Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Mijn 2017: de hoogtepunten

Laura Kieftdoor Laura Kieft
01 januari 2018
in Behind The Scenes, Inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Een hele goedemorgen! Of middag/avond natuurlijk, ligt er waarschijnlijk maar net aan hoe laat je het gisteren (of eigenlijk vandaag) hebt gemaakt. Nu het jaar 2017 er echt op zit dacht ik dat het wel een mooi moment was om nog even mijn hoogtepunten uit dat jaar op te sommen. Gelijk ook wat simpel leesvoer voor vandaag, want ik gok zomaar dat je toch niet met bakrecepten aan de slag gaat 😉 . 2017 Was voor mij een ontzettend leuk jaar met vele leuke dingen, ik som ze even kort voor jullie op. Ook blik ik vast een beetje vooruit en vertel ik wat je dit jaar kunt verwachten.

2017

Het Laura’s Bakery team

Op zakelijk vlak zijn er twee dingen die met kop en schouders boven alles uitsteken: mijn tweede boek en Lian die voor mij is komen werken waarmee er een heus Laura’s Bakery team ontstond. Dat Lian sinds begin 2017 is begonnen voor Laura’s Bakery kwam perfect uit met het oog op het boek dat ik aan het maken was. Maar niet alleen daarom, want door werkzaamheden uit handen te geven ontstond er voor mij meer vrije tijd. Jarenlang werkte ik gewoon non-stop door en waren er maar weinig dagen waarop ik écht niks deed aan werk. Mijn goede voornemen voor 2017 was om hier verandering in te brengen en dat is gelukt. Ik heb weer weekenden en vrije avonden en daar geniet ik van. Zoveel zelfs dat ik vanaf nu een dagje minder ga werken in de week.

Wat ook ideaal is, is dat Lian en ik helemaal op één lijn liggen en exact hetzelfde denken over van alles en nog wat. Zo erg, dat we hetzelfde zeggen (of appen) op hetzelfde moment. En dat gebeurt vaak kan ik je vertellen. Je begrijpt, Lian doe ik niet meer weg (en dat kan ik haar niet vaak genoeg zeggen).

Het Laura’s Bakery Bakboek

Dit jaar kwam ook mijn tweede boek uit waar ik zo ontzettend trots op ben! De lancering vond plaats met lezers in de vorm van een workshop en high tea en dit was echt een van de tofste dingen van 2017. Het was weer hard werken en heeeeeel veel bakken en testen in de keuken, maar wat ben ik trots op het resultaat.

Jullie waren ook enthousiast, want ik kreeg superveel leuke reacties en foto’s doorgestuurd. Vlak voor Kerst was het boek online zelfs uitverkocht en alleen nog maar in enkele boekhandels te vinden. Balen natuurlijk zo vlak voor Kerst, maar ook wel heel gaaf dat het zo goed verkocht wordt. De herdruk was al ingepland bij de drukker, maar het ging ineens zo hard met de verkoop dat het toch uitverkocht raakte. Begin deze maand is het boek weer volop verkrijgbaar. Datzelfde geldt voor mijn eerste boek –Het Basisbakboek-, dat was ook even uitverkocht. Gelukkig had de drukker al een deel van de boeken klaar en konden die vast opgestuurd worden. Gaaf om te zien dat ook dat boek nog steeds zo goed wordt verkocht.

Reizen

Op privé gebied was de grootste verandering dat ik meer vrije tijd had, precies volgens mijn voornemen zoals ik net al zei. Een ander voornemen was dat ik meer van de wereld wilde zien en meer dingen doen die ik al lang wil doen, maar nooit doe zonder dat ik daar een reden voor heb. Dus ik boekte afgelopen jaar in begin januari een reis naar Zuid-Afrika, ik wilde dit al jaren en kon niet bedenken waarom ik niet zou kunnen gaan. Dus ik ging gewoon. Reuze spannend vond ik dat, maar wat was het fantastisch.

Twee dagen op safari in het Kruger Park, oog in oog staan met de big five en de panorama route waren voor mij de hoogtepunten van deze reis. Ik wil dan ook zeker nog eens terug naar het noordelijke gedeelte om dit opnieuw mee te maken. Dit heeft toch wel de meeste indruk gemaakt en ik zou nog veel meer safari’s willen doen. Al is het maar om de foto’s ‘opnieuw’ te kunnen maken. Mijn bagage werd namelijk gestolen en daarmee ook mijn camera met gemaakte foto’s. Over een onvergetelijke vakantie gesproken. Wat ik ook ontzettend leuk vond was Boschendal, een groot landgoed waar wijn wordt gemaakt en waar we heerlijk hebben gegeten. Oh, en de struisvogels die ik heb gevoerd. De hele vakantie was gewoon ontzettend leuk. In dit behind the scenes artikel kun je meer lezen over deze gave reis.

Naast deze fantastische reis ging ik ook nog naar Rome toe, wat is dit toch een heerlijke stad. Twee keer ben ik hier nu geweest en ik zou zo weer gaan. Maar dan wil ik minder de toerist uithangen en vooral lekker door de straten slenteren en ontdekken wat de stad nog meer te bieden heeft.

2018

nog meer reizen

Goed, dit waren voor mij wel echt dé belangrijkste punten uit 2017. Voor 2018 zit ik ook alweer vol met plannen. Dat reizen zet ik voort, morgen stap ik met mijn zusje in het vliegtuig voor een citytrip naar Lissabon! Een goed begin van het nieuwe jaar al zeg ik het zelf. Ook schafte ik onlangs een reisgids van New York aan, hier wil ik zo graag eens heen. Idee is om dit ook in 2018 te doen, maar ik heb nog geen idee wanneer precies. Met het meer van de wereld zien komt het dus wel goed. Grappig wel, want eigenlijk ben ik nooit zo’n reislustig persoon geweest. En nog ben ik het liefst niet wekenlang van huis weg. Ik ben gewoon zo’n muts die ook graag thuis is, maximaal 2-3 weken weg naar een bestemming vind ik dan ook echt wel genoeg. Gelukkig is dat meer dan genoeg tijd om allerlei plekken te ontdekken.

Verder hoop ik dit jaar een huis te vinden, ik ben al een paar maanden op zoek maar ben tot nu toe nog niet mijn droomhuis tegen gekomen. En uiteraard is die vrije tijd ook weer belangrijk. Ik merk dat ik er productiever en creatiever van wordt, dus dat is ook heel mooi meegenomen.

Bloggen

Ik krijg veel vragen van jullie of ik in 2018 ook weer een boek uitbreng, maar dat is niet het geval. Twee boeken maken in nog geen twee jaar tijd was behoorlijk pittig. Veel andere plannen die ik al een aantal jaar heb zijn daardoor blijven liggen en die wil ik oppakken. Geen boek dus in 2018, maar wel heel veel andere gave dingen. Laura’s Bakery en Handige Baktips ga ik verder ontwikkelen, voor beide ligt er al een hele stapel met plannen en ideeën klaar.

Ook gaan we begin dit jaar iets heel leuks lanceren. Waarschijnlijk in februari of maart als het een beetje meezit. Ik denk oprecht dat jullie dit heel erg gaaf gaan vinden. Nog heel even geduld dus!

Blogtechnisch hebben we het dan in grote lijnen wel gehad, want de focus gaat liggen op de blogs en het ontwikkelen ervan dit jaar. En inmiddels weet ik dat er onverwachts allerlei gave dingen op je pad kunnen komen, dus wie weet wat ik over een jaar weer schrijf als ik terugblik.

Heb jij grootste plannen voor het nieuwe jaar?

Vorige post

Volgende post

Best bekeken baktips van 2017
Behind the scenes december 2017

Related Posts

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft
01 januari 2021
0

...

Laura’s Bakery 10 jaar

Mijn 2020

door Laura Kieft
31 december 2020
4

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet...

Printable: bladerdeegstengels

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft
28 december 2020
0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 3

  1. Lieke says:
    3 jaar geleden

    Allereerst de allerbeste wensen voor 2018 voor jou en Lian. Mijn voornemen is om meer te genieten en meer te doen met bakken. Samen met mijn zus ben ik bezig een bedrijfje opstarten dat ook in het teken staat van bakken. Spannend! New York is een hele gave stad, met ongetwijfeld heeel veel bakinspiratie! Groetjes, Lieke

    Beantwoorden
  2. Marielle says:
    3 jaar geleden

    Gelukkig nieuwjaar Laura en Lian! Ik ben erg benieuwd met wat voor leuks jullie gaan komen in februari/maart.

    Veel plezier in Lissabon. En New York is zo gaaf, daar ben ik ook geweest en geloof mij, als je er eenmaal geweest bent wil je zeker weer terug 🙂

    Mijn voornemen is om vooral door te gaan met mijn blog marielleindekeuken.nl en wie weet komt er ook wel iets leuks op mijn pad dit jaar 🙂

    Veel succes dit jaar!

    Beantwoorden
  3. Yvonne says:
    3 jaar geleden

    Laura en Lian,
    Ik wens jullie een heel mooi, gelukkig, veilig en bovenal een gezond 2018!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=_ZMLDP7IktIAX8V01yU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a374becb04550e1dfdffc0016dac62cd&oe=6029E02D' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Behind the scenes december 2017

Behind the scenes december 2017

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-1

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-10

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-18

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-5

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-4

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan