No-bake witte chocolade cheesecake met BROS + bak mee!

Gepost: 20 december 2016 Laatst bewerkt: 7 januari 2023
269

witte-chocolade-cheesecake-met-bros-1a

Al bedacht wat je voor Kerst gaat maken, of ben je nog op zoek naar een spectaculair baksel? Zoek niet verder! Ik presenteer: de no-bake witte chocolade cheesecake met BROS! Geschikt als taart voor bij de koffie, maar ook als dessert. En nog beter, je hebt geen oven nodig! Die zul je waarschijnlijk al genoeg gebruiken tijdens de feestdagen. Alleen wat ruimte in je koelkast is nodig, 20 centimeter om precies te zijn. Dat is namelijk de vorm die we gebruiken voor deze witte chocolade cheesecake.

Nestlé vroeg mij vorige week of ik een spectaculair baksel wist te bedenken met hun chocolade producten. En dan wel iets anders dan de beroemde KITKAT & SMARTIES taart, want die kennen we nu wel. Het is tijd voor een nieuw bijzonder baksel, maar wel eentje die niet moeilijk en voor iedereen haalbaar is. Mijn hoofd liep gelijk over van de ideeën, de een nog lekkerder dan de ander. Maar ik wilde met Nestlé BROS aan de slag gaan. Ik ben gek op die repen. Er was ooit een tijd dat ik van die grote pakken met 10 repen tegelijk kocht, heerlijk! Uit mijn lijst met ideeën koos ik uiteindelijk om ze te gebruiken in een cheesecake.

Oh, en mocht jij nou hele andere lekkere ideeën hebben voor een baksel met Nestlé Chocolade. Lees dan vooral verder! Jij kunt namelijk meedoen als mijn insider. Dan krijg je een mystery box thuisgestuurd en kun je zelf aan de slag! Maar nu eerst: het recept voor deze taart.

witte-chocolade-cheesecake-met-bros-2a

witte-chocolade-cheesecake-met-bros-3a

witte-chocolade-cheesecake-met-bros-4a

Recept afdrukken

4.25 van 20 stemmen

No-bake witte chocolade cheesecake met Bros

Op zoek naar een spectaculaire taart voor de feestdagen of gewoon lekker bij de koffie? Probeer dan zeker deze no-bake witte chocolade cheesecake met Bros.
Porties: 12 personen (20cm vorm)

Ingrediënten

Bodem

  • 200 gram chocolate chip koekjes
  • 60 gram ongezouten roomboter

Cheesecake

  • 240 gram witte chocolade
  • 200 gram roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
  • 160 ml slagroom
  • 200 gram mascarpone
  • 1,5 zak Nestlé BROS Bubbels

Topping

  • chocolate chip koekjes
  • Nestlé BROS Bubbels
  • Nestlé BROS Mini’s (ik gebruikte 5 reepjes)
  • witte chocolade (dit kan ook gewoon een reep zijn die je in stukjes hakt)

Instructies

  • Bekleed de bodem en randen van de springvorm met bakpapier. Om te zorgen dat het bakpapier aan de randen blijft plakken, vet je de vorm eerst even in.
  • Verkruimel de koekjes in een blender of foodprocessor. Smelt de boter en voeg toe aan de koekkruimels. Meng dit door elkaar en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een eetlepel en zet de bodem dan in de koelkast.
  • Smelt de witte chocolade au bain marie, zet opzij om een beetje te laten afkoelen. Belangrijk bij witte chocola is dat het niet te heet wordt. Anders verbrandt het en krijg je klontjes, wees dus geduldig bij het smelten en blijf roeren in je kom.
  • Klop de roomkaas romig. In een andere kom klop je de slagroom stevig (niet stijf!). Voeg de slagroom en mascarpone toe aan de roomkaas en mix tot een glad mengsel.
  • Voeg dan de gesmolten chocola toe, mix tot de chocolade volledig is opgenomen. Spatel de Nestlé BROS Bubbels door het mengsel en giet de vulling op de koekbodem. Strijk de bovenkant glad en laat de taart minstens 8 uur opstijven in de koelkast.
  • Ter decoratie gebruik je chocoladekoekjes, de mini’s en bubbels van Nestlé BROS en witte chocolade. Zet alles er op zoals je dat zelf wilt. Zoals je ziet heb ik achter de chocolate chip cookies prikkertjes gezet zodat ze niet omvallen.
  • Ook heb ik een paar reepjes BROS in stukjes gesneden. Handig qua formaat, maar zo zie je ook de luchtige binnenkant wat er weer net even wat leuker uitziet.
Bewaren

In de koelkast bewaar je een cheesecake 2-3 dagen.

witte-chocolade-cheesecake-met-bros-5a

Word insider en ga zelf aan de bak met Nestlé!

Zo, dit is dus hoe je de cheesecake maakt, is het geen plaatje? Of heb jij zelf een veel beter en lekkerder idee met één van de chocolade producten van Nestlé en kun jij dat ook mooi op de foto zetten? In dat geval dagen Nestlé Chocolade en ik ik je uit! Schrijf je in als mijn insider om mee te doen. Als je wordt uitgekozen ontvang je uiterlijk 27 december (leuk cadeautje zo met de feestdagen) een mystery box met chocolade. Dan kun je zelf aan de slag om het nieuwe populaire baksel te bedenken met één van de Nestlé Chocolade producten. Wie weet komt jouw recept straks op de website van Nestlé te staan. En uiteraard ga ik mijn favorieten delen met jullie. Leuk detail: je kunt hiermee ook nog eens een keukenmachine winnen!

Aanmelden kan hier tot en met 22 december, dus wees er snel bij!

Dit artikel is een samenwerking met NESTLÉ, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

74 reacties

  1. Suzan schreef:

    Wauw! Ik krijg meteen zin om deze taart te maken!

  2. Vera schreef:

    Wat een leuke actie! Lijkt me leuk om mee te doen! 😀

  3. Adrienne schreef:

    Oh héérlijk! Als kind ook helemaal favoriet van bros. Deze ga ik onthouden! Heb mezelf gelijk opgegeven.

  4. Lianne schreef:

    Ziet er supertof uit! 🙂 Slim idee om die stokjes achter de koekjes te plaatsen. Bros is echt een van mijn favorieten, lekker luchtig!

  5. Linda schreef:

    Ik heb de link gevolgd, maar kom alleen op een pagina met informatie over producten en Nestlé, zoek ik op de verkeerde plek voor de insiders actie?

    1. Linda schreef:

      Al opgelost verkeerde link gebruikt!

  6. Hanna schreef:

    Wauw…Deze ga ik snel maken…jum!

  7. Nanda schreef:

    Is er ook een vervanging voor monchou?

    1. Laura schreef:

      Er zit geen MonChou in deze taart?

  8. Iris schreef:

    De taart ziet erg lekker uit! 🙂

  9. Homemade by Joke schreef:

    Een waanzinnige mooie taart en bovendien ook erg lekker.
    Ik kan het weten want ik heb mogen proeven 😉
    Prachtig gemaakt lieverd!

    Liefs, Mam ♥

  10. Claudia schreef:

    Jammie

  11. waaauw! klinkt suuuper goed!

  12. Marleen schreef:

    Hoi Laura, probeerde me vandaag (21 dec) aan te melden, alleen blijkt deze al gesloten (dus niet t/m 22 dec). Jammer, volgende keer maar proberen. Groetjes

    1. Laura schreef:

      Dat is zeker jammer, ik denk dat het eerder is gesloten door de grote hoeveelheid aanmeldingen.

  13. Daniëlle schreef:

    Wat een plaatje! Hij lijkt mij heerlijk!

  14. Joke schreef:

    Gister de taart gemaakt. Hij is alleen niet stevig genoeg geworden. Kan het aan de slagroom hebben gelegen? Ik vond het moeilijk te bepalen of die stevig genoeg was. Of zijn er nog andere oorzaken mogelijk?

    1. Laura schreef:

      Kan slagroom zijn geweest, heb je misschien eentje gebruikt met een laag vetpercentage (best is tussen de 30 en 35%)

  15. h schreef:

    Hallo,

    Hoe kom ik aan het recept van de witte chocolade taart met bros?

    Lijkt me super voor de kerst.

    Groet Pim

    1. Laura schreef:

      Die staat gewoon op deze pagina. Als je het niet ziet heb je een adblocker aanstaan

  16. Alietteal schreef:

    Ik heb hem gemaakt voor mijn verjaardag morgen!❤

  17. Jantine schreef:

    Heerlijke taart!
    Hoe lang kan ik deze in de koelkast bewaren en kan ik hem ook invriezen?

    1. Laura schreef:

      ongeveer 4 dagen in de koelkast, en als je hem goed luchtdicht verpakt tot 3 maanden in de vriezer.

  18. Mariska schreef:

    Deze taart was echt heerlijk!!

  19. Romy schreef:

    Hoi Laura,

    Ik heb een vraagje. Ik wil van het weekend cheesecake van Dr. Oetker maken.
    Nu bak ik die altijd in een bakspringvorm van 24 cm.
    Maar nu heb ik leuke springhartjes van 12 cm per taartje. Daar wil ik er een stuk of 6 van maken.
    Normaal staat de taart iets van 45min in de oven. Moet de baktijd dan nu minder worden? Omdat de taartjes kleiner zijn?
    Met dezelfde ovenstand?

    Groetjes Romy

    1. Laura schreef:

      Dan moeten ze inderdaad minder lang in de oven, zou de tijd halveren en dan even controleren of ze nog langer moeten.

      1. Romy schreef:

        Bedankt! De bladerdeeg-kersen-roomkaas hapjes waren trouwens erg lekker!

  20. Kithy schreef:

    Gisteren gemaakt!
    Het is een caloriebom, maar verrukkelijk.?

    Een vraagje: hoe krijg je het bakpapier netjes aan de rand van het bakvorm. Het was erg verkreukeld, waardoor de rand van de taart ook niet mooi wordt.

    1. Laura schreef:

      ik knip een strook van een vel bakpapier, vet de randen in en ‘plak’ het bakpapier daar tegenaan. Gaat altijd goed 🙂

  21. Marleen schreef:

    Deze taart zullen mijn kinderen heerlijk vinden. Alleen ik houd niet van witte chocolade. Maar het kan vast ook met melk chocolade. Toch?

    1. Laura schreef:

      Dat kan inderdaad ook 🙂

  22. Antoinette schreef:

    Hoi Laura in jou recept gebruik je roomkaas en mascarpone nu heb ik geen roomkaas in huis alleen mascarpone hoe is dit eventueel aan te passen?
    Hartelijke groet,geniet altijd van jouw blog x x x

    1. Laura Kieft schreef:

      De roomkaas is wel echt nodig in dit recept.

  23. HY schreef:

    Hallo Laura, ik kan het recept voor de No-bake witte chocolade cheesecake met BROS nergens vinden. Zou je mij de link willen sturen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je het recept niet ziet heb je een adblocker ingeschakeld, als je die uitschakelt voor Laura’s Bakery kun je alles gewoon goed zien.

  24. Tineke schreef:

    Hij staat in de koelkast en smaakt nu al heerlijk. Ik heb het slagroom mengsel door de helft gedaan en aan de helft melk chocolade en aan de andere helft witte chocolade toegevoegd. En Maltesers gebruikt omdat mijn supermarkt geen bros bubbles had.
    Zal vast goed smaken voor mijn verjaardag!

  25. Heleen schreef:

    Ehm Laura, bij sommige recepten zoals deze staan geen recepten meer bij alleen alle reacties…

    1. Laura Kieft schreef:

      Recept staat er zeker wel hoor, je ziet het alleen niet omdat je een adblocker in hebt geschakeld.

  26. Heleen schreef:

    Wel echt een suuuper leuke site, ik doe er heel veel ervaring mee op…
    Ik heb het basisbakboek ook van je, heel leuk allemaal! Complimenten! <3

  27. Diana de Pauw schreef:

    Erg lekker. Taart zal zeker vaker gemaakt gaan worden.

  28. Meltem schreef:

    Hallo Laura,

    Ik wil de taart voor vanavond maken. Mag ik hem ook in de vriezer laten opstijven. 8uur is best lang.

    1. Laura Kieft schreef:

      Opstijven in de vriezer gaat niet, dan bevriest hij en moet hij weer ontdooien. Kwestie van geduld hebben en op tijd beginnen.

  29. Jessica schreef:

    Hallo,

    Als ik een springvorm van 23 cm wil gebruiken, hoe pas ik dan de hoeveelheden aan? Is daar een regel voor hoe je dat makkelijk aanpast?
    Ik heb trouwens al veel taarten van je gebakken en ze zijn allemaal heerlijk! Ik promoot met regelmaat je website ????

  30. Patricia schreef:

    Taart staat op te stijven in de koelkast❤❤ bij gebrek aan bros balletjes maltesers gebruikt hoop dat het lekker smaakt ?

  31. Linda schreef:

    Heerlijke taart, om je vingers bij op te eten! 😀 Ga hem straks voor de 2e keer maken. Doe het alleen met maltesers ipv bros.

  32. Carmen schreef:

    De taart gemaakt voor een verjaardag! Alleen maar positieve reacties, wat was hij lekker!!!

    Ik heb het hele recept gevolgd, maar mijn bodem en vulling waren even dik. De vulling was weinig. Dit vond ik raar. Maar was nogsteeds verrukkelijk!

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat is gek inderdaad, wellicht iets niet goed afgewogen? Fijn dat hij zo lekker was!

  33. Kim schreef:

    Kan ik er ook (verse) frambozen aan toevoegen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat kan.

  34. Laura schreef:

    Kan ik de choco bubbels ook vervangen door bijvoorbeeld maltesers? De Bros bubbels zijn bij ons in de buurt overal uit het assortiment gehaald..

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat kan. Eventueel een reep bros in stukjes hakken is ook nog een optie 🙂

  35. Bernanda schreef:

    Helaas geen bubbels kunnen vinden, maar de minibrosjes in kleine stukjes ging ook prima.
    Vandaag mijn collega’s op deze taart getrakteerd en ze vonden het heerlijk!

  36. Elise schreef:

    Ik kan het recept niet zien? Alleen reacties.. 🙁
    Wou de taart graag maken voor de verjaardag van mijn vriend!

    1. Laura Kieft schreef:

      Dan moet je je adblocker even uitzetten 😉

  37. Lisa schreef:

    Hè wat jammer; de bros bubbels zijn bij de AH winkel niet meer te krijgen. Nu een poging met stukjes bros.

  38. Ruud schreef:

    Vraagje… moet ik suiker toevoegen bij het slagroom kloppen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee dat hoeft niet, anders had het in het recept gestaan 🙂

  39. Desirée Jobes schreef:

    Ik ben 11 en ik hou van bakken ik ga hem zo maken het ziet er heerlijk uit op de foto ik kan niet wachten

    Ik heb een vraagje kan je de bros bubbels vervangen door Maltezer ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk Desirée en wat een lekker idee. Ik denk dat dat prima kan. Veel bakplezier!

  40. Sophie schreef:

    Waar kun je die Bros Bubbels kopen?
    Zou graag een keer de taart willen proberen te maken weet alleen niet waar ik de Bros Bubbels zou kunnen kopen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zie ze regelmatig bij de Spar, maar vast ook nog wel bij andere (grote) supermarkten.

  41. Ellen schreef:

    Hij staat in de koelkast op te stijven, ben benieuwd!

  42. Sandra schreef:

    Gemaakt voor kerst. De beste cheesecake ever! En ik heb er al heel wat gemaakt!

  43. Linde schreef:

    Deze ga ik lekker maken voor mijn verjaardag dit weekend!
    Een vraagje hoe zie ik nou dat de slagroom stevig geklopt is en dus niet stijf? Kan online niet echt goede uitleg vinden en zo zonde als ik te ver door klop!

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je er een klein piekje van kan trekken dat niet gelijk inzakt is het stijf. Als het piekje nog wat zachter is en sneller ombuigt is het stevig.

  44. Ingeborg schreef:

    hoeveel gram bros bubbels gaan er niet hier is het niet te krijgen in de winkels dus ga ik het met de bros reepjes doen maar heb nu geen idee hoeveel gram er in gaat

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik durf je niet meer te zeggen hoeveel gram zo’n zak was, ik zou het gewoon op gevoel toevoegen. Aantal gram maakt voor het slagen van dit recept gelukkig niet uit.

  45. Irma schreef:

    Vraagje. Bij sommige van je no bake cheesecakes zag ik 400gr roomkaas en bij sommige 200gr roomkaas en 200gr mascarpone. Wat wordt precies het verschil en welke zou jij aanraden? Ik wil een cheesecake maken met witte chocola (zonder de bros dus). Ik gebruikte dit recept vooral voor de hoeveelheden

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou dan gewoon voor 400 gram roomkaas gaan. Mascarpone is voller en romiger van smaak en bevat 10% meer vet dan de meeste andere soorten roomkazen.

  46. Pauline schreef:

    Hoi,
    Ik wil deze taart graag gaan proberen, maar ik vind met bros te chocolade achtig, kan ik die ook vervangen voor verse aarbeien? En hoelang van te voren kan ik de taart dan maken?

    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan, alleen ik heb het zelf niet getest. Dus durf je niet precies te zeggen wat het doet qua vocht (aardbeien zijn natuurlijk vochtiger dan chocolade). Hier lees je alles over het bewaren (en dus ook hoe ver van tevoren je iets kunt maken): https://www.laurasbakery.nl/bewaren-en-invriezen-van-gebak/

  47. Jill schreef:

    Hoi Laura, gebruik je verse of houdbare slagroom voor dit recept. Maakt het iets uit?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik gebruik altijd verse slagroom. Maar het kan mogelijk ook met houdbare slagroom hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *