vandaag te maken nu het buiten zo waait. En ik heb alles in huis… 😀

    Beantwoorden
  2. Simone says:
    2 jaar geleden

    Zit in een strandhuisje en wilde zalm wraps maken. Gooi het plan om….. het worden warme appelwraps. Heb al dagen zin in appeltaart maar heb geen faciliteiten hier. Deze wraps gaan lukken. Dank voor het delen van het idee?

    Beantwoorden
  3. Carla says:
    2 jaar geleden

    Wat een leuk idee, het is simpel, ziet er verrukkelijk uit en nu weet ik eindelijk wat je de volgende dag van overgebleven wraps kan maken! Super!
    Xus,
    Car

    Beantwoorden
  4. Lianne says:
    2 jaar geleden

    Ohhh, wat een heerlijk idee! ♥ Zoete wraps klinken ook wel heel lekker.

    Beantwoorden
  5. Laura | liefdevoorbakken says:
    2 jaar geleden

    Dit klinkt goed! Deze combinatie zou je niet zo direct bedenken, maar als ik dit zo zie, moet het wel lekker zijn!

    Beantwoorden
  6. Hanny says:
    2 jaar geleden

    Vanavond gemaakt, was erg lekker.

    Beantwoorden
  7. Margriet says:
    1 jaar geleden

    Vandaag deze wraps als toetje gemaakt. We hadden nog wraps over uit een verpakking en nog appels. Geweldig! Mijn vriend en ik vond het inderdaad op Apfelstrudel lijken. Verrukkelijk.! 🙂

    Beantwoorden
  8. Ria blommers says:
    1 jaar geleden

    Hoi op hoeveel graden moet de oven voor die 10minuten?

    Beantwoorden
    • Stephanie says:
      1 jaar geleden

      200 graden staat er, al zou ik persoonlijk iets minder doen. 🙂

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        1 jaar geleden

        Bij een heteluchtoven minder, anders gewoon zoals in het recept staat voor het beste resultaat 😉

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  Maak van je kerstdessert een echt showstuk  Wat dacht je van deze frambozen-CHEESECAKE soesjestoren  Precies  meer hoef ik niet te zeggen  Alleen nog dat het recept nu online staat         Recept via link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  soesjes  debakstrijd  soesjestoren  cheesecake  cheesecakesoesjes  frambozencheesecake  chouxpastry  croquembouche
  • ADVENT  Deze kwarktaart vermomd als charlotte taart is perfect voor de kerstdagen  Hier heb ik er in ieder geval heel veel mensen blij mee gemaakt  en toen was het nog niet eens kerst   Hoe je hem maakt  staat nu online          Link in profiel    laurasbakery        PS  In het artikel staat ook nog een leuke winactie voor jullie          kerstopdetaart  laurasbakerypartner  charlotte  kwarktaart  chocolatestars  christmasbaking     bakkennl  Droetkerbakken nl
  • ADVENT  Keuzestress bij het kiezen van een lekkere kersttaart die je kunt maken  Snap ik met zoveel heerlijke recepten  Om je de hele zoektocht te besparen  heb ik vast een overzicht met 10 lekkere kerstrecepten voor je gemaakt  Hopelijk maakt dat het een beetje makkelijker             Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kersttaart  kerstrecept  christmascake
  • ADVENT  Slagroomtruffels  maar dan met witte chocolade  En gezellig kerstsprinkles uiteraard  Die zullen geweldig staan op tafel tijdens de feestdagen en iedereen zal er van smullen         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  slagroomtruffels
  • BORREL WINACTIE  Als je geen trek krijgt in een borrel door deze foto  dan weet ik het ook niet meer       Dit heerlijke borrelpakket heb ik samengesteld bij de online supermarkt  crisp nl en ik mag er nog drie van weggeven  De drie winnaars krijgen niet alleen dit smakelijke pakket t w v  50 euro  maar ook nog een waardebon van 35 euro om  crisp nl zelf uit te proberen         Meedoen  Volg  laurasbakery op Instagram en vertel waar jij het meeste trek van krijgt op deze foto      Succes allemaal   maandag 16 december maken we de winnaars bekend             hetborrelhapjesbakboek  winactie  winnen  borrelen
  • ADVENT  Als deze suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen het enige is dat op tafel staat bij het kerstontbijt vind ik dat helemaal prima  Naast mijn kop thee dan wel       Z   lekker vind ik het  Ga jij hem ook maken         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  broodpudding  suikerbrood  kerstontbijt

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post
Gevuld stokbrood met roomkaas

Gevuld stokbrood met roomkaas

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Frambozen-cheesecake soesjestoren

11 december 2019
Charlotte taart met aardbeien

Charlotte taart met aardbeien

10 december 2019
Gingerbreadtaart met kerstkoekjes

Kersttaarten inspiratie

10 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer