Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Aardbeien Smoothie

Laura Kieftdoor Laura Kieft
15 augustus 2013
in IJs & Drankjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Vooral zomers worden er hier in huis smoothies gemaakt, maar het hele jaar door kan ik er van genieten. Favoriet is toch wel de aardbeien smoothie. Deze versie maken we het meest maar ze verschillen altijd wel een beetje. Als basis hebben we natuurlijk aardbeien die we aanvullen met yoghurt. Extra smaakmakers zijn hier meestal sinaasappelsap of mango sapjes. Het is een lekker verkoelend drankje dat ontzettend snel klaar is (en net zo snel weer op).

Ingrediënten (voor 2 grote glazen)

  • 150 gram aardbeien (vers of diepvries)
  • 450 ml yoghurt
  • 500 ml sinaasappelsap

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een frisse smoothie. Je bent klaar met mixen zodra alle aardbeien helemaal opgenomen zijn in het drankje, je wilt geen stukjes aardbei hebben.

Verdeel de smoothie over twee glazen, steek er een vrolijk rietje in en genieten maar!

Je kunt vers fruit gebruiken voor smoothies maar ik gebruik zelf meestal diepvriesfruit. Dat is niet alleen makkelijk en het hele jaar door verkrijgbaar, maar zorgt ook voor lekker koude smoothies.

Nog een slimme tip: neem diepvrieszakjes en doe daar precies de hoeveelheid fruit in die je nodig hebt voor een smoothie. Dit kan elke fruitcombinatie zijn die je lekker vindt. Op het moment dat je zin hebt in een smoothie hoef je alleen het zakje fruit uit de vriezer te pakken, aan te vullen met de extra ingrediënten en mixen tot een lekker verfrissend drankje.

Wat is jouw favoriete smoothie?

Vorige post

Volgende post

Citroen-Bosbessen Yoghurt Cake
Review Sprookjesboom Mini Cupcakes

Related Posts

Charlotte taart met aardbeien

Charlotte taart met aardbeien

door Laura Kieft
10 december 2019
1

Net als vorig jaar, mocht ik ook dit jaar weer een aantal prachtige kerstrecepten voor Dr. Oetker maken....

Witte chocolade slagroomtruffels

door Laura Kieft
09 december 2019
3

Deze prachtige witte chocolade slagroomtruffels waren het eerste recept dat ik maakte voor de advent van dit jaar....

Suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen

door Laura Kieft
08 december 2019
2

Als je voor het kerstontbijt alleen deze suikerbroodpudding voor mijn neus zet, ben ik een gelukkig mens. Dit...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 19

  1. Joke says:
    6 jaar geleden

    Mmmmmmmmmmm uit betrouwbare bron kan ik zeggen dat ze zalig zijn 😉

    Liefs, mam ♥

    Beantwoorden
  2. Anonymous says:
    6 jaar geleden

    Heerlijk,(‘k heb net de Almhof aardbeien roomyoghurt op)ook zo’n goddelijk iets.
    Leuk idee Laura voor volgende week als het weer warm is!
    Xus,
    MrsP.

    Beantwoorden
  3. cheyenne says:
    6 jaar geleden

    Wat voor yoghurt? Magere, volle?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb magere yoghurt gebruikt.

      Beantwoorden
  4. Mandy says:
    6 jaar geleden

    Ik vind de bosbessen variant ook heerlijk!

    Beantwoorden
  5. dani says:
    5 jaar geleden

    hmm echt lekkerrrr.
    even een vraagje tussen door:’ga je ook een keer avocado shakes maken?’
    het is mijn favoriete shake maar hij smaakt nog niet zo goed als wat ik in marokko heb geproefd.
    hopelijk komt dat ook op je site te staan:)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Geen idee eigenlijk, ik zal het onthouden voor de volgende keer als ik avocados over heb 😉

      Beantwoorden
  6. Eliane says:
    5 jaar geleden

    Vandaag ontdekt dat ik wel 2 blenders heb… ben een ware keukenprinses… not… dus deze kerstpakketcadeaus was ik alweer vergeten. Na de ontdekking van de blenders aardbeien gekocht en jouw recept gemaakt… Alle 5 mijn mannen vinden het heerlijk! O en ik ook! Zo simpel … maar zo zalig!! We hebben besloten te gaan experimenteren, leuk en lekker! Bedankt!

    Beantwoorden
  7. sanne says:
    5 jaar geleden

    Hoi,

    Misschien een rare vraag maar waar heb je die glazen weg?

    Groet,

    Sanne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Ik heb werkelijk waar geen idee waar deze vandaan komen.. Soortgelijke kun je bij Blokker kopen (picardie glazen).

      Beantwoorden
  8. Sterre says:
    5 jaar geleden

    Moet het verse sinaasappelsap zijn ?

    Beantwoorden
  9. Sterre says:
    5 jaar geleden

    Moet het verse sinaasappelsap zijn ?

    Groetjes,
    Sterre

    Beantwoorden
  10. Sterre says:
    5 jaar geleden

    Moet het versgeperste sinaasappelsap zijn of uit een bus ?

    Groetjes,
    Sterre

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      kan beide

      Beantwoorden
  11. chantal says:
    5 jaar geleden

    ik heb ze gemaakt met mijn moeder ze zijn echt heerlijk

    Beantwoorden
  12. niempje says:
    4 jaar geleden

    kun je ook iets anders doen in plaats van sinaasappelsap

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Je kunt ook een ander vruchtensap nemen.

      Beantwoorden
  13. Claudia says:
    3 jaar geleden

    waarmee kan je de yoghurt vervangen?
    Ik kan niet tegen zuivel helaas.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      3 jaar geleden

      je zou een soja variant kunnen gebruiken

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  Keuzestress bij het kiezen van een lekkere kersttaart die je kunt maken  Snap ik met zoveel heerlijke recepten  Om je de hele zoektocht te besparen  heb ik vast een overzicht met 10 lekkere kerstrecepten voor je gemaakt  Hopelijk maakt dat het een beetje makkelijker             Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kersttaart  kerstrecept  christmascake
  • ADVENT  Slagroomtruffels  maar dan met witte chocolade  En gezellig kerstsprinkles uiteraard  Die zullen geweldig staan op tafel tijdens de feestdagen en iedereen zal er van smullen         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  slagroomtruffels
  • BORREL WINACTIE  Als je geen trek krijgt in een borrel door deze foto  dan weet ik het ook niet meer       Dit heerlijke borrelpakket heb ik samengesteld bij de online supermarkt  crisp nl en ik mag er nog drie van weggeven  De drie winnaars krijgen niet alleen dit smakelijke pakket t w v  50 euro  maar ook nog een waardebon van 35 euro om  crisp nl zelf uit te proberen         Meedoen  Volg  laurasbakery op Instagram en vertel waar jij het meeste trek van krijgt op deze foto      Succes allemaal   maandag 16 december maken we de winnaars bekend             hetborrelhapjesbakboek  winactie  winnen  borrelen
  • ADVENT  Als deze suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen het enige is dat op tafel staat bij het kerstontbijt vind ik dat helemaal prima  Naast mijn kop thee dan wel       Z   lekker vind ik het  Ga jij hem ook maken         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  broodpudding  suikerbrood  kerstontbijt
  • ADVENT  De klassieke sneeuwster taart staat online  Een baksel dat al j  ren op mijn baklijst stond en ik maar nooit maakte  Waarom niet  Ik ben stiekem zelf helemaal niet zo dol op deze taart  Waarom dat vertel ik je in het artikel  En ik vertel ook gelijk wat ik eraan zou veranderen zodat ik hem wel superlekker vind         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  sneeuwster  sneeuwstertaart  kersttaart
  • ADVENT  Ja hoor  ook de hartige kerstrecepten zijn dit jaar weer van de partij  Wat dacht je van deze veel te leuke filodeeg christmas crackers  Met een vulling van kip  feta en pompoen  heerlijk          Recept staat uiteraard online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  christmascrackers  filodeeg

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post
Review Sprookjesboom Mini Cupcakes

Review Sprookjesboom Mini Cupcakes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Charlotte taart met aardbeien

Charlotte taart met aardbeien

10 december 2019
Gingerbreadtaart met kerstkoekjes

Kersttaarten inspiratie

10 december 2019

Witte chocolade slagroomtruffels

09 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer