Confetti cupcakes

Gepost: 18 september 2014 Laatst bewerkt: 22 januari 2024
162

Confetti cupcakes

Het is de hoogste tijd voor een feestelijk baksel op het blog, ik ben vandaag namelijk jarig 😀 ! Daar hoort natuurlijk iets lekkers bij! Weer een jaartje erbij op de teller, die nu op 24 staat. Reden voor een feestje dacht ik zo 😉 . Dat feestje vier ik met jullie door het recept voor deze feestelijke confetti cupcakes te delen. Naast dat sprinkles alles net even dat ene beetje leuker maken, vind ik ze ook nog eens heel feestelijk staan. Perfect als verjaardagscupcakes dus!

Confetti cupcake recept

Confetti cupcake beslag

Recept afdrukken

4.34 van 12 stemmen

Confetti cupcakes

Deze feestelijke confetti cupcakes maken elke verjaardag compleet! Confetti door het beslag en gestrooid over de toef. Één en al gezelligheid!
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 135 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 40 gram confetti sprinkles (+extra ter decoratie)

Instructies

  • Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen. Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe, mix tot een luchtig beslag.
  • Voeg als laatst de sprinkles toe en spatel deze door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes en strooi nog wat extra sprinkles over de ongebakken cupcakes.
  • Bak de cupcakes in 20 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
  • Terwijl je cupcakes in de oven staan maak je de botercrème volgens recept. Laat zowel de cupcakes als de botercrème helemaal afkoelen tot kamertemperatuur. Spuit dan rozetten of toeven op de cupcakes. Strooi ter decoratie nog wat sprinkles over de toeven.
Tips

Voor de rozetten crème maak je een halve portie botercrème, dan heb je meer dan genoeg. Als je liever toeven maakt, kun je beter het hele recept maken.
Bewaren

Bewaar de cupcakes in een trommel maar niet in de koelkast, dan blijven ze zeker een week goed.

Confetti cupcakes bakken

Deze vrolijke confetti cupcakes maken elke verjaardag compleet. Zo ook de mijne 😉

(ook al maakte ik deze cupcakes al een poosje terug en sta ik vandaag in de keuken voor lekkere verjaardagstaarten!)

Fijne dag allemaal!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

73 reacties

  1. renata schreef:

    wat ziet dat er feestelijk uit! zijn deze cupcakes ook lekker luchtig? ik vind cupcakes vaak zo zwaar/compact….

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik gebruik altijd mijn basisrecept voor vanille cupcakes en die zijn heerlijk luchtig!

      1. Sandra schreef:

        Hoi Laura,
        Kun je mij uitleggen waarom je hier andere hoeveelheden gebruikt? Je schrijft dat je het basisrecept aanhoudt voor de vanille cake, maar dat heeft 200gr boter, zelfrijzendbakmeel en suiker.
        Ik wil zelf 4 x3 verschillende cupcakes maken met 1 basisrecept. Kan ik dan het beste de 200 gr aanhouden of de 180gr boter en zelfrijzendbakmeel en 135 gr suiker?
        Alvast bedankt voor je reactie. Ik weet dat je t druk hebt (via insta).
        Met vriendelijke groet,

        Sandra

        1. Laura Kieft schreef:

          Basisrecept voor cupcakes hield ik hier aan, dat is iets anders dan mijn vanillecake 😉

          1. Sandra schreef:

            ??

    2. Megan schreef:

      Hoi!

      Ik heb al heel recepten uit je basis bak boek geprobeerd. Nu wil ik alleen deze een keertje proberen. Ik vroeg mij alleen af of ik die confetti gewoon in de supermarkt kan kopen?

    3. Jolien schreef:

      Kan ik botercreme al een dag van tevoren maken? Is de eerste keer dat ik dit ga doen.

      1. Laura Kieft schreef:

        Ja hoor, dat kan prima.

        1. Jolien Vervoort schreef:

          En dan bewaren in de koelkast?

  2. Diana schreef:

    GEFELICITEERD. FIJNE DAG VANDAAG!

  3. Yolanda schreef:

    Gefeliciteerd! Geniet van de dag! Je cupcakes zien er heerlijk uit!

  4. Kim schreef:

    Gefeliciteerd met je verjaardag!
    Fijne dag vandaag!

  5. Yvonne Severins-Smeets schreef:

    Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en een hele fijne dag gewenst.
    Wat zien die cupcakes er feestelijk uit, ga ik zeker proberen.

  6. Justine schreef:

    Yay, gefeliciteerd! Fijne dag vandaag 🙂

  7. Curly Creative schreef:

    Oeh die zijn erg leuk, hele fijne verjaardag toegewenst maar dat komt vast goed met jou bakkunsten!

    x

  8. Lia schreef:

    Hieperdepiep hoeraaaa! Een mooie dag gewenst!

  9. Jacky schreef:

    Hartelijk gefeliciteerd Laura.
    Een zonnige en supergezellige dag wens ik je toe!

  10. Tineke Kamminga schreef:

    Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag !! een fijne dag toegewenst!

  11. Maaike schreef:

    Heel feestelijk! 🙂

    Van harte gefeliciteerd, een fijne dag en veel plezier met het bakken van de verjaardagstaarten!

  12. Sabrina schreef:

    Van harte Gefeliciteerd 🙂

    Geniet altijd stilletjes mee met je baksels, maar wilde nu toch even een berichtje plaatsen:)

    De cupcakes zijn erg leuk, zijn die confetti dingen van eetpapier ofzo?

    Nog een hele fijne dag gewenst.

    Sabrina

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ze zijn van suiker gemaakt en zijn echt in alle vormen, maten en kleuren verkrijgbaar 🙂

  13. Alexandra schreef:

    Gefeliciteerd! Fijne dag vandaag en lekker smullen 🙂

  14. Marjolein schreef:

    Van harte gefeliciteerd! Ga zo bij mijn vriendin op de koffie, is ook jarig

  15. Trudy schreef:

    Op deze manier kunnen we je op afstand wederom feliciteren.
    Dikke kus en een hele fijne dag!

  16. MySimplySpecial schreef:

    Gefeliciteerd, geniet van je dag! Die cupcakes zien er in elk geval heel feestelijk uit!

  17. Kreatita schreef:

    Gelukkige verjaardag! Leuke cupcakes 🙂

  18. De Beautykoffer schreef:

    Van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag!
    X

  19. Laura schreef:

    Happy birthday have a lovely sunny day!

  20. Mildred schreef:

    Gefeliciteerd met je verjaardag, en een fijne en lekkere dag gewenst!

  21. laura schreef:

    Hiep hoi! Van harte! Wat een onwijs leuk idee, al die gekleurde dingetjes in de cakejes 🙂

  22. bea schreef:

    Gelukkige verjaardag en laat je mooie cupcakes je heerlijk smaken !

  23. inge schreef:

    Gefeliciteerd Laura! waar haal je trouwens die sprinkels ze hebben zulke leuke felle kleuren!

  24. Vandermeulen schreef:

    Beste Laura

    Gefeliciteerd met je verjaardag!!!
    Groetjes
    Britt

  25. Ikram schreef:

    Zo’n vrolijke cupcakes!!! 🙂 Heel leuk idee!

  26. Gefeliciteerd!! Hopelijk heb je een leuke dag gehad met lekker veel taart :)!

  27. Wat een feestelijke cupcakes!
    Een dag te laat maar alsnog gefeliciteerd! Je hebt vast een hele smakelijke dag gehad :-).

  28. Laura's Bakery schreef:

    Allemaal ontzettend bedankt voor de felicitaties!! 😀

  29. Louise schreef:

    Hi Laura,
    Louan (4jaar) en ik zijn enorme fan van jou en je bakkunsten 🙂
    we proberen ook alles uit en genieten samen vooral van het opeten van al dat lekkers!

    kun je aub vertellen waar jij de sprinkels/confetti haalt?! deze vraag is al een paar x gesteld helaas zie ik geen antwoord hierop of ik heb erover heen gelezen!
    alvast bedankt!
    Lieve groet,
    Louise & Louan

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Louise en Louan,
      De sprinkles koop ik bij taartdecoratiezaken zoals deleukstetaartenshop.nl
      Ook kookwinkels hebben deze tegenwoordig vaak in het assortiment.
      Groetjes, Laura

  30. Anita schreef:

    Super leuke cupcakes.
    Ik was op zoek naar een recept voor een confetti verjaardagstaart toen ik op jou blog stuiten.
    zou ik bovenstaande recept kunnen gebruiken voor een taart?
    Het zou dan gaan om een bakblik met een doorsnede van 28 cm.
    En hoe lang zou ik de taart dan in de oven moeten doen en op welke temperatuur?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt prima een cake bakken in een springvorm. Met deze hoeveelheden krijg je een lage. Ik zou de temperatuur hetzelfde houden en beginnen met 40 minuten bakken. Kan je er altijd nog wat bij doen mocht hij nog niet gaar zijn.

  31. amber schreef:

    lekker hoor!
    kun je ook chocolade cupcakes maken?
    of zie je de sprinkles dan niet meer?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Kun je zeker proberen, ik denk wel dat ze dan minder goed zichtbaar zijn.

  32. Marloes schreef:

    Hoi Laura

    Zou je me kunnen vertellen waar ik aan de confetti kan komen?!

    MVG
    M. Vallen

    1. Laura's Bakery schreef:

      Die kun je kopen bij kookwinkels of taartdecoratie winkels/webshops

  33. Wendy schreef:

    Kun je ipv de confetti ook gewone disco dip gebruiken?

    1. Laura schreef:

      Kun je proberen, maar ik denk dat je daar na het bakken nauwelijks iets van terug ziet.

      1. samantha schreef:

        met de disco dip krijg je kleine gekleurde vlekjes in je cake heb het al een paar keer gedaan je moet er uiteraard wel heel wat in doen dan maar het is een evenleuk resultaat 🙂

  34. Petra schreef:

    Voor mijn zoontjes verjaardag maak ik ze graag als mini-cupcakes (veel makkelijker voor al die kleine kindjes). Hoe lang moeten ze in m’n (hetelucht) oven? Zou dit recept voor 12 cupcakes dezelfde hoeveelheid zijn als voor 24 mini-cupcakes?

    1. Laura schreef:

      Je krijgt er denk ik nog wel meer dan 24 uit, zou de tijd verkorten naar 10-12 minuten.

      1. Tessa schreef:

        Beste Laura, kan ik de ingrediënten van het beslag ook allemaal halveren zodat ik ongeveer 12 mini cupcakes kan maken? Ik heb een bakvorm voor 12 mini’s en de recepten zijn meestal voor 12 grote cupcakes.

        1. Laura's Bakery schreef:

          Tuurlijk kan dat 🙂

  35. Laura schreef:

    Wat een super luchtige cakejes! Echt heel erg lekker. Heb de gopping achterwege gelaten. Mijn dochter vond ze zo al heel mooi met al die vrolijke kleurtjes er door heen. Super recept. Die miet ik vast vaker maken!

  36. Jennifer schreef:

    Hey, ik heb een vraagje waar je deze Confetti sprinkels kan kopen? Ik kan ze namelijk nergens vinden

    1. Laura schreef:

      Die zijn bij taartdecoratie winkels te koop

  37. Doortje schreef:

    Hi leuke Cupcakes ben ook al enige tijd op zoek naar die gekl sprinkels!
    Wat me opvalt is dat de vraag meerdere malen word gesteld maar je geen specifiek antwoord geeft op de vraag van waar heb jij die sprinkels gekocht??? Want heb in de gekeken bij taartenshop en ook gesurfd op internet maar bij de meeste webshops in Ned hebben ze dat echt niet hoor….
    Dus als je ook recept plaats is het ook wel fijn als je erbij zou zetten waar precies je die sprinkels heb gekocht.
    Mijn vraag is dan ook waar heb je die sprinkels gekocht want ik wil ze ook bestellen daarom…..

    1. Laura Kieft schreef:

      Reden dat ik het soort winkel noem is omdat de (Nederlandse) winkel waar ik het kocht ze niet meer had en er geen merk meer op mijn potje stond. Met wat hulp van Google of even naar de winkel is het niet moeilijk om ze zelf te vinden toch? 🙂 En anders zijn er nog meer dan genoeg vergelijkbare sprinkles verkrijgbaar die ook prima werken in dit recept.

    2. Bianca schreef:

      Ik heb ook flink lopen zoeken naar de confetti sprinkels in deze leuke kleurtjes
      Zie link:
      https://www.tlcs.nl/a-20644929/strooisels/mini-confetti-sprinkles-50-gr/
      Daar kun je ze bestellen, ze hebben ook andere varianten

  38. Judith Smidt schreef:

    Is dit voor 12 cupcakes?

    1. Lian van Rens schreef:

      Zo staat het wel in het recept 😉

  39. Quincy schreef:

    Kan ik een topping vandaag op een cukecape spuiten en gaat die dan morgen nog ok zijn? Of gaat dat slap, uitgelopen zijn?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat verschilt per topping, met botercrème kan het prima.

  40. Newt schreef:

    Kan je deze confetti ook in een gewoon cakebeslag gebruiken? 28cm bakvorm?

    En mag je ze ook op het deeg leggen en mee laten rijzen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan zeker, houd dan wel een langere baktijd (zoals andere cakes) aan.

      1. Hua Ji Erkens schreef:

        Hoi, Ik heb de cupcakes gemaakt. Ze zagen er leuk uit en waren lekker ?. Ik had alleen dat er vet aan de onderkant van de cupcakes zaten, weet je misschien waardoor dat komt? Ik had alleen van alle ingrediënten 10 G minder gedaan, omdat ik anders erg veel beslag had. Ik heb wel gewoon 4 eieren erin gedaan.

        1. Laura's Bakery schreef:

          Dat is altijd lastig om te beoordelen zodra er aan het recept gesleuteld is haha. Had je de boter wel goed romig geklopt met de suiker?

          1. Hua Ji Erkens schreef:

            O, haha. Misschien had ik het dan maar beter niet kunnen veranderen. Ik had de boter inderdaad niet helemaal goed romig geklopt met de suiker. Ik zal er de volgende keer op letten. Dankjewel!

  41. anoniem schreef:

    gefeliciteerd! 😀

  42. Shauni schreef:

    Dag Laura,

    Kan je het deeg voor de cupcakes zelf ook op voorhand maken?
    Ik zou dit namelijk in de ochtend willen maken en in de avond afbakken 🙂

    Bedankt alvast!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou kunnen, maar wel belangrijk niet langer te laten staan. Door de rauwe ei en suiker kan het beslag snel bederven.

  43. Michael schreef:

    Hoi Laura, ook dit recept van jou ga ik maken! Vraagje: jouw basis recept voor vanille botercrème kan worden gemaakt om rozetten te maken. In het recept van de botercreme geef je aan dat het spuiten van bloemen en decoraties met de botercreme lastig kan zijn. Zakken de toefjes van deze botercreme dan niet in op de cupcakes? Wat is het verschil, wellicht het volume? Dank je wel alvast!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Voor toeven vind ik de botercrème heel geschikt en die zakken niet in. Je kunt er ook mee decoreren hoor, maar voor echt kleinere/strakke decoratie zijn andere cremes wellicht wat beter geschikt. Dit inderdaad in verband met de luchtigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *