Citroen-Bosbessen Yoghurt Cake

Gepost: 12 augustus 2013 Laatst bewerkt: 6 januari 2024
193

Citroen-bosbessen yoghurt cake

De combinatie van citroen met bosbessen vind ik heerlijk! Ik ging dus op zoek naar een lekker recept met deze twee ingrediënten als basis. Uiteraard kwam ik via Pinterest aan meer dan genoeg ideeën, ik moest dus gaan kiezen. Ik besloot om een citroen-bosbessen yoghurt cake te maken. Het recept dat ik vond was een typisch Amerikaans recept. Een cake die tweemaal wordt ingesmeerd met siroop en vervolgens ook nog een laag glazuur krijgt. Dat is wel erg veel dacht ik. Mijn verbazing werd dus nog groter toen ik las dat ze dit een ‘breakfast loaf’ noemden. Cake als ontbijt?!

Nadat ik het recept een klein beetje had aangepast stond ik op het punt om ook de siroop en het glazuur te schrappen, ik dacht dat het teveel van het goede zou worden. Toch leek het mij ook wel eens leuk zo’n typisch Amerikaans recept te maken. Siroop en glazuur bleef dus op de planning staan. Dat bleek een goede keuze, de cake was namelijk heerlijk! De cake is vochtig, maar wel stevig. Ook is hij lekker fris en de bosbessen maken het geheel nog lekkerder. Het glazuur op de cake geeft echt dat beetje extra. Heerlijk fris!

Citroen-bosbessen yoghurt cake maken

Yoghurt cake beslag maken

Bosbessen door cakebeslag mengen

Citroen-bosbessen yoghurt cake bakken

Citroen-bosbessen yoghurt cake met glazuur

Recept afdrukken

4.69 van 16 stemmen

Citroen-bosbessen yoghurt cake

Een recept voor een verfrissende citroen-bosbessen yoghurt cake, welke ingrediënten je nodig hebt lees je hier.
Porties: 12 plakjes (25 cm vorm)

Ingrediënten

Cake

  • 200 gram bloem (+ een eetlepel)
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 170 ml yoghurt
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren (L)
  • 2 tl citroenrasp
  • 1 tl vanille extract
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 150 gram bosbessen

Siroop

  • 80 ml citroensap
  • 45 gram suiker

Glazuur

  • 100 gram poedersuiker
  • 2-3 el citroensap

Instructies

  • Mix bloem, bakpoeder en zout in een kom. In een andere kom meng je yoghurt, suiker, eieren, citroenrasp, vanille extract en zonnebloemolie door elkaar. Voeg de inhoud van de twee kommen bij elkaar en spatel tot een beslag.
  • Meng de bosbessen met een eetlepel bloem en spatel ze dan voorzichtig door het beslag. Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm.
  • Bak de cake in 55-60 minuten gaar op 175 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de cake na het bakken zo’n 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem op een rooster stort. Zet het rooster met de cake boven een bakplaat.
  • Terwijl de cake afkoelt maak je de siroop. In een steelpan op middelhoog vuur roer je de citroensap en suiker tot de suiker is opgelost. Laat dan nog drie minuten doorkoken. Haal de siroop van het vuur en zet opzij.
  • Als de cake volledig is afgekoeld pak je een prikkertje. Prik in de bovenkant en zijkanten van de cake gaatjes, dit mogen er heel veel zijn. Smeer met een kwastje de cake in met de siroop. Laat de siroop intrekken en herhaal dit dan nog eens.
  • Maak in een kommetje het glazuur van de poedersuiker en het citroensap. Het moet een dik, maar schenkbaar glazuur zijn.
  • Giet het glazuur over de cake en laat langs de zijkanten druipen. Laat het glazuur uitharden voordat je de cake serveert.
Bewaren

Hier lees je alles over het bewaren van cake.

Citroen-bosbessen yoghurt cake recept

Een groot succes was deze cake. Zeker voor herhaling vatbaar. Maar dan wel voor bij de thee of koffie, niet als ontbijt.

Zouden jullie zo’n ‘breakfast loaf’ als ontbijt nemen?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

196 reacties

  1. Joyce schreef:

    Ziet er erg lekker uit!

    1. Adine schreef:

      Voor mijn verjaardag gister deze cake gemaakt. Heel spannend, want ik bak nooit zoetigheden. Was gelukkig in de smaak gevallen en verrukkelijk. Lekker fris en luchtig. Was vergeten poedersuiker te kopen, maar ook met alleen siroop is het smullen. Vanavond mag de tweede ronde het proeven…
      Leuke site en heel inspirerend voor mij. Zeker voor herhaling vatbaar.

  2. Danielle schreef:

    Hij staat nu in de oven. Ik ben heel benieuwd: het ruikt in ieder geval heeeerlijk!

  3. Phineke Berger schreef:

    Hey Laura,

    Dat ziet er weer prima uit. Ik zou het niet als ontbijt eten. Doe mij maar een eitje in de ochtend.

    Groetjes Pien

    Made by pien

  4. Anoeska schreef:

    Wow, wow, wow! Wat ziet dat er heerlijk uit. Als ontbijt vind ik het een beetje teveel maar voor bij de thee .. hmmm. Ga dit recept snel uitproberen!

  5. Trudy schreef:

    Hey Laura,

    Make my day, give me a delicious piece of cake.
    Also for breakfast!

    Love, Trudy

  6. Suus schreef:

    Wauw dat ziet er heerlijk uit en leuke blog heb je!

    Liefs Suus van Food Bandits

  7. Shirley schreef:

    Uhm, Laura jij bent zo verslavend. De cake is nu net uit de oven de siroop en glazuur staan klaar de finish in touch! Ben heel beniwud morgencmaar gelijk proeven, kan niet wachten!
    Zie graag nog meer receptjes voorbij komen.

    Xxxx

    1. Fleur schreef:

      Wat voor yoghurt gebruik je?

  8. BonBeauty schreef:

    Wat een heerlijke cake! Mooie foto’s ook en duidelijk uitgelegd allemaal. Ik zou hem wel eens willen proberen na te maken, maar ik ben helaas geen beste keuken prinses;)

  9. Anonymous schreef:

    Lijkt me heerlijk, maar als ontbijt niet. Herinner me nog als de dag van gisteren(het was geloof ik in 1992 in een hotel in Madrid, dat we o.a. een cupcake(gelukkig niet versierd) bij het ontbijt kregen.
    Lees je blog met veel plezier. Fantastische duidelijke informatie.
    Mieke R

    1. Alexandra schreef:

      Dat is heel normaal in Spanje hoor, erg zoet ontbijten. Dat soort cakejes zijn oa. magdalena’s , maar ook van die voorverpakte cakejes die je hier in de supermarkt koopt.
      Als je het daar echt goed doet, eet je bij het ontbijt churos. Een soort gefrituurde deegslierten.
      Aangezien ze in Spanje doorgaans laat lunchen, eet je eigenlijk pas bij de koffie een bocadillo, een soort Spaans stokbroodje/baquette met kaas of Serano-ham.

      Eigenlijk zijn wij Nederlanders ene van de weinige landen waar we behalve dan jam, niet of nauwelijks zoet eten bij het ontbijt 😉

  10. Benjamin schreef:

    Ik heb m gemaakt van t weekend, hij is heerlijk! De cake is wat zuur door de citroensap, maar met het glazuur wordt dat weer goedgemaakt.

  11. Joke schreef:

    Oh wat was deze cake lekker zeg, Een zalige combinatie die ik iedereen kan aanbevelen.
    Ik ga hem zelf ook een keer maken vaan eerst een stroopwafelcake :).

    Liefs, Mam

  12. sylvia schreef:

    Al twee keer gemaakt en iedereen vond hem heerlijk!

  13. Grace schreef:

    Ik ben zo’n zoetekauw dat ik het makkelijk als ontbijt op zou kunnen bij de thee!! Een plakje of twee… Dit is in ieder geval wel de eerstvolgende cake die ik ga bakken, ziet er HEERLIJK uit!

  14. Chris Verhoef schreef:

    Oeh wat ziet die cake er lekker uit zeg! Die komt op mijn to-do lijstje!

  15. My Linh schreef:

    Wat ziet deze cake er heerlijk uit! Ik kan ook niet geloven dat dit een breakfast loaf wordt genoemd.. O.o Tsja, Amerikanen he? =/ Bij de thee lijkt mij een uitstekende keus ^^

  16. Paulien schreef:

    Ziet er lekker uit! Ik wil hem morgen ook gaan maken! Welke soort yoghurt heb je gebruikt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk dat je de cake ook wilt maken! Ik heb halfvolle yoghurt gebruikt 🙂 veel bakplezier!

  17. Denise schreef:

    Hoi Laura,

    Hoeveel citroenen heb je ongeveer nodig voor dit recept?
    Kijk er naar uit om hem te gaan maken!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Denise,
      Ik heb toen 3 of 4 citroenen gebruikt. Veel plezier met maken, hij is echt heel erg lekker!
      Liefs, Laura

  18. Judith schreef:

    Hoi Laura,

    Ben deze cake aan het bakken… klopt het, dat de cake niet zo heel hoog wordt? Of heb ik weer last van een niet-meewerkende oven:)?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Judith,
      Bij mij is hij toch wel gerezen hoor. Gewoon zoals standaard cakes. Misschien iets te veel vocht? Of toch een niet-meewerkende oven 😉
      Liefs, Laura

  19. Judith schreef:

    Hoi Laura,

    Ben met deze cake bezig, hij is niet heel hoog, klopt dat?
    Benieuwd naar de smaak, even tot morgen wachten!

    Groetjes!

    Judith

    1. Judith schreef:

      Oow, nu komt je reactie op m’n scherm.. .dacht dat ik een foutje had gemaakt:) Mijne is toch ’n btje platter dan ik hoopte:) Maar misschien wel lekker. We gaan ’t zien!

      1. Laura's Bakery schreef:

        Je hebt geen foutje gemaakt hoor, hij stond in de spam. Daar heb ik hem net uitgehaald, want daar hoort hij niet ;). Echt 5 minuutjes geleden ofzo, haha.

  20. Anneke schreef:

    Ik heb het vandaag gemaakt, maar dan met bosvruchten. Ik kon geen bosbessen vinden. Maar het was superlekker. Ik ga hem zeker nog eens weer maken.

  21. Hennie schreef:

    Kan je de bosbessen vanuit de diepkvries gebruiken? En zo ja, moet ik deze dan eerst ontdooien of kan ik ze bevroren in het beslag doen.
    Groetjes!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt prima diepvries fruit gebruiken hoor, je hoeft het niet per se te ontdooien maar je hebt dan misschien wel een iets langere baktijd.
      Liefs, Laura

  22. alie.stoutjesdijk schreef:

    Heb hem net klaar.jammie, jammer dat de bessen allemaal op de bodem lagen
    Toch eerst gebloemd, maar ja so what.groeten vaan alie

  23. Anja schreef:

    Zojuist gemaakt ! Heerlijk!! lekker zuur en toch weer niet.
    ik had diepvries bosbessen gebruikt, door de bloem, maar toch naar de bodem. Volgende keer laat ik de bosbessen ontdooien. Heeft iemand ervaring hoe ik dit het beste kan doen. Want op de bodem proef je ze niet zo. Maar voor de rest…voor herhaling ….

    1. Laura's Bakery schreef:

      Jammer dat ze naar de bodem zijn gezakt. Misschien eerst ontdooien inderdaad. Ik zou ze dan op keukenpapier laten ontdooien en dan even droog deppen. Daarna door de bloem en door het beslag spatelen.

  24. Evelien schreef:

    Ik heb de cake nu twee keer gemaakt. De eerste keer met diepvriesfruit (niet door de bloem, vergeten ) en dit ging goed, maar de baktijd is dan inderdaad iets langer. De tweede keer heb ik verse bessen gebruikt en ze wel door bloem gehaald, maar helaas zaten deze toen op de bodem. Voor de smaak maakt het overigens weinig uit!

  25. Ursula schreef:

    Hij staat nu in de oven ,ben heel benieuwd.
    Makkelijk te maken,net als de boterkoek die is net klaar. Morgen een verjaardag en ik dacht ik bak een keertje zelf maar is leuk en goed te doen,nog 1 cake te gaan en mini pizza’s in hartvorm vanwege de Valentijn.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je bent lekker bezig! Klinkt heerlijk allemaal! Veel plezier met de verjaardag morgen!

  26. sabje schreef:

    Hoi Laura,

    Heb net de cake gemaakt (is aan het afkoelen) zit er goed uit alleen 1 tl vanillesuiker ipv van aroma gebruikt! Stom stom ik hoop dat het smaakt!! Je hebt heerlijke recepten!!

    Groetjes Sabiha

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Sabiha,
      Ik denk dat je er in deze cake vrij weinig van zal merken omdat de citroen en bosbessen ook veel smaak hebben, komt helemaal goed dus 🙂
      Liefs, Laura

  27. sabje schreef:

    Hoi Laura

    Het was wel lekker maar de cake smaakte nergens naar volgende x toch aroma gebruiken en ook verse bessen. Heb het de volgende dag ook als ontbijt genomen is niet verkeerd haha

    Groetjes,
    Sabiha

  28. Anna belle schreef:

    Beste Laura,

    Ik heb de cake vandaag gebakken alleen was deze niet zo goed gelukt.
    De cake was lekker van smaak maar de textuur heel sponzig of hoort dit en komt dat door de yoghurt?!

    Groetjes Anna Belle

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Anna Belle,
      Deze cake heeft wel een iets andere structuur dan een gewone cake maar zou niet heel sponzig moeten zijn. Misschien de volgende keer iets langer bakken of heb je misschien iets te veel vocht toegevoegd?
      Liefs, Laura

  29. Floor Smit schreef:

    Heerlijk ziet hij er uit!!! Heb gelijk de ingrediënten gehaald en hem samen met mijn zoontje gemaakt. Hij staat nu af te koelen en dan hebben we vanavond een heerlijk hapje voor bij de koffie. Ben benieuwd!!!!!
    Groetjes Floor

    1. Laura's Bakery schreef:

      En? Heeft hij gesmaakt? 🙂

  30. Hennie schreef:

    Welke suiker kan je het beste gebruiken voor deze cake? Basterdsuiker of gewone kristalsuiker?
    groetjes hennie

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb voor deze cake fijne kristalsuiker gebruikt

  31. Justine schreef:

    Water loopt me in de mond. Dit zet ik op mijn baklijst, haha

  32. Willeke schreef:

    Zou je de olie kunnen vervangen door boter? Mijn dochter en ik mogen allebei geen olie…

    1. Laura's Bakery schreef:

      je krijgt wel een iets ander resultaat, maar je kan het vervangen met gesmolten boter.

  33. Fouzia schreef:

    De cake staat bij mij in oven. Ik zag je recept vanmorgen en meteen maar de boodschappen in huis gehaald. Strals visite hoop dat het smaakt, hij oogt in ieder geval heerlijk op jouw foto’s!!

  34. Bregtje schreef:

    Verrukkelijk, deze cake. Perfect als verjaarsgebakje op een tropische dag! Hij kwam met stip op één binnen :-). Heerlijk ook met een groot glas koude citroenlimonade.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk dat hij zo goed in de smaak viel! 🙂

  35. irma schreef:

    hij is heerlijk 😀

  36. m schreef:

    kan dit ook met aardbei, die zijn vaak wat natter namelijk
    vr. gr.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou de aardbeien dan van te voren wel even een beetje droog deppen, maar zeker proberen hoor! Is denk ik ook een hele lekkere combinatie.

  37. Eva schreef:

    Hee! heb je hier magere yoghurt voor gebruikt?:)

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb hier inderdaad magere yoghurt voor gebruikt 🙂

  38. Lotte schreef:

    Hij staat nu in de oven! Ben wel de luie versie aan het maken, met een flesje citroensap en griekse yoghurt die nog in de koelkast stond. Ben heel benieuwd!

    1. Laura's Bakery schreef:

      ik weet zeker dat die luie versie ook heel lekker zal zijn 🙂

  39. Ilse schreef:

    Hey Laura,

    Ik kwam vandaag voor het eerst op je blog, en wat een leuke blog heb je! Ga zeker vaker een kijkje nemen. Ik ben hem nu aan het bakken en ben benieuwd! Die tip van bloem met bosbessen zodat ze een beschermlaagje hebben en niet zo snel gaan zakken is top! Had ik zelf niet aan gedacht.

    Liefs Ilse

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Ilse,
      Wat leuk dat je direct aan de slag bent gegaan! ben benieuwd of je hem net zo lekker vindt als ik 😉
      Liefs, Laura

  40. Lydia schreef:

    Hoi Laura,

    Kan ik deze cake ook een dag van te voren maken?
    Is het dan misschien nog verstandig om de siroop/glazuur er later over te doen, of juist niet?

    Groetjes, Lydia

    1. Laura's Bakery schreef:

      Deze cake kun je in zijn geheel heel goed een dag van te voren maken. Als je ook het glazuur en siroop een dag van te voren aanbrengt trekt het juist lekker in 😉

  41. Dianne schreef:

    nou ben benieuwd! heb vakantie en dacht tijd om iets lekkers te gaan maken.
    alleen al 2x naar winkel geweest, recepten lezen is toch heel moeilijk 😉 haha
    alleen toch de citroenrasp vergeten, dus benieuwd of dat heel veel invloed heeft.
    leuke site! en super veel lekkere dingen om uit te proberen.

    groetjes
    Dianne

  42. Shanna schreef:

    Heerlijk en super recept!
    Ik heb hier een glutenvrije & melkvrije versie van gemaakt: met glutenvrije bloem en sojayoghurt. 200g suiker op 200g meel vind ik heel veel, dus heb het bij 150g zachte rietsuiker gehouden en zo vind ik de cake al meer dan zoet genoeg!
    Door de diepvriesbessen inderdaad een heel lange baktijd, dus volgende keer probeer ik toch maar met verse of ontdooide bessen.
    En ik heb absoluut geen probleem met cake bij het ontbijt 😉

  43. Sarah schreef:

    Ik heb deze cake vandaag gemaakt!

    Super lekker!!

    Is bij iedereen in de smaak gevallen!!

    Bedankt voor de leuke inspiratie!!

    X

    Sarah

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te horen! Hij is inderdaad superlekker 🙂

  44. Sarah schreef:

    Hoi Laura

    Ik heb vandaag deze cake gemaakt!

    Super lekker!! En bij iedereen heel hard in de smaak gevallen!

    Leuke website trouwens om inspiratie op te doen!!

    Lieve groetjes,

    Sarah

  45. lydia schreef:

    Hoi,

    Kan ik de cake invriezen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Jazeker, verpak de cake wel goed luchtdicht voor je hem invriest.

  46. Mathilde schreef:

    Ha Laura,

    Wat een leuke recepten zie ik hier voorbij komen.
    Maar vooral super lekker! De citroen-bosbessen-yoghurtcake staat nu in de oven. Heb alleen volle yoghurt gebruikt, maar dat kan ook gewoon neem ik aan?
    Zo alleen nog even naar de supermarkt, poedersuiker vergeten! -_-
    Fijne dag en ik ben benieuwd hoe die uit de oven komt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      volle yoghurt kan ook hoor! Hoe is de cake geworden?

      1. Mathilde schreef:

        Hij zag er super uit! Mooi uit de oven gekomen.
        Sommigen vonden ‘m heerlijk en een paar vonden ‘m net te zuur, dus denk dat ik de volgende keer wat minder siroop doe. Het is zeker een cake die ik nog eens zal maken! Fijn weekend!

  47. Linda schreef:

    Hoi,Laura
    Wat een geweldig blog heb jij mooi, lekker, en overzichtelijk.
    Ik heb deze cake inmiddels al een keer of 5 gemaakt ik en vele met mij vinden hem geweldig.
    Ben altijd weer blij als ik een nieuw recept op facebook voorbij zie komen 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      wat leuk om te horen, dankjewel 🙂

  48. catherine schreef:

    Hoi laura ik heb maar anderhalve cittoen toen wel limoen sap kan dit ook???
    hij staat nu in de oven
    Gr catherine

    1. Laura's Bakery schreef:

      voor het siroop kan dit ook inderdaad.

  49. catherine schreef:

    Citroen

  50. Nees schreef:

    goedemorgen!

    Is deze cake in een heteluchtoven gebakken? Zo nee hoelang moet die dan en op hoeveel graden?

    Groet!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Bij een hetelucht oven moet de temperatuur altijd zo’n 20% lager staan, de tijd is hetzelfde.

  51. Mar schreef:

    Heerlijk! Ik ben echt waardeloos in de keuken maar de stap voor stap beschrijving (met foto’s hoe het er uit moet komen te zien) werkt echt perfect! De cake inmiddels al een aantal keren gemaakt, met kersen weliswaar. Uit de diepvries, zonder pit. Heerlijk hoor, bedankt voor het recept!

  52. Floor Smit schreef:

    Ik ga hem straks voor de 2de keer maken. En samen met witte chocoladefudge zet ik het morgen op tafel met een high tea..

  53. Joke schreef:

    Wat is dit een zaaaaaaalige cake.
    Ik kon er niet van af blijven, die wordt zeker vaker hier gemaakt, dankjewel Laura !

  54. lucanne schreef:

    ik heb alles in huis alleen geen grote eiren, hoeveel m eiereb zouden er in moeten? groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      L eieren zijn zo’n 65 gram, M eieren 50 gram. Ik zou hier een half tot heel eitje extra toevoegen.

  55. Jolanda S schreef:

    Zojuist..eindelijk ’s gemaakt.
    Helaas bleek ik echter geen citroen in huis te hebben , maar wel citroenmarmelade.
    Daar heb ik 2 eetl van door t beslag geroerd.
    Ook had ik geen poedersuiker in huis , maar wel een deco glazuurstift..daar heb ik nu de bovenkant mee versierd…
    Mmmmm..en lekker dat ie is 🙂

  56. Anneke schreef:

    Wij hebben hem ook gemaakt! Zelf nog Cranberries an toe gevoegd en zonder de siroop. Heel leuk recept!

  57. Jenny schreef:

    Hey Laura!
    Ik wil deze cake echt een keer gaan maken?
    Wel heb ik nog een vraagje: Kun je het citroensap en de citroensap ook vervangen door citroen extract?
    En zo ja hoeveel?
    Hoop dat ik snel wat van je hoor!
    XXX

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Jenny,
      Het citroenrasp in de cake zou je kunnen vervangen door een tl extract, maar het sap niet voor het glazuur en de siroop.

  58. Jacqueline schreef:

    Ik heb er geen cake van gemaakt maar een taart in hartvorm en bosbessen er bovenop langs de rand in het glazuur geplaatst, het is echt een plaatje geworden en om je vingers bij af te likken zoooooo lekker!

  59. Jacqueline schreef:

    Bedankt voor al je heerlijke recepten, ik woon in Spanje en hier zijn alle taarten mierzoet en vreselijk zwaar, zo leuk als er weer een nieuw recept op facebook voorbij komt!

  60. annuschka schreef:

    Heb deze cake gisteren gemaakt en kan maar 1 ding zeggen…HEERLIJK!!! Echt zo lekker…

  61. Judith schreef:

    De cake net gemaakt. Kan niet wachten tot die afgekoeld is! 🙂 De siroop is helaas stroop geworden dus die maak ik maar even opnieuw.

  62. Claire schreef:

    Heel lekker! Succesrecept!

  63. sibelia schreef:

    Hallo Laura, wat heb je een geweldige blog! Bovenstaande cake heb ik eergisteren gemaakt en wat was ( is inmiddels al op) het lekker!! Heel erg bedankt voor al je lekkere receptjes. Groetjes, Sibelia

  64. Mila schreef:

    Is het ook mogelijk de cake te maken zonder suiker toe te voegen? Of is de smaak dan niet lekker meer?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt niet zomaar de suiker weglaten, je kunt wel kijken naar vervangers: http://www.handigebaktips.nl/vervangers-voor-suiker/

  65. Emma schreef:

    Heeyy, ziet er heerlijk uit. Voor mijn verjaardag wil ik graag een citroen bosbessen cake maken en deze ziet er erg lekker uit! Ik wil hem dan wel in een ronde vorm maken (of is dat een heel raar idee?) en zonder de siroop. Is er niet toevallig nog een ingrediënt wat je zou kunnen toevoegen, vervangen of weglaten waardoor de cake wat hoger opstijft in de oven?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Deze cake kun je ook in een ronde vorm bakken. Als je een hogere cake wilt maakt je gewoon meer beslag 😉

  66. Kiana schreef:

    Hele vullende, heerlijke cake! Zelfs bij het ontbijt. Wij hebben hem gemaakt met diepvries fruit en dat ging prima!

  67. Sigrid schreef:

    Heel lekker ! Samen met mijn dochtertje gemaakt vanmiddag. Fijn recept, makkelijk te maken dus ook ideaal om met kinderen te maken.
    Alleen; ik heb geen kans gekregen om er glazuur op te doen ! Mam, mag ik al een stukje ?

  68. Renny schreef:

    Net de eerste plak geproefd: heerlijk!! Ik heb wel de laatste glazuurlaag achterwege gelaten en ook iets minder siroop gedaan omdat ik niet te veel suiker wil gebruiken. Maar ook dan echt heerlijk! En de verdeling van de bosbessen top!

  69. Willemijn schreef:

    Dit recept van het weekend gemaakt. Een paar veranderingen aangebracht, oa roomboter gebruikt ipv zonnebloemolie en lekkere volle griekse yogurt gebruikt.

    Een zeer geslaagde cake! Komt zeker op mijn lijstje te staan!
    De bosbessen waren toch wel naar beneden gezakt in het mengsel, ondanks dat ik ze had bestoven met bloem!
    Naja, er moet wat uitdaging voor het volgende baksel blijven natuurlijk 😉

  70. Iselin schreef:

    Deze gisteren gemaakt, qua smaak heerlijk! De bessen zijn ook niet naar beneden gezakt alleen rondom de bessen is het nattig gebleven. Het lijkt niet gaat maar dat is het wel, waar zou dit door kunnen komen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het zou kunnen dat je wat zachtere en daardoor vochtigere bessen hebt gehad.

  71. Nancy schreef:

    Hoi Laura,
    Ik heb deze cake nu een paar keer gemaakt en dat is niet zonder reden! Onze dochter van 10 vraagt hier regelmatig om (zelfs als basis voor haar verjaardagstaart!) evenals familie en vrienden! En de bessen komen bij ons uit de tuin, dubbelleuk dus! Bedankt voor dit heerlijke recept, je hebt er een hoop mensen blij mee gemaakt!

  72. Lotte schreef:

    Heerlijke cake! Ik heb hem eens gemaakt zonder blauwe bessen en met magere yoghurt (ook héél lekker)
    Nu wil ik hem maken met blauwe bessen (nog steeds met magere yoghurt) maar dit keer wilde ik kokosolie gebruiken, in plaats van zonnebloem. Denk je dat dit kan?

    Groetjes, Lotte

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb er geen ervaring mee, maar je kunt het zeker proberen.

      1. Lotte schreef:

        Hoi Laura,

        Ik heb het gisteren geprobeerd en het is goed te doen!
        Groetjes 🙂

  73. diana lockhorst schreef:

    heb deze cake gemaakt en hij was heerlijk, bedankt voor het recept!

  74. maria schreef:

    Maak deze cake regelmatig gewoon weg heeerlijk.
    Ik gebruikt volle yoghurt voor extra lekkere en vettigere cake?
    Ik gebruik 150 gram suiker en dan doe ik ene helft Kristal suiker andere helft lichte basterd suiker voor net meer smaak.
    En die glazuur boven op vind ik net iets te zuur dus die laat ik weg .
    Deliciousss?

  75. Oscar schreef:

    Ik ben over een paar weken jarig en deze cake lijkt me misschien wel lekker om te maken. Wat ik me alleen afvraag. Ik ben nogal fan van de boerencake, waar 4 eieren in gaan, met 200 gr suiker, 200 bloem, 1 theelepel bakpoeder en ik ben gewend de eieren voor in een cake luchtig te kloppen met de boter en suiker. Wordt het met de olie en yoghurt vanzelf luchtig in de oven doordat er een theelepel meer bakpoeder bij in zit?

    1. Laura schreef:

      Dit is een iets compactere cake. Niet te vergelijken met een boerencake (en de bereidingswijze/receptuur is dus ook anders)

      1. Oscar schreef:

        Oké. Het lijkt
        Me wel lekker hoor

  76. jaimy schreef:

    Hoi Laura, heerlijke cake! Maar een vraagje. Ik heb de bessen met bloem gedaan maar alsnog is alles naar beneden gezakt? Heb jij hier een verklaring voor?
    Liefs, Jaimy!

    1. Laura schreef:

      Waarschijnlijk heb je het beslag te luchtig geklopt.

  77. Anne schreef:

    Vandaag de cake gebakken en die is heerlijk. Volgende keer bak ik hem wel iets langer omdat hij nogal vochtig is. Glazuur aangemaakt.met een beetje bietensap, de kleur past mooi bij de bosbessen!

  78. Mirjam schreef:

    Hij lijkt mij heerlijk dus ik ga deze vrijdag bakken zodat ik die zaterdag als dessert kan opdienen bij het etentje voor mijn schoonouders.

    1. Mirjam schreef:

      En vanavond dus de cake als dessert gegeten. Iedereen vond hem heerlijk!

  79. Sanne schreef:

    Mmmm, ziet er super uit! Kan je ook zelfrijzende bloem gebruiken ipv bloem + bakpoeder?

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, kan ook.

  80. Mirella schreef:

    Hoi Laura,

    Wat een heerlijke cake was dit zeg! Binnen 1 dag was hij al op, natuurlijk wel iedereen laten proeven 🙂
    Dit recept daagt mij uit ook andere smaakcombinaties te maken maar weet alleen niet zo goed hoe. Ik dacht aan bijv mango, limoen, kokos, of anders misschien iets met munt?
    Ik heb (harde) kokosolie in huis, kan ik dit bijvoorbeeld verwerken in dit recept of toch liever geraspte kokos gebruiken? En, kan ik verse mango gebruiken (ipv bessen) of blijft dat te nat?

    Hoop snel van je te horen, kan niet wachten om te proberen! 😀

    Groetjes Mirella

    1. Laura schreef:

      Leuk te horen dat je hem zo lekker vindt. Je kunt zeker variëren met dit recept, al is het altijd even proberen natuurlijk. Je zou heel goed stukjes verse mango kunnen gebruiken en dan de citroen vervangen door limoen. Als je kokos als smaakmaker wilt gebruiken zou ik voor rasp gaan.

  81. Eline schreef:

    Kan je dit recept ook voor cupcakes gebruiken? Hoe lang zou je ze dan bakken en op welke temperatuur?

    1. Laura schreef:

      Moet zeker kunnen, zo op 20 minuten beginnen (zelfde temperatuur)

  82. Mirellla schreef:

    Hoi Laura,

    Ik wil dit recept binnenkort weer maken voor een feest maar ik heb de dag ervoor helaas geen tijd. Hoe lang van ter voren kan ik deze maken en is de smaak dan nog steeds zo geweldig?

    Bedankt (weer!)

    Groetjes Mirella

    1. Laura schreef:

      hier lees je alles over het bewaren van cake: http://www.handigebaktips.nl/cake-bewaren-doe-je-zo/

  83. Isabel schreef:

    Ik ben altijd nauwkeurig met het volgen van een recept maar dit keer toch een fout gemaakt. I.p.v. gewone halfvolle yoghurt, per ongeluk yoghurt met vanillesmaak gekocht. Ik dacht al bij het openen van het pak: waarom is hij geel? Toch doorgegaan en de cake is heerlijk! Bedankt voor het recept. groetjes, Isabel

  84. Ceulemans Maria schreef:

    Dit is echt een lekkere cake en helemaal niet moeilijk om maken. Zag zovele reacties bij u i.v.m. het naar beneden zakken van de bosbessen en aangezien ik geen bakkerstalent ben, had ik wel wat schrik, maar dat was niet nodig. De bessen zitten helemaal mooi verspreid. Ga volgende keer wel wat minder citroen gebruiken, maar dat is persoonlijke smaak. Bedankt voor dit lekkere recept. Groetjes Maria

  85. Elsbeth schreef:

    Hoi Laura!

    Zou ik deze ook in een tulband-vorm kunnen maken?
    Ik heb de citroen-bosbes tulband uit je kookboek al eens gemaakt, maar ben erg benieuwd naar deze met yoghurt 🙂

    Groetjes Elsbeth

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, geen probleem.

  86. Marcella schreef:

    Heey!
    Ziet er heerlijk uit! Even een vraagje
    Kan je door het beslaga ook nog extra citroensap mengen?
    Groetjes (:

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan, maar voeg niet te veel toe. Anders wordt je cake minder luchtig.

  87. Linda schreef:

    Hi Laura,

    Kun je alle soorten fruit voor dit recept gebruiken?

    Gr,
    Linda

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, maar kijk wel uit met heel vochtige fruitsoorten. Niet dat het onmogelijk is, maar hij kan dan wat meer oventijd nodig hebben.

  88. Maarten Kuijper schreef:

    Haar naam is Laaaaaura een hele lieve meid, als ik naar deze lekkere cake kijk ben ik de weg heel even kwijt :O!! Yum, ik ga deze proberen voor bij mijn nieuwe stage, daar moeten we om de beurt trakteren. Ik heb alleen wel een vrij krappe combi waarin het blik niet kan draaien, kan het niet al te veel kwaad als ik hem tussendoor ff snel omdraai? Of eventueel een andere vorm gebruiken.

    1. Laura Kieft schreef:

      Haha! Je kunt hem best halverwege omdraaien. Als je een combimagnetron hebt kan het zijn dat je hem op een gegeven moment af wilt dekken met aluminiumfolie, het gebeurt met deze ovens vaak dat de buitenkant gaar is maar de binnenkant nog vloeibaar is.

      1. Maarten Kuijper schreef:

        Tnx voor de tip! ik zal er op letten. Vrijdag ga ik hem proefdraaien

      2. Maarten Kuijper schreef:

        Ik vroeg mij af he Laura, stel je ook wel eens iemand teleur? als je met wat kant en klaars aan komt zetten bij de koffie of zo. Of is het bij jou altijd feest 😀

        1. Laura Kieft schreef:

          Altijd feest 😉 Heb sowieso altijd zelfgebakken koekjes in huis, dus iets lekkers voor bij de koffie is geen probleem.

          1. Maarten schreef:

            He Laura! Ik heb hem nu 3x gemaakt met succes, en steeds iets beter! Ik ben wel toe aan wat variatie 🙂 Is het ook mogelijk met frambozen? Of gaat dat niet samen met citroen… Ik ben wel fan van die yoghurt, het beslag mixt zo makkelijk!

          2. Lian van Rens schreef:

            Met frambozen zal ook ontzettend lekker smaken en combineert prima met citroen. De smaak zal wel wat zuurder zijn, aangezien frambozen ook zuurder zijn van zichzelf.

  89. mar schreef:

    is deze cake ook luchtig ? of eerder aan de zware droge kant ? en mag ik 1/3 vd suiker nemen ? eet nl suikervrij eigenlijk.

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je hem goed maakt is het een heerlijke smeuïge, luchtige cake. Je kunt experimenteren met de hoeveelheid suiker, maar je krijgt dan logischerwijs wel een ander resultaat.

      1. Lisa schreef:

        Hey Laura,
        Is het mogelijk dit recept te maken met Griekse yoghurt 10% vet?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Ik denk dat dat prima kan, wordt de cake misschien nóg wat smeuïger.

  90. Emma schreef:

    Hallo, kan je bij dit recept de citroen ook gewoon weglaten? Lust het namelijk niet in een cake.

  91. Laura schreef:

    Ik vond hem lekker maar wel wat teveel zoetigheid. Dus denk dat ik de volgende keer een keuze maak uit de siroop of de topping. Wel bijzonder dat het beslag zo dun bleef en toch zo goed gebakken is.
    Bedankt weer voor het delen.
    Groetjes Laura

  92. Kaouthar schreef:

    Dag Laura,

    Kan ik hiervoor de zonnebloem olie vervangen door roomboter? Zo ja, moet ik dan de boter van te voren smelten? En hou ik dan 100 ml aan?

    Groetjes Kaouthar

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan, ik zou dan inderdaad de boter smelten.

  93. Ingrid schreef:

    Kan deze cake ook gemaakt worden met bosbessen uit de diepvries?

    Zoja kunnen ze er dan beter bevroren door of ontdooit?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor dat kan, kunnen er op beide manieren doorheen. Als je ze ontdooit zou ik ze ook even droog deppen.

  94. Serwet schreef:

    De cake ziet er erg lekker uit kan het cake ook zonder siroop en glazuur

  95. Gülay schreef:

    Heerlijk, eenvoudig en rijk van smaak. Vanille-extract was op (vodka is in de cosmopolitans beland ipv het extract!) Maar met vanillepoeder ging het ook prima (sowieso fan van vanillepoeder!). En ik heb speltmeel gebruikt en wat soda toegevoegd. Heerlijk en smeuig resultaat. Mn posse zucht als ze me naar het recept vragen (Weer die Laura?). Een welbekend Turks spreekwoord luidt “oké schiet de pauw desnoods neer, maar pronk niet met haar veren!” Laura, ik vind je recepten de bom 🙂

    1. Laura Kieft schreef:

      Hahaha, wat leuk om te horen! 😀

  96. Laurine schreef:

    Als ik dit als plaatcake wil maken kan ik dan ongeveer de helft van de baktijd aanhouden?

    1. Laura Kieft schreef:

      Hangt af van de grootte en dikte. Met dezelfde hoeveelheid gok ik op 45 minuten, maar beginnen met 30 kan prima.

      1. Laurine schreef:

        Gelukt! Dezelfde hoeveelheid gebruikt, was nu meer een cake-reep maar super lekker.
        Dank je wel

  97. Else schreef:

    Wat een fantastische, heerlijke cake! En ook nog eens heel erg makkelijk om te maken. Bedankt voor het recept.

  98. Marjolijn schreef:

    Hoi Laura,

    Kan deze cake ook gemaakt worden met diepvries bosbessen? En zo ja moet je deze dan vooraf ontdooien of kan je ze bevroren door het beslag mengen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat is mogelijk, zowel ontdooid als bevroren. Het kan wel zo zijn dat de cake iets langer nodig heeft in de oven.

  99. Jeldau schreef:

    Hoi Laura, ik zou de cake graag willen ‘veganizen’, kan ik soja yoghurt gebruiken i.p.v. gewone yoghurt? Groetjes Jeldau

    1. Laura Kieft schreef:

      Lijkt mij dat dat moet lukken.

  100. Hallo Laura,
    Gisteren de citroen-bosbessen yohurt cake gemaakt en die is heel lekker.
    Ik heb één probleem. De bosbessen waren allemaal naar de bodem gedaald.
    Hoe los ik dit op zodat de bosbessen na het bakken over de cake verdeeld zijn.

    Groetjes,

    1. Laura Kieft schreef:

      Het kan zijn dat het beslag te luchtig was. En de bessen even door wat bloem wentelen helpt ook.

  101. Mirella schreef:

    Hoi,

    Nadat ik de cake al lactosevrij heb gekregen door lactosevrije yoghurt te gebruiken ben ik nu op zoek naar een alternatief voor de bloem ivm glutenintolerantie.
    Nu zag ik ergens anders op de site kokosmeel als vervanger staan. Heeft iemand hier ervaring mee? Of een ander goed alternatief? Noten (dus ook amandelmeel) zijn helaas uitgesloten van deelname 🙂 , ook weer ivm met, je raadt het al, een allergie.

    Groetjes Mirella

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou niet alleen kokosmeel gebruiken, dat maakt het erg droog. Beter kun je een glutenvrije meelmix gebruiken.

  102. Merel schreef:

    Deze cake is een winning recipe! Heb hem nu al een paar keer gemaakt en vrienden, familie en collega’s zijn er hélemaal weg van! Krijg regelmatig de vraag of ik ‘m weer wil maken.
    Om te voorkomen dat alle blauwe bessen naar beneden zakken, doe ik de helft door het beslag en de andere helft leg ik voorzichtig bovenop.

  103. Anja schreef:

    Hij is nu hier aan het afkoelen..maar de kinderen staan met de neus er bovenop..weet niet of ik t redt om in te smeren met siroop en glazuur ??
    Hij ruikt overheerlijk

  104. Nancy schreef:

    Ik dacht, ik doe er ook wat frambozen door maar dat maakt het helaas veel te nat en w”s teveel bessen.We gaan een nieuwe poging wagen!

  105. Manon schreef:

    Kun je de suiker ook vervangen door palmsuiker (1:1)?

    1. Lian van Rens schreef:

      Dit kan inderdaad.

  106. Marjolijn schreef:

    Als je hier 12 grote muffins van wil maken is deze hoeveelheid dan voldoende? En wat zou ongeveer de baktijd zijn?

    1. Laura Kieft schreef:

      Als je ze echt groot wilt hebben is 10 stuks misschien beter. Baktijd zal 20-25 minuten zijn.

  107. mignon schreef:

    Wil hem vandaag maken en vrijdag meenemen voor collega’s. Hoe kan ik hem dan het beste bewaren, verpakt in de koelkast of er buiten? Zal ik dan wel of geen glazuur maken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt ‘m prima buiten de koelkast bewaren! In een cakedoos of goed in folie wikkelen.

  108. Clemence schreef:

    Hey Laura,
    Ik wil deze cake heel graag bakken maar we hebben geen zonnenbloemolie is dat een probleem?
    Mvg Clemence

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hi, heb je wel een andere soort neutrale olie in huis? Daarmee kun je het vervangen.

  109. Monica schreef:

    Zou ik dit als breakfast willen, Hell yeah!!
    Thanks for the recipes, I got these from my Dutch friend who lives in Ireland 🙂

    Cheers!
    Groetjes, vanuit Engeland

    1. Laura's Bakery schreef:

      Aaaah that’s awesome! Thanks for your nice comment, cheers 😉

  110. KimRijsdijk schreef:

    Hé Laura. Kan ik ook magere kwark gebruiken ipv yoghurt?

  111. doris schreef:

    Laura, de cake was heerlijk. Ik heb hem gemaakt met maismeel en Griekse yoghurt omdat ik niets anders in huis had. Misschien wel leuk te vermelden als je geen poedersuiker in huis hebt je die zelf kan maken door gewone suiker te malen in een keukenmachinetje
    Groetjes uit een zeer rustig Spanje

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk zeg met maismeel! Dat is inderdaad een leuke tip om te geven.

  112. Anneleen schreef:

    Oh wat was deze lekker! Zelfs zonder de siroop en het glazuur. Hij was al op voordat hij was afgekoeld! In het weekend maak ik ‘m gewoon weer!

  113. Ineke schreef:

    Totaal flutrecept. Misbaksel is minus 1 plakje in de vuilnis beland.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oh wat jammer dat het bij je mislukt is, maar er is niks mis met het recept hoor.

  114. Lidy Mewis schreef:

    Hallo,
    Ik maak graag muffins maar het probleem is dat het papiertje er altijd blijft aankleven.
    Dan maar zelf gemaakt uit bakpapier ,is wel niet gemakkelijk die blijven niet goed zitten.
    Bedankt voor al uw super idee’s

  115. Deana schreef:

    Afgelopen weekend de heerlijke cake gemaakt. Kinderen had eerst zoiets van ik weet het niet, maar vonden het ook allemaal erg lekker. De ander dag vroeg mijn zoon al hoe laat we gingen koffie drinken?. Dus zeker hier voor herhaling vatbaar. Ps. Ik heb het gemaakt met vanille suiker en bessen uit de vriezer. De smaak was dus bij mij wel goed en niet te vochtig!

  116. Nienke schreef:

    Erg lekker en goed te volgen recept! Ben geen ervaren bakker, maar dit was erg goed te doen.

  117. Sarah B schreef:

    De cake zit bij mij in de oven nu, voor een verjaardagsfeestje. Heb wel Griekse yoghurt (restje moest op) gebruikt & ook wat frambozen erbij gedaan om hem wat extra kleur te geven.
    Heb hem voor de verandering in een tulband vorm gedaan, dat maakt het wat feestelijker. Hopelijk niet te vol, dat hij niet over de vorm rijst. Da’s altijd spannend…

    Heb nog wel een vraagje; wat is de reden dat de blauwe bessen eerst door bloem moeten worden gemengd?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk, hopelijk is het goed gelukt! Dat is zodat ze niet naar de bodem zakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *