Fruittaart koekjes met cream cheese

11 oktober 2017
59

Door Lian – Het recept van vandaag stond al een aantal maanden op mijn lijstje om te maken voor het blog, maar steeds kwam er iets anders tussen en schoven we het recept weer door. Toen ik een hele stapel jodenkoeken had liggen wist ik dat ik die koekjes graag wilde omtoveren tot het kleine taartjes idee dat ik al zo lang had. In principe kun je de bodem met ieder soort koekje maken, zelfs een uit de winkel, zolang de koekjes maar groot genoeg zijn om er wat fruit op kwijt te kunnen. Jodenkoeken zijn natuurlijk een mooi formaat, maar je kunt bijvoorbeeld ook het recept voor suikerkoekjes volgen. De taartjes zelf zijn lekker fris, omdat ik koos voor cream cheese als topping. Deze fruittaart koekjes zijn leuk om op zichzelf te maken of om saaie koekjes een fruitige twist te geven en je gasten er op die manier mee te verrassen. 

Koekjes met cream cheese en fruit

Wist je dat je van Jodenkoeken een heel lekker toetje kunt maken? Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig om deze lekkere koekjes met cream cheese en fruit op tafel te toveren.

Ingrediënten

  • 1 recept suikerkoekjes of jodenkoeken
  • 200 gram roomkaas
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 1 el vanille extract
  • 125 ml slagroom
  • vers fruit

Instructies

  • Bak de door jouw gekozen koekjes volgens het recept en laat ze afkoelen op een rooster. In een kom meng je de roomkaas met de suiker en vanille. Roer met een spatel door elkaar.
  • In een andere kom klop je de slagroom stijf. Voeg dit toe aan het roomkaas mengsel en spatel er voorzichtig doorheen. Doe het cream cheese mengsel in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit op ieder koekje een laag cream cheese tot alles op is.
  • Snijd en was indien nodig je fruit en verdeel deze over de koekjes met cream cheese.
Bewaren

De koekjes zijn het lekkerste als je ze direct serveert. Vanwege de cream cheese moet je ze bewaren in de koelkast, waardoor het koekje zelf zijn knapperigheid zal verliezen.

 

Serveer deze makkelijke fruittaart koekjes in de middag bij een kopje thee of heel feestelijk als hapje bij een high tea. Waar je ook voor kiest, laat het smaken!

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

8 reacties

  1. Elize schreef:

    Wat grappig, jodenkoeken. Echt al een eeuwigheid niet op, terwijl mijn ouders ze vroeger regelmatig in huis hadden. Leuk idee om ze als bodem voor een taartje te gebruiken! Kan niet anders dan lekker zijn 🙂

  2. Noah schreef:

    Leuk recept ga ik zeker is proberen! Misschien een rare vraag maar wat is vanille extract precies en waar kan je dat kopen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Daar kun je hier meer over lezen: http://www.laurasbakery.nl/uitgelicht-vanille/ . Ik koop het zelf bij kookwinkels.

  3. Susan schreef:

    Misschien gekke vraag, maar worden de koekjes niet snel zacht? En hoelang van te voren zou ik ze kunnen maken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Na verloop van tijd worden ze zachter ja, maar zelf vind ik dat niet erg. Zou ze niet te lang van te voren maken, gewoon op de dag dat je ze nodig hebt (onderdelen kun je wel eerder maken natuurlijk).

  4. malou schreef:

    Oww deze zijn echt verrukkelijk! Ik maak ze altijd bij feesten en me familie is er dol op! Echte aanrader 🙂

  5. Danique schreef:

    Hi hi!
    Hoeveel koekjes kun je met dit recept maken?

    Groetjes

    1. Laura Kieft schreef:

      Afhankelijk van of je suikerkoekjes of jodenkoeken gebruikt (en het formaat dat je ze maakt), maar dat staat bij die recepten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *