Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Suikervrije lemon curd (vrij van geraffineerde suikers)

Laura Kieftdoor Laura Kieft
05 januari 2016
in Allergenen, Feestdagen, Glutenvrij, Pasen, Suikervrij, Vullingen en Toppings, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

suikervrije lemon curd 1a

Zelf maak ik met enige regelmaat mijn recept voor lemon curd, heerlijk vind ik het! Ik verwerk het in taarten en gebakjes, doe een beetje door de yoghurt of smeer een laagje op een biscuitje. Soms krijg ik wel eens de vraag of je de suiker in het recept ook kunt verminderen of weglaten. Helaas, dat gaat niet in dat recept. Niet getreurd, want in dit recept kan dat wel! Sterker nog, er zit helemaal geen kristalsuiker in. Wel een beetje honing, maar dat mag de pret niet drukken. Met ‘suikervrij’ bedoel ik in dit recept dan ook vrij van geraffineerde suikers. Deze ‘suikervrije’ lemon curd is dus ideaal, want qua smaak doet het nauwelijks onder voor het originele recept. Eigenlijk zit het grootste verschil in de kleur. Waar de gewone lemon curd toch wel redelijk helder geel genoemd kan worden, is deze lemon curd zachter van kleur.

suikervrije lemon curd 2

Recept afdrukken

Suikervrije lemon curd

Deze suikervrije lemon curd is helemaal vrij van geraffineerde suikers maar nog steeds ontzettend lekker! Gebruik hem voor verschillende taartjes en gebakjes.
Porties: 1 potje vol

Ingrediënten

  • 40 ml citroensap
  • 2 eieren (M)
  • 2 el honing
  • 25 gram ongezouten roomboter (in kleine blokjes)

Instructies

  • Zet een pannetje water op het vuur en zet hier een kom op, de kom mag het water niet raken. In de kom klop je de eieren los, voeg dan de rest van de ingrediënten toe.
  • De kom zet je weer op het pannetje om het geheel au bain marie te verwarmen. Blijf roeren tot het mengsel tot het wat dikker wordt. Zet het vuur niet te hoog, je wilt niet dat het geheel te snel gaart waardoor klontjes (gestold ei) ontstaan. Gebruik eventueel een garde om goed te kunnen blijven kloppen.
  • Blijf roeren tot de lemon curd ongeveer even dik is als yoghurt. Giet het dan over in een potje, tijdens het afkoelen zal het nog wat verder indikken.
Tips

Ik gebruik het liefst boter in recepten, maar in dit recept zou je die ook kunnen vervangen voor kokosolie.

Deze suikervrije lemon curd kun je net als de normale lemon curd in allerlei taartjes en gebakjes verwerken.

Bewaren

De lemon curd kun je twee weken in een afgesloten pot in de koelkast bewaren.

suikervrije lemon curd 3a

Vorige post

Volgende post

Inspiratie: Gezond bakken
Havermoutkoekjes

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
10

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 45

  1. Ellen says:
    5 jaar geleden

    Mmm, ik ben dol op lemon curd! Ik heb zelf ook al geëxperimenteerd met gezondere versies, maar deze ziet er zoo creamy uit!

    Beantwoorden
  2. Corrie Hekkers says:
    5 jaar geleden

    Ik ben dol op lemoncurd maar vanwege de calorieën staat het niet vaak op tafel. Zelf maken heb ik nog niet eerder geprobeerd maar deze ga ik zeker maken! Ben heel erg benieuwd en zal je laten weten of het gelukt is.

    Beantwoorden
    • Corrie says:
      5 jaar geleden

      Zojuist gemaakt en geproefd. Anders veel minder zoet maar erg lekker!!! Dank voor het recept!

      Beantwoorden
  3. Margot says:
    5 jaar geleden

    Wat een leuk alternatief! Ik heb zelf eerlijk gezegd nog nooit lemon curd gemaakt.

    Beantwoorden
  4. Anita says:
    5 jaar geleden

    Deze ga ik proberen, is verse citroensap vereist of uit een knijpflesje, of maakt het niet uit?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Verse citroensap is lekkerder, maar uit een flesje kan ook.

      Beantwoorden
  5. Nicole says:
    5 jaar geleden

    Oh dit ga ik zeker eens proberen te maken! Lekker hoor!

    Beantwoorden
  6. Marijke I easydailyfood says:
    5 jaar geleden

    Oooo dit ziet er echt heerlijk uit! Ga ik zeker eens proberen!

    Beantwoorden
  7. Daphne says:
    5 jaar geleden

    Ik ben benieuwd waarom er in deze versie geen citroenrasp zit?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Omdat het een heel ander recept is 🙂 Je kunt het altijd wel toevoegen als je wilt hoor.

      Beantwoorden
  8. Samantha says:
    5 jaar geleden

    Ik heb hem zojuist gemaakt!! Ben zelf gek op lemon curd verwerkt in taarten of toetjes..
    De honing is zeker een goede vervanger alleen proef ik die eerder bijnà meer dan de Citroen.. Wellicht iets teveel gebruikt..

    Beantwoorden
  9. Samantha says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura!

    Ik had een klein vraagje: denk je dat het ook mogelijk is om dit recept met frambozen te maken? Ik vindt lemon curd super lekker en frambozen ook, maar ik weet niet of dit te doen is met een suikervrij recept…

    Alvast bedankt voor je hulp!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Zou je zeker kunnen proberen, heb het zelf nog niet geprobeerd dus durf niet met zekerheid te zeggen dat het lukt 😉

      Beantwoorden
  10. Valerie says:
    5 jaar geleden

    Beste Laura,
    Ziet er heerlijk uit! En ga het zeker proberen maar hoeveel gram lemon curd denk je dat ongeveer uit dit recept komt?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb het niet gewogen, ik kon er een klein potje mee vullen.

      Beantwoorden
  11. Sandra says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, allereerst: wat een superfijne website heb je 🙂 ik heb al aardig wat recepten gemaakt, met veel succes! Dus grote complimenten.
    Zojuist heb ik deze suikervrije lemoncurd gemaakt. Ziet er perfect uit, mooie dikte, geen eistolsel maar ik vind dat ie toch wat naar ei ruikt en ook smaakt. Hij is wel zuur genoeg (heb er ook rasp van 2 kleine (bio) citroenen bij gedaan. Toen keek ik net naar je normale lemoncurd recept en daar gaan ook 2 eieren in. Maar veel meer sap en boter enz. Is 2 eieren misschien teveel op dit recept?
    Heb ‘m voor alle zekerheid nog door een zeef gedaan, maar er bleef niks van stolsel achter. Dus dat ging allemaal prima.
    Bedankt alvast 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Hoeveelheid ei is prima, ik heb totaal geen last van een ei smaak. Heb je misschien hele grote eieren gebruikt. Ik gebruik M

      Beantwoorden
  12. Inostrate says:
    5 jaar geleden

    Goed en smakelijk idee!

    Beantwoorden
  13. Mary says:
    5 jaar geleden

    Beste laura vandaag suikervrije lemon curd gemaakt alleen heb ik limoenen gebruikt en gewoon de hoeveelheid vd lemoncurd aangehouden heel goed gelukt, dit wou ik je even laten weten ( misschien een nieuw recept voor jou ha ha ) ga zo Door je doet het geweldig groetjes Mary

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Goed om te weten 🙂

      Beantwoorden
  14. mary says:
    4 jaar geleden

    Beste Laura ik heb al een aantal keren de suikervrije lemoncurd gemaakt nou is mijn vraag kan je de honing ook vervangen voor agave siroop gr Mary

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      heb ik nog niet geprobeerd, maar kun je zeker eens testen.

      Beantwoorden
  15. Janine says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura. Ik ben dol op je lemoncurd en gebruik die heel veel in mijn taarten en zoek nu naar een lactosevrije variant. Bij deze suikervrije staat dat die ook met kokosolie gemaakt kan worden, geldt dat ook voor je gewone lemoncurd? Ik zoek dus een vervanger voor de boter, want daar zit lactose in. Groetjes, Janine

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Bij de gewone heb ik dat eerlijk gezegd nog nooit geprobeerd, ik zou het gewoon eens proberen als ik jou was (of met plantaardige margarine)

      Beantwoorden
  16. Lieke says:
    4 jaar geleden

    Kun je deze variant ook invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar zou ook gewoon moeten kunnen hoor.

      Beantwoorden
  17. Isabella says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, Dit recept ga ik zeker proberen. Ik zie ook veel andere recepten die alleen met eidooiers gemaakt worden. Zou dat hier ook kunnen? Ik heb wat eidooiers over van een ander recept!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Kun je zeker proberen, maar kan niet zeggen of dat ook echt lukt in dit recept.

      Beantwoorden
  18. Iris says:
    4 jaar geleden

    Je moet wel opletten wat je zegt. Suikervrij betekent namelijk dat er geen vorm van glucose, sacharose of fructose in zit. Honing (en andere zogenaamd gezonde stropen/ siropen) zijn allemaal suiker. En qua glucose en calorieën net zo slecht als gewone suiker.
    Dit soort recepten kan je dus niet suikervrij noemen.

    Niks mis met iets lekkers op zijn tijd, ook niet als er suiker in zit. Maar noem het dan niet suikervrij.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat weet ik inderdaad. Tegenwoordig zet ik dat (suikervrij) ook niet meer bij recepten, ik bedoel hier vooral vrij van geraffineerde suikers. Destijds was dat wel een geaccepteerde benaming voor dit soort recepten.

      Beantwoorden
      • Louise Agterberg says:
        3 jaar geleden

        Hoi Laura, een vriendin van mij mag dus juist die geraffineerde suikers niet. Kan de honing ook vervangen worden door kokosbloesemsuiker of palmsuiker? Zo ja, wat zijn dan de hoeveelheden?
        Groetjes, Louise
        Ps. Ik maak regelmatig recepten van je site en krijg altijd complimenten. Dus die zijn er ook voor jou!

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Durf ik je niet met zekerheid te zeggen, daar heb ik zelf geen ervaring mee in dit geval.

          Beantwoorden
          • Tom says:
            2 jaar geleden

            Kokosbloesemsuiker is bruin van kleur en deze kleur zal niet veranderen in het proces. Dus als je hiermee genoegen kan nemen, zou ik het zeker doen!

  19. Geke says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura,
    ik ben nog niet zo’n ster in het bakken maar leer veel van jouw recepten en maak dus af en toe wat dingen zoals koekjes en soms een taart (chocolade taart)
    Lemoncurd kende ik niet en dus heb ik het gemaakt met suiker (jouw recept , errrug lekker) voor mijn paas trifle. Ben benieuwd naar deze zonder suiker.
    Maar hoe gebruik je deze lemoncurd in taarten?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Als laagje tussen de cake is lemon curd erg lekker. Perfect om stapeltaarten mee te vullen.

      Beantwoorden
  20. Natasja says:
    3 jaar geleden

    Ik ben hem aan het maken maar hij wil niet dik worden …hoe zou dat kunnen komen ?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      De eieren zouden door de hitte moeten stollen, tip om nog langer te wachten. Deze lemon curd wordt niet stijf, gewoon stevig vloeibaar als yoghurt.

      Beantwoorden
  21. Kees van de Wiel says:
    3 jaar geleden

    Zou je de lemon curd kunnen wekken, zodat je het langer kunt bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat is zeker een mogelijkheid

      Beantwoorden
  22. sien warring says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura, hoeveel lemon curd doe je in een cake.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Hoeveel je maar wilt 🙂 Het verschilt per recept.

      Beantwoorden
  23. Linda says:
    3 jaar geleden

    Vraagje, ik heb de lemoncurd net gemaakt maar hij wordt niet dik. Hij blijft vloeibaar. Wat heb ik fout gedaan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Waarschijnlijk heeft hij gewoon nog wat meer tijd nodig, of het mengsel wordt niet warm genoeg.

      Beantwoorden
  24. Mile says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Zou ik de lemon curd ook over een cakerol kunnen smeren? En is het dan ook lekker met Nutella?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Dat kan zeker.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=_ZMLDP7IktIAX8V01yU&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=3c5a8e0b70212415c20092a1181d1a6a&oe=6029E02D' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>
  • NIEUW! Mijn basisrecept voor een volkoren bananenbrood heb ik dit keer in de vorm van 12 muffins gegoten. Een heerlijk en vullend tussendoortje voor iedere dag! Kun jij ook nooit genoeg krijgen van bananenbrood?⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery!⁠
⁠
#bananenbrood #tussendoortjes #gezondbakken

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-1

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-10

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-18

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-5

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-4

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan