Rabarber-aardbei compote

Gepost: 11 mei 2015 Laatst bewerkt: 23 juli 2023
18

Rabarber-aardbei compote

Voor mijn vaders verjaardag vorige week maakte ik een taart met aardbei en rabarber, maar ik had natuurlijk veel meer dan ik daadwerkelijk nodig had voor de taart. Ik besloot er een compote van te maken, dan hoefde ik het niet binnen een paar dagen weer in een ander recept te verwerken. De rabarber-aardbei compote staat nu dan ook nog te wachten tot ik er wat lekkers mee ga maken. Ik heb al wat lekkere ideetjes waar ik snel mee aan de slag ga!

BAKTIP: De rabarber-aardbei compote kan je prima in een afgesloten pot bewaren. Dille en Kamille heeft een fijn assortiment aan inmaakpotten en deksels.

Rabarber-aardbei compote

Rabarber-aardbei compote

 

Rabarber-aardbei compote

Deze rabarber-aardbei compote kun je in allerlei recepten verwerken. Een schepje bij je yoghurt of in een lekkere taart, mogelijkheden genoeg. Binnenkort zul je zien wat ik ermee gemaakt heb.

Recept afdrukken

3.93 van 13 stemmen

Rabarber-aardbei compote

Deze rabarber-aardbei compote is ideaal als je nog wat rabarber en aardbeien over hebt maar het nog niet direct in een gerecht wil verwerken. Snel gemaakt!
Porties: 1 potje

Ingrediënten

  • 375 gram rabarber
  • 200 gram aardbeien
  • 2 flinke eetlepels kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 40 ml water

Instructies

  • Snij de rabarber in kleine stukjes. Doe samen met het water, suiker en vanillesuiker in een pan. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten doorkoken.
  • Snij ondertussen de aardbeien in stukjes. Deze voeg je toe nadat de rabarber zo’n 10 minuten heeft gekookt en uit elkaar is gevallen. Laat de aardbeien nog ongeveer 10 minuten meekoken.
  • Schep de compote in (gesteriliseerde) potjes en laat afkoelen.
Bewaren

Ongeopend kun je de compote in een gesteriliseerde pot tot wel een jaar in de kast bewaren. Na openen bewaar je de compote in de koelkast, dan blijft hij 1-2 weken goed.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

25 reacties

  1. chucky1012 schreef:

    Mmmmm dit recept bewaar ik het ziet er heerlijk uit!

  2. joyce schreef:

    Leuk dat je overschot ook gebruikt. Ik ben benieuwd wat je hier mee zal maken

  3. blom schreef:

    Om iets minder suiker bij te doen gebruik ik altijd een mespuntje krijt bij een recept met rabarber.
    Krijt is te koop bij de reform- en/of betere kookwinkel.

    Rabarbercompote verwerken als crumble is ook heeerlijk!

  4. Margot schreef:

    Wat een goed idee! Ik maak wel eens rabarercompote, maar dit klinkt nog beter!

  5. Ellen schreef:

    Ik ga deze week ook eens experimenteren met rabarber! Zo lekker! 🙂

  6. Bas schreef:

    Ziet er lekker uit! Rabarber is heerlijk!

  7. Kimberley schreef:

    Hoi Laura,
    Een tijdje geleden ben ik op jouw site terecht gekomen en ik volg je met heel veel plezier! Menig recept is al in m’n map beland om uit te proberen 😀
    Kan je me vertellen waar je die leuke glazen potjes vandaan hebt?
    Heel veel succes en bakplezier!
    Groetjes, Kimberley

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te horen! De potjes komen bij Sweet Table Shop vandaan, ideaal zijn ze! http://www.sweettableshop.com/

  8. Reny Bruin schreef:

    Hallo Laura,
    Ik geniet al een tijdje van je heerlijke recepten en je duidelijke uitleg op de site.
    Wil je even laten weten dat we hebben zitten smullen van de rabarbercompot,het recept mag blijven zoals wij dat dan noemen. 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te horen! 😀

  9. miranda schreef:

    kan deze compote ook ingevroren worden zodat ik het later kan gebruiken voor crumble of cake ofzo?

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, dat kan heel goed.

  10. Marjolein Barentsen schreef:

    Hallo Laura,

    Vanmorgen met je recept aan de slag gegaan. Heb 3 kg gemaakt, waarvan 750 gram met aardbeien. Ik vind hem alleen wat aan de dunne kant. Waar zou dat aan kunnen liggen? Heb me keurig aan de hoeveelheden gehouden.
    Groeten Marjolein

    1. Laura schreef:

      Dan moet het gewoon nog wat verder doorkoken (en sowieso is compote altijd dunner dan een jam)

  11. Nikki schreef:

    Heerlijk! Net gemaakt en kunnen er voorlopig van genieten! Dank voor je recept

  12. Teuni schreef:

    in deze kleine hoeveelheden gaat het ook heel goed in de magnetron zonder water.
    Ik voeg de stukjes aardbei pas toe als de rabarber wat afgekoeld is zodat je nog een beetje stukjes ziet. Ze worden van de warmte wel zacht.

  13. Inge schreef:

    Heb deze net gemaakt, wel nog even met de staafmixer gepureerd naderhand. Het resultaat is lekker maar wel heel erg zoet! Zou hem in het vervolg met veel minder suiker maken. Ook proef ik de rabarber niet zo goed meer… Ik heb de verhouding zoals hierboven dan ook niet precies aangehouden. In elk geval lekker genoeg om nog eens te maken!

  14. Ineke schreef:

    Inplaats van suiker heb ik een scheutje vlierbloesem siroop gebruikt
    Heerlijk resultaat, dank je voor het receptje
    Ineke

  15. Anja schreef:

    mmm lekker me man vondt het altijd lekker maar hij is en nu overleden nu 2jaar pas morgen .
    en ik morgen voor me kinderen maken maar wist niet meer hoe het moest en nu weet ik het weer zo vond hij het ook lekker
    dank ga het maken dank je er voor

  16. Barbara schreef:

    Deze direct na de rabarber aardbei kruimeltaart gemaakt, wat is dit heerlijk. Heb extra gemaakt om cadeau te geven. Bedankt voor de fijne recepten.

  17. Anja schreef:

    Dank je wel ga het keer maken

  18. Monique schreef:

    Ik kwam dit recept van je tegen en had net rabarber en aardbeien van mijn moestuin gehaald. Gelijk gaan maken. Heerlijk recept. Dank je wel. Hoe lang kan je de potten bewaren? Net zo lang als jam?

  19. Larissa schreef:

    Hai Laura,
    Geïnspireerd door een moederdag afhaalmenu ga ik morgen voor onze eters boterkoek met rabarber-aardbeidcompote als toetje maken. De compote heb ik zojuist gemaakt volgens jouw recept. Ik heb iets meer aardbeien, wat zelfgemaakte vanille extract en een theelepel christmas cookies van Green Gypsy Spices toegevoegd. Hmmmmm, GENIETEN!! Wéér een recept van jou dat hier in de map met linkjes naar heerlijke recepten gaat!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Superleuk je berichtje, dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *