Chocolade mug cake

Gepost: 29 augustus 2015 Laatst bewerkt: 7 februari 2024
Chocolade mug cake
204

Dit makkelijke recept voor een chocolade mug cake maak je binnen een paar minuten! Even roeren, in de magnetron zetten en genieten maar.

Mug cake maken

Begin 2000 was de mug cake vooral in Amerika bekend. Ik vond het idee van een cake in een mok die je in slechts twee minuten in de magnetron gaar kunt bakken geniaal en ging er een aantal jaren terug al mee aan de slag. Helaas voor mij pakte mijn eerste chocolate mug cake recept niet zo goed uit. Het was helemaal niet lekker en ik werd er ook behoorlijk misselijk van. Geen succes dus en ik schreef de mug cakes helemaal af.

Totdat ik besloot dat ik me er opnieuw aan moest wagen! Mijn eerste (nieuwe) poging om een chocolade mug cake te maken vond ik al best oké, maar ik besloot nog wat veranderingen aan te brengen in het recept. Een paar mug cakes verder kwam ik op een versie die lijkt op een gewone chocoladecake. Erg lekker!

Het is natuurlijk niet exact hetzelfde. Dat gaat ook niet omdat de samenstelling van ingrediënten anders is. Toch was ik blij verrast, dit bewijst dat een mug cake uit de magnetron echt lekker kan zijn!

BAKTIP: Belangrijk is dat je mok in de magnetron kan. Gelukkig kunnen de meeste mokken dat wel, maar indien je die nog niet in huis hebt kun je hier eens kijken naar een leuke mok voor je mug cake.

Mug cake maken

Mug cake magnetron

Kan deze chocolade mug cake ook in de oven?

Deze vraag kwam zo vaak, dat ik hier echt mee aan de slag moest. Door een simpele aanpassing in het recept kun je deze chocolade mug cake ook in de oven bakken. Je voegt 2 gram bakpoeder (iets minder dan een halve theelepel) toe aan het beslag en hierna bak je jouw kleine cake in 20-25 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) in de oven gaar. Test met een cakeprikker of de cake echt gaar is, laat anders nog enkele minuten in de oven staan.

Wil je meerdere mug cakes in de oven bakken? Kies dan voor mijn recept voor chocoladecake en deel het bijvoorbeeld door vieren om twee tot drie mug cakes te maken. Naar mijn mening blijft dat toch het beste recept om een lekkere cake in de oven te bakken.

Mug cakes uit de oven

Wist je dat ik inmiddels ook al een aantal mug cakes recepten speciaal voor de oven online heb staan? Een aantal van mijn favorieten:

Mug cake cacaopoeder

Meer mug cake recepten

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je echt eens met een mug cake aan de slag moet. Het is onwijs snel gemaakt en daarnaast een perfecte portiegrootte voor één persoon. Ideaal dus als je niet een hele cake wil bakken, maar toch zin hebt in iets lekkers.

Mug cakes zijn heel veelzijdig en je kunt er verschillende smaken en ingrediënten aan toevoegen waar jij op dat moment trek in hebt. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt met mug cakes maken, dan is het erg leuk om te variëren in smaken. Inmiddels staan er al een aantal zalige mug cake recepten op Laura’s Bakery die je in enkele minuten uit de magnetron kunt trekken. Hierbij mijn favorieten:

En niet te vergeten de kokos-limoen mug cake, die je terugvindt in Het Kinderbakboek 2!

HET KINDERBAKBOEK 2

In het tweede deel van Het Kinderbakboek vind je 30 nieuwe zoete én hartige recepten voor kinderen die allemaal zijn voorzien van stap-voor-stap illustraties. Alle recepten zijn eenvoudig uitgelegd zodat iedereen ermee aan de bak kan. Een perfect boek voor alle kleine koekenbakkers! Wat bak je als eerst? De pannenkoekentaart of dino koekjes?

Bestel hier!

Afbeelding

Chocolade mug cake: tips

Welke mokken moet ik gebruiken?

De mok op de foto bij dit recept is afkomstig uit één van de Laura’s Bakery bakproductencollecties die niet meer verkrijgbaar is momenteel. Het belangrijkste is dat je een magnetronbestendige mok kiest die groot genoeg is (250 – 300 ml).

Smaakt het net zoals jouw chocoladecake?

Nee, het smaakt niet hetzelfde en eerlijk gezegd vind ik een echte chocoladecake het lekkerst. Maar stel je nou voor dat je ongelooflijk veel zin hebt in chocoladecake en deze nú gelijk wilt eten, dan is deze chocolade mug cake een hartstikke goed idee! De ingrediënten zul je altijd wel in huis hebben en om er helemaal een feestje van te maken kun je hem serveren met een beetje slagroom.

Kan ik deze cake ook zonder zelfrijzend bakmeel maken?

Ja hoor dat kan! In dat geval gebruik je een combinatie van bloem en bakpoeder om het zelfrijzend bakmeel te vervangen. Je vindt de juiste verhouding in dit artikel.

Mijn mug cake is te hard geworden, hoe kan dat?

Waarschijnlijk stond je magnetron in dat geval niet op het juiste wattage. Bij een bereiding in de magnetron maakt een kleine aanpassing in het wattage, of 10 – 20 seconden meer of minder, een enorm verschil in het resultaat. De volgende keer kun je het wattage iets lager zetten of de duur dat je jouw chocolade mug cake in de magnetron zet inkorten.

Wil je zien hoe het maken van zo’n chocolade mug cake in z’n werk gaat? Ik laat je in deze video op Instagram zien hoe makkelijk het is!

Chocolade mug cake tips

 

Chocolade mug cake recept

Recept afdrukken

4.52 van 174 stemmen

Chocolade mug cake recept

Dit makkelijke recept voor een chocolade mug cake maak je binnen een paar minuten! Roer de ingrediënten in een mok door elkaar, zet deze in de magnetron en daarna is het smullen geblazen.
Porties: 1 mok

Ingrediënten

  • 4 el zelfrijzend bakmeel
  • 3 el suiker
  • 2 el cacaopoeder
  • 3 el melk
  • 3 el (zonnebloem)olie

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in je mok en roer ze goed door elkaar. Als je het lastig vindt om ook de bodem goed mee te roeren, kun je eventueel in een apart schaaltje alles door elkaar mengen. Dan giet je het cakebeslag daarna gewoon in je mok.
  • Zet de mok 140 seconden (2 minuten en 20 seconden) in de magnetron op 800 Watt. Het kan per magnetron verschillen hoeveel tijd er nodig is.
  • Door met een prikker in je cake te prikken kijk je of hij gaar is, als de prikker er droog en schoon uitkomt is hij goed.
  • Haal je mok met een ovenwant uit de magnetron, hij is heet! En pas op dat je je mond ook niet verbrandt. 😉
Tips

Je kunt je mug cake nog afmaken met een schepje slagroom of wat rood fruit, maar gewoon naturel is het ook al erg lekker.
Bewaren

De mug cake is het lekkerst als hij net uit de magnetron komt en nog lekker warm is. Bij het afkoelen droogt hij uit en is hij lang niet zo lekker meer.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

177 reacties

  1. Joyce schreef:

    Mugcakes zijn altijd zo leuk! Ik heb zelf ook een paar lekkere varianten op mijn blog. De ‘chocoladecake’ maak ik altijd met Nutella 😀

    1. Esma schreef:

      Bij mij was de cake hard geworden ik heb er een beetje melk overheen gedaan en in laten trekken en daarna was de cake wel lekker zacht

    2. Johan schreef:

      De cake was in eerste instantie te hard toen op nieuw gebropeerd met een eitje en toe. Ging het veel beter

    3. Sterre ubels schreef:

      Kan het ook met olijfolie inplaats van zonnebloem olie??

      1. Laura Kieft schreef:

        Zou ik niet doen, olijfolie geeft ook smaak die hier niet bij past.

        1. Sterre ubels schreef:

          Oke fijn om te weten! Dankjewel!

  2. Margot schreef:

    Oh dit heb ik al veel te lang niet meer gemaakt!

  3. Alicia (MyCookieAddiction) schreef:

    ik hou van mugcakes, moet je zeker vaker doen

    kan je ook een keer lava cakes maken maken

    1. coco schreef:

      ja dat zou leuk zijn

    2. Suzeth Geurts schreef:

      Ja dat zou me lekker lijken, jij kan altijd de makkelijkste en lekkerste recepten maken

  4. Janneke schreef:

    Kan dit ook met olijfolie? Of eventueel hagelslag er doorheen??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Gebruik dan wel een olijfolie die neutraal van smaak is. Hagelslag toevoegen kan prima!

      1. sascha schreef:

        hoi laura, kan je ook inplaats van cacao poeder, chocolademelk poeder gebruiken?

        1. Laura Kieft schreef:

          Het kan, maar ik zou het niet doen. Daar zitten ook toevoegingen in als suiker en dergelijke. En je krijgt er gewoon niet de chocoladesmaak mee die je wel met cacaopoeder krijgt.

  5. Ben zelf geen fan van een mugcake omdat er ‘zoveel in moet’ om het lekker te laten smaken. Bv 3 eetlepel suiker. Als ik een grote taart maak zit er natuurlijk ook veel ’troep’ in maar heb je het minder door ofzo haha. Beetje mijzelf voor de gek houden denk ik 🙂

  6. Annette schreef:

    Hier tot 2 keer toe mislukt.. Eerst op vol vermogen maar dat moet dus echt niet want bij mij is dat 950 watt, na 2 minuten was ie nog niet gaar, na 3 minuten rook ie verbrand en vies. Wel gaar maar rook absoluut niet lekker dus weggegooid, vervolgens nog een poging gedaan, daar kreeg ik het niet goed door geroerd, op 750 watt 2 minuten niet lang genoeg na 2,5 minuut begon het weer te stinken. Daar bij rook het inderdaad ook gewoon heel vies. Nu heb ik het maar opgegeven voor ik straks door m’n bakmeel, cacaopoeder etc heen ben

    1. Laura's Bakery schreef:

      Op één of andere manier lijkt hij makkelijker aan te branden wanneer het mengsel niet goed gemengd is (ontdekte mijn zusje bij proberen 😉 ). Je zou het in een glazen kommetje kunnen mengen als dat makkelijker is en dan in het kopje gieten. En probeer anders met kortere intervallen extra tijd toe te voegen, per 10 of 15 seconden bijvoorbeeld.

      1. Emma schreef:

        Bij mij was de mugcake ook mislukt. Maar nu heb ik ipv suiker, 2 zakjes vanillesuiker. En ipv cacao, 3 eetlepels hagelslag. 2 minuten op 800 watt. En de heerlijkheid is nabij. ?. Mmmmmm

        1. Laura schreef:

          Dat hij niet lukte ligt waarschijnlijk aan je magnetron, 2 minuten is best lang voor de mugcake (als je hem volgens mijn recept maakt)

  7. Brenda schreef:

    Wat wel lekker is op zich, is om er een scheutje Amaretto door te doen!

  8. CvS schreef:

    Dankjewel dat je me hebt geholpen om snel mijn snackbehoefte te vervullen 🙂

    Ik had een brede mok en hij moest bij mij 1 minuut op vol vermogen (750 watt). Gewoon zelf goed de gaarheid in de gaten houden.

  9. Chantal schreef:

    Het recept leek mij erg lekker en heb het dus ook zelf geprobeerd. Helaas lukt het bij mij niet.. De cake wil niet rijzen en dat is wel de bedoeling toch?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hij rijst een beetje inderdaad. Gebruik je wel zelfrijzend bakmeel? (en niet per ongeluk bloem)

      1. Chantal schreef:

        Ja ik gebruik wel zelfrijzend bakmeel

        1. Laura's Bakery schreef:

          Als je verder wel het recept volgt en alles ook goed doorroert (is erg belangrijk) zou je altijd nog een beetje extra bakpoeder toe kunnen voegen. Het hoort wel iets te rijzen, maar verwacht geen super luchtig cakeje.

          1. Chantal schreef:

            Oke, Dank je wel! Ga ik dat proberen.

  10. raisa schreef:

    Hallo raisa
    Ik maak mijn mugcake met
    35 gram havermout
    1 ei 50 ml melk
    En in de blender doen

  11. Manja schreef:

    Mijn ervaring met choco mugcakes was ook dat ze wel wat droog en sponzig worden, maar dit recept is wonderwel goed gelukt en heel erg lekker! Zeker voor herhaling vatbaar. Inderdaad snel opeten, anders wordt de cakes alsnog snel droog.

  12. Marleen schreef:

    Lekker! Mijn zoon deed er een lepel kaneel siroop bij en ik een lepel karamel siroop. Jammie!

    1. Luca Hessing schreef:

      Ik heb het ook gedaan maar met pakpoeder inplaats zelfrijzend bakmeel NIET DOEN !! onze magnetron zat onder het beslag het is er uit te krijgen maar de rook melder kan afgaan

      1. Laura Kieft schreef:

        Ik denk dat het bakpoeder niet de enige oorzaak hiervan is geweest. Het kan zijn dat de verhouding niet goed was, maar een te klein kopje of te hoge stand van de magnetron lijkt me waarschijnlijker.

  13. soumia schreef:

    Dankjewel voor dit recept. Net gemaakt en hij was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.
    Ik moest wel wat meer melk en olie gebruiken.

  14. Winny schreef:

    Als je 2 mug cakes tegelijkertijd wilt maken, verdubbel je dan gewoon de hoeveelheid en de magnetrontijd?

    1. Laura schreef:

      Qua hoeveelheid kun je het gewoon verdubbelen, maar de ‘baktijd’ zul je opnieuw moeten uitvinden. Dit is niet het dubbele, maar 2 minuten zal waarschijnlijk te kort zijn. Het is makkelijker om gewoon 2 losse mug cakes te maken

  15. Conja schreef:

    Hmmmmmmmmmmmmm. Gewoon met extra vierge olijfolie gedaan, ik houd toch van olijfolie. Wat een verwennerij in no time! Op 850 Watt gedaan, 2 minuten. Picobello!

  16. Dagmar schreef:

    Hoi,

    Ik hou van mug cakes maar bij mij stromen ze iedere keer over na 1 minuut en ze worden maar niet gaar. Wat kan ik doen?

    1. Laura schreef:

      Waarschijnlijk gebruik je een te kleine mok

    2. Soof schreef:

      Bij mij rijst hij niet… ook zo vreemd

      1. Laura Kieft schreef:

        Gebruik je wel de juiste ingrediënten? Geen bloem ipv zelfrijzend bakmeel bijvoorbeeld? En je roert het goed door?

        1. Raisa schreef:

          Ik had hem met bloem gemaakt maar hij was alsnog lekker

  17. Lianne schreef:

    Ik had laatst recept met ei en bakmeel erdoor die lukte wel.deze is niet gerezen en keihard.

    1. Laura schreef:

      Als hij hard is heb je hem waarschijnlijk te lang in de magnetron laten staan. Heb je wel zelfrijzend bakmeel gebruikt? Bij mij werd hij namelijk 2x zo groot. Goed doorroeren is ook belangrijk.

  18. Pieter schreef:

    Werkt niet!!! Werd niet gaar en verbrand er kwam veel rook vanaf ??????????

    1. Laura schreef:

      Zoals in het artikel vermeldt staat is elke magnetron anders en moet je het even uitproberen met die van jou. Blijkbaar heeft die van jou minder tijd nodig, waarschijnlijk is jouw Wattage hoger.

  19. chenefleur schreef:

    Welke grote mililiter, mok kan ik gebruiken
    ziet er lekker en makkelijk uit

    1. Laura schreef:

      ik zou minimaal 200 ml aanhouden, dan past het zeker.

  20. Annemae schreef:

    Zojuist dit recept gemaakt maar helaas, hele mok aangebrand! Typisch een annemae actie hahaha, oeps!

    1. Laura schreef:

      Dan heeft hij wat minder tijd nodig in jouw magnetron 😉 Volgende keer wat korter en misschien en wattage lager, dan gaat het zeker lukken 🙂

    2. Zindy schreef:

      Alle ingrediënten juist en goed geroerd, magnetron op 800W en 2 min. Er gebeurt niks met mijn mugcake, wordt niet eens warm, rijst niet. Heb het meerdere keren geprobeerd. Snap er niks van. Ligt het dan gewoon aan mijn magnetron?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Dat is heel gek! Worden andere dingen normaal gesproken wel warm erin? Oftewel doet de magnetron het wel nog?

      2. Heli schreef:

        Heerlijke mokcake!! Bij de meeste recepten blijft de cake vrij vochtig maar deze is precies goed! Ik gebruik wel lichte basterdsuiker in plaats van gewone suiker. Eerlijk gezegd geen idee waarom maar het smaakt heerlijk haha. Komt er misschien ooit een variant met banaan?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Wat fijn zeg! Goed idee met banaan, gaat op mijn baklijst 🙂

      3. Daantje schreef:

        Het kan zijn dat je een oven magnetron heb en dat je hem op de oven stand had staan

  21. Sjoelbak schreef:

    Hoi waarom gebruik jij geen ei in de mug cake? In bijna alle recepten tref je een ei aan gr.

    1. Laura schreef:

      Klopt, maar ik vind dat je dan zo’n spons achtige structuur krijgt, zonder ei is dit niet het geval. 1 ei is namelijk veel te veel voor zo’n kleine cakeje om de juiste structuur te krijgen.

      1. Kristel schreef:

        Mee eens! 😀

  22. Ession schreef:

    Ik heb hem ipv in de magnatron, 20 min in de oven op 200 graden gedaan! Werkt ook prima je moet dan iets langer wachten, Maar het wachten is het waard!

  23. Jet schreef:

    Ik heb hem net gemaakt met 1 eetlepel olie en 4 eetlepels melk, nog wat koekkruiden toegevoegd en een heel klein beetje vanille. Werkt perfect!

    1. Zoetekauw schreef:

      Ik moet beamen dat het veel lekkerder is met minder olie! Bedankt voor de tip Jet! Ik heb zelf ook een snufje zout toegevoegd, ik vond het wat flauw de eerste keer.

  24. Zoe schreef:

    het is echt heel jammer dat hij maar heel klein wordt en bijna niet rijst maar voor de rest wel lekker

    1. Laura schreef:

      Hij rijst bij mij juist heel erg, heb je wel zelfrijzend bakmeel gebruikt?

  25. femke schreef:

    getverderrieeee , WAT LEKKER is maar goed dat ik zo ga trainen ihihihi

  26. Kim schreef:

    Deze wil ik gaan maken!! Heb alleen geen zelfrijzend bakmeel in huis. Hoeveel bakpoeder moet ik bij 4 eetlepels bloem doen om het zelfde effect te krijgen?

  27. Yaartje schreef:

    Ik heb dit gemaakt. Maar elke keer warneer ik de priker er in deed kwam deze er vuil uit.ik heb hem toen wat langer gedaan alleen toen kwam de cake er super hard en niet lekker uit. Waaraan zou dit kunnen liggen?

    1. Laura schreef:

      Er mogen best een paar korreltjes aan zitten, zolang het maar niet vloeibaar is. Als hij hard is, dan heeft de mug cake er te lang ingezeten.

  28. Lieke schreef:

    Bij mij werd de mug cake korrelig en droog, wat kan ik hier tegen doen?

    1. Laura schreef:

      Dan heeft hij te lang in de magnetron gestaan.

  29. Desiree schreef:

    Ik heb hem net op en kon het niet laten om er een lepel overgebleven dulce de leche bovenop te leggen voor hij de magnetron in ging, echt een aanrader om even snel je trek te stillen!

  30. Rozemarijn schreef:

    Heel lekker! Ik heb een hoop recepten uitgeprobeerd maar die waren allemaal een beetje teleurstellend! Deze was heelijk! Smaakte wel een beetje als brownie! Vereweg mijn favoriet!

  31. Linda schreef:

    Bij mij rijst het ook niet, ik heb zelfrijzend bakmeel van Basic van de AH (ze hadden geen ander merk). Alles netjes afgemeten, maar helaas.

    1. Laura schreef:

      Dat is gek, was het niet te oud (het bakmeel?)

  32. Kristel schreef:

    Laura, dit was de aller, áller lekkerste mug cake die ik ooit heb gemaakt!!!
    Veel zijn wel lekker, maar niet speciaal, maar deze was echt heerlijk!
    Ik had geen zelfrijzend bakmeel, dus gemaakt met bloem en een theelepel bakpoeder, en een lepeltje nutella erin verstopt haha 😀

    Toch raar dat er zo veel negatieve reacties zijn 🙁

    1. Laura schreef:

      Wat leuk te horen dat je hem zo lekker vond! Ik denk dat veel mensen zich niet realiseren dat het niet 1 op 1 te vergelijken is met een normale chocolade cake (of hem te lang in de magnetron laten staan).

  33. Lydia schreef:

    Hey Laura,
    Ik doe dit in een glazen mok, hij wordt hierdoor wel iets droger binnen in…
    Zodra ik de mok uit de magnetron haal, zakt hij iets in. Komt dat door de glazen mok? of is dat normaal? ik gebruik zelfrijzend bakmeel maar wel veel meer melk… (ik doe de ingrediënten door de helft)

    1. Laura schreef:

      Glas maakt niet uit, lijkt mij eerder komen doordat je meer melk toevoegt. Maar dat het een heel klein beetje inzakt is verder normaal.

  34. Naomi schreef:

    Deze mug cake is erg lekker! Al is hij wel een beetje droog. Is dit altijd of heb ik iets verkeerd gedaan? Ik je recept wel helemaal gevolgd en niks veranderd.

    1. Laura schreef:

      hij hoort niet droog te zijn. Het kan zo zijn dat jouw magnetron krachtiger is en hij minder tijd nodig heeft.

  35. Lynn schreef:

    Hoi, ik heb een vraagje.
    Ik wil de droge ingrediënten al in een mok doen als cadeautje, maar ik heb geen cacaopoeder. Ik wil er graag een vanillecake van . Moet ik dan ipv cacaopoeder er iets anders in doen? Als jullie een idee hebben, laat het dan graag even weten.
    Groetjes 😉

      1. Lynn schreef:

        Dankjewel ??

  36. Marit schreef:

    Onwijs lekker!!!

  37. Leonie schreef:

    Heerlijk!! Had de hele dag al zin in cake maar geen zin in om te maken, dit is ideaal en onwijs lekker! Top recept!

  38. Meta schreef:

    Mijn cake is aangebrand

    1. Laura schreef:

      Dan heeft hij in jouw magnetron minder tijd nodig.

  39. Ivy schreef:

    Erg lekker, ik heb die van mij 1,5 minuut op 600 gedaan. Misschien volgende keer iets minder cacao toevoegen, maar dat is aan jezelf.

  40. Angel schreef:

    Kan ik inplaats van olie roomboter gebruiken of lukt dat niet?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat heb ik nog niet getest, je kunt het proberen maar dan zou ik de boter wel smelten van tevoren.

  41. sophie smit schreef:

    ik heb precies gedaan wat er stond maar die van mij is helemaal hard en niet omhoog gestegen… heb je misschien een tip wat ik de volgende keer beter kan doen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je hebt het wel goed doorgeroerd en geen wijzigingen in het recept gemaakt? Verder kan het ook zijn dat je een lager vermogen moet gebruiken aangezien hij nu hard is.

  42. yorick schreef:

    Ik ben nu nog aan het bakken kan het ook in de oven zoja hoeveel graden?

  43. Ingrid schreef:

    Vraagje, kan je havermout (wat ook in andere recepten gebruikt wordt) vervangen door zemelen of lijnzaad? Of is er ook iets anders in die trend?
    Ik lust geen havermout.

    1. Lian van Rens schreef:

      Daar hebben wij zelf geen ervaring mee, dus daar kunnen we je helaas niet mee helpen.

  44. Bettine schreef:

    Had vanavond zo’n momentje: zin in iets lekkers met chocola maar niets in huis. Wel deze ingrediënten gelukkig. En het resultaat was echt heerlijk! Na 2 minuten (700 watt) nog net niet helemaal droog, dus nog ietsje langer gedaan. Moest het wel snel opeten, wordt wel snel hard. Ik heb ooit eerder een mug cake gemaakt, ik dacht met banaan en ei. Maar die was lang zo lekker niet als deze! Dit recept onthoud ik, bedankt!

  45. Lotte meeuws schreef:

    Hallo, ik maakte jouw mug cake nu al 2 keer maar wel op een andere manier. In plaats van zelfrijzende bloem, 4 el havermout gemalen. In plaats van 3 el suiker, 2 el ahoornsiroop. En olijfolie in de plaats van zonebloemolie. Het was zeer lekker ! Bedankt voor de inspiratie ! Grts lotte

    1. Anne schreef:

      Nog lekkerder met gesmolten roomboter ipv olie. Ongeveer 1,5 eetlepel en dan wat meer melk

  46. franke schreef:

    ik heb geen 800 watt op mijn magnetron wat moet ik dan doen 600 of 900 watt?

    1. Laura Kieft schreef:

      Zou experimenteren met wat korter op 900 Watt. En anders iets langer op 600.

  47. Ella schreef:

    Echt goed gelukt in een keer! Super lekker, bedankt voor het recept!

  48. nienke schreef:

    Hou ervan!! ik had pas geleden mug cake gemaakt met een ander recept (toen was ik al blij dat het uberhaupt lukte) maar toen was wel een beetje erg nattig onderaan en bovenin, dit recept is helemaal perfect en nu heb ik een verslaving aan mug cakes :)) ik zoek nu voor een grotere mok zodat er meer van deze mug cake in past haha

    conclusie:
    heerlijk recept dankje!

  49. Maureen schreef:

    Hoe ziet her beslag er uit? Bij mij is het niet vloeibaar

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kun je zien op de foto. Het is ook niet heel vloeibaar.

  50. Nienke schreef:

    Ik heb dit recept eerder geprobeerd met melk, maar toen vond ik het te machtig. Heb het nu geprobeert met water en hij smaakt bijna het zelfde als met melk, maar nu niet meer zo machtig. Ben er erg blij mee is een blijvertje hoor….

    1. Katie schreef:

      Ik heb het ook geprobeerd, ik had geen zelfrijzend bakmeel in huis dus ik heb bloem met bakpoeder geprobeerd.
      Was super lekker! Een klein beetje droog en bij mij was me mok maar tot 1/3 gevuld.
      Maar overal was het super lekker, makkelijk en snel om te maken!

  51. Anoniem schreef:

    Het is ook erg lekker met een kleine geprakte banaan!

  52. Rick schreef:

    Het is heel erg lekker.

    Bedankt Laura!

  53. Esther schreef:

    Hij is echt zoo lekker

  54. Maantje20 schreef:

    Ik vet de mok zelf nog even in met bakenbraad boter anders is hij heel moeilijk weer schoon te krijgen

  55. anoniem schreef:

    Echt super lekker Laura! Ik ben altijd al fan van mug cakes geweest maar vond ze altijd te machtig maar nu ik die van jouw heb geproefd ben ik helemaal om!

  56. Mariëlla de Hoogh schreef:

    Hij is lekker maar ik mix hem eerst in een kom voordat ik hem in de mok doe anders wordt het een zooitje!

  57. Natascha schreef:

    Heerlijk! Ik had meerdere keren een Amerikaanse mug cake recept opgevolgd… niet gelukt. Bleef maar eerst heel hoog rijzen en dan weer direct dalen tot een soort smurrie. Maar met dit recept is het perfect gelukt! Heel lekker smeuïg. Dankjewel Laura!

  58. Lisa schreef:

    Super lekker! Ik gebruik zelf amandelmelk omdat ik vegan ben, werkt prima!

  59. Anna Verbunt schreef:

    Ik heb het twee keer geprobeerd en hij is twee keer ontploft. Wat doe ik verkeerd? Haha

    1. Laura Kieft schreef:

      Sorry deze reactie is er even tussendoor geglipt! In principe zou dat aan een te hoog wattage van je magnetron moeten liggen. Heb je daarop gelet?

  60. Jurre schreef:

    Slecht recept alles kwam uit de mok niet proberen heel de magnetrom is vuil

    1. Laura Kieft schreef:

      Wat vervelend dat het bij jou mis is gegaan. Heb je misschien iets aan het recept veranderd, stond de magnetron op een verkeerde stand of heb je een te kleine mok gebruikt?

      1. Sarah schreef:

        bij mij hetzelfde, alles volgens recept gedaan helaas hele keuken blauw door de rook. wel jammer, het klonk heel lekker 🙁

        1. Laura Kieft schreef:

          Hmm wat balen en het vermogen van je magnetron stond niet hoger dan 800 watt toevallig?

  61. Lisa schreef:

    Heerlijk, heb alles volgens het recept gedaan (wel nog een klein beetje melk toegevoegd omdat het wat dik was). Magenetron op vol vermogen, niet aangebrand maar precies goed. Natuurlijk is echte choco cake het lekkerst maar dit is een snel alternatief. Ik vind deze van alle mugcakes het lekkerste.

  62. Britt Claus schreef:

    Ik heb er nuttella over heen gedaan als laatste, zeker een aanrader?

  63. Kina schreef:

    bij mij was het te veel olie!

  64. Lily van Leeuwen schreef:

    Hij was wel lekker alleen het was zo veel olie dat hij veel te vet was waardoor hij uiteindelijk toch ook niet heel goed smaakte 🙁

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ah wat jammer, was de mugcake wel goed gaar geworden?

  65. cHARLOTte schreef:

    hej hej ik heb beide keren dat ik dit recept heb gemaakt er inplaats van kristal suiker basterd suiker in gedaan ik denk eerlijk gezecht dat dat misschien wel beter is. en ik had wat chocolate chips doorheen geroerd is ook een aanrader

    1. Laura's Bakery schreef:

      Bedankt voor je tip! Hoezo denk jij dat basterdsuiker beter is?

  66. Anna Lotte schreef:

    Bij mij kookt de mugcake en komt alle vet boven. Ik heb hem 1,5 minuut op 75 watt gedaan. Hoe komt dit?

    P.s. Ik heb hem ook al op 900 watt geprobeerd en hier ook weer gebeurd.

    Ik heb me wel aan het recept gehouden.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je het ook al eens op 800 watt geprobeerd zoals ik?

      1. Anna Lotte schreef:

        Nee onze magnetron heeft alleen 750 watten 900 watt ( of lager/hoger natuurlijk ) dus ik had ze allebei geprobeerd maar dit werkte dus niet echt?

        Ps je hebt echt leuke recepten

        1. Laura's Bakery schreef:

          Hmmm balen! Ik vind het lastig om te zeggen wat je dan het beste kunt doen, sorry!

  67. Meynn schreef:

    Wij hebben deze mug cake uitgeprobeerd, maar onze magnetron begon naar verbrande cake te ruiken?? Ieww

    1. Laura's Bakery schreef:

      He wat vervelend! Misschien verkeerde wattage?

  68. Zoë schreef:

    Hoi Laura,
    Ik heb dit geprobeerd maar het leek net alsof er te veel zelfrijzend bakmeel in zat maar ik heb alles volgens het recept gedaan.
    Hoe komt dit??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat vervelend, ik denk dat het aan je magnetron of het wattage heeft gelegen?

      1. Zoë schreef:

        Oké, bedankt voor de tip!!

  69. Melody schreef:

    Hi Laura,

    Superfijn recept, echter brandde het bij mij ook aan en was het niet heel lekker te gieten. Na toevoeging van een ei werd dit een stuk meer foolproof! ??

  70. Anne schreef:

    Heb er zelf nog wat walnoten in stukjes en chocoladestukjes bijgedaan en dat was heel lekker! Dankjewel 🙂
    (Kan mijn wattage niet veranderen op mijn magnetron dus heb ik het er maar een minuutje ingestoken en dan was hij zacht en helemaal niet uitgedroogd)

  71. Kelly schreef:

    Super lekker Laura! Ideaal als je thuiswerkt en je zin hebt in iets lekkers bij de koffie ? hier 1 minuut 50 op 900 Watt, hij was lekker smeuiig binnenin, een klein beetje droog bovenop. Volgende keer net iets korter denk ik. Zou er ook een mug cake met een koffiesmaakje te maken zijn? 2 vliegen in 1 klap ?

  72. Dian schreef:

    Mijn mug cake komt er korrelig en hard uit, ik heb precies gedaan wat er stond, maar het is niet te eten bij mij

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oh wat rot! Helaas wisselt het resultaat nogal per magnetron merk ik.

  73. Fenja schreef:

    OMG dit werkt echt goed beste recept dat ik ben tegen gekomen alle andere recepten lukten ect niet maar dit! omg het is zo lekker bedankt voor je respect 🙂

  74. Gwen schreef:

    Nou, mijn mugcake is mooi verbrand! Die mok valt niet meer te redden haha. Wel lekker beslag!

  75. Naomi schreef:

    Hey Laura, kan de mug cake ook in de oven? Wij hebben namelijk geen magnetron…
    Heb het geprobeerd maar op 180 graden is ie na 10 minuten nog niet klaar.

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee dat kan niet, bereiding in een oven is heel anders.

  76. Midas schreef:

    echt een heel goed recept

  77. merel schreef:

    hey zo je het ook kort in de oven kunnen doen ?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee, dit recept is echt voor de magnetron.

  78. Janique schreef:

    Ik was een beetje huiverig om dit recept te proberen gezien de reacties van mensen bij wie het misging, maar oh my wat is deze mugcake lekker! Totaal niet sponzig, super lekker van smaak, helemaal top ? (ook lekker met een bolletje ijs haha)

  79. merel schreef:

    kun je een keer een recept over een mug cake in de oven doen

    1. Laura's Bakery schreef:

      Gaat op de lijst!

  80. Thirza schreef:

    Súper lekker! Mijn magnetron heeft 750 of 900watt. Heb hem op 900watt 1 minuut gedaan; was helemaal gaar, maar wel ook héérlijk smeuïg!!! …heb er nadien direct caramel fudges overheen gedaan, die smolten een beetje door de hitte van de mugcake, zoooo genieten! Volgende keer probeer ik er ook nog kleine stukjes walnoot in te doen! 😉

  81. Mare Damsma schreef:

    mmmm heerlijke cake, mijn favoriete “after school” snack!

  82. Stan (12 jaar) schreef:

    Ik vind bakken heel leuk, maar dit is ook gewoon lekker als een tussendoortje. Het is heel makkelijk te maken, een paar minuutjes in de oven en je hebt je lekkere hapje voor uit school! Niet elke dag natuurlijk… Maar het is wel lekker 🙂 !

  83. Anna schreef:

    Tip voor als je geen cacaopoeder hebt, maak het normale recept en doe er een eetlepel nutella in ook heel lekker.

  84. Linde schreef:

    Hij werkt goed en is heel lekker!!
    Top ingrediënt.

  85. Marjolein schreef:

    Ook heel erg lekker met een klein scheutje baileys! Gebruik dan minder melk.

  86. lux schreef:

    kun je in plaats van melk ook water gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf nog niet getest, maar je kunt het uiteraard proberen!

  87. l vroman schreef:

    Heb het met kokos melk geprobeerd en werkt prima!

  88. Louise schreef:

    Hoi! Ik heb het zelf ook geprobeerd! Heerlijk! Alleen wat minder suiker, mijn zelfrijzende bloem was op en ik heb in plaats van zonnebloemolie gesmolten boter gebruikt. Mijn boter heb ik 2 minuten laten opwarmen. MMMhh!! Lekker!!!

  89. Java schreef:

    Ik had dit recept een keertje eerder gevolgd en hij was heel hard, dus ik had vandaag opnieuw geprobeerd en wat eerder uit de magnetron gehaald. Is een stuk lekkerder!

  90. Jessica Van der Velden schreef:

    Heerlijk receptje. Heb het wel allemaal omgerekend naar grammen en ml. En op 900 watt ander halve minuut. In een ikea magnetron bakje. Is ie perfect brownie achtig. Had er ook 25 gram choclate chunks door heen gedaan. Dan komt ie totaal op 822 kcal uit. Zonder chunks 692 kcal. Dus eentje om te delen anders heb je meteen een hele maaltijd op haha. Want slagroom erbij is ook wel heel lekker of een bolletje vanille ijs maar dat is dus ook nog eens 150 kcal extra 🙈 ik ga hem bewaren het recept 👍🏻😁

  91. my little pony schreef:

    Na die 2 minuten in de magnetron op 800 watt was de bovenkant nog zacht, dus heb ik ‘m er langer in gedaan, maar toen is die ’n beetje verbrand.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het kan inderdaad per magnetron en mok net wat verschillen. Vooral niet te lang verlengen en even kijken of het gaar is.

  92. Cassandrinarianalia schreef:

    Hoi Laura!
    Wat een negatieve reacties zeg, niet passend!
    Bij mij waren ze hardstikke lekker hoor! Leuk verhaaltje, mijn zoontje van 5 ging “meehelpen” en ik heb hem zijn eigen mugcake laten maken! Nadat ik hem (niet het zoontje haha!) uit de magnetron haalde bleek mijn zoontje een zakje gummibeertjes open te hebben getrokken en in plaats van melk mayonaise erin te hebben gedaan! Gatsiedarrie! Gelukkig vond hij hem wel lekker! 😀

  93. Aimee schreef:

    Hoi,

    Kan je deze mug cake ook in de oven maken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daar is dit recept niet op afgestemd, deze bijvoorbeeld wel: https://www.laurasbakery.nl/speculaas-mug-cake-in-de-oven/

  94. Aimée schreef:

    Hoi laura, ik heb hem uiteindelijk in de magnetron gemaakt en hij was heerlijk super erg bedankt voor dit recept

  95. Louisa schreef:

    Hoi! hoe lang moet de mug cake in de oven en op hoeveel graden??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dit is een mug cake recept voor in de magnetron, het recept is niet bestemd voor de oven.

  96. Caelan Lemaire schreef:

    Hij is echt hard aangebrand, tereijl ik het recept precies had gevolgd.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat jammer! Wellicht is je magnetron dan erg sterk.

  97. Rebecca schreef:

    Bij mij gaat het meel altijd met zo’n bergje op de lepel liggen, dus even goed opletten dat je afgestreken lepels gebruikt.

    Hij rees niet zoveel als de vanille variant, maar hij werd wel super fluffy.
    Met amandelmelk is hij ook erg lekker en ook meteen geschikt voor mijn vegan vrienden 🙂

  98. Cindy schreef:

    Nog niet eerder zó eenvoudig zoiets lekkers gemaakt! Jammer dat ik dit nu weet 😉

  99. Anouk Thienpont schreef:

    Er leuk om te maken! Het resultaat was wel wat minder :/
    Eerst liep het over in de magnetron (terwijl ik de grootste mok had gebruikt).
    Daarna deed ik het opnieuw en was de cake super hard dus deed ik er nog wat melk bij maar dit hielp niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *