Harde broodjes

Gepost: 28 juni 2015 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
162

harde broodjes

Ik heb een paar favoriete boeken als het gaat om brood bakken. Bakken met Paul Hollywood is daar één van. Op zoek naar een recept waarmee ik lekkere harde broodjes kon maken, sloeg ik dit boek weer eens open. Ik vond daar een heerlijk recept wat ik vandaag met jullie deel.

De truc om deze broodjes knapperig te krijgen is een braadslede met water op de bodem van de oven. Als je geen braadslede neerzet (of één met te weinig water) krijg je wat zachtere broodjes. Ook die zijn nog steeds hartstikke lekker!

harde broodjes

harde broodjes

Recept afdrukken

4.67 van 30 stemmen

Harde broodjes

Op zoek naar een goed recept voor harde broodjes? Zoek niet verder, ik heb een heerlijk en makkelijk recept voor jullie met duidelijke uitleg.
Porties: 12 broodjes

Ingrediënten

  • 500 gram patentbloem
  • 10 gram zout
  • 10 gram instantgist
  • 20 gram zachte ongezouten roomboter
  • 320 ml koud water

Instructies

  • Doe de bloem, zout, gist en boter in een kom. Voeg driekwart van het water toe en meng op lage snelheid. Wanneer het zich begint te binden voeg je de rest van het water toe. Meng nu nog zo’n 5 minuten door met een mixer tot het deeg zacht en elastisch is.
  • Plaats de bal deeg in een kom die je invet met een beetje olie. Bedek de kom met een schone theedoek en laat minimaal een uur rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.
  • Haal het deeg uit de kom en leg op een met bloem bestoven werkblad. Druk het lucht er uit en verdeel in 12 gelijke stukken. Maak van al die stukken mooie bolletjes. Dit doe je door een stukje deeg op het werkblad te leggen, vorm met je hand een kommetje dat je over het balletje deeg zet. Draai je hand nu rond, in je handpalm vormt het deeg zich tot in mooi bolletje.
  • Leg alles broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en dek deze af met folie of een theedoek. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen tot de broodjes in volume zijn verdubbeld. Na het rijzen snij je met een scherp mes een kruis in de broodjes.
  • Giet heet water in de braadslede (die op de bodem van de oven staat) en zet de broodjes in het midden van de oven. Bak ze 15-20 minuten op 220 °C(boven- en onderwarmte) tot ze goudbruin zijn en hol klinken als je op de onderkant klopt.
Bewaren

Broodjes bewaren? In dit artikel lees je hoe je brood kunt bewaren zodat het lekker vers blijft.

harde broodjes

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

107 reacties

  1. corry van Nunen schreef:

    Hoeveel graden moet de oven voor de broodjes.

    1. Laura's Bakery schreef:

      220 graden, was ik er vergeten bij te zetten maar heb het gelijk aangepast 😉

  2. Marie schreef:

    Kan dit ook met volkorenmeel?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, je krijgt dan uiteraard wel een ander resultaat.

      1. miranda schreef:

        moet je dan bij volkoren niet meer gist erin doen?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Als je een luchtig deeg wilt moet je inderdaad meer gist toevoegen, maar dat vind ik bij zulke kleine broodjes niet per se nodig. Kijk dit recept maar eens: https://www.laurasbakery.nl/volkoren-kaiserbroodjes/

  3. Joyce schreef:

    Broodjes staan zeker op mijn to bake lijst voor deze zomer. Maar ik vind nergens op hoeveel graden je de oven hebt gezet. Lees ik erover?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oeps, daar lees je niet overheen, dat ben ik gewoon vergeten neer te zetten. Heb het gelijk even toegevoegd!

    2. miranda schreef:

      warme lucht 200 graden

  4. Margot schreef:

    Wat zien ze er heerlijk fluffy uit van binnen!

  5. Carolien schreef:

    Hoi Laura ik zou persoonlijk de broodjes liever wat bruiner van kleur hebben kan ik ze dan wat langer in de oven laten

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat kan zeker. Ze waren overigens in het echt wel iets bruiner dan ze op de foto lijken (gek genoeg).

  6. Agnetha schreef:

    De broodjes gaan nu de oven in. Ik ben heel benieuwd!

  7. chucky1012 schreef:

    Dat zijn heerlijke broodjes.

  8. Isa schreef:

    Mmmm, ziet er lekker uit! Ik wil er graag aan beginnen, maar patentbloem ken ik niet… Is er misschien een andere benaming voor? Of kan je er een foto bij plaatsen?
    Bedankt! En doe zo voort!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat koop je gewoon in de supermarkt, op het pak bloem staat dan ‘patentbloem’.

      1. Isa schreef:

        Okee, ik heb het even gegoogled en blijkbaar is dit hetzelfde als patisseriebloem of vloeibare bloem. Leuk weetje voor de Belgen die je volgen…

        1. Laura's Bakery schreef:

          Ah, ik had niet door dat je in België woonde. Van vloeibare bloem heb ik dan weer nooit gehoord, ook voor mij een leuk weetje 😉

  9. Vero schreef:

    Hoi Laura, deze broodjes zien er heerlijk uit ! Er staan heel wat lekkere en gemakkelijke recepten in het boek van Paul Hollywood. Heb het met jou advies gekocht en ben dan ook zeer tevreden.

  10. Liana schreef:

    Hoi,

    Ik wil de boordjes vandaag maken en morgen het liefste afbakken. Kan dit? En hoe bewaar ik de boordjes dan het beste tot morgen?

    Liana

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt ze het best gewoon bakken en dan in een zak of schone theedoek bewaren. De volgende dag kun je ze dan weer even opwarmen in de oven.

  11. Marja schreef:

    Tja, en mijn harde broodjes zakten in bij het insnijden, daarna bleven ze redelijk plat, dus van mijn ronde broodjes bleef niet zo veel over.

    Echt gaar waren ze ook niet van binnen, dus ga het zeker nog eens proberen en dan maar zonder inkeping. Of kan dat ook anders?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je ze wel goed opgebold? Ze kunnen ook te luchtig zijn geweest waardoor ze inzakten na insnijden. Je kunt ze ook bakken zonder in te snijden, dan scheuren ze waarschijnlijk wel open.

      1. Keizer karel schreef:

        Als ik even mag inspringen. Als je teveel water gebruikt of als je te lang laat rijden kan de deeg inzakken. Raak de broodjes niet meer aan tijdens de tweede rijs. Ik vorm de broodjes na de eerste rijs dan plaats ik ze op een plaat en maak de inkeping. Na de tweede rijs gaat de plaat in de warme oven. Een kopje warm water op de bodem van de oven maakt de korst knapperig. Een andere truuk is deeg maken met koud water en laten rijzen op 50°C.

    2. Lesley schreef:

      Ik heb hetzelfde voor. 2 broodjes meteen ingezakt toen ik de insnijding wou maken dus ben van de rest afgebleven. Ze gaan zo dadelijk de oven in. Ben benieuwd

  12. Marja schreef:

    Bedankt voor je reactie Laura. Ja, ik heb ze goed opgebold, ze waren schitterend mooi rond en goed gerezen. Ik had me al voorgenomen om ze zonder insnijding nog eens te maken, opengebarsten is ook leuk!

  13. jose schreef:

    hoi Wat een leuk recept ik wil deze broodjes graag maken
    kan ik de bloem gewoon vervangen door speltbloem?

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, geen probleem.

  14. Loes schreef:

    Hoi Laura!
    Wat voor oven gebruik jij voor al je recepten? Ik heb namelijk een heteluchtoven, en vraag me af of ik de oven dan wat minder hoog moet zetten.

    1. Laura schreef:

      Voor een heteluchtoven zet je de temperatuur 20% lager. De temperaturen die ik hier op het blog noem, zijn voor een oven met boven- en onderwarmte

  15. Frankie schreef:

    Hoi Laura,
    Vandaag jou broodjes gemaakt, lekker.
    Maar mijn deeg was zeer plakkerig, dienen er veel patentbloem bij te doen om de deeg van mijn handen af te krijgen en er goede bollen van te rollen. wat heb ik verkeer gedaan? Heb jou recept percies gevolgd.
    Groet, Frankie

    1. Laura schreef:

      Dat kan aan verschillende dingen liggen, manier van kneden, soort bloem, temperatuur, luchtvochtigheid, , etc. Juiste oplossing is inderdaad meer bloem toevoegen.

  16. flore schreef:

    Hmm jammer… 🙁 ik heb ze gebakken, maar ik vond ze erg zout (en ik had er al minder zout en wat extra bloem en water bij gedaan). De structuur is wel goed! Half wit, half volkorenbloem gebruikt en wat extra pitten en zaden. Aanrader.

  17. Thomas schreef:

    Als ik dit precies zo doe als in de ingrediënten staat kan ik er geen bol van maken want de hele deeg is vloeibaar……
    Dit is wel de eerste keer dat ik dit doe….

    1. Laura schreef:

      Heb je de ingrediënten wel goed afgewogen, het hoort namelijk echt een deeg te worden.

  18. cindy schreef:

    hallo ,

    ik wil dit recept graag gaan maken alleen de helft minder broodjes kan ik alle ingrediënten dan gewoon halveren groetjes

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, dat kan.

  19. Robert schreef:

    Erg lekkere broodjes! Makkelijk recept. Misschien de baktijd iets verlengen zodat ze wat bruiner worden.

  20. Geoffrey schreef:

    Hoi Laura,

    Bedankt voor je heerlijke recept. Ik heb er voor eigen voorkeur nog een ei door heen gedaan, vind ik wat lekkerder. De broodjes smaken heerlijk!

    Ik heb hetzelfde recept gebruikt met zelfrijzend bakmeel. Niet doen!…. Dan is de binnenkant niet lekker.

    Uiteraard heb ik de baktijd ook iets verlengt met beide recepten, dan is de binnenkant iets minder vochtig

  21. Cynthia schreef:

    Hoi Laura, jammer dat je vergeet erbij te zetten dat je de bolletjes vóór het afdekken met folie nog even met olie moet insmeren… Nu bleef het folie zodanig plakken na het rijzen dat de bolletjes helemaal uit z’n voegen waren getrokken.

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat staat er niet bij omdat ik dat niet doe (en ze dan niet/nauwelijks aan het folie plakken). Misschien is jouw deeg te plakkerig geweest door een afwijking in de ingrediënten?

  22. Mark schreef:

    Hoi Laura, dank voor je recept. Ik bak zelf ook al langere tijd brood. Een prachtig proces. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het gaat.Maar dit recept is wel mijn favoriet. De broodjes worden prachtig rond en zijn echt lekker. Dat kan ik niet van alle zelf gebakken broden zeggen. Maar dit recept is echt goed. Dank je wel.

  23. Maurice schreef:

    kan ik het opgebolde deeg invriezen en later de broodjes naar behoefte afbakken..?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee, want het deeg blijft werken. Dan kun je beter de broodjes bakken en invriezen (en even opwarmen wanneer je ze wilt eten).

  24. Jolleke schreef:

    Tipje je kan n appelpartjes vorm gebruiken om mooie strepen te krijgen eerst beetje bloem
    T er in drukken op die kant laten rijzen daarna omdraaien en bakken

  25. wilma schreef:

    320 water en ik heb brei… 230 en deeg is goed. Weet je het zeker dat het goed staat opgeschreven

    1. Laura Kieft schreef:

      De verhoudingen kloppen zeker, ik (en vele anderen) hebben ze al vaak gemaakt en ze lukken iedere keer weer.

  26. Heidi schreef:

    Zou je het water ook kunnen vervangen met melk?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat moet denk ik wel lukken.

  27. Carl Stoepker schreef:

    Waarom zorgt het hete water voor een krokantere korst?

  28. Linda schreef:

    hoeveel gist heb je nodig as je verse gist gebruikt

    1. Frank schreef:

      30 gram ongeveer
      10 gr droge gist is 30 gr verse gist

  29. Charlotte schreef:

    He hallo, hier even een vraagje vanuit Thailand. Bak hier mijn eigen brood en probeer van alles uit. Nu wil ik graag jouw harde broodjes maken en zag dit recept. Snap het helemaal, behalve van het water in de braadslee… hoeveel water moet ik in de braadslee doen en moet ik het water eerst koken of moet er koud water in? Alvast enorme dank voor je antwoord.

    1. Laura Kieft schreef:

      Je giet heet water in de braadslede, kan eerst gekookt zijn of gewoon heet water uit de kraan.

  30. Frank schreef:

    Als ik de hoeveelheden in het recept aanhoud is het deeg veel te nat.
    Heb recept aangepast naar 560 gram bloem dan is het deeg goed.

  31. Diana schreef:

    Hoi laura
    Ik wilde even zeggen dat je een leuke site hebt. En Ik heb vandaag je harde broodjes gemaakt ze waren super lekker. Groetjes Diana

  32. Fenne schreef:

    Als je de broodjes wat bruiner wilt kunt je ze voor je ze gaat bakken met een kwastje een beetje nat maken

  33. Mart schreef:

    Ik heb je broodjes gebakken volgens het recept maar ze wilden niet mooi rijzen! Ze bleven plat net als pitabroodjes en alles zat erin ook gist.
    Groetjes Mart.

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb je wel goed gekneed?

  34. Mart schreef:

    Hoi Laura ik heb ook een vraag, mijn deeg bleef te slap mijn bolletjes werden pita broodjes. Hoe kan dat nu?
    Mart.m

    1. Laura Kieft schreef:

      Lastig te zeggen zonder verdere informatie, heb je je wel aan het recept gehouden?

    2. Adrie schreef:

      (te) slap deeg kan door het vochtgehalte van de bloem komen. Ik hou altijd vijf tot tien procent vocht achter om dat pas toe te voegen als het deeg wat te stevig blijft (als er droge bloem in de keukenmachine blijft liggen na een paar minuten kneden.) Een extra handje bloem toevoegen kan natuurlijk ook. (De meeste recepten komen niet heel kritisch.)
      Een slap deeg zakt uit tijdens het rijzen als de rijsplek (te) warm is.

  35. Daniele schreef:

    Ik heb deze broodjes vandaag gemaakt MAAR ik heb aan het deeg wat knoflook en madame jeanet toegevoegd en toen de broodjes gevuld met kip ajam ze waren heerlijk

  36. Fender schreef:

    Hallo Laura

    Wil het graag eens proberen maar voor de eerste keer wil ik er 6 maken ,dus de ingredieënten halveren maar ook de tijden om te rijzen neem ik aan.En ik heb een hete luchtoven dus zoals je zei 1/5 lager dan 220 gr en de tijd 15-20 min? Ik ben benieuwd ,leuke blog.

    Grt Fender

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je minder wilt maken halveer je alleen de ingrediënten, voor de rest volg je gewoon het recept.

  37. Jan schreef:

    hallo laura kan ik het deeg voor de broodjes ook met het broodmachien maken .

    1. Laura's Bakery schreef:

      Vast wel, maar daar heb ik geen ervaring mee.

    2. Adrie schreef:

      In de broodmachine gaat prima, daarna ook de eerste rijs in de machine (die houdt een fijne rijstemperatuur aan en je hoeft het niet af te dekken.

      1. jan schreef:

        hallo adrie.
        bedankt voor u antwoord maar ik heb nog een vraagje op welk proggamma nummer ?

        1. Adrie schreef:

          Sommige machines hebben een alleen kneden (en rijzen) programma, anders gewoon tijdens de eerste rijs de machine uitzetten en verder op het aanrecht en in een bakblik of op een bakplaat.
          Ik heb de broodmachine niet meer, ik gebruik alleen de mixer om te kneden. Een kwartier op laagste snelheid.
          Met de hand kneden is nog lekkerder, maar ik ben lui…
          Afbakken op een pizzasteen is ook een aanrader! Vloer brood uit eigen oven.

  38. Meike schreef:

    Hallo,

    Ik heb een vraagje kan je ook bijvoorbeeld chocola of vruchten in het beslag van het broodje toevoegen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zolang het gedroogde vruchten zijn lijkt me dat geen probleem.

  39. Gijs schreef:

    broodjes doen het prima heb er alleen wat boter 20 gram aan toegevoegd en wat meer bloem 50 gram
    ik maak de dubbele hoeveelheid .
    ik gebruik mijn oude broodbakmachine om te kneden, bijkomstig is dat dan ook het deeg opgewarmd word naar 30 graden , zodra die uitgedraaid is op een bebloemd werkblad storten en doorkneden en opbollen theedoek erover eerste rijs 30 minuten uitslaan en doorkneden,portioneren 50 gram en opbollen 15 bolletjes op 2 bakplaten in oven met rijsstand (35 graden) en een bak heet water.
    perfecte rijs van een uur . de andere 15 bolletjes op een platte plaat in de vriezer als ze bevroren zijn in een zakje. Die bevroren bolletjes savonds op een bakplaat in keuken onder een lauwwarme wochte doek tot smorgens laten staan en smorgens afbakken… werkt perfect.

  40. Sanne schreef:

    Hallo kan dit ook in de airfryer Xxl
    En op hoeveel graden en minuten alvast bedankt .

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik niet getest.

  41. Peter schreef:

    Vandaag je broodjes in de test gedaan. Wil ze vrijdag 1ste kerst gaan gebruiken bij de gourmet. Dan is het wel goed om van te voren even te testen. Nou kan je zeggen ze zijn lekker.

    Heb wel met de hand gekneed omdat mijn ervaring er betere gluten door ontstaan. Maar dat is persoonlijk.

    Vond ze zeker lekker. Wat ik me wel afvraag zou je de boter kunnen vervangen voor bijv knoflook olie of zou je dan meer bloem of zo nodig moeten hebben? Wil namelijk een broodje met een smaak je maken.

    Maar echt super recept. Dank je wel. En zo zie je jaren laten zijn er nog steeds mensen die oude recepten van je vinden

    Fijne dagen

    Peter

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat fijn dat ze je bevallen! Je zou dan bijvoorbeeld kruiden door het deeg kunnen kneden, zoals knoflookpoeder. Kijk maar eens hoe ik dat hier heb gedaan bijvoorbeeld: https://www.laurasbakery.nl/focaccia-met-olijven-en-knoflook/

  42. - schreef:

    Beste Laura,

    Kun je het ook met “normaal bloem” doen?
    Krijg je dan hetzelfde resultaat?

    Mvg

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het kan ook prima met tarwebloem.

  43. Anneli schreef:

    Ze zien er heerlijk,luchtig uit!
    Kun je IPV roomboter ook andere boter gebruiken, zoals margarine?

    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou kunnen! Het kan wel wat verschillen in smaak.

  44. Anneli schreef:

    Ik heb ze inmiddels met margarine gemaakt…en ze waren verrukkelijk! Wij hebben er hier met zijn allen enorm van genoten! Dank voor het recept. Ik ga ze nu weer maken 😉

    Groetjes

  45. Anna schreef:

    Bij de meeste brood recepten zie ik 7g gist op 500g bloem, klopt het dat voor deze broodjes meer nodig is? Ik heb nog 7g in huis dus ik zit een beetje te dubben of ik dan gewoon 7/10e van alle ingrediënten zal doen of dat het alleen ietsje langer moet rijzen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Voor dit recept en deze verhouding gebruik je 10 gram instantgist!

  46. Reinke schreef:

    Hi,

    Ik heb het recept gehalveerd omdat 12 broodjes teveel zijn, dus 6 broodjes gewenst.
    Wat doe ik fout als na de 2e rijs ik de goed gerezen broodjes insnij (kruis) en de broodjes helemaal inzakken en en ik na het bakken ook veel te platte broodjes overhou? Ze smaken overigens wel goed.
    Te lang gerezen?

  47. Anita Kamies schreef:

    Ηoi Laura,

    Wat een heerlijke broodrecepten allemaal! Ik heb net een Kitchenaid mixer gekregen en wil daarmee aan de slag gaan. Dus dank voor al die recepten. Maar even een andere vraag over deze harde broodjes. Ik heb een stoomoven. Ik neem aan dat ik voor knapperige broodjes dan gewoon meer stoom moet toevoegen en geen bakje water in de oven nodig heb?
    Alvast bedankt voor je reactie.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Klopt helemaal!

  48. Anita Kamies schreef:

    Top! Dank voor je snelle antwoord!

  49. Peter schreef:

    Ik vind het zo gaaf om te zien dat je recept zoveel reacties op levert. 2015 geplaatst en nog steeds weten mensen je te vinden. En ik was er nu extra blij mee omdat ik me recept krijgt was door een nieuwe laptop. Wilde ze gisteren maken en geen recept meer. En toevallig kwam er een reactie binnen. Hahaha dus recept weer terug.

    In een reactie op één van je eerdere volgens, je kan zeker meerdere soorten bloem en meel gebruiken.
    Ik heb gisteren mijn oudere bloem soorten opgemaakt en dus een mix van Patent, volkoren en tarwe gebruikt.
    Een klein beetje broodverbeteraar erbij en gedraaid in de broodbak maching. 1ste rijs daar in en na opbollen de 2de rijs in de oven. Gaat super. Niks aangepast. En het deeg was nog steeds super.

    Dus het antwoord is zeker het kan

  50. Han schreef:

    Dankjewel voor het recept!
    Waarom gebruik je koud water? Meeste recepten met gist worden aangeraden met lauwwarm water.
    Alvast bedankt.

  51. Laura's Bakery schreef:

    Ik gebruik meestal lauwwarm water inderdaad, dit is echter een recept van Paul Hollywood en hij gebruikt koud water. Dat heb ik dus gevolgd. In principe kun je beide gebruiken, maar wanneer je koud water gebruikt, ligt de temperatuur van je deeg lager en zal het wat meer tijd nodig hebben om te rijzen.

  52. Chris Quirynen schreef:

    Laura,
    De broodjes rijzen, als ze gevormd zijn, amper.
    Heb je een idee hoe dat komt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan meerdere oorzaken hebben, hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/tips-voor-brood-bakken/

  53. Merel schreef:

    Hoeveel water moet er in de braadslede? En kan dit ook met een ovenschaal?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Een flinke laag is voldoende, het kan ook met een ovenschaal.

  54. Evy Moriau schreef:

    Ik heb alles goed afgewogen en mijn deeg vormt geen bal, echt heel nat deeg. Mag ik minder water gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je het recept precies gevolgd en lang genoeg gekneed? Je kunt het aanpassen uiteraard, maar het zou moeten kloppen zo.

  55. Leanneke schreef:

    Hoihoi!

    Dankje voor dit leuke recept!
    Vraagje: zou ik een deel van het meel/bloem en het water kunnen vervangen met restjes niet-actieve zuurdesemstarter?

    Groetjes:)

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, maar zou je kunnen proberen!

  56. David schreef:

    Recept Gevolgd deeg te plat/nat. Deeg de vuilbak in . Morgen verder zoeken naar recepten.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Jammer om te horen, dat klinkt alsof er iets is misgegaan. Hier vind je tips: https://www.laurasbakery.nl/tips-voor-brood-bakken/

  57. Thessa schreef:

    Voor het allereerst zelf broodjes gebakken en ze waren heerlijk! Ik woon in Canada en het brood is hier niet echt geweldig dus dit was top! Wel per ongeluk de eerste rijs vergeten maar broodjes zijn toch erg goed gelukt!

  58. Vandermeulen wendy schreef:

    Kan het ook met zelfrijzende bloem?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, want daar zit bakpoeder in en dat heb je niet nodig voor dit recept.

  59. Mariska schreef:

    Ik wil graag wat zaden op mijn bolletjes. Hoe kan ik dat het beste doen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou wat losgeklopt ei op de broodjes kunnen smeren en dan wat zaadjes erover!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *