Bosbessen yoghurt ijsjes

29

bosbessen yoghurt ijsjes

Wat een prachtig weer hadden we afgelopen weekend. Zaterdag zat ik lekker met een boek in de tuin te genieten van het zonnetje, heerlijk! Ik kreeg trek in een ijsje en besloot om er gelijk zelf een paar te maken. Ik had niet zo’n zin om nog naar de supermarkt te gaan, dus ik keek wat we nog hadden. Ik had nog wat bosbessen in de diepvries die over waren gebleven bij het maken van de lekkere bosbessen roomkaas taartjes, dus die besloot ik nu te gebruiken voor ijsjes. Ik combineerde de bessen met yoghurt, lekkere bosbessen yoghurt ijsjes dus! 

bosbessen yoghurt ijsjes

Bosbessen yoghurt ijsjes

Een lekker en makkelijk recept waarmee je zelf super snel bosbessen yoghurt ijsjes maakt! Je hebt slechts 3 ingrediënten en een ijsjesmaker nodig.
Porties: 4 ijsjes

Ingrediënten

  • 160 ml yoghurt
  • 40 gram (diepvries) bosbessen
  • 40 ml yoghurt
  • 20 ml melk

Instructies

  • Doe 160 ml yoghurt en de bosbessen in maatbeker en pureer met een staafmixer tot een mooi paars geheel. Zeef de velletjes er eventueel uit als je dat wilt (ik heb dat wel gedaan). De overige yoghurt meng je met de melk. Zo wordt het wat dunner en is het beter in de ijsmaker te schenken. Hou je van lekker zoete ijsjes? Dan zou je nog een beetje honing kunnen toevoegen aan beide mengsels.
  • Steek de stokjes in de Zoku en giet het bosbessen yoghurt mengsel tot zo’n 2 centimeter onder de vulrand. Laat een paar minuten staan tot het oppervlak bijna bevroren is, vul de vormpjes dan aan tot de vulrand met het yoghurt mengsel.
  • Als de ijsjes helemaal bevroren zijn verwijder je ze uit de vorm. Geen Zoku ijsmaker in huis? Dan kun je deze ijsjes uiteraard ook gewoon in een andere ijsjesvorm maken.
Bewaren

Wil je een paar ijsjes op voorraad? Lees hier hoe je ze handig kunt bewaren.

bosbessen yoghurt ijsjes

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

12 reacties

  1. Anita schreef:

    Ze zien er weer heerlijk uit.
    Als je naar de supermarkt zou gaan voor ijsjes, ben je nog meer tijd kwijt dan nu, want dat red je niet binnen het kwartier:-)

  2. Joyce schreef:

    Deze zien er echt heerlijk uit! Leuk die zomerse kleurtjes!

  3. Heerlijk! Ik maak ook zulke ijsjes voor bij warmer weer, mmm.

  4. Margot schreef:

    Wat zien ze er heerlijk uit!

  5. Carolien schreef:

    Ziet er weer heerlijk uit, Laura. Als je ze in de vriezer zet (ik heb helaas niet zo’n mooie Zoku, dan moeten ze er denk ik een uur of 6 in?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja dat zou genoeg moeten zijn.

  6. chucky1012 schreef:

    Oeh die ijsjes lijken zo lekker!

  7. Renate schreef:

    Oh deze ijsjes zien er echt heerlijk uit!

  8. Yasmine schreef:

    Heyy Laura.

    Wat ik me nu afvraag, hè;
    krijg je ook nog extra betaald voor het maken van bovenstaande reclame voor deze Zoku ijsmaker, of heb je ‘alleen’ het apparaat voor niets gekregen in ruil voor wat promotie?

    Wil ook graag dingen voor nix krijgen, keukendingen of make-up, dus ik ga ook een blog maken en ik dacht, goh, vraag Laura eens.

    😀 groetjes Yazz

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik krijg er niet voor betaald als ik zeg dat ik een bepaald apparaat gebruik bij een recept.
      Ik zou verder alleen een blog beginnen als je het ook echt leuk vindt, niet omdat je in de toekomst misschien iets toegestuurd krijgt van een merk/bedrijf.

  9. Esther schreef:

    Hoi Laura, ik heb vandaag deze ijsjes gemaakt. Kreeg alleen niet zo’n mooie egale kleur. Misschien volgende keer langer pureren?
    De smaak was wel goed, een beetje honing om het iets zoeter te maken is denk ik wel lekker.

    1. Laura schreef:

      Dan moeten ze inderdaad nog wat langer gepureerd worden. En honing kun je zeker toevoegen. Ik vond ze zelf zoet genoeg omdat mijn bessen heel veel smaak hadden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *