Chocolade kerstpopcorn

23 december 2017
12

Ik ben normaal gesproken meer fan van de hartige popcorn. Mijn voorkeur gaat uit naar zoute popcorn, maar ik maakte ook een heerlijke popcorn met rozemarijn (en zout). Niet dat ik zoete popcorn niet lekker vind, maar alleen gezoet met suiker vind ik het gewoon wat saai. Tijd om daar verandering in te brengen. Deze zoete chocolade kerstpopcorn is namelijk helemaal niet saai. Het zoete komt van de witte chocolade, dat kan alleen maar goed zijn. En de afwisseling met de M&M’s erdoor is perfect. Prima schaal kerstpopcorn voor een gezellige avond vol kerstfilms dacht ik zo!

Chocolade kerstpopcorn

Zin in popcorn? Probeer dan zeker eens deze chocolade kerstpopcorn met witte chocolade en M&M's. Eén van de lekkerste snacks tijdens een filmavondje.
Porties: 1 flinke kom vol

Ingrediënten

  • 50 gram popcorn maïs
  • scheutje zonnebloemolie
  • 60 gram witte chocolade
  • kerstsprinkles naar keuze
  • 2-3 handjes Kerst M&M’s

Instructies

  • Doe een scheutje zonnebloemolie in de pan en voeg doe de maïs erbij. Leg het deksel schuin op de pan zodat er een klein kiertje ontstaat. Schud af en toe even met de pan, maar laat de deksel erop zitten!
  • De maïskorrels gaan vanzelf poppen, dat begint langzaam, maar gaat steeds sneller. Als het poppen weer langzamer gaat en er ongeveer 2 seconden tussen zit, draai je het vuur uit.
  • Verspreid je gepofte maïskorrels over een vel bakpapier of een bakplaat (met bakpapier). Smelt de witte chocolade au bain-marie en drizzle het over de popcorn heen. Strooi er gelijk sprinkles naar keuze over zodat die aan de chocolade blijven zitten. Doe hetzelfde met de M&M’s.
  • Laat de chocolade uitharden. Daarna kun je de popcorn door elkaar husselen en serveren.
Bewaren

Je kunt de popcorn het best nog dezelfde dag eten, dan is hij het lekkerst. Na verloop van tijd wordt het namelijk zacht.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *