Glutenvrij bananenbrood met noten

Gepost: 11 april 2015 Laatst bewerkt: 11 februari 2024
Glutenvrij bananenbrood met noten
141

Een makkelijk recept voor een glutenvrij bananenbrood met noten en chocolade. Het is een ontzettend lekker tussendoortje, een aanrader!

Bananenbrood met noten en chocolade

Ik heb een kleine haat-liefde verhouding gekregen met dit bananenbrood met noten en chocolade. Ik moest het recepten drie keer opnieuw testen en de nodige veranderingen doorvoeren voordat ik helemaal tevreden was. Het ging van een zompig exemplaar naar dit ontzettend lekkere, smeuïge bananenbrood. De gemengde noten en de chocolade smaken erg goed bij de subtiele bananensmaak, maar zijn eventueel ook te vervangen (of weg te laten als je bijvoorbeeld geen suiker mag eten en geen suikervrije chocolade kan vinden).

Bananenbrood met amandelmeel

Bananenbrood heeft z’n naam te danken aan het feit dat het een stevigere structuur heeft dan een cake en niet al te zoet is. In dit recept heeft het bananenbrood die structuur te danken aan het gebruik van amandelmeel. Amandelmeel is glutenvrij, maar werkt heel anders dan de meeste (glutenvrije) meelsoorten. Dat komt omdat het relatief veel vet bevat en daardoor wordt een bananenbrood met amandelmeel erg lekker smeuïg.

BAKTIP! Dit glutenvrije bananenbrood bak ik altijd in een 25 cm cakevorm. Deze vet ik even in en daarna bekleed ik ‘m met bakpapier, dan krijg je het bananenbrood er heel gemakkelijk weer uit.

Glutenvrij bananenbrood met noten en chocola

HET LAURA’S BAKERY BAKBOEK

De recepten in mijn tweede boek zijn helemaal in lijn met wat je van Laura’s Bakery gewend bent. Toegankelijke recepten in vele verschillende categorieën. Van koekjes en taarten tot desserts en borrelhapjes. Met de 70 recepten in het boek ben je wel even zoet.

Bestel hier!

Afbeelding

Bananenbrood met chocolade

Oei, wat smaakt het toch ontzettend lekker zo’n bananenbrood met chocolade. Een bananenbrood is van zichzelf een verantwoord recept, dus ik vond dat daar best een beetje chocolade aan toegevoegd mocht worden. Om die reden heb ik gekozen voor pure chocolade, dat past bij het gezonde karakter van dit tussendoortje. Uiteraard kun je dit ook weglaten óf vervangen door melkchocolade of witte chocolade. Alle soorten chocolade smaken nu eenmaal erg goed in combinatie met noten en banaan.

Meer glutenvrije bakrecepten

Glutenvrij bakken behoort niet tot mijn dagelijkse bezigheden, omdat ik zelf geen intolerantie of allergie heb. Toch wil ik mijn lezers wel de broodnodige glutenvrije basisrecepten kunnen bieden en zijn er inmiddels meer dan voldoende lekkere glutenvrije recepten op Laura’s Bakery te vinden. Een aantal voorbeelden hiervan:

Benieuwd naar meer glutenvrije bakinspiratie? Kijk ook eens op mijn verzamelpagina met alleen maar glutenvrije recepten! Of stuur een verzoekje in via de reacties onder één van de recepten.

glutenvrij bananenbrood maken

Glutenvrij bananenbrood maken

Kan ik het glutenvrije bananenbrood zonder maismeel maken?

In principe zou je ook (glutenvrij gecertificeerd) havermeel kunnen gebruiken, een glutenvrije bloem of de melenmix die ik in mijn artikel ‘glutenvrij bakken doe je zo!’ adviseer. Die melenmix maak je gewoon zelf met witte rijstbloem, boekweitmeel en tapiocameel en heeft bij mij ook al tot veel goede resultaten geleid.

Kan ik het amandelmeel vervangen?

Het hangt er vanaf waardoor je het amandelmeel zou willen vervangen. Meestal heeft amandelmeel een hele andere werking dan bloem in een bakrecept, maar in dit recept heb ik getest dat je het ook prima door (glutenvrije) bloem kunt vervangen. Het bananenbrood wordt dan wel minder smeuïg. Je zou ook een ander notenmeel kunnen gebruiken om het 1:1 te vervangen en de smeuïgheid te behouden. Lees meer over bakken met amandelmeel.

Mijn bananen zijn nog niet rijp, maakt dat uit?

Ja, dat maakt zeker uit. Rijpe bananen zijn een stuk zoeter en smaakvoller dan wanneer ze nog onrijp zijn. Ze dienen niet alleen als smaakmaker maar ook als zoetmaker in dit recept. Heb je alleen onrijpe bananen op de fruitschaal, maar wil je toch graag dit glutenvrije bananenbrood met noten bakken? Dat kan! Lees meer over de truc om bananen in 30 minuten te laten rijpen.

Kan ik de baking soda vervangen?

Liever niet, dit zorgt voor de juiste rijzing van een glutenvrij bananenbrood. Met enige regelmaat krijg ik de vraag waarom ik bakpoeder en baking soda combineer in mijn recepten, dat zit als volgt: baking soda wordt pas werkzaam in combinatie met een zuur en dat zuur zit in het bakpoeder. Door beiden te gebruiken versterk je het effect. Eventueel kun je baking soda door bakpoeder vervangen (je hebt dan ongeveer drie keer zoveel nodig), maar de rijskracht hiervan is minder dan wanneer je baking soda gebruikt.

glutenvrij bananenbrood met noten recept

Recept afdrukken

4.67 van 9 stemmen

Glutenvrij bananenbrood met noten recept

Een makkelijk recept voor een glutenvrij bananenbrood met noten en chocolade. Het is een ontzettend lekker tussendoortje, een aanrader!
Porties: 12 plakjes
25 cm cakevorm

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen (zijn ze niet rijp? Lees hier hoe je ze snel kunt rijpen!)
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 150 gram amandelmeel
  • 100 gram maïsmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 75 gram pure chocola
  • 75 gram gemengde noten, ongezouten
  • snuf zout
  • extra noten en chocola ter decoratie

Instructies

  • Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren één voor één toe, samen met het vanille extract.
  • Voeg het amandelmeel, maïsmeel, bakpoeder, baking soda en zout toe. Met een spatel maak je er een egaal beslag van waarin alle droge ingrediënten zijn opgenomen.
  • Spatel de chocolate chips en (gehakte) noten door het beslag. Stort het beslag in een ingevette en bebloemde (of met bakpapier beklede) bakvorm. Verdeel eventueel nog een paar stukjes noot en chocolade over de bovenkant van je bananenbrood.
  • Bak het glutenvrije bananenbrood in ongeveer 50 minuten op 180 °C (boven- en onderwamte) gaar.
  • Laat een paar minuten afkoelen in de vorm voordat je het bananenbrood stort op een rooster om volledig af te laten koelen.

Tips

  • De chocola zou je eventueel ook weg kunnen laten, denk er aan dat je suikervrije chocola koopt als je echt geen suiker mag.
  • Maïsmeel is glutenvrij, dat is eventueel ook te vervangen voor bloem of een andere (glutenvrije) bloemvervanger.
  • Snij het brood in plakjes en vries deze per stuk in. Zo ligt er altijd een lekker en verantwoord tussendoortje klaar om mee te nemen.
Bewaren

3-4 dagen goed verpakt buiten de koelkast. In de vriezer tot 3 maanden.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

110 reacties

  1. Corinne schreef:

    Ohh dit ziet er wel heel erg lekker uit! Ik ga het zeker binnenkort proberen. Helaas heb ik op dit moment niet alles in huis dus nog even geduld. Fijn weekend!

  2. Pam schreef:

    Het ziet er heerlijk uit
    Zou ik de maïsmeel en amandelmeel kunnen vervangen door havermoutmeel? Zijn het dan de zelfde hoeveelheden? 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat kan. Je kunt inderdaad dezelfde hoeveelheden aanhouden. Je hebt kans dat het resultaat iets droger is door amandelmeel te vervangen.

  3. Margot schreef:

    lekker zo met al die noten erdoor!

  4. Jolanda schreef:

    Meteen uitgeprobeerd. Goed gelukt, en de smaak is heerlijk.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk dat je hem gelijk geprobeerd hebt! En dat je hem zo lekker vindt natuurlijk 😉

  5. blom schreef:

    ik ga hem morgen uitproberen, helaas nog geen oven. Ik ga hem bakken in de Wonderpan, al duurt de baktijd meestal 3x zo lang als in de oven….

  6. Bas schreef:

    Ziet er erg lekker uit met al die nootjes!

  7. Joke Kieft schreef:

    Erg leuk dat het bananenbrood nu toch is geworden wat je graag wilde.
    Zo zie je maar weer de aanhouder wint 😉
    Ik ben verre van een bananenliefhebber maar hier ga ik een keer een hapje (we gaan het niet overdrijven met een plak) van proberen.

    Liefs, Mam ♥

  8. Greta schreef:

    Heb gisteren het bananenbrood gebakken. Iedereen vond het heel lekker. Een echte aanrader!

  9. Hilda schreef:

    Heb gisteravond deze brood ook gemaakt en dan ipv amandelmeel heb ik hazelnootmeel gebruikt.
    Het is heerlijk geworden en zeker om het nog een keer te maken.

    Ga zo Door Hilda

  10. Mac schreef:

    Ik heb dit gisteren met mijn dochtertje gemaakt. De gemengde noten heb ik vervangen met hazelnoten en de chocola heb in vervangen met gedroogde vijgen en dadels. Superrrrrr lekker! Bedankt voor dit recept.

  11. Simone schreef:

    Het brood net uit de oven en is heerlijk! In plaats van vanille extract heb ik er kaneel door gedaan. Smaakt goed en ruikt lekker!

  12. catherine schreef:

    Dat bananen brood ziet er goed uit ik doe,er ook altijd een scheut yoghurt doorheen
    Wordt ie wat malser en gerapspte cocos

  13. Sonja schreef:

    Je zou in plaats van pure chocolade ook rauwe chocolade kunnen gebruiken, dan is het recept vrij van geraffineerde suiker.

  14. Ilona schreef:

    Zó lekker! Zojuist heb ik deze cake gebakken, precies volgens jouw recept. Jaja, dit wordt voortaan mijn hééérlijke alternatief voor het plakje ‘Snelle Jelle’ bij de thee. Mijn keuken rook bovendien naar banaan en een banketbakkerij 🙂 Dank je voor dit recept!

  15. karin schreef:

    Kan ik het maismeel en amandelmeel ook beide vervangen door gewoon bloem of zelfrijzend bakmeel ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kun je ook door bloem vervangen ja.

  16. libby schreef:

    hoi laura, ik heb je bananenbrood vandaag voor de tweede keer gemaakt en dit keer met aardbei, dadels, cocos pen en walnoten en chocoflakes: verrrruuuukkkelijk! mn vriend en buurvrouw zijn ook van van je cake! dus ik zeg: thanxx voor het delen van dit superrecept! grts libby

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te horen! Tof dat je zo lekker bent gaan variëren met het recept 🙂

  17. Jolanda schreef:

    Wat een hherlijk recept! Eerst keurig het recept gemaakt, collega’s en vriendin laten mee proeven. De 2e keer recept aangepast, chocolade eruit, cranberry’s erin, 1 helft met walnoten en 1 met pistachenootjes. Een goed recept om lekker mee te variëren. dit recept houden we erin!

  18. Jamie schreef:

    Lieve hemel wat is dit een heerlijk recept! Heb hem nu al een behoorlijk aantal keren klaargemaakt en ik maak iedereen er ontzettend blij mee. Op m’n werk, m’n vrienden, familie en zelfs bij mijn fysiotherapeut is iedereen helemaal weg van dit recept! Laura, dit is super! Bedankt ?

    1. Laura schreef:

      Wat leuk om te horen! 😀

  19. ruth schreef:

    Deze cake is ook een favorietje hier. Zo lekker met de 85% chocola van Aldi. Noten erin, rozijntjes, heerlijk!!! Walnoten zijn ook erg lekker erin. Ik maak ‘m altijd met volkoren speltmeel.

  20. Inge Hanenberg schreef:

    Leuk recept!
    ik zie dat je gebruik maakt van bakpoeder en baking soda. Omdat ik niet wist wat baking soda is ging ik dit opzoeken. Nu lees ik op vele sites dat baking soda geactivieerd moet worden door iets zuurs bijvoorbeeld: yoghurt, karnemelk of citroenrasp. Hoe werkt het dan in dit recept? en zou ik het kunnen vervangen?
    Groetjes Inge

    1. Laura schreef:

      Het zuurtje dat nodig is zit ook in bakpoeder, vandaar de combinatie. Bakpoeder bestaat ook uit baking soda (onder andere), maar door extra te gebruiken versterk je het effect. Baking soda is niet echt te vervangen, hooguit door bakpoeder (maar dan rijst het dus minder).

  21. Ilse schreef:

    Hallo Laura,
    Ik maak zelf vaak bananenbrood, maar het is nog nooit geworden zoals ik het eigenlijk wil; zacht en kruimig, zoals een cake. Op foto’s bij de recepten ziet het er wel altijd zo uit! In tegenstelling tot dat is mijn cake altijd erg plakkerig en stevig. Wat doe ik verkeerd?

    1. Laura schreef:

      Dan moet je echt zoeken naar een recept voor bananencake, een bananenbrood is altijd steviger en lijkt niet echt op een cake.

  22. Sieni schreef:

    Afgelopen weekend het bananenbrood gemaakt. Ik had geen maismeel in huis, dus bloem gebruikt. In plaats van gemengde noten heb ik walnoten erdoor gedaan. En… omdat het “brood” is doen we er een beetje hazelnootpasta op. Smullen!

  23. Linda Overmeijer schreef:

    Wauw wat is die lekker zeg. Ik heb hem vanmiddag gemaakt met gewone tarwebloem, een handje kokos snippertjes en twee eetlepels volle yoghurt. Helemaal super. Deze ga ik zeker vaker maken.
    Wat een ontzettend leuke site heb je zeg!
    Sinds ik in Spanje woon ben ik meer gaan bakken. Brood en banket is hier toch een stuk minder dan wat ik gewend ben van Nederland. Ik ben dus erg blij met al deze heerlijke recepten

  24. Marieke schreef:

    Oh wat is ‘ie lekker! Omdat ik wel houd van een beetje zompig heb ik er 50 gram minder maïs meel doorheen gedaan. Ik heb er ook er wat rozijnen aan toegevoegd, zodat het net iets meer zoet is.
    Ik ben helemaal fan!

  25. Nathalie schreef:

    Zitten hier veel koolhydraten in? Of past het prima in een koolhydraatarm Dieet?

    1. Laura schreef:

      Geen idee, daar houd ik mij niet mee bezig.

  26. Ilona schreef:

    Hallo Laura,

    Ziet er heerlijk uit, ga dit weekend aan de slag in de keuken.
    Wat zijn de voedingswaarden van dit recept? Houdt dit namelijk bij.

    Liefs, Ilona

    1. Laura schreef:

      Geen idee, ik houd dit niet bij 😉

  27. Rascha schreef:

    Beste Laura,
    Op zoek naar een recept voor een aantal overrijpe bananen heb ik, dezelfde avond nog, jouw brood gemaakt. Ik heb het meel vervangen door 250 gram bloem (had ik in huis ) werkelijk verrukkelijk. Dankjewel dat je dit wilt delen.

  28. Carmen schreef:

    Klopt het dat het beslag wat stug/droog aan doet? Ik heb ipv maïsmeel kokosmeel gebruikt. En ik heb er met uit een vanille stokje in gedaan. Tony Chocolonely puur 70% er door….. Staat nu in de oven 🙂

    1. Laura schreef:

      Het is een iets stugger beslag, maar door kokosmeel wordt het nog droger dan bij maïsmeel.

  29. Patricia schreef:

    hoi, neemt u voor de maismeel de exta fijne meel of is dat die van maizena

    1. Laura schreef:

      geen van beide, maïsmeel is echt een apart product.

  30. Andjani schreef:

    Heerlijk!
    Ik heb vandaag deze banana bread gebakken zonder ei!! Heerlijk luchtig.
    Kaneel toegevoegd en stukjes appel. Echt een aanrader. Staat binnen 5 minuten in de oven. Top!

  31. Latifa Azizi schreef:

    Beste Laura, zojuist jouw bananenbrood gemaakt. Met stukjes gedroogde vijgen, dadels, stukjes walnoot, rozijntjes en stukjes chocolade erin. Hij smaakte heerlijk….we konden er niet vanaf blijven met zijn allen..hij is alweer op?. Bedankt voor je Super recept?

  32. Miranda Slagboom schreef:

    Ziet er lekker ut. Kun je het maismeel ook vervangen en bijvoorbeeld alleen amandelmeel gebruiken?

    1. Laura schreef:

      Daar kun je zeker mee experimenteren.

      1. Miranda schreef:

        Dank je wel. Dan ga ik dat zeker proberen.

  33. linda schreef:

    Je bananenbrood gemaakt, geen kans om een foto te nemen, dat zegt genoeg. Gelukkig heb ik nog een paar sneetjes kunnen redden en invriezen om als tussendoortje mee te nemen naar het werk.
    Erg lekker al laat ik volgende keer de chocola eruit ( en dat voor een chocoholic!) maardat is net het leuke aan het recept:de kans om te variëren! Dank je wel!

  34. Ivo schreef:

    Hoi Laura,

    ik ben van België en wil heel graag dit recept proberen maar ik zit met het volgende probleem…

    de mais- en amandelmeel is dit gewoon gemalen amandel en gemalen mais? (als ik kijk op de verpakking staat er meestal gemalen… en in het duits staat er dan mehl… ) Er zijn hier verschillende varianten, met allerhande andere producten bij (beetje gelijk een volwaardig broodmeel…)
    kan je anders een winkel voorstellen waar deze te koop zijn? Online ofzo 🙂

    Groetjes!

    1. Linda schreef:

      Koop mijn amandelmeel en vooral het maïsmeel in natuurwinkels of bioplanet. Amandelmeel kan je zelf maken door blanke amandelen fijn te malen. Maïsmeel hal ik altijd in de biowinkel! Weet niet van welke streek je bent , Ivo, maar in de bioplanet van Colruyt vindt je alle mogelijke glutenvrije melen. Als je dat niet ziet zitten, kan je gewone bloem gebruiken

  35. Diane Hanskamp schreef:

    Hoi Laura,

    Het brood staat in de oven en het ruikt heerlijk 🙂 Nu de smaak nog afwachten..
    Wel wilde ik even mijn mening kwijt over het volgende:
    Je prijst dit aan als een verantwoord tussendoortje. Nu ben ik diëtist en was benieuwd naar de voedingswaarde. Ik heb het berekend en het totale brood bevat 2750 kcal. Per plakje is dat 231 kcal. Ik wil je verwijzen naar richtlijnen voedselkeuze ( http://www.fao.org/3/a-as690o.pdf)
    Daar kan je vinden dat een gezonde broodmaaltijd tussen de 200 en 350 kcal ligt (ontbijt) en een gezonde lunch tussen de 300 en 600 kcal. Een gezond tussendoortje bevat MINDER dan 75 kcal.

    Uiteraard zitten er wel gezonde vetten in het brood (de noten en het amandelmeel), maar te veel van de goede vetten is alsnog niet gezond 😉 Daarom zou ik het eerder aanbevelen als iets voor bij de lunch of als ontbijtplak. Gezond en verantwoord tussendoortje zou ik dit niet noemen.

    Liefs Diane

  36. Koen schreef:

    WOW Laura! Heb hem vanochtend gebakken alleen zonder de Baking Soda maar dit ging prima. Bedankt voor het recept.

  37. Nettie schreef:

    Heb net het bananen rood gebakken. Had alleen nog pure chocola met stukjes sinaasappel in huis, maar dit heeft prima uitgepakt! Het geeft net een extra lekker smaakje aan het brood. Morgen bij het ontbijt een plak bij een machiato en twee plakjes mee op reis voor onderweg.

  38. nella schreef:

    Heb hem gebakken en ik ben er trots op! Dank je wel voor het recept. Groeten uit Zeeland!

  39. judith schreef:

    Heb hem net gemaakt en wat een lekker recept. Bij mij is hij wel luchtige geworden dan op de foto. Heb alleen de mais meel vervangen door bloem. Dank je wel voor het delen

  40. Judith schreef:

    Hallo ten eerste, super leuken recepten! Klein vraagje, kan ik boekweitmeel gebruiken inplaats van amandelmeel? (Heb een vriendin die glutenvrij is en een anderen die een allergie heeft voor amandelen, en nog een die geen suiker eet! Wil iets maken dat ze allemaal kunnen/willen eten)
    Thx 🙂

    1. Laura schreef:

      Heb ik geen ervaring mee, maar zou je zeker kunnen proberen.

  41. Karen schreef:

    Hoi Laura, net je cake gemaakt en staat nu in de oven. De chocolade heb ik vervangen voor stukjes gedroogde dadels en ik heb er wat poeder van gedroogde citroenschilletjes (over van zelfgemaakte limoncello) door gedaan.
    Nog even geduld en dan…..smullen!
    Ps; gouden tip trouwens van die bananen rijpen in de oven!
    X

  42. Brenda schreef:

    Net dit heerlijke bananenbrood gebakken.
    Wel met een scheutje yoghurt en wat geraspte kokos.
    Verder in een 30 cm bakblik, waar ik nu cav15-20 plakken uithaal. Groot genoeg voor ons!
    Ook een manier om de calorieën per plak naar beneden te krijgen;)
    Thanks voor dit recept en de variaties door anderen

  43. joyce schreef:

    Hoi, waardoor zou je maismeel kunnen vervangen? Kon ik niet vinden. heb wel tarwemeel kan dat ook? of heb je een andere tip? gr.

    1. Laura Kieft schreef:

      ja hoor, dat moet lukken.

  44. Anny schreef:

    Ik heb hem vandaag voor de tweede kee gemaakt super gelukt en super lekker een heerlijk tussendoortje

  45. Jenny schreef:

    Beste Laura,

    Ziet er heel lekker uit.
    Weet u wat dit recept mij ongeveer kost?
    Alvast mijn dank.

    M.v.g.

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat durf ik zo niet te zeggen, verschilt ook per winkel waar je je inkopen doet natuurlijk.

  46. Kristel schreef:

    Hoi! vandaag dit recept gemaakt met 250 gram zelfrijzend bakmeel en geen extra bakpoeder toegevoegd. Ik vind t brood wat taaiig. waar zou dat aan kunnen liggen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan liggen aan het niet toegevoegde extra bakpoeder. Met alleen zelfrijzend bakmeel heb je in verhouding minder dan in het recept staat.

  47. Maya schreef:

    We maken altijd jouw recepten en je bananenbrood met blauwe bessen hebben we al 10 keer gemaakt. Als verandering dit recept gemaakt.

    Bedankt voor alle fijne recepten!

  48. Yonneke schreef:

    Hoi Laura,

    Als ik hier mini cupcakes van wil maken. Kan dit doen? En hoe lang zou jij dit dat bakken? Ik wil een gezondere traktatie maken voor op het kinderdagverblijf.

    Alvast bedankt

    Groet,

    Yonneke

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan, ik denk zo’n 10-12 minuten.

  49. Tamara D schreef:

    Ik heb ipv maïsmeel, biologische tarwemeel gebruikt en me precies gehouden aan alle hoeveelheden en ook de temperatuur op mijn hete lucht oven, toch kwam hij er erg donker en aan de bovenkant een beetje hard, uit de oven. Hoe kan dit? En wat in vervolg anders?

    1. Laura Kieft schreef:

      Bij een heteluchtoven zet je de temperatuur 10-20% lager, misschien heb je iets aan dit artikel: http://www.laurasbakery.nl/de-basis-van-het-bakken/

      1. Tamara schreef:

        Heel erg bedankt! Ik ga zo je appel kaneel cake maken dan weet ik nu welke temp ik aan moet houden!

  50. Arne schreef:

    Voor een schoolopdracht moet ik voor kinderen een gebakje maken waarbij 1 persoon diabetestype 1 heeft. Ik wou je bananenbrood recept gebruiken maar ben niet 100% zeker of bananen zo goed zijn.. Weet je daar meer over?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee sorry, daar weet ik niet veel van. Misschien gewoon even aan die persoon vragen of het wel/niet mag?

  51. Kim schreef:

    Hoi hoi

    Kan ik het maïsmeel vervangen door kokosmeel?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb geen ervaring met kokosmeel, maar zou het niet 1:1 vervangen. Kokosmeel maakt je baksel erg droog.

  52. Anna schreef:

    Had maar 2 bananen, daarvoor 3 grote eetlepels Griekse yoghurt er bij gedaan. Om te voorkomen dat het te vochtig zou blijven 2 grote eetlepels kokosmeel toegevoegd. De chocolade vervangen door wat gesneden gedroogde abrikozen en dadels.
    Resultaat was lekker

  53. Lenie van musscher schreef:

    Vandaag de bananen cake gebakken,wat is die lekker zeg.
    Voor herhaling vatbaar

  54. Willemijn schreef:

    Hoi Laura, klinkt heerlijk, ik ga dit recept zo proberen. Mijn bananenbrood/ baksels zakken altijd enorm in nadat ik ze uit de oven haal om af te koelen. Nog tips daarvoor? In de oven laten afkoelen? In of juist uit het blik halen om af te koelen? Iets anders? Bvd!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zijn ze dan wel gaar? Of misschien teveel rijsmiddel gebruikt?

      1. Willemijn schreef:

        Dank voor je reactie! En recept wat ik vaak probeer bevat volgens mij minder rijsmiddel (1tl baking soda en 2 eieren) dan dit recept? Maar bovenstaande bananenbrood rees veel minder. Andere recept is wel met Griekse yoghurt, wellicht maakt dat het allemaal anders?
        Ik ga er nog even mee experimenteren ?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Lastig om voor mij te bepalen als ik het andere recept niet ken.. Zag jouw bananenbrood er qua structuur wel hetzelfde uit als op de foto, of was er echt wat misgegaan in de rijzing denk je?

  55. Kees van OOsten schreef:

    Hallo Laura,
    Ik wil een bananenbrood gaan maken. Lijkt me heerlijk!! Maar kan ik voor de meelprodukten ook speltmeel gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik niet getest voor dit recept!

  56. Agnes schreef:

    Regelmatig een bananenbrood gemaakt. Dit keer jouw aantrekkelijke recept gebruikt. Ik had geen maïsmeel en wel kokosmeel. Hier heb ik de helft van de dosering gebruikt daar het anders erg droog wordt. Ook een eetlepel geraspte kokos er door als de kokossmaak toch al aanwezig is.
    Ipv chocolate chips heb ik er extra pure hagelslag door gedaan
    Ook hier de helft van de dosering gedaan.
    Het staat in de oven en ik ben erg benieuwd!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik ben ook erg benieuwd! Ik hoop dat de cake niet te droog is geworden door het kokosmeel, dat blijft een lastig product om mee te bakken.

  57. Agnes schreef:

    Het smaakt lekker en het is inderdaad droog geworden. De volgende keer gebruik ik weer dit recept, maar dan laat ik de kokosmeel achterwege en wellicht verkort ik de baktijd met een paar minuten omdat ik een kleiner cakeblik gebruikte.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Goed om te weten en jammer dat het niet lukte zoals je hoopte met het kokosmeel!

  58. Tineke schreef:

    Dag Laura, ik heb het bananenbrood gemaakt, precies volgens het recept. De smaak is prima maar het is erg droog. Weet je hoe ik dat een volgende keer kan voorkomen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je het misschien toch iets te warm of te lang gebakken?

      1. Tineke Overbosch schreef:

        Ik heb het recept heel precies gevolgd maar het kan natuurlijk dat mijn oven wat warmer is. Maar tot nu toe heb ik daarvan nooit iets gemerkt.

  59. Jowell van den Biggelaar schreef:

    Vandaag dit bananenbrood gemaakt ipv maismeel havermeel gebruikt.
    Erg fijn van smaak! tegenover het bananenbrood van 24 kitchen vind ik deze toch iets smaakvoller!
    Volgende keer maar maismeel gebruiken omdat je daarmee ook best lekkere dingen mee kan maken!

  60. Ineke schreef:

    Gisteren het bananenbrood gemaakt, met noten maar zonder de chocola. Dat is helaas geen aanrader, weinig smaak. Misschien dat het met de chocolade wel lekker is. Maar dat wilde ik niet omdat ik pas brownies had gemaakt.

  61. Lisa schreef:

    Hallo ,

    Kan ik het maìsmeel ook vervangen door volkorenmeel?
    Ben heel benieuwd 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik niet getest! Maar ik denk het wel hoor. Zou je het nog willen laten weten als je het probeert?

  62. Ida schreef:

    Wat is dit ’n super-lekker bananenbrood; ik ben normaal niet zo van het bananenbrood maar deze is echt heerlijk! Vooral ook omdat’ie heel smeuïg is (ik heb de plakjes in de diepvries, dan zijn ze nog lekkerder na ontdooien..) en ook vanwege de chocola en de knapperige noten. Deze ga ik zeker heel vaak maken, bedankt Laura!

  63. Anita schreef:

    Heb ze ook gemaakt heel lekker heb wel zelfrijzende bloem gebruikt.
    Ga vandaag nog eens maken en ga er bosbessen bij doen, ben benieuwd.
    Dank u voor het lekkere recept.
    Eindelijk iets wat wel lukt

  64. Kevin schreef:

    Hoi Laura. Ik ga ook bananenbrood maken. In het recept staat niet dat er chocola in gaat.Maar het staat wel bij de benodigdheden.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het staat er wel in, alleen iets anders benoemd. In het recept beschrijf ik dat je de ‘chocolate chips’ (= van die kleine druppeltjes chocolade) door het beslag moet spatelen, maar je kunt hier bijvoorbeeld ook fijngehakte chocolade voor gebruiken.

  65. Kevin schreef:

    Oke dank je wel. Als ik iets wil bakken kom ik altijd als eerste bij jou recepten uit.

    De karamelsaus is daar een voorbeeld maar ook de marmercake.

    Groetjes Kevin

  66. Saskia schreef:

    Kan je het mengsel ook in muffinvormen doen? Vind het leuker om te presenteren. Zo ja, hoelang en op hoeveel graden mag dit dan ? En hoe vol vul ik ze dan? Ziet er heerlijk uit!

  67. Stephanie schreef:

    Hej Laura , kan ik de bakpoeder en bakingsoda door iets anders vervangen?

    Groetjes stephanie

  68. Saskia schreef:

    Als ik het bananenbrood maak in muffinvormpjes (zoals je via de link doorstuurde)
    Blijven de muffins ENORM in het papiertje plakken? In begin blijft de muffin erin kleven en en blijft het papiertje heel. Nadien scheurt het papiertje in stukjes?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ah dat is niet de bedoeling. Ik weet even niet meer welk linkje?

  69. Saskia Van Mol schreef:

    Had hierboven gevraagd of je het mengsel ook in muffinvormpjes kon doen en toen heb je deze link bijgegeven. https://www.laurasbakery.nl/volkoren-amandel-kaneel-bananenbrood-muffins/

    1. Laura's Bakery schreef:

      Aha zie het nu! Ik weet eerlijk gezegd niet zo goed hoe dat kan. Het kan aan de kwaliteit van je vormpjes liggen.

  70. Judith schreef:

    Hoi Laura,

    Ik ben echt fan van dit recept. Heb het al vaker gemaakt en I love it 🥰.
    Nu wil ik hem maken voor onder andere een collega, maar dan zonder eieren. Kan ik die gewoon weglaten? En weet jij wat dit zou doen?
    Of moet ik het door iets vervangen?
    Dankjewel alvast!

    Liefs, Judith

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dit kun je niet zomaar weglaten. Hier vind je tips: https://www.laurasbakery.nl/eieren-vervangen-bij-het-bakken/

  71. Sandy Burgemeest schreef:

    Hi Laura,

    Toen er op de lijst voor het paasontbijt op mijn dochters school ook een ‘eigen inbreng’ vakje stond, was ik er als de kippen bij om dot op te schrijven! De juf heeft namelijk een glutenallergie en ik vind het leuk als er voor haar ook iets lekkers is wat zij kan eten. Omdat het allemaal kleuters zijn wil ik de cake in een tulband vorm maken, zodat ik gemakkelijk iets kleinere plakjes kan snijden. Ik ga er vanuit dat ik de baktijd dan iets moet aanpassen, heb je hier nog advies voor of is het gewoon even testen met een prikker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *