Mini frikandelbroodjes

Gepost: 10 november 2017 Laatst bewerkt: 28 mei 2023
Mini frikandelbroodjes
162

Frikandellen, de meesten lusten ze wel en wij dus ook. Met de feestdagen in het vizier leek het mij wel leuk om een makkelijke snack te delen die je snel als hapje op tafel zet. Geen uren in de keuken, maar gewoon eenvoudig lekker. Ik denk dat deze mini frikandelbroodjes bij veel gelegenheden passen. Als extra bijgerecht bij een kop soep en groene salade, als borrelhapje bij een drankje of op Sinterklaasavond als lekker hapje. We kennen het frikandelbroodje als grote snack, maar vandaag laat ik zien dat je van een frikandel ook prima een kleiner hapje kunt maken. 

Ik maakte voor deze hapjes gebruik van frikandellen voor in de oven, omdat deze al een mooi krokant gebruind laagje hebben. Maar ik ken ook mensen die voor een vergelijkbaar recept gewone diepvries frikandellen gebruiken. Aan jou de keuze welke jij wilt gebruiken, maar in het recept ga ik uit van een pak met vier oven frikandellen.

mini-frikandelbroodjes-1

Kleine frikandelbroodjes

Recept afdrukken

4.77 van 13 stemmen

Mini frikandelbroodjes

Een makkelijke en vooral een hele lekkere snack: mini frikandelbroodjes. Perfect voor een partijtje of bij de feestdagen.
Porties: 12 hapjes

Ingrediënten

  • 4 stuks bevroren oven frikandellen
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • curry
  • ei (los geklopt)

Instructies

  • Haal de plakjes bladerdeeg en de frikandellen uit de vriezer en verwarm de oven voor op 220 °C (boven- en onderwarmte). Bekleed ondertussen ook een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd alle plakjes bladerdeeg in de breedte doormidden en snijd alle frikandellen in 3 gelijke stukken.
  • Snijd meerdere inkepingen in de linkerhelft van het bladerdeeg. Leg de frikandellen op het bladerdeeg om te zien tot hoever je de inkepingen kunt maken.
  • Haal de frikandellen weg en doe een beetje curry op de plek van de frikandel. Leg de frikandellen op de curry en smeer de linker- en rechterrand van het bladerdeeg in met het los geklopte ei.
  • Vouw de linkerhelft van het bladerdeeg over de frikandel en duw de randjes met een vork aan.
  • Bak de mini frikandelbroodjes in 20-25 minuten goudbruin en serveer warm.
Bewaren

Je kunt de frikandelbroodjes ook op een later moment opnieuw opwarmen. Voor 5-10 minuten in een oven van 180 °C zou voldoende moeten zijn.

mini-frikandelbroodjes-SVS

Ben jij ook zo dol op frikandellen?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

22 reacties

  1. Bianca schreef:

    Probeer de frikandel broodjes ook eens met Chili saus ipv curry, erg lekker ??

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou dan voor de sloffenvorm gaan (of speculaas iets dunner maken)

      1. Bianca schreef:

        Volgens mij is dit niet de goede reactie ??

        1. Laura Kieft schreef:

          Haha nee dat klopt. Die hoorde bij een vraag over gevuld speculaas, maar hoe die hier nu terecht komt? 😛

  2. johanna schreef:

    Kun je ook gewoon gebakken frikandellen gebruiken neem ik aan?

    1. Laura Kieft schreef:

      Kan, maar dat zou ik persoonlijk niet doen om te voorkomen dat de frikandellen overgaar/droog worden. Het bladerdeeg heeft de genoemde oventijd wel echt nodig namelijk.

    2. Laura schreef:

      Hebben wij wel gedaan, even voorbakken in de frituurpan en daarna in bladerdeeg in de oven. Prima gelukt!

  3. Laura schreef:

    Ow, lekker! Die ga ik zeker binnenkort maken 🙂

  4. Anne schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Als ik ze 1 dag van tevoren maak, hoe kan ik ze dan het beste bewaren?

    1. Laura Kieft schreef:

      Goed afdekken en in de koelkast bewaren.

  5. Eva schreef:

    Ik ga ze maken voor de verjaardag van mijn zoontje.
    Moet ik ze gelijk al afbakken of kan dit ook later op de dag?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou ze gelijk afbakken en dan eventueel later weer even opwarmen.

  6. Ingrid schreef:

    Super leuk recept! ?
    Maar nog even een vraagje, wat voor bladerdeeg heb jij gebruikt? Ik heb een pakje van koopmans gebruikt, maar daar kan ik er geen 6 per plakje van maken, ik kon er maar 3 per plakje uithalen.

  7. MW. aCKERMANS schreef:

    fricandellenbroodjes opwarmen : paar sec. in magnetron, in oven waren ze met opwarmen verbrand.

  8. lion schreef:

    idd super leuk recept! ik ga ze binnenkort maken op school voor een high-tea, gaat zeker lukken met dit recept!

  9. lana schreef:

    wat voor curry gebruik je? is er nog verschil in?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee hoor, gewoon welke jij lekker vindt!

  10. lion schreef:

    de frikandelbroodjes op school zijn super goed gelukt! echt een top recept! 🙂
    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  11. Ik schreef:

    Wat grappig ik haf precies hetzelfde

  12. Rosanne schreef:

    Ik heb ze al vaak gemaakt en ze zijn super lekker

  13. Suzanne Ritsema schreef:

    Zou je ze ook kunnen maken daarna invriezen en later afbakken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, maar lijkt me van wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *