Chocolade cookie cups met salted caramel

Gepost: 28 november 2016 Laatst bewerkt: 6 januari 2024
131

Chocolade cookie cups met salted caramel

Chocolade, karamel en zeezout. Één van de betere smaakcombinaties als je het mij vraagt. Met deze smaken in mijn hoofd creëerde ik deze chocolade cookie cups met salted caramel en het resultaat is heerlijk! Door het koekdeeg in een vorm voor mini muffins te bakken, krijg je leuke koekbakjes die je kunt vullen. Zo worden het net kleine taartjes! Ik gebruikte een recept voor chocolade shortbread, zodat de koekbakjes ook lekker bros zijn. Voor de vulling maakte ik gebruik van de Dr. Oetker Cake & Taart Vulling in de smaak Salted Caramel.

Deze karamel zit in een handig spuitzakje en kun je daarom goed gebruiken om je baksels mee te vullen. Ik vulde mijn cookie cups ermee, maar je kunt het spuitmondje (dat er al op zit) ook heel goed in een nog iets warme cupcake steken en deze vullen met karamel. Je hoort het al, meer dan genoeg zálige mogelijkheden!

Chocolade cookie cups deeg

Stap voor stap cookie cups vullen

Chocolade cookie cups met salted caramel maken

Recept afdrukken

4 van 1 stem

Chocolade cookie cups met salted caramel

De combinatie van chocolade, karamel en zeezout is ongelooflijk lekker. Deze smaakvolle chocolade cookie cups met salted caramel zijn net kleine gebakjes.
Bereidingstijd30 minuten
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 135 gram bloem
  • 15 gram cacaopoeder
  • 1 zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling – Salted Caramel

Instructies

  • Mix de boter en suiker tot een romig mengsel. Giet het vanille extract erbij en mix tot deze is opgenomen.
  • Voeg dan bloem en cacaopoeder toe, kneed tot een mooi stevig deeg. Verpak het deeg in keukenfolie en leg het een uurtje in de koelkast om op te stijven.
  • Bereid je mini muffin vorm vast voor door strookjes bakpapier te knippen. Deze strookjes zorgen ervoor dat je de cookie cups na het bakken eenvoudig uit de vorm kunt verwijderen.
  • Neem een beetje deeg en vorm dit tot een balletje, druk deze tot een plat lapje deeg en bekleed het vormpje ermee. Zorg dat het strookje bakpapier eronder zit. Het overtollige deeg kun je wegsnijden met een mes, zo is de bovenkant van de koekbakjes ook gelijk mooi glad.
  • Bak de cookie cups in 14 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte).
  • Wanneer ze uit de oven komen, zul je zien dat het kuiltje een beetje dicht is gaan zitten. Ik gebruikte een lepeltje van mijn setje spoons om deze kuiltjes weer groter te maken. Je kunt hier ook iets anders voor gebruiken, bijvoorbeeld de achterkant van een pollepel. Het is wel belangrijk dat je dit direct doet nadat de koekjes uit de oven komen.
  • Laat de koekjes even afkoelen in de vorm voordat je ze naar een rooster verplaatst. Als ze helemaal zijn afgekoeld kun je ze vullen.
  • De karamel is vrij stevig en dat is heel erg fijn voor dit recept. Mocht je hem voor iets anders dunner willen hebben, kun je het zakje met je handen even goed doorkneden. In dit geval is dat niet nodig. Verwijder het dopje van het spuitzakje en vul de koekjes met de gezouten karamel.
Tips

Je kunt de koekjes met karamel laten zoals op de eerste foto, maar je kunt er ook voor kiezen om ze nog een beetje te decoreren. Ik deed dat met een paar witte chocolade stukjes, maar je zou ook heel goed wat extra vlokken zeezout erover kunnen strooien, zo weet iedereen gelijk wat voor smaak ze kunnen verwachten.
Bewaren

Twee weken houdbaar in een goed afgesloten trommel.

Cookie cups gevuld met salted caramel

Op zoek naar nog meer recepten met de Cake & Taartvullingen? Kijk dan op de website!

Dit is een samenwerking met Dr. Oetker, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

27 reacties

  1. Ik zocht nog een leuk toetje voor de Sint, nou dit gaat hem worden! Wat leuk 🙂

  2. Mila schreef:

    Kun je deze ook gewoon maken in een normaal muffinblik of is dit te groot ervoor?

    1. Laura schreef:

      dat kan, maar zou ik maar een klein opstaand randje maken. Je maakt dan gewoon kleine taartjes 🙂

      1. Mila schreef:

        Bedankt!

  3. Judith Veldhuizen schreef:

    Even een vraagje Laura:

    Op de 1 of andere manier zie ik bij een aantal van je recepten gewoon geen recept staan, zo ook bij deze.. er staat alleen:

    Over Laura
    Zoetekauw | Gek op bakken | Verslaafd aan thee | Likt beslagkommen uit | Bakken is niet moeilijk | Auteur Het Basisbakboek

    Heb je enig idee hoe dit komt en vooral: hoe dit opgelost kan worden? Het lijkt me namelijk erg lekker 🙂

    1. Laura schreef:

      Dan heb je een adblocker aanstaan. Als je deze uitschakelt kun je alles gewoon goed zien.

  4. Anne-Marie schreef:

    Wat Judith zegt, heb ik ook. Die cookie cups met karamel wil ik graag maken, maar ik kom niet bij een recept.

  5. Alex schreef:

    Leuke variatie voor Sinterklaas: Ik heb de cacaopoeder vervangen door speculaaskruiden. Pepernoot bovenop en klaar 🙂

    1. Laura schreef:

      Dat is inderdaad een hele leuke variatie!

  6. Anne-Marie schreef:

    @ Alex: begrijp ik goed dat jij wel het recept van de cookie cups met karamel ziet? Hoe ben jij bij het recept gekomen?

    1. Laura schreef:

      Ik zie dat het al is opgelost, maar het ligt inderdaad aan je adblocker als je het recept niet kunt zien.

  7. Judith schreef:

    Anne-Marie:
    Omdat ik het nog steeds wel erg raar vond heb ik de pagina eens in een andere browser geopend. Normaal gebruik ik altijd firefox. nu in chrome geprobeerd, en dan zie ik het recept wel!
    Hopelijk is dit voor jouw op dit moment ook een oplossing .

    1. Judith schreef:

      Nog een kleine toevoeging: Het had bij mij te maken met een addblocker. Nu ik die heb uitgezet op deze pagina kan ik ook in firefox gewoon normaal het hele recept zien.

  8. Anne-Marie schreef:

    @Judith
    Dank je wel voor de tip, nu zie ik het recept ook.
    Mmmm ik kan gaan bakken 🙂

  9. Adeline schreef:

    Laura, heb je aan 1 zakje Oetker salted caramel genoeg voor 12 chocolatecookie-cups?
    En zou je ze ook met zelfgemaakte salted caramel kunnen vullen? Dus van een blikje gecondenseerde melk, basterdsuiker en roomboter? De salted caramel is dan alleen wel warm
    groetjes, Adeline
    P.S. Door je blog aan het scrollen… zalig die culinaire inspiratie… thanks!

    1. Laura schreef:

      Aan 1 zakje heb je zeker genoeg, en zelf maken is ook een optie 🙂

  10. Anne-Marie schreef:

    Ik heb ze inderdaad gevuld met dulche de leche en er toen 6 achter elkaar opgegeten: wat was dat lekker!

  11. Lieke schreef:

    Ik heb het geprobeerd, maar ik krijg het deeg echt niet goed en mooi in de vorm, hoe heb je dit gedaan? Bij mij brak het deeg omdat het laagje te dun was, of het was te dik om er een gaatje in te maken. Heb ze wel afgebakken, maar daarna toch maar weggedaan. Het was geen gezicht hahaha. Wie weet gaan ze nog eens in de herkansing 🙂

    1. Laura schreef:

      Ik heb in de tekst omschreven hoe ik de vormpjes heb gevuld. Het is misschien even een paar keer oefenen om te kijken welke dikte voor jou het beste werkt.

  12. Lisette Schouten schreef:

    Hoever vantevoren kan ik die koekjes maken, ongevuld/gevuld?
    Ik kan ze op de dag zelf wel vullen, maar het bakken gaat zeker niet lukken.

    1. Laura schreef:

      Je bewaart ze gewoon zoals normale koekjes: http://www.handigebaktips.nl/koekjes-bewaren/

  13. Judith schreef:

    Oei dit lijkt mij lekker!
    Zou je het cacaopoeder ook kunnen vervangen voor 15 gram bloem zodat je vanille cookie cups krijgt?
    En dan vullen met de Dr. Oetker chocolade vulling?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja natuurlijk kan dat, lekker juist 🙂

  14. Jenske schreef:

    Beste Laura,
    Een domme vraag misschien, maar je hebt de vorm wel gewoon eerst ingevet toch alvorens je de strookjes bakpapier erin deed? Of is dat daardoor niet meer nodig?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee heb ze niet ingevet, gebruik echt alleen de strookjes bakpapier.

  15. Amber schreef:

    Goedendag Laura,

    Dr. Oetker salted caramel vulling is uit het schap gehaald. Heb je hiervoor een vervanger?

    Gr, Amber

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt het heel gemakkelijk zelf maken door hier zout aan toe te voegen: https://www.laurasbakery.nl/makkelijke-karamelsaus/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *