Mini frittata’s met pancetta en cheddar

35

Frittata’s maak ik wel vaker, heerlijk met een stuk vers (zelf)gebakken brood. Ik bak ze dan in een pan op het vuur die daarna nog even in de oven gaat onder de grill, zoals deze met chorizo en spinazie. De mini frittata’s met pancetta en cheddar die ik onlangs maakte zijn minstens zo lekker, maar gaan alleen in de oven. Je hoeft dus geen pan te hebben die ook in de oven kan. En het zijn mini’s, dus dat serveert ook nog eens heel erg leuk. Voor bij een lekkere brunch bijvoorbeeld, ik denk dat ik ze met Pasen (ja ik weet het, dat duurt nog een hele tijd) weer maak. Als ik zo lang kan wachten tenminste.

 

Mini frittata's met pancetta en cheddar

Makkelijk te maken en onweerstaanbaar lekker: mini frittata's met pancetta en cheddar uit de oven.
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 12 plakjes pancetta (3 plakjes per schaaltje)
  • 2-3 plakjes cheddar
  • 6 eieren (M)
  • 250 ml kookroom
  • zout en peper
  • oregano (gedroogd)
  • paar eetlepels ricotta

Instructies

  • Bekleed de vormpjes met de plakjes pancetta. Zelf gebruikte ik kleine soufflé bakjes, maar ieder ovenvast schaaltje voldoet. Snijd de cheddar in stukjes en verdeel de helft over de bakjes.
  • In een kom klop je de eieren, kookroom, zout en peper door elkaar. Verdeel het mengsel over de schaaltjes, zul ze voor ongeveer 2/3. Met theelepels schep je in elk bakje 2-3 theelepels ricotta. Verdeel de rest van de cheddar over de schaaltjes en strooi er als laatst nog wat gedroogde oregano overheen.
  • Zet de mini frittata’s voor 35-40 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte) in de oven.
  • Eenmaal uit de oven serveer je ze gelijk.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Mantel de bruin schreef:

    Ik zou het ook leuk vinden recepte gluten vrij als dat mogelijk is al vast bedankt

  2. Bianca schreef:

    Oh wauw dit ziet er echt super lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *