Lemon curd trifle met rood fruit

Gepost: 12 april 2017 Laatst bewerkt: 23 juli 2023
48

Met nog maar een paar dagen te gaan tot Pasen, vond ik het de hoogste tijd voor een simpel, fris en overheerlijk dessert. Ik was niet de enige die daar zo over dacht, want Chivers vroeg mij om zo’n lekker recept te maken voor Pasen. Geen probleem, daarvoor ben je bij mij aan het juiste adres. Ik maakte deze lemon curd trifle met rood fruit in eenpersoonsporties. Omdat je waarschijnlijk al genoeg in de keuken staat met Pasen, besloot ik dat het dessert dan lekker makkelijk moest zijn. Maar wel eentje waarmee je indruk maakt en die uiteraard ook fantastisch smaakt. 

BAKTIP: Deze mooie ijsglazen zijn hoog en hierdoor uitstekend voor het serveren van ijs, cocktails, milkshakes of andere heerlijke desserts zoals deze lemon curd trifle met rood fruit.

Een trifle is niet moeilijk om te maken, het is eigenlijk een kwestie van de verschillende onderdelen in laagjes opbouwen. Omdat ik ook niet te veel voorwerk wilde hebben, besloot ik gebruik te maken van een hotelcake uit de winkel. Die vind ik altijd zo lekker en hij past gewoon goed bij een trifle. De mascarpone room maakte ik wel zelf, maar dat is in een paar minuten gepiept. Die room bracht ik op smaak met de Lemon Curd van Chivers, een curd die ik ook gebruikte voor extra laagjes in de trifle. Het Engelse merk Chivers ken je misschien wel van de marmelades die je in de supermarkt in het jamschap vindt, maar daar staan dus ook de potjes Lemon Curd bij. Sinds kort met een vernieuwde verpakking trouwens.

Ik ben groot fan van lemon curd en gebruik het dan ook veel. In mijn bakrecepten uiteraard, maar een dun laagje op een cracker, een beetje door de yoghurt of een klodder op mijn ijs vind ik ook echt heerlijk. Daarnaast vind ik de Lemon Curd van Chivers ook gewoon heel erg lekker. Ideaal voor wanneer ik last minute besluit om bijvoorbeeld een lemon meringue pie te bakken en ik geen tijd meer heb om zelf lemon curd te maken. Of voor deze snelle trifle, daar past hij ook perfect bij.

Recept afdrukken

3.67 van 3 stemmen

Lemon curd trifle met rood fruit

Deze lemon curd trifle met rood fruit is een heerlijk fris toetje. Het is erg makkelijk om te maken en waarschijnlijk ook zo weer op.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 8-10 plakjes cake (ik kocht een cake, maar je kunt hem ook zelf bakken)
  • 1 portie mascarpone room (volgens recept)
  • 1 potje Chivers Lemon Curd
  • rood fruit naar keuze (ik gebruikte aardbeien, frambozen en blauwe bessen)

Instructies

  • Bereid de mascarpone room volgens recept, het enige wat je anders doet is het toevoegen van 3 eetlepels Lemon Curd bij het losroeren van de mascarpone. Zo krijgt je mascarpone room een lekkere frisse smaak. Poedersuiker vind ik zelf dan niet meer nodig, maar maak hem gerust iets zoeter als je wilt.
  • Snij de cake in plakjes en maak hier weer kleine blokjes van. Dat werkt wat makkelijker met het opbouwen van de laagjes straks. Maak ook het fruit schoon en snij de aardbeien in wat kleinere partjes. De frambozen kun je ook halveren in de lengte.
  • Dan kun je de trifles gelijk al gaan opbouwen! Ik gebruikte een ijscoupe om de trifle in te maken, maar je kunt ook glazen of potjes gebruiken. Ik gebruik graag glazen potjes zodat je de laagjes goed kunt zien.
  • Ik begon met een beetje mascarpone room en maakte daarop het eerste laagje cake. Daar smeerde ik wat Lemon Curd overheen, gevolgd door een laagje fruit. Ga zo door tot het glas vol zit. Ik eindigde met mascarpone room waarmee ik de bovenkant van het glas als het ware afsloot. Daarop nog wat Lemon Curd, maar niet helemaal tot aan de randjes. Bovenop nog een paar blokjes cake met het fruit. Zo zie je in één oogopslag wat je kunt verwachten van het dessert, zelfs wanneer je geen glas gebruikt.
Bewaren

Je kunt de trifles gelijk serveren, maar je kunt ze ook prima voorbereiden en in de koelkast bewaren tot je ze nodig hebt. Hoe langer je ze van tevoren maakt, hoe meer de smaken doortrekken. Houd er wel rekening mee dat de cake ook steeds kleffer wordt. Dat is geen probleem, maar niet iedereen vindt dat even lekker.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

12 reacties

  1. Lianne schreef:

    Ziet er weer verrukkelijk uit. Ik heb pas nog lemoncurd gemaakt met jouw recept, was goed gelukt en erg lekker. Dit potje is ideaal wanneer je geen zin of tijd hebt om het zelf te doen.

  2. Trudy schreef:

    Laura op de Engelse toer!
    Leuk, en trifles zijn zo lekker!! 🙂 Zeker nu met een kant en klaar potje! Super!
    Wat wordt volgende in de Engelse reeks? Een Ploughman’s lunch? ♥

  3. Homemade by Joke schreef:

    Lieve Lau, sla het diner de volgende keer dat we komen eten maar over, we beginnen meteen aan dit desert. Het water loopt mij in de mond al is het pas 10 uur ’s morgens 😉
    Liefs, mam ♥

  4. Josje schreef:

    Een echte aanrader!!

  5. Janneke schreef:

    Smaakt de lemoncurd uit het potje net zo lekker als die van je eigen recept? Het is namelijk veel voordeliger om een potje te kopen maar ik ben bang dat die veel zuurder is. Recept ziet er lekker uit! Ik heb nog een restje lemoncurd staan van pasen dus maar even uitproberen!

  6. Lourdes schreef:

    Volgens mij ook heel lekker als je de cake met limoncello bedruppeld!!!

  7. Dominique schreef:

    Kan ik ook de mascarpone vervangen door kwark? Minder romig natuurlijk, maar ook veel minder vet!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan!

  8. Martha schreef:

    Hoeveel gram fruit heb je ongeveer nodig? Ik kan het niet zo goed inschatten:)

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb het fruit destijds niet afgewogen, dus dat weet ik niet meer. Zou vooral voldoende halen en wat je overhoudt wat anders lekkers mee maken 🙂

  9. Petra schreef:

    Ik las in een van de reacties dat ik de mascarpone kan vervangen door kwark. Kan ik ook ricotta gebruiken en zo ja, wat proef ik dan voor verschil?
    Voor een etentje met thema Verenigd Koninkrijk moet ik allerlei toetjes maken. Maar hemeltje wat een vet en suiker zit overal in (ik maak alles een keer als proef vooraf). M’n weegschaal gaat in staking!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar ik denk dat je wel verschil proeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *