Burrito’s met gehakt

4 april 2016
74

burritos met gehakt 1a

Jaren geleden at ik eens bij een vriendinnetje burrito’s, die maakte ze altijd met een doosje uit de Wereldgerechten serie. Ik at ze voor het eerst en vond ze gelijk heerlijk. Een paar dagen later maakte ik ze thuis voor mijn ouders nog eens. Ook het thuisfront was gelijk overtuigd en sindsdien maakten we ze regelmatig. We pasten alleen wel steeds meer aan tot we uiteindelijk geen pakje meer nodig hadden en gewoon onze eigen recepten maakten. Tegenwoordig maak ik ze nog steeds regelmatig met allerlei verschillende soorten vullingen, het is zo’n lekker en eenvoudig recept dat snel op tafel staat. Tijd dus om mijn recept met jullie te delen! Hoewel ik ze dus bijna altijd anders maak, staat deze versie het meest op tafel.

burritos met gehakt 2a

Burrito’s met gehakt

Burrito’s zijn op verschillende manieren te vullen, maar deze burrito’s met gehakt zijn toch wel favoriet. Probeer ze zeker eens uit!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 8 grote tortilla’s (of 12 kleine)
  • 500 gram gehakt
  • 4 grote tomaten
  • 3 paprika’s (ik gebruikte groene, maar andere kleuren kunnen ook)
  • 150 gram maïs
  • zakje Mexicaanse kruiden
  • 125 gram zure room
  • 100 gram geraspte kaas

Instructies

  • Rul het gehakt en snij ondertussen de paprika’s en tomaten fijn. Als het gehakt bijna gaar is, voeg je paprika, tomaat, maïs en kruiden toe. Roer regelmatig door en laat zo nog een paar minuutjes pruttelen.
  • Ondertussen smeer je de tortilla’s in met een beetje zure room. Verdeel het gehaktmengsel over de tortilla’s, vouw ze dicht en leg ze in een ovenschaal. Strooi er een beetje geraspte kaas overheen en schuif de ovenschaal in de oven.
  • Bak de burrito’s in 10-12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Ik houd altijd 2 grote tortilla’s per persoon aan, van de kleine tortilla’s reken ik er 3. Serveer de burrito’s met zure room en nacho’s, ook guacamole en een salsa dip zijn er erg lekker bij!

Bewaren

Bereidt de vulling los voor, dan zijn de tortilla's beter houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

24 reacties

  1. Emma schreef:

    Onwijs lekker zeg!!

  2. Diana schreef:

    Dat ziet er super lekker uit! Ik ga ‘m onthouden!

  3. Margot schreef:

    Dat ziet er weer lekker uit!

  4. Sieni schreef:

    Wat voor Mexicaanse kruiden gebruik je. Ik zie bij AH alleen Mexicaanse kruiden voor gehakt.

    1. Laura schreef:

      In het schap bij de tortilla’s liggen altijd van die zakjes met kruiden voor burrito’s, taco’s, etc.

  5. Ik ben gek op burrito’s, maar ik vind die pakken vaak zo ongezond met al die toegevoegde middelen. Dit recept ga ik opslaan en zeker eens uitproberen! Leuk!

  6. Petra schreef:

    Lekker, zo maak ik ze ook vaak! De laatste tijd maak ik regelmatig de ‘simpele’ variant die je aan tafel in elkaar knutselt (vinden kinderen ook erg leuk): gehakt of kip goed kruiden naar smaak/wens en bakken. Taco’s of wraps warmen (camping variant: zak nachochips;-)). Op tafel bakjes met zure room/cr. fraiche, paprika, sla, maïs, kaas, avocado, tomaat, .. Soms warm ik nog wat chiliboontjes of doen we er chilisaus bij. Aan tafel naar wens de taco’s /burrito’s vullen en smullen maar!

  7. Annie schreef:

    Tortilla’s zijn heel makkelijk zelf te bakken en veeeeeeeeeeeeel lekkerder!

  8. Geralde schreef:

    Ook echt heerlijk met kidneybonen!!

  9. Cindy schreef:

    Heb je ook een recept voor het lekkere sausjr dat bij de burritos zit van de wereldgerechten. Die is erg lekker

    1. Laura schreef:

      Nee daar heb ik geen recept voor. Ik maak soms een soortgelijk iets door kruiden naar keuze door de zure room te mengen.

  10. Laila schreef:

    Jumjum lekker ik houd van alles wat Mexicaans is.

    Ik heb wel een vraag over het recept.
    Je schrijft dat je het recept telkens hebt aangepast en dat je geen pakje meer nodig hebt, maar je gebruikt alsnog een zakje mexicaanse kruiden. Dat is toch hetzelfde.
    Ik lees namelijk niet in het recept dat je eigen individuele kruiden hebt gebruikt. Zo’n zakje is hetzelfde als een zakje uit een pakje (alleen bevat het pakje nog tortillas)

    1. Laura schreef:

      Ik beschouw een kruidenmix niet als pakjes/zakjes, vandaar dat ik het zo zeg 🙂

    2. Jeannette schreef:

      Ik was ook benieuwd naar een recept zonder pakje/zakje. Maar op deze manier is het inderdaad hetzelfde als je het wereld gerecht kiest.
      Wellicht iets om te zoeken in 2017? :-p

      1. Laura schreef:

        Tsja, zo zijn alle pakjes/zakjes afgeleid van een recept uiteraard. Als ik een pakje gebruik, is de vulling in ieder geval nooit zoals bij deze burrito’s. Staat een kruidenmix gebruiken je tegen, dan staat het je natuurlijk vrij om die zelf te maken 😉

        1. Laila schreef:

          De vulling is bij mij nooit zoals uit een pakje. Als ik een pakje koop dan is het puur om de kruiden. De handleiding op het pakje is voor mij niets meer dan een stukje tekst. Vandaar dat ik het verschil tussen pakjes en zakjes niet zie.

  11. Martine schreef:

    Ik ben wel nieuwsgierig naar de andere varianten. Het gehakt vervangen door kip misschien?

    1. Laura schreef:

      Ja kan heel goed, doe ik ook regelmatig

    2. Aletta schreef:

      Hmmm was heerlijk!
      Tip voor degenen die zonder kruidenzakje willen koken: kijk wat (behalve zout) de meest gebruikte kruiden zijn in een zakje en gebruik die kruiden

  12. Ezra schreef:

    Stop er ook gekookte krieltjes bij. Vinden wij ook lekker.

  13. Jacky Neumann schreef:

    Kun je de burritos ook n dag van tevoren maken? Dus de schaal niet in de oven maar in de koelkast zetten en de dag ernaar pas in de oven bakken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor. Al zou ik dan de vulling los voorbereiden zodat je ze alleen nog maar hoeft te vullen.

  14. Katja schreef:

    Ik heb het net gemaakt en moet nog in de oven…kan niet wachten! Ziet er zooo verukkelijk uit, maar i.p.v de mexicaanse kruiden heb ik facita zakje erin gedaan en taco saus😋

  15. Wyanda schreef:

    Mijn zoon heeft jouw recept uitgekozen voor morgenavond. Hij gaat zelf koken ;-).
    Nu vind ik -net als in eerdere opmerkingen hierboven- dat je alle ‘kruidenmixen’ ook zelf moet kunnen maken, anders is het naar mijn idee nog steeds een recept met ‘pakjes en zakjes’. Op mindyourfeed.nl heb ik een heerlijk en simpel receptje gevonden voor Mexicaanse kruidenmix.
    Ik kwam ergens anders ook nog het volgende weetje tegen over burrito’s:
    Burrito’s mogen alleen zo heten als ze bonen bevatten. Jouw recept is dus ‘gewoon’ voor taco’s. Want de echte Mexicaanse taco is niet -zoals hier in de supermarkt verkrijgbaar- een harde halfgevouwen minitortilla, maar een zachte minitortilla die gevuld kan worden met kip, gehakt en/of groenten, net als een burrito. Maar dan zonder bonen!
    Groetjes, Wyanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *