Aardbeien Smoothie

15 augustus 2013
25

Vooral zomers worden er hier in huis smoothies gemaakt, maar het hele jaar door kan ik er van genieten. Favoriet is toch wel de aardbeien smoothie. Deze versie maken we het meest maar ze verschillen altijd wel een beetje. Als basis hebben we natuurlijk aardbeien die we aanvullen met yoghurt. Extra smaakmakers zijn hier meestal sinaasappelsap of mango sapjes. Het is een lekker verkoelend drankje dat ontzettend snel klaar is (en net zo snel weer op).

Aardbeien smoothie

Met dit recept staat er binnen een handomdraai een heerlijk frisse aardbeien smoothie op tafel.
Porties: 2 grote glazen

Ingrediënten

  • 150 gram aardbeien (vers of diepvries)
  • 450 ml yoghurt
  • 500 ml sinaasappelsap

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een frisse smoothie. Je bent klaar met mixen zodra alle aardbeien helemaal opgenomen zijn in het drankje, je wilt geen stukjes aardbei hebben.
  • Verdeel de smoothie over twee glazen, steek er een vrolijk rietje in en genieten maar!
Tips

Je kunt vers fruit gebruiken voor smoothies maar ik gebruik zelf meestal diepvriesfruit. Dat is niet alleen makkelijk en het hele jaar door verkrijgbaar, maar zorgt ook voor lekker koude smoothies.

Nog een slimme tip: neem diepvrieszakjes en doe daar precies de hoeveelheid fruit in die je nodig hebt voor een smoothie. Dit kan elke fruitcombinatie zijn die je lekker vindt. Op het moment dat je zin hebt in een smoothie hoef je alleen het zakje fruit uit de vriezer te pakken, aan te vullen met de extra ingrediënten en mixen tot een lekker verfrissend drankje.

Wat is jouw favoriete smoothie?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

19 reacties

  1. Joke schreef:

    Mmmmmmmmmmm uit betrouwbare bron kan ik zeggen dat ze zalig zijn 😉

    Liefs, mam ♥

  2. Anonymous schreef:

    Heerlijk,(‘k heb net de Almhof aardbeien roomyoghurt op)ook zo’n goddelijk iets.
    Leuk idee Laura voor volgende week als het weer warm is!
    Xus,
    MrsP.

  3. cheyenne schreef:

    Wat voor yoghurt? Magere, volle?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb magere yoghurt gebruikt.

  4. Mandy schreef:

    Ik vind de bosbessen variant ook heerlijk!

  5. dani schreef:

    hmm echt lekkerrrr.
    even een vraagje tussen door:’ga je ook een keer avocado shakes maken?’
    het is mijn favoriete shake maar hij smaakt nog niet zo goed als wat ik in marokko heb geproefd.
    hopelijk komt dat ook op je site te staan:)

    1. Laura's Bakery schreef:

      Geen idee eigenlijk, ik zal het onthouden voor de volgende keer als ik avocados over heb 😉

  6. Eliane schreef:

    Vandaag ontdekt dat ik wel 2 blenders heb… ben een ware keukenprinses… not… dus deze kerstpakketcadeaus was ik alweer vergeten. Na de ontdekking van de blenders aardbeien gekocht en jouw recept gemaakt… Alle 5 mijn mannen vinden het heerlijk! O en ik ook! Zo simpel … maar zo zalig!! We hebben besloten te gaan experimenteren, leuk en lekker! Bedankt!

  7. sanne schreef:

    Hoi,

    Misschien een rare vraag maar waar heb je die glazen weg?

    Groet,

    Sanne

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb werkelijk waar geen idee waar deze vandaan komen.. Soortgelijke kun je bij Blokker kopen (picardie glazen).

  8. Sterre schreef:

    Moet het verse sinaasappelsap zijn ?

  9. Sterre schreef:

    Moet het verse sinaasappelsap zijn ?

    Groetjes,
    Sterre

  10. Sterre schreef:

    Moet het versgeperste sinaasappelsap zijn of uit een bus ?

    Groetjes,
    Sterre

  11. chantal schreef:

    ik heb ze gemaakt met mijn moeder ze zijn echt heerlijk

  12. niempje schreef:

    kun je ook iets anders doen in plaats van sinaasappelsap

    1. Laura schreef:

      Je kunt ook een ander vruchtensap nemen.

  13. Claudia schreef:

    waarmee kan je de yoghurt vervangen?
    Ik kan niet tegen zuivel helaas.

    1. Laura schreef:

      je zou een soja variant kunnen gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *