Boek 2 is in de maak: Het Bakboek

16 mei 2017
0

Ik deel altijd alles met jullie, maar de laatste maanden heb ik mijn mond moeten houden over een heel groot, belangrijk, leuk, tof, gaaf (, etc.) iets. En dat was moeilijk, het heeft zo vaak op het puntje van mijn tong gelegen. Zeker omdat jullie er ontzettend vaak naar vroegen. Wat vond ik het lastig om tegen jullie te zeggen dat ik geen idee had of er een tweede boek zou komen, terwijl ik er dus al druk mee bezig was. Maar nu kan ik het eindelijk zeggen: ik ben een tweede bakboek aan het maken! YES! Het hoge woord is eruit. Geen geheimen meer, in september van dit jaar ligt Het Bakboek al in de winkels. Ik vertel je er gelijk wat meer over!

Een vervolg?

Mijn eerste boek (Het Basisbakboek) lag net een week in de winkels toen mijn uitgever al aangaf het over een vervolg te willen hebben. Wauw, zo snel al. We spraken af eind oktober aan tafel te gaan zitten. Ik wilde eerst genieten van mijn eerste boek dat nog maar net uit was en wilde goed nadenken of ik al zo snel weer een boek wilde maken. En zo ja, wat voor boek moest dat dan worden.

En zo ging ik aan de slag met een voorstel voor een tweede bakboek van mijn hand. Mijn uitgever was gelukkig gelijk enthousiast over het voorstel en dus werd het contract getekend. Ik kon aan de bak. Letterlijk en figuurlijk.

Het Bakboek

Mijn tweede bakboek is een vervolg op het eerste en gaat -heel origineel- Het Bakboek heten. Lekker in lijn met het eerste boek en een logische naam voor het vervolg als je het mij vraagt. In Het Basisbakboek stond de basis van het bakken centraal, ik gaf jullie basisrecepten en liet zien hoe je hiermee kunt variëren om zo eigen recepten te maken.

Voor sommigen lag het niveau iets te laag omdat die deze kennis al hadden, anderen zijn inmiddels flink aan het bakken geslagen met Het Basisbakboek en beheersen de basis van het bakken nu ook. En dan is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Je wilt nu eenmaal meer als je het bakvirus te pakken hebt en de basis onder de knie hebt.

En dan komt daar dus Het Bakboek om de hoek kijken. Dit boek wordt nog meer een afspiegeling van mijn blog Laura’s Bakery, er zit naast heerlijke zoete hoofdstukken zelfs een hartige in. Een categorie die op mijn blog in de loop der jaren erg belangrijk is geworden. Met dit boek laat ik je zien dat er meer is dan de basis. Dat er ook genoeg koekjes, taarten en andere gebaksoorten zijn met bijvoorbeeld een andere receptuur dan de basis die ik je al gaf. Daarmee is Het Bakboek nóg diverser. En ik geef je ook veel tips hoe je die recepten weer als basis kunt zien voor heerlijke variaties. Daar houd ik nu eenmaal van.

Deadline en the making of

Momenteel ben ik nog heel erg druk bezig met het maken van mijn boek. Er moet nog meer dan genoeg gebakken worden en ook schrijven zal ik de komende tijd nog genoeg doen. Daarnaast heb ik aankomend weekend een toffe fotoshoot voor het boek waar ik heel veel zin in heb. En dan is mijn deadline al op 1 juni.

Zo snel al? Jazeker, maar ik weet dan ook al sinds oktober dat deze deadline eraan zit te komen. Ik ben hier dus echt al een hele tijd mee bezig. Over dat hele proces ga ik ook dit keer weer een The Making Of schrijven die in meerdere delen online zal komen. En verder ga ik ook genoeg delen via social media als Instagram. Sterker nog, daar hebben jullie al van alles voorbij zien komen voor het boek, alleen wisten jullie dat nog niet 😉 . Zo is bovenstaande foto ook van een recept voor in het boek. Vanaf nu zal ik het er in ieder geval bij gaan zetten wanneer ik een kiekje van een boekrecept deel.

Wanneer de omslag bekend is en het boek gereserveerd kan worden laat ik jullie dit natuurlijk weten. Het Bakboek komt in ieder geval begin september uit, een precieze datum is nu nog niet bekend. Een perfect cadeautje dus om alvast op je lijstje te zetten voor de feestdagen 😉 . En tot die tijd kun je gewoon aan de slag met de recepten uit Het Basisbakboek en die van het blog.

Dan duik ik nu weer snel de keuken in om voor het boek te gaan bakken!

Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast als ikzelf 😀

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

28 reacties

  1. Wat gaaf! Ik pak je basisbakboek er nog zeer regelmatig bij en bak er lekkere dingen uit. Een tweede deel is zeker welkom, ik kijk er naar uit!

  2. Cornelieke schreef:

    Wat super leuk voor je en voor ons ;-). Ik gebruik je boek graag als naslag omdat er gewoon heel veel handige basis dingen instaan, die je wel eens vergeet. Ik heb al één ding op mijn Sint lijstje staan 😉

  3. Mieke schreef:

    Super!!!!Ik kan niet wachten tot het uit komt!Je 1e boek staat standaard open in de keuken….

    1. Laura Kieft schreef:

      Wat leuk om te horen!

  4. TessaC schreef:

    Jeeee, wat ontzettend leuk! Ik ben heel benieuwd (is het al bijna september??)

  5. Lucia schreef:

    Leuk, een vervolg op het basisboek. Ben nu al nieuwsgierig.
    En wat een (leuk) spannende tijd voor jou Laura.

  6. Yvonne schreef:

    Leuk! Ik had er al een vermoeden van.
    Veel plezier met het bedenken enz.

  7. MJ schreef:

    Yes leuk!!!!! Ik bak veel uit jouw basisbakboek, met eigen variaties, en het is altijd heerlijk!

  8. willy schreef:

    Super leuk voor je! en voor ons
    ga deze ook zeker aanschaffen!!
    groetjes Willy

  9. willy schreef:

    Super leuk voor je! en voor ons natuurlijk.

    Ga deze ook zeker weten aanschaffen straks!

    groet willy

  10. Homemade by Joke schreef:

    Super lieverd dat je tweede boek gaat komen!
    Ik weet hoe hard je al ermee bezig bent en succes met de laatste loodjes.
    Liefs, mam ♥

  11. Laura | LvanR schreef:

    Wat leuk dat er een bakboek komt! Eerlijk gezegd ken ik je basisbakboek niet, maar ben wel meer benieuwd naar dit boek! Denk dat ik de basis wel weet.

  12. Marion schreef:

    Van harte gefeliciteerd, Laura!! Dat wordt weer uitkijken naar je nieuwe boek in de boekenwinkel 😉

  13. Susanne schreef:

    Wat leuk !! Gefeliciteerd ?

  14. Marinda schreef:

    Wat leuk. Weer een mooi cadeau voor mijn verjaardag net als vorig jaar!! Succes nog even en ik ben benieuwd.

  15. Tonny schreef:

    Wat leuk voor je Laura! Succes met de laatste gedeelte van je boek.

  16. Lian van Rens schreef:

    Super trots op jou. Dat weet je ?

    1. Laura Kieft schreef:

      Thanks lieverd! ?

  17. Dorien schreef:

    Jeeeeeeej 🙂
    Een tweede boek, ik ben happy 😉
    Snel pre-orderen zo gauw dat kan!

  18. Carla schreef:

    Kan niet wachten. Super leuk!
    Zal het zeker weer aanschaffen. Weer een mooi exemplaar bij de verzameling.

  19. Jenske schreef:

    Wat een super leuk nieuws! Ik ga hem sowieso direct bestellen als hij uit is!

    1. Laura Kieft schreef:

      yay, leuk! 😀

  20. Sara schreef:

    Heel leuk! Hier een fan van je recepten! Ben benieuwd naar je nieuwe boek.. ik zet m alvast op mn verlanglijstje!

  21. Debbie schreef:

    Oeeeh! een leuke om naar uit te kijken, ben al fan van je eerste bakboek!
    Ik ga hem zeker kopen zodra die er is!

  22. Superleuk! Gefeliciteerd =P
    Die gaat zeker op m’n verlanglijstje als ie te reserveren is.

  23. Carla schreef:

    Gefeliciteerd Laura! Dat gaat wederom een succes worden.
    Over de omslag: het werk-exemplaar wat je nu in handen hebt is een blikvanger in de boekwinkels!
    En de titel zegt meer dan genoeg!
    Xus,
    Car

    1. Laura Kieft schreef:

      Haha, dit waren mijn (niet zo goede) Photoshop kunsten. De foto’s voor de echte omslag gaan we zaterdag maken 😉

  24. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

    Gaaf! Ben reuze benieuwd.
    Goed idee om op het verlanglijstje te zetten ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *