Advent 13: Zilveren en Gouden Chocolade Sterren

9

chocolade sterren 1a

In Nederland wordt er bijna altijd wel iets lekkers geserveerd bij een kopje koffie of thee. Met Kerst wil je dan vaak net even wat meer uitpakken, dat kun je doen met deze zilveren en gouden chocolade sterren. Ze zijn heel eenvoudig om te maken en zien er uit alsof je ze bij de chocolaterie hebt gehaald. Voor wie helemaal wilt uitpakken: je kunt ze eventueel ook nog vullen, hier vind je een handige how to. Deze luxe chocolaatjes kun je al ruim van te voren maken, dat scheelt weer wat stress bij de laatste kerstvoorbereidingen.

chocolade sterren 2a

chocolade sterren 3a

Zilveren en gouden chocolade sterren

Met deze zilveren en gouden chocolade sterren steel je de show! serveer ze bij een lekker kopje koffie of thee.
Porties: 10 chocolade sterren

Ingrediënten

  • Melk en pure chocolade
  • Zilveren en gouden kleurpoeder
  • Mold voor chocolade sterren (Wilton)
  • Kwastje
  • Rejuvenator

Instructies

  • Meng de kleurpoeder met wat rejuvenator zodat je een soort verf krijgt. Met het kwastje verf je de mold goud en zilver. Begin in het midden van een ster en werk rondom naar buiten. Laat de ‘verf’ drogen, wees voorzichtig met de mold want de alcohol verdampt waardoor het poeder er nogal losjes in kan liggen.
  • Smelt de chocolade au bain marie. Voor de zilveren sterren gebruikte ik pure chocola en voor de gouden melk chocola. Giet de chocola in de vormpjes en tik met de mold op je werkopppervlak. Zo komen alle luchtbellen naar boven en krijg je mooie gladde chocolaatjes. Zet de vorm in de koelkast en laat de chocola uitharden. Los de chocolaatjes uit de vorm.
Bewaren

Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

chocolade sterren 4a

Wat serveer jij meestal bij de koffie of thee na het kerstdiner (of gewoon al lekker overdag)?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

10 reacties

  1. Wow wat zien die er leuk uit x

  2. Kim schreef:

    Echt al jouw ideetjes zijn zo leuk!

  3. Joyce schreef:

    Dit maakt ze net even wat specialer 😀 erg leuk

  4. Greet De Smet schreef:

    Laura je hebt er echt al hele leuke dingen opgezet! En je werk wordt zeer gewaardeerd zeker weten! Ik ken je al langer dan vandaag, je klimt steeds meer hoger op en jij komt nog aan de top, dit heb ik je al een keertje gezegd…… alles op zijn tijd ! Je bent nog zo jong en zo’n hard werkende bezige bij! Petje af voor jou hoor! groetjes vanwege Greet uit Brugge/België!

  5. Lise schreef:

    Wow! Deze zien er zo leuk uit, die komen zeker om mijn to-do lijstje. X

  6. Marja schreef:

    Wat een ontzettend lekkere en leuke ideeën heb jij zeg! Ik zit nog maar heel kort op bloglovin en kwam jou daar tegen. Je naam dan hè, maar ik ben nu al een groot fan van heeeeel veeeel recepten en ideeën van jou! Je hebt een geweldig leuke blog! Ik kom hier graag om even te kijken of je nog wat nieuws hebt. Bedankt daarvoor! Ik wens je vast fijn kerstdagen vol van liefde, licht en warmte! Groetjes. 🙂 😉

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dankjewel voor je lieve en leuke berichtje! Ook jij hele fijne feestdagen!
      Liefs, Laura

  7. Anoeska schreef:

    Prachtig, wat een mooie dingen maak je allemaal zeg!

  8. Nadi schreef:

    Kan je de alcohol ook vervangen met iets anders om een soort van verf te krijgen?

    1. Laura schreef:

      Niet dat ik weet, het gaat erom dat de alcohol vervliegt en dus alleen de kleur overblijft. Er bestaan ook kant en klare potjes verf, die zou je ook kunnen proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *